Pościel - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-30, 21:06   #1
ssdziuniass
BAN stały

Pościel

Bardzo często mówi się o koldrach i poduszkach. Za to wydaje mi się, że dość często zapominamy o tym, że pościel też musi być odpowiednia. Jaka macie pościel? Ja ostatnio w home&you zakupiłam z mikrofibry i się zakochałam! Droga, ale jak dla mnie cudowna. A co Wy sadzicie?
ssdziuniass jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 07:51   #2
bernikula
mOLDerator

Dot.: Pościel

Oni mają chyba pościel z Andropolu, jest bardzo dobra, można dużo więcej wzorów dostać na Allegro. Jest dobra jakościowo, bo dwie znajome mają i bardzo chwalą.

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 08:36   #3
KaMa1910
Przyczajenie

ja kupuje pościel już od jakiegos czsu w sklepie internetowym, długo szukałaam dobrej jakości pościeli, i z odpowiedniego materiału, bo mam niestety, ale bardzo wrażliwą skórę i nie toleruje wszystkich materiałów, najlepsza jest oczywiście dla mnie bawełna, skóra nie swędzi i nie mam podrażnień, koleżanka mi poleciła ten sklep nazywa sie xxx, tam mają pościele bawełniane i hipoalergiczne zakupiłam od nich juz 3 komplety, żeby mieć na zmiane w praniu tez sie z nimi nic nie dzieje, kolory nie blakną, bo ja zazwyczaj kupuje pościel w ciemnych odcieniach, dosyć wyrazistych jestem z nich bardzo zadowolona bo znalazłam pościel idealna dla siebie!

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2014-12-01 o 12:11 Powód: Nazwa sklepu.
KaMa1910 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 09:26   #4
Hedonistka
Zakorzenienie

No właśnie szukam jakiejś ładnej, ale też dobrej jakościowo pościeli na prezent. Na co powinnam zwrócić uwagę?
Stary 2014-12-01, 09:33   #5
Miss Saeki
Zakorzenienie

Ja uznaję jedynie bawełnę satynową i to koniecznie jednobarwną ewentualnie w jakieś geometryczne wzory.
Najlepsza pościel jaką kupiłam to w Tchibo, kupiona 2 lata temu, czarna i w dalszym ciągu jest czarna, nie ma śladu zużycia.
Mam też kilka kompletów firmy Matex (ja kupowałam w Leclercu, mają też sprzedaż w sieci). Bardzo porządnie uszyta i ładna, ale po 3 latach straciła już trochę kolor (tu mam ciemny fiolet i czerwony).
Świetną pościel robi też Bertax, ale od nich mam jasne, więc ciężko się o kolorach wypowiedzieć.
Stary 2014-12-01, 10:06   #6
201803290936
Konto usunięte

Koniecznie z zamkiem, grubsza, kolorowa (nie czarna, ani nie biała), zwarty splot. Długo użytkowałam (nadal ją mamy, ale już nieco przechodzona, bo ma ok. 7-8 lat) pościel kupioną w Realu - chyba mikrofibra materiał, teraz zamówiłam z bawełny satynowej (czy jakoś tak) i zobaczymy.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 10:30   #7
monissio
BAN stały

A jakie materiały? Bo mnie mikrofibra zaskoczyła. Zawsze miałam bawełniane.
monissio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 11:09   #8
panna chichotka
Raczkowanie

Ja kupuję zawsze bawełnianą. O mikrofibrze nie słyszałam. Z HomeandYou są bardzo ładne pościele, ale drogie...
panna chichotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 12:07   #9
Hedonistka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
Ja uznaję jedynie bawełnę satynową i to koniecznie jednobarwną ewentualnie w jakieś geometryczne wzory.
Najlepsza pościel jaką kupiłam to w Tchibo, kupiona 2 lata temu, czarna i w dalszym ciągu jest czarna, nie ma śladu zużycia.
Mam też kilka kompletów firmy Matex (ja kupowałam w Leclercu, mają też sprzedaż w sieci). Bardzo porządnie uszyta i ładna, ale po 3 latach straciła już trochę kolor (tu mam ciemny fiolet i czerwony).
Świetną pościel robi też Bertax, ale od nich mam jasne, więc ciężko się o kolorach wypowiedzieć.
Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Koniecznie z zamkiem, grubsza, kolorowa (nie czarna, ani nie biała), zwarty splot. Długo użytkowałam (nadal ją mamy, ale już nieco przechodzona, bo ma ok. 7-8 lat) pościel kupioną w Realu - chyba mikrofibra materiał, teraz zamówiłam z bawełny satynowej (czy jakoś tak) i zobaczymy.
Dziękuję za podpowiedź!
Stary 2014-12-01, 12:12   #10
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

U mnie bawełna, kora, flanela.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-02, 20:13   #11
pannaatopowa
Zakorzenienie

Ja kupuję specjalną do alergików: na zewnątrz bawełna w środku poliester sylikonowy. W teorii roztocza i grzyby nie mają klimatu aby się rozwijać. Kołdrę piorę raz na pół roku, poduszki częściej (kołdra jest wielka). Powłoki kupuję w sklepach stacjonarnych. Muszę dotknąć i się przekonać, że jest to gruba bawełna, nie żadna cienizna, która rozleci się po dwóch praniach. A piorę w co najmniej 60 stopniach - wtedy zabija się roztocza. Nie lubię takich w róże, czy konie. Ja mam akurat w kratę teraz - proste wzory, lub jednobarwne.

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-02, 20:33   #12
mabi27
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Pokaż wiadomość
Ja kupuję specjalną do alergików: na zewnątrz bawełna w środku poliester sylikonowy. W teorii roztocza i grzyby nie mają klimatu aby się rozwijać. Kołdrę piorę raz na pół roku, poduszki częściej (kołdra jest wielka). Powłoki kupuję w sklepach stacjonarnych. Muszę dotknąć i się przekonać, że jest to gruba bawełna, nie żadna cienizna, która rozleci się po dwóch praniach. A piorę w co najmniej 60 stopniach - wtedy zabija się roztocza. Nie lubię takich w róże, czy konie. Ja mam akurat w kratę teraz - proste wzory, lub jednobarwne.
Moje dwa najulubieńsze komplety to właśnie jeden w róże i drugi w kratkę oba w odcieniach brudnego różu, w takim najlepiej mi się śpi, a materiał bawełna. Mam je od wielu lat i są bardzo trwałe. Tak się dziwnie składa, ze moja pościel jest na guziki, męża na napy, a córki na suwaki
Nie wiem, jak można spać w korze, takie to sztywne.
Mikrofibrę miałam, ale oddałam.
mabi27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 07:25   #13
monissio
BAN stały

Ja kory w ogóle nie lubię. Szukam wytrzymalej pościeli, bo ja piore w 90 stopniach. Dopiero wtedy można zabić niektóre bakterie...
monissio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 07:33   #14
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez monissio Pokaż wiadomość
A jakie materiały? Bo mnie mikrofibra zaskoczyła. Zawsze miałam bawełniane.
Teraz najmodniejsze są lniane. (znowu, bo dawno temu pościel była tylko lniana)

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Napisane przez monissio Pokaż wiadomość
Ja kory w ogóle nie lubię. Szukam wytrzymalej pościeli, bo ja piore w 90 stopniach. Dopiero wtedy można zabić niektóre bakterie...
Nienawidze kory, to jest okropne, a włosy po nocy w takiej poscieli są jak siano. Jak wytrzymala to len się nadaje, no i lubi pranie w wysokiej temp.

Edytowane przez rousse
Czas edycji: 2014-12-03 o 07:35
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 08:02   #15
Vanilla
Zakorzenienie

ja uwielbiam flanelę a mój mąż wręcz ubóstwia.
Śpimy we flaneli przez cały okrągły rok
Dzieci też mają pościel flanelową
U nas flanela rządzi
Vanilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 13:48   #16
ikstwojasypialnia
Przyczajenie

Na zimę najlepsza jest pościel flanelowa, ciepła, miła i świetnie się pod nią śpi.
Jeśli chodzi o korę to uważam, że też może być przyjemna, polecam z Bielawy -100% bawełna.
Satyna też jest ok, ale tylko ta w 100% bawełniana ( z domieszką poliestru jest bardzo śliska).
Dla dzieci rewelacyjna jest pościel bambusowa, przewiewna i przyjemna w dotyku, niestety dosyć droga,. xxxx

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2014-12-03 o 15:06 Powód: reklama
ikstwojasypialnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 16:29   #17
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

U mnie w domu od lat jest używana pościel z bawełny satynowej, bodajże z Andropolu i to bardzo przyjemna tkanina.
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 16:53   #18
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bernikula Pokaż wiadomość
Oni mają chyba pościel z Andropolu, jest bardzo dobra, można dużo więcej wzorów dostać na Allegro. Jest dobra jakościowo, bo dwie znajome mają i bardzo chwalą.
Andropol jeszcze istnieje?
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 17:29   #19
Marszałkini II RP

Cytat:
Napisane przez loloo Pokaż wiadomość

Miesiąc temu kupiłam dwa komplety pościeli tej firmy więc pewnie tak.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-03, 17:33   #20
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Niebieskooka arystokratka Pokaż wiadomość
Miesiąc temu kupiłam dwa komplety pościeli tej firmy więc pewnie tak.
wow, żyłam w przekonaniu że oni już nie istnieją, bo mój wujek tam pracował, a już nie pracuje i coś kiedyś opowiadał, że kryzys bla bla widocznie go nieuważnie słuchałam, bo z tej rozmowy wyłapałam tylko że firmy już nie ma
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 17:38   #21
Marszałkini II RP

Cytat:
wow, żyłam w przekonaniu że oni już nie istnieją, bo mój wujek tam pracował, a już nie pracuje i coś kiedyś opowiadał, że kryzys bla bla widocznie go nieuważnie słuchałam, bo z tej rozmowy wyłapałam tylko że firmy już nie ma

Jak najbardziej jest, zresztą tylko tej firmy kupuję pościel
Stary 2014-12-04, 07:54   #22
bernikula
mOLDerator

Cytat:
Istnieje, istnieje, zobacz ile mają na Allegro produktów:
http://allegro.pl/listing/listing.ph...v10-p-1-o-1128

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-06, 22:28   #23
ewelina12345_123
Raczkowanie

hej, pracuję w branży, więc mogę się co nie co wypowiedzieć
Jak już wyżej dziewczyny pisały, Andropol jest bardzo dobrą firmą, pościele są świetne. Od siebie polecam także firmę Greno, jak i Matex(jak ktoś wyżej wspomniał), dobre są także pościele Valentini, oraz z firmy Detexpol. Pościel jedwabna, 100% bawełny, Carlo Macci, mega! musicie same wypróbować
Z flaneli jak najbardziej Matex, Adam, Bielawa.
pozdrawiam
ewelina12345_123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-07, 10:07   #24
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Ja mam teraz taki zwykły komplet pościeli z bawełny, kupiony w supermarkecie. Nie znoszę za to pościeli z kory i w nosie mam, że nie trzeba jej prasować Jest tak brzydka, że za darmo bym nie wzięła.
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-07, 10:26   #25
201607211025
Konto usunięte

Ja najbardziej lubię pościel z kory i flaneli, chociaż bawełna też jest dla mnie ok.
201607211025 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-06, 22:36   #26
Sharbat_Gula
Raczkowanie

Ja preferuje na lato pościel lnianą ze względu na chłodzace własciwości lnu. Mieszkam obecnie w Barcelonie, ale pościel lnianą sprowadzam z Polski od marki so linen! Na zime rządzi u mnie milusia flanelka Różnica jest oczywiście cenowa, bo len to tkanina ekskluzywna, a flanelę kupuje w marketach zazwyczaj.

Ćwiczę z Ewą Ch. od 10.11.2012
Sharbat_Gula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-07, 13:37   #27
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Ja latem śpię w pościeli z kory, zimą z flaneli.

Jak się śpi w tej bawełnie satynowej?
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-24, 09:55   #28
MetryKwadratowe
Przyczajenie

Post Dot.: Pościel

To wszystko zależy co masz na myśli mówiąc pościel satynowa - jak taką śliska i błyszczącą to kiepsko - bo chociaż np. w lato jest chłodno jak się nią przykryjesz to po chwili się pocisz bo ta pościel ma jakieś sztuczności w sobie.
To co nazywamy bawełną satynową to po prostu 100% bawełna o specjalnym splocie dzięki czemu jest delikatna w dotyku i z delikatnym połyskiem a absolutnie się nie wyślizguje czy coś podobnego. Trzeba czytać metki - dobre marki polskie wymienione już wcześniej robią przeważanie pościel ze 100% bawełny i nazywają je satynowymi.
Śmiem twierdzić że jak ktoś bardzo nie analizuje składu kołdry to się nie zorientuje że to satyna - będzie myślał że to delikatna bawełna.
MetryKwadratowe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości