|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Farba nie chwyta włosów
Witam serdecznie
![]() Mianowicie mam bardzo uciążliwy problem włosowy. w maju postanowiłam, że nie chce mieć dłużej czarnych włosów ![]() ![]() ![]() Wiem , wiem co napiszecie idź do fryzjera ![]() Poszłam, znalazłam najlepszego w całym województwie. I co??Fryzjerka zafarbowała mi włosy tą samą farbą, której używałam (igora royal) tylko na niższym oxydancie i na olaplexie, podcięła najgorsze siano i co? znów to samo, odrost piękny reszta wypłowiała i po pierwszym myciu wszystko spłynęło.Koszt 350pln. ![]() Poradziła mi, żebym bawiła się piankami koloryzacyjnymi bo włos jest tak przetrzebiony rozjaśniaczami, że nie ma w sobie pigmentu. Stopniowo podcinam włosy i farbuje je tonerami, które dają fajny efekt ale krótkotrwały. Mam już dość taplania się farbkami co tydzień, z resztą kolory tonerów zamykają się w barwach wściekłych, a ja chciałabym coś bardziej naturalnego. Jestem w stanie przełknąć nawet brąz (chodź moim marzeniem jest ciemna wiśnia/burgrund). Pytanie brzmi następująco jakiego specyfiku mam użyć, żeby uzyskać równomierny kolor, który nie spłynie po tygodniu.Może miał ktoś podobny problem i znalazł rozwiązanie?? ![]() Jakaś henna ale super kryjąca farba ? Wiem, że muszę się pozbyć tych zniszczonych włosów, robię to stopniowo bo nie chcę zostać z włosami na zapałkę ale co do tego czasu.... Macie jakieś pomysły? Z góry dziękuję za wszystkie udzielone odpowiedzi. Edytowane przez eewczur6 Czas edycji: 2015-10-27 o 13:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Farba nie chwyta włosów
To chyba odpowiedz na Twoje pytanie... niestety.
#3 |
Przyczajenie
|
Wiem, są w złym stanie dbam o nie jak mogę ale już chyba niewiele to zmieni. Nie będę płakać nad rozlanym mlekiem. O ile zniszczenia mogę jakoś zakamuflować to koloru włosów już nie stąd pytanie.Co z nimi zrobić, żeby kolor chwycił równo całe włosy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Mam podobny problem. Rok temu byłam blondynką i wszystkie farby się zmywały, włącznie z henną. Będziesz musiała zaczekać na swoje naturalne, wzbogacić swoją dietę o suplementy, które przyspieszą ci porost i czekać.
Ewentualnie poczytaj na temat pigmentacji włosów - sama nic o niej nie wiem, ale obiło mi się o uszy, że zabieg pomógł koleżance. |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Prepigmentacja. Jeśli np. kładziesz 6.75 (strzelam sobie), wcześniej połóż na włosy samo 7.5 bez oxy, odczekaj odpowiedni czas, nie zmywaj i połóż kolor docelowy już z oxy.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Flavis i jak ostatecznie poradziłaś sobie z tym problemem? Przyznam szczerze, że zaczyna być to uciążliwe...
Prepigmentacja, coś mi się obiło o uszy, pytałam nawet o to fryzjerkę ale nie podchwyciła tematu.Na czym dokładnie to polega i czy faktycznie to działa?a jaki kolor farby najpierw położyć, jaki to ma być odcień? Edytowane przez eewczur6 Czas edycji: 2015-10-27 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Wprowadzenie pigmentu do włosa. Wybierasz kolor ciepły, ton jaśniejszy od docelowego. Kładziesz na włosy bez oxydantu. Czekasz, nie myjesz i kładziesz kolor docelowy.
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Jest wątek o farbowaniu takich włosów, polecam zajrzeć https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=83260
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.