![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zdrowa Dieta od 10.06 – Wspólna Mobilizacja
Witajcie Dziewczyny!
![]() Zakładam grupę wsparcia dla tych z Was, które chciałyby, tak jak ja, poprawić swój wygląd i stan zdrowia poprzez dietę, pielęgnację i ćwiczenia. Nad moim planem dietetycznym dopiero pracuję, dlatego dałam sobie czas do 10go – na rozsądne zaplanowanie posiłków i treningów, ułożenie zbilansowanej diety no i pozbycie się z domu niezdrowych produktów ![]() Moja dieta będzie oparta głównie o warzywa, ryby, mięso, jajka, orzechy, i owoce. Planuję ograniczyć produkty przetworzone i pamiętać o piciu wody i łykaniu magnezu. Jeśli chodzi o treningi, to jak tylko pogoda się poprawi i przestanie być tak okropnie mokro, wracam do biegania i jeżdżenia na rolkach, a od lipca będę chodzić na siłownię. Mój cel to spalić nadmiar tłuszczu, ujędrnić ciało i w efekcie, poczuć się lepiej we własnej skórze ![]() Zakładam nowy wątek, bo trudno jest przebić się przez istniejące, a dobrze jest mieć motywującą grupę, która wesprze, doradzi, podzieli się swoimi sposobami na zdrowe chudnięcie i kopnie w dupę w razie potrzeby ![]() Zapraszam Was dziewczyny, piszcie ile ważycie, ile chcecie schudnąć i jaką metodą ![]() A oto lista śmiałków ![]() Dziewczyny, tabelka z Excela coś mi się wykrzaczała tutaj, więc stworzyłam plik w Google Docs: https://docs.google.com/spreadsheet/...0E&output=html Dajcie znać, czy macie do niego dostęp i czy widzicie tabelkę? Zastanawiam się nad dodaniem rubryk 'cel' (czyli np. zdrowe odżywianie, pozbycie się cellulitu) i 'metody'. Jak sądzicie? Edytowane przez Potyczka Czas edycji: 2013-06-07 o 10:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Zdrowa Dieta od 10.06 – Wspólna Mobilizacja
Ja ci potowarzyszę pomimo iż jestem w innym wątku, ale dodatkowa motywacja nie zaszkodzi. Mam 172 cm i ważę 68,6 kg i chcę osiągnąć wagę 58-59 kg
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Witaj Paula, jakie masz sposoby na schudnięcie?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny, dołączam do Was.
Co prawda moje "zdrowe odżywianie + ćwiczenia" zaczęłam TEORETYCZNIE dawno temu. Praktycznie jednak nie jestem wystarczająco zmotywowana żeby trzymać się mocno swojego planu i stąd efekty są jakie są (albo raczej ich nie ma) ;P Moim celem jest przede wszystkim wyszczuplenie talii i brzucha. Zawsze z tymi miejscami miałam największy problem :/ Mój cel to... hmm... 64 cm w talii (na początek), na dzień dzisiejszy mam 68. Jeśli macie rady bądź znacie sposoby w jaki sposób można pozbyć się brzuszka to piszcie koniecznie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny mój cel to - 5 kg do 20.07 - idę na weselę do kuzynki i chcę wyglądać jak człowiek
![]() ale moim największym problemem to cellulit na udach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Hej, mogę dołączyć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Hej, jeśli nie macie nic przeciwko to się dołączę
![]() Mam 165cm wzrostu i przy tym ok. 64kg to lekka przesada, mimo że większość czasu ten nadmiar i tak jest starannie schowany pod sukienkami czy dopasowanymi spodniami. Marzy mi się zrzucić na początek jakieś 5kg, a potem spróbować dojść mniej-więcej do 55kg ![]() Ale jak się nie uda to też dobrze, bo główny cel to jednak poprawić swoją dietę, ostatnie miesiące to masakra, zajadanie smutków i dużo syfu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jasne, witaj ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jak mija Wam piątek? Ja póki co bez śniadania ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
Zadomowienie
|
Potyczka, witaj!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. Polecam przepisy do wypróbowania z tego bloga - http://smakoterapia.blogspot.com/201...glutenowa.html - cała masa zdrowych zamienników, bezglutenowców itp ![]() Oraz tutaj d poczytania trochę mądrych i ciekawych rzeczy o odżywianiu - http://www.tlustezycie.pl/2012_04_01_archive.html ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() Tym razem nie tyle przeszłam na dietę co zaczęłam jeść z głową. Tak jak piszesz. Bez przetworzonego jedzenia, konserwantów, sztucznych dodatków. Żadnych gotowców. Jedzenie możliwie najlepsze jakościowo. Zwiększyłam liczbę kalorii z ilości wyjściowej, do obecnie 1800kcal na dobę. Nie jem produktów glutenowych, bo okazało się po 3-miesiącach odstawienie, że wyraźnie mi nie służą. Poza tym 3x tydzień ćwiczę siłowo przez ok godzinkę, a później 30 min aeroby. ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja też nie raz podchodziłam do odchudzania.
Któregoś razu skończyło się to dla mnie tragicznie, tak, że od tego momentu - czyli od ok 4 lat - mam totalny wstręt do słowa "dieta" ;P Wyszczuplenie, wyrzeźbienie ciała - TAK, ale tylko za pomocą zdrowego odżywiania i ruchu. A co do jedzenie co 3, 4h - własnie u mnie też nigdy to nie przynosiło efektów. Za to kiedy jakiś czas temu spędziłam okragły miesiąc na szkoleniu, gdzie mieszkałam w hotelu i miałam zapewnione 3 posiłki dziennie - oczywiście o stałych godzinach - schudłam ok 4 kg. Nie jadłam mało. Na śniadanie był szwedzki stół więc jadłam WSZYSTKO na co tylko mialam ochotę i ile chciałam ;P Obiady były w ogromnych porcjach. (fakt, nie zawsze zjadałam wszystko :P) Jedynie kolacje troszkę skromniejsze, codziennie o godzinie 19. do tego nie podjadałam między posiłkami i prawie nie jadłam slodyczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny!
Dołączam się jeśli mogę. Ja na brzuch ćwiczę hip hop abs i mogę powiedzieć, że jest całkiem skuteczny, ale bardziej chodzi mi o zgubienie cellulitu, który jest dla mnie bardzo uciążliwy. Stosowałyście kiedyś body wrapping? Jest to skuteczne? Kupiłam dziś maskę na uda i zastanawiam się nad wypróbowaniem w taki właśnie sposób. A Wy jakie macie sposoby na cellulit? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie próbowałam, miałam je już kupić, bo mam niedaleko domu hurtownię kosmetyków, ale psikus, bo wykupione zostały wszystkie, atrakcyjną cenę miały. A Ty próbowałaś? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Próbowałam i widziałam jakiś tam efekt po tygodniu stosowania, ale brak mi motywacji
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Czesc, moge dolaczyc? Watek w sam raz dla mnie
![]() ![]() Obiecuje poprawe i mam nadzieje, ze zmotywujemy sie wzajemnie do osiagniecia naszych celow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Witam! Ja tez chce dołączyć
![]() ![]() Razem łatwiej, damy radę dziewczyny! ![]()
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() jesli moge chcialabym sie przylaczyc ![]() ![]() od ponniedzialku zdrowa dieta i jak najwiecej cwiczen. razem razniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Ooooo, ja też chciałabym dołączyć!
![]() Zamierzam zacząc dietę Dukana-proszę, nie krytykujcie tego. Wiem, że ta dieta jest dośc inwazyjna, ale niestety jest jedyną na której potrafię wytrzymać przez dłuższy czas :/ głównym powodem jest to, że mam tendencje do zatrzymywania wody w organizmie-puchnę jak balon, moje kostki, łydki i palce wyglądają strasznie, a na Dukanie szybko traci się wodę. Będę też ćwiczyć z Chodakowską, bo z racji pracy w której spędzam jakieś 10-12 godzin dziennie nie mam kiedy iść na siłownię. To już jutro!!! ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
też bym chętnie się przyłączyła. Ja mam podobnie jak Paula - 169 cm, ok 69 kg, niedawno urodziłam dziecko i chciałabym ważyć właśnie ok 59 kg.
U mnie sytuację komplikuje dzieciaczek - mam problem z ćwiczeniami, bo mało śpi w ciągu dnia. Ograniczenia co do diety, gdyż karmię piersią - ograniczenia standardowe i brak możliwości jedzenia produktów mlecznych, gdyż maluch ma skazę białkową. Ale nie chcę się poddać i zamierzam schudnąć mimo wszystko! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny. Z chęcią przyłączę się do Waszej diety. Szczerze przyznam się, że nie wiem ile ważę, bo nie posiadam wagi, ale przypuszczam, że przy wzroście 169 ważę 60-63 kg. Ale dla mnie nie liczy się cyferka, a wygląd wizualny przede wszystkim. Powiedzmy-10 kg mniej i czułabym się fantastycznie!
![]() Dieta Wyeliminowałam ze swojej diety ziemniaki, makarony, sosy, sól, chleb, smażone mięso, masło, oleje, słodycze, cukier. Ograniczam się także z alkoholem, ale wiadomo idą upalne dni, będzie ciężko. Ale na pewno odpada piwo. Nie będę jadła także wieprzowiny, bananów i ryżu, bo go po prostu nie znoszę. Przede wszystkim jeśli mięso bądź ryby to gotowane na parze bądź smażone na teflonie bez tłuszczu. Ćwiczenia Nie cierpię ćwiczeń. Szybko się męczę i zapał mija. Chodzi mi oczywiście o konkretny program. Za to co będzie mi towarzyszyło tego lata to rower. Dużo jazdy na rowerze. Mam zamiar wykupić też karnet na siłowni, bo lubię pobiegać na bieżni i pojeździć na speedowskim rowerku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Przyłączę się, jeśli można.
Więc mam prawie 18 lat, 160 cm wzrostu, a kilogramów? Nie mam pojęcia, nie mam wagi ![]() ![]() Odchudzam się od zawsze, jeśli można tak to nazwać... ale nie wracajmy do przeszłości, liczy się tu i teraz. Zamierzam zmienić coś w swoim wyglądzie, bo mnie to przytłacza. Mam też dość słów rodziny, że "mam taką budowę". G... prawda, a ja im udowodnię, że można. Bo można. Mam nadzieję, że dzięki wzajemnym oparciu osiągnę swój cel. Wierzę w to mocno! Ja zaczynam od dzisiaj. Żadnych konkretnych diet, po prostu zdrowo, mniej, regularnie oraz ćwiczenia, zwłaszcza bieganie, kocham to, serio. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
mrasnie w sumie też już zaczęłam stosować moje zalecenia
![]() a jak z innymi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Nooo... ja czekam dzielnie do jutra, nastawiam się psychicznie, itp
![]()
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiesz co, dieta trochę do przemyślenia jeszcze. Zwłaszcza jeśli chodzie o tłuszcze. Wszechobecna tłuszczofobia narobiła strasznego zamieszania. Nie wolno rezygnować z tłuszczy ZWŁASZCZA jeżeli chcesz schudnąć. Niewiele rzeczy pomaga tak w walce z nadwagą i jednocześnie wpływa tak korzystnie na poprawę zdrowia jak zdrowe tłuszcze. Margaryny odpadają, bo to tłuszcze utwardzone, ale masło, w niewielkich ilościach jak najbardziej! Nie widzę powodu, dla którego postanowiłaś z niego zrezygnować? Tak samo oleje mogą być dobre. Najlepszy zdecydowanie kokosowy. Poza tym z tłuszczy mion. generalnie oleje z orzechów, orzechy, tłuszcze rybne, smalec (do smażenia), żółtka z jaj, nasiona itp. Wyeliminowałaś z diety też ziemniaki, ryż, makarony, pieczywo ... powiedz mi więc w jakich produktach będziesz dostarczać pełnowartościowe węglowodany? Płatki i kasze?
REDUKCJA/SIŁA Edytowane przez fatass Czas edycji: 2013-06-09 o 21:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Masło w niewielkich ilościach, np. do usmażenia jajka sadzonego-okej. Oleju i tak nie używam-chyba, że robiłam frytki. Za to moja dieta będzie zawierała jajka, serki białe, dużo warzyw, owoców, ryb i drobiu, jogurtów.. (kaszy, ryżu i makaronu nie nawidzę, więc i tak nigdy go nie jadłam).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny! Dołączam się!Całe wakacje odchudzania :P ważę 62kg. JUTRO- STARTUJEMY!!
Proponuję by pisać codziennie pod koniec dnia co kto jadl itp. :P
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Myślę, że to fajny pomysł, w razie braku inspiracji, można od kogoś przepis odgapić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Hej!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Dziewczęta, dziś nasz wielki dzień
![]() Co do mojej historii odchudzania to za każdym razem podchodziłam do tematu radykalnie i najmniejsze potknięcie skutkowało stwierdzeniem, że już nie ma sensu ![]() Wiem, że są produkty z których nie zrezygnuje i nie są to szalenie zdrowe rzeczy, np serek wiejski, ale jest to takie szybkie, smaczne i dające pole do popisu jedzenie, że nie potrafię go wykluczyć. Albo chleb od czasu do czasu, czy makaron, czy nawet panierowany kotlet ![]() Ale myślę, że przy znacznym ograniczeniu cukru, soli i produktów przetworzonych, zobaczę różnicę dość szybko. Wczoraj przejechałam na rolkach 20 km! ![]() ![]() Jestem za tym, żeby wypisywać swoje jadłospisy, aktywność fizyczną i wszystko co nas motywuje i pomaga utrzymać cel. Ja jestem na etapie ściągania sportowych aplikacji na telefon, które mierzą pokonany dystans, liczbę spalonych kalorii, robią ładne zestawienia i sugerują plany treningowe ![]() fatass - znam dietę Paleo i gdybym była mniej wybredna (dzieciństwo na pierogach, naleśnikach i ciastach), miała więcej czasu na zakupy, miejsc gdzie dostanę sprawdzoną żywność i przede wszystkim więcej pieniędzy, poszłabym w to na 100%, ale jako że tego wszystkiego nie mam ![]() ![]() ![]() Melia123, annje, Tusia forte, cataleya4243, Caramelli, Muertil, alarunka, mrasnie, agnlan, paulaa1502 witajcie ![]() Caramelli - zgadzam się z tym co napisała fatass (swoją drogą, uroczy nick ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.