|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Czy wiek podczas karmienia ma zaczenie przy wygladzie piersi?
Witam. Jestem w kolo 4 tyg ciazy. Sama dokladnie jeszcze nie wiem. 5 maja ide do gina
![]() ![]()
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Czy wiek podczas karmienia ma zaczenie przy wygladzie piersi?
Tak samo, jak przed.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Moje wyglądają inaczej, ale szkody poczyniła ciąża a nie karmienie piersią. Żeby zachować piersi w zdrowiu i jędrności musisz je smarować/nawilżać, zadbać o bieliznę ciążową idealnie dopasowaną na każdym etapie oraz do karmienia. Nie powinno się nosisz biustonoszy rosnących "z piersiami" tylko dopasować obwód i miseczkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze dziecko karmiłam ponad dwa lata i piersi po zakończeniu karmienia wyglądały właściwie tak samo jak na początku. Podobnie jak u Głodomorka, największe szkody wyrządziła sama ciąża. W pierwszym trymestrze biust powiększył mi się o kilka rozmiarów i pomimo smarowania i noszenia dobrze dobranych staników skóra nie wytrzymała i pojawiło się sporo rozstępów. Karmienie nic nie zmieniło w tej kwestii.
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Uważam, że największe znaczenie ma to o ile rozmiarów zmienią się piersi. Im większy przeskok, tym większy szok po karmieniu, choć czasem zostają już większe.
Ja miałam miseczkę G, powiększyły się do H i po wszystkim zmalały z powrotem. Skóra straciła trochę na jędrności- ale akceptowanie. Mojej przyjaciółce piersi urosły z małego B do miski G! Jednakże w ciąży przytyła 35kg. Po karmieniu pozostał jej niestety bardzo duży nadmiar skóry, wcześniej chodziła czasem bez stanika, teraz nie ma o tym w ogóle mowy.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.