|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Pościel
Bardzo często mówi się o koldrach i poduszkach. Za to wydaje mi się, że dość często zapominamy o tym, że pościel też musi być odpowiednia. Jaka macie pościel? Ja ostatnio w home&you zakupiłam z mikrofibry i się zakochałam! Droga, ale jak dla mnie cudowna. A co Wy sadzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pościel
ja kupuje pościel już od jakiegos czsu w sklepie internetowym, długo szukałaam dobrej jakości pościeli, i z odpowiedniego materiału, bo mam niestety, ale bardzo wrażliwą skórę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2014-12-01 o 12:11 Powód: Nazwa sklepu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
No właśnie szukam jakiejś ładnej, ale też dobrej jakościowo pościeli na prezent. Na co powinnam zwrócić uwagę?
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja uznaję jedynie bawełnę satynową i to koniecznie jednobarwną ewentualnie w jakieś geometryczne wzory.
Najlepsza pościel jaką kupiłam to w Tchibo, kupiona 2 lata temu, czarna i w dalszym ciągu jest czarna, nie ma śladu zużycia. Mam też kilka kompletów firmy Matex (ja kupowałam w Leclercu, mają też sprzedaż w sieci). Bardzo porządnie uszyta i ładna, ale po 3 latach straciła już trochę kolor (tu mam ciemny fiolet i czerwony). Świetną pościel robi też Bertax, ale od nich mam jasne, więc ciężko się o kolorach wypowiedzieć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Koniecznie z zamkiem, grubsza, kolorowa (nie czarna, ani nie biała), zwarty splot. Długo użytkowałam (nadal ją mamy, ale już nieco przechodzona, bo ma ok. 7-8 lat) pościel kupioną w Realu - chyba mikrofibra materiał, teraz zamówiłam z bawełny satynowej (czy jakoś tak) i zobaczymy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
A jakie materiały? Bo mnie mikrofibra zaskoczyła. Zawsze miałam bawełniane.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja kupuję zawsze bawełnianą. O mikrofibrze nie słyszałam. Z HomeandYou są bardzo ładne pościele, ale drogie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
U mnie bawełna, kora, flanela.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja kupuję specjalną do alergików: na zewnątrz bawełna w środku poliester sylikonowy. W teorii roztocza i grzyby nie mają klimatu aby się rozwijać. Kołdrę piorę raz na pół roku, poduszki częściej (kołdra jest wielka). Powłoki kupuję w sklepach stacjonarnych. Muszę dotknąć i się przekonać, że jest to gruba bawełna, nie żadna cienizna, która rozleci się po dwóch praniach. A piorę w co najmniej 60 stopniach - wtedy zabija się roztocza. Nie lubię takich w róże, czy konie. Ja mam akurat w kratę teraz - proste wzory, lub jednobarwne.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem, jak można spać w korze, takie to sztywne. Mikrofibrę miałam, ale oddałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Ja kory w ogóle nie lubię. Szukam wytrzymalej pościeli, bo ja piore w 90 stopniach. Dopiero wtedy można zabić niektóre bakterie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez rousse Czas edycji: 2014-12-03 o 07:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ja uwielbiam flanelę
![]() Śpimy we flaneli przez cały okrągły rok ![]() Dzieci też mają pościel flanelową ![]() U nas flanela rządzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Na zimę najlepsza jest pościel flanelowa, ciepła, miła i świetnie się pod nią śpi. Jeśli chodzi o korę to uważam, że też może być przyjemna, polecam z Bielawy -100% bawełna. Satyna też jest ok, ale tylko ta w 100% bawełniana ( z domieszką poliestru jest bardzo śliska). Dla dzieci rewelacyjna jest pościel bambusowa, przewiewna i przyjemna w dotyku, niestety dosyć droga,. xxxx
![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-12-03 o 15:06 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Marszałkini II RP
|
U mnie w domu od lat jest używana pościel z bawełny satynowej, bodajże z Andropolu i to bardzo przyjemna tkanina.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Marszałkini II RP
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Marszałkini II RP
|
Cytat:
Jak najbardziej jest, zresztą tylko tej firmy kupuję pościel ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
mOLDerator
|
Istnieje, istnieje, zobacz ile mają na Allegro produktów:
http://allegro.pl/listing/listing.ph...v10-p-1-o-1128 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
hej, pracuję w branży, więc mogę się co nie co wypowiedzieć
![]() Jak już wyżej dziewczyny pisały, Andropol jest bardzo dobrą firmą, pościele są świetne. Od siebie polecam także firmę Greno, jak i Matex(jak ktoś wyżej wspomniał), dobre są także pościele Valentini, oraz z firmy Detexpol. Pościel jedwabna, 100% bawełny, Carlo Macci, mega! musicie same wypróbować ![]() Z flaneli jak najbardziej Matex, Adam, Bielawa. pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Ja mam teraz taki zwykły komplet pościeli z bawełny, kupiony w supermarkecie. Nie znoszę za to pościeli z kory i w nosie mam, że nie trzeba jej prasować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Ja najbardziej lubię pościel z kory i flaneli, chociaż bawełna też jest dla mnie ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Ja preferuje na lato pościel lnianą ze względu na chłodzace własciwości lnu. Mieszkam obecnie w Barcelonie, ale pościel lnianą sprowadzam z Polski od marki so linen! Na zime rządzi u mnie milusia flanelka
![]()
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
Ja latem śpię w pościeli z kory, zimą z flaneli.
Jak się śpi w tej bawełnie satynowej? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
![]()
To wszystko zależy co masz na myśli mówiąc pościel satynowa - jak taką śliska i błyszczącą to kiepsko - bo chociaż np. w lato jest chłodno jak się nią przykryjesz to po chwili się pocisz bo ta pościel ma jakieś sztuczności w sobie.
To co nazywamy bawełną satynową to po prostu 100% bawełna o specjalnym splocie dzięki czemu jest delikatna w dotyku i z delikatnym połyskiem a absolutnie się nie wyślizguje czy coś podobnego. Trzeba czytać metki - dobre marki polskie wymienione już wcześniej robią przeważanie pościel ze 100% bawełny i nazywają je satynowymi. Śmiem twierdzić że jak ktoś bardzo nie analizuje składu kołdry to się nie zorientuje że to satyna - będzie myślał że to delikatna bawełna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.