|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Szkoła policealna ŻAK (w Krakowie) lub ogólnie szkoła ZAK
Wiem ze nie ta kategoria, ale kolezanka mi mowila, ze tu Was najwiecej siedzi
![]() Chciałabym zapisac sie do 1 rocznej szkoly policealnej ZAK w Krakowie na kierunek "technik ds. uslug pocztowych i finansowych". Co sadzicie o tej szkole? Slyszalyscie jakiej opinie na temat tej skzoly, czy nauczycieli ? i czy myslicie, ze po tym kierunku bede mogla pracowac w punktach platniczych czy poczcie?
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Szkoła policealna ŻAK (w Krakowie) lub ogólnie szkoła ZAK
Cytat:
Odnośnie kierunku to nie mam pojęcia. Na szkołę nie narzekałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;4664476 0]Skończyłam tą szkołę w kierunku technik administracji. Mimo poziomu nauki udało mi się napisać świetnie egzamin więc czegoś jednak uczą.
Odnośnie kierunku to nie mam pojęcia. Na szkołę nie narzekałam.[/QUOTE] A myslisz, ze po takiej szkole (roczna, dwuletnia - dla przyszlego pracodawcy moze wydawac sie slaba..) znajdzie sie lepsza prace niz po liceum ? Czy po takiej szkole pracodawca przyjmie do pracy ? Np Ciebie po administracji przyjma tak samo jakbys studiowala 5 lat administracje ? (przyklad) czy sa wogole na to jakies szanse ? czy to tylko strata czasu?
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do faktycznej roli mojego zawodu - osoby po studiach administracyjnych przygotowani są stricte do pracy w budżetówce. Czytaj urzędy, sądy, departamenty. Jest bardzo dużo prawa, ustaw itd. W moim kierunku, jako że trwał 2 lata wiedza prawna była bardzo okrojona i nie dostałabym pracy np. w urzędzie wojewódzkim bo tam liczy się wyższe ale w prywatnych firmach jak najbardziej szansa jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
A jak sadzisz, czy na moim kierunku bede miec matematyke ?
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
O tej szkole mam jak najgorsze zdanie, przynajmniej jeśli chodzi o kierunek rachunkowość. Otóż rozpoczęłam tę szkołę już po studiach wyższych, w celu przekwalifikowania. To, co tam zastałam....
- pan prowadzący wiodące zajęcia tzn. rachunkowość, biuro rachunkowe etc. po prostu CZYTAŁ NA GŁOS podręcznik - na tym polegał wykład. Kiedy ktokolwiek zaproponował jakąkolwiek innowacje w prowadzeniu zajęć - zbywał dość nieuprzejmie, - prawie wszyscy nauczyciele - z p. dyrektor na czele - są bardzo nieuprzejmi, traktują słuchaczy z góry, z ogromną wyższością (mój ulubiony tekst jednej z pan prowadzącej zajęcia: "ja mam 4 kierunki studiów!" wypowiedziane w ramach komentarza do słabych wyników testu...) - ogólne podejście do słuchaczy jak do troglodytów bez ogłady, mimo, że osób po studiach magisterskich tak jak ja, było więcej. Podejście to objawiało się m. in. opowiadaniem rzeczy oczywistych, między innymi zajmowanie się wymiarem urlopu przez cały jeden semestr ( oczywiście rozumiem, że nie każdy jest z tym zaznajomiony, ale błagam... cały semestr???? mi te wiadomości zdołano przekazać w miejscu pracy w ciągu 2h szkolenia BHP). Każda uwaga słuchacza kończyła się zbywaniem, opowiadaniem, że: "jak będą państwo pracować..."; zwracanie się do słuchaczy na "Ty"... opowiadanie jakie to my WYKSZTAŁCENIE tam w końcu zdobędziemy... - poziom zajęć to totalna porażka. Dużo szybciej uczyło się z książki samemu niż na zajęciach. Jaki jest więc sens chodzić na zajęcia? ano taki, że do zaliczenia frekwencja 50% jest wymagana... nieważne, ze na zajęciach wszyscy się nudzą, bo są one prowadzone w możliwie najbardziej nieprzystępny sposób jaki widziałam przez wszystkie lata swojej edukacji - praktyki - do dopuszczenia do egz. zawodowego konieczne jest zaliczenie praktyk w wymiarze 160h. Nie wiem czy tak jest we wszystkich szkołach, ale ja pracuję w zawodzie od 9 miesięcy - niestety zostało mi odmówione zaliczenie praktyk, ponieważ powinnam pracować co najmniej rok... Dodam, ze w moim miejscu pracy praktyki odbywają zarówno uczniowie techników ekonomicznych jak i studenci UEK i w każdym wypadku robią to samo - uczą się OD NAS, pomagają nam, kseruja i wskanowują dokumenty. Nie musze chyba dodawać, że nie zamierzam na miesiąc rzucac pracy czy brać urlopu bezpłatnego po to, żeby mieć zaliczone praktyki z kserowania czy innych rzeczy, które w takich miejscach robią praktykanci.... Ogólnie nie polecam - radzę się zastanowić czy podejmowanie nauki w takiej szkole w ogóle coś daje. Ja miałam ambitny plan, aby od tej szkoly rozpocząć przekwalifikowanie i w tej szkole przygotować się do studiów podyplomowych, zanim wydam na nie naprawde spore pieniądze. Odradzam. Papier nic nie daje - każdy mi mówi, ze osoba po studiach powinna jednak trzymać pewien poziom, a jesli chodzi o wiedzę, to tam jej nie nabędziecie. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Monika DM, w jakim mieście uczęszczałaś na rachunkowość?
![]()
Edytowane przez niezarejestrowana Czas edycji: 2014-08-26 o 01:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
po drugiej stronie szafy
|
Przenoszę na Edukację.
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Polecam korzystanie z portali internetowych. Można coś znaleźć na temat związany z najważniejszymi zasadami rachunkowości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Cześć, skończyłam w tym roku technik usług kosmetycznych. Ogólnie polecam szkole w Krakowie ale z pewnym niedociągnięciami miedzy innymi tutaj chodzi mi o sprzęt kosmetyczny- trochę naciągnę co nie maja co mają itp ale udało się przeżyć 2 lata
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:53.