|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Komisje wyborcze - parlament 2015
Do założenia tego wątku skłoniła mnie wizyta w komisji celem zagłosowania w dzisiejszych wyborach. Członkowie Obwodowej Komisji Wyborczej wyglądali nieświeżo, nie byli elegancko ubrani, krzątali się po lokalu, stemplowali jeszcze karty po otwarciu lokalu, dyskutowali między sobą o procedurach - nie mieli ich w głowie. Jednym słowem, byli bardzo nieprofesjonalni.
A jak wygląda to u Was? Czy członkowie komisji znają i przestrzegają prawa wyborczego? Czy są ubrani stosownie do powagi wyborów? Czy zachowują się profesjonalnie? A może ktoś sam pracuje w komisji i w przerwie zda relację "od środka"? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Komisje wyborcze - parlament 2015
Może mieli biforek. Nie wiem jak u mnie wyglądają, bo jeszcze nie byłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
u mnie w lokalu członkowie byli ubrani elegancko i przestrzegali prawa wyborczego, nie wiem jak prezentowali się rano bo głosowałam przed 16
![]()
I tylko przyjdź. Dotknij mnie czule, i przytul tak, abym zapomniała o wszystkim. Pocałuj tak, abym na przekór samej sobie poczuła się szczęśliwa. A wtedy pójdę za tobą na koniec świata. Ty i ja, trzy metry nad niebem ♥ A&F |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Byłam członkiem komisji i u mnie wszyscy byli elegancko ubrani i przestrzegli prawa wyborczego, ale wiadomo w każdej komisji jest inaczej, wszystko zależy od ludzi. A co do stemplowania, teoretycznie powinno się przyjść na tyle wcześniej, aby ostemplować wszystkie karty przed otwarciem lokalu. W praktyce jednak często jest tak, że jeśli się nie zdąży, to później stempluje się resztę.
![]() |
#5 |
Naczelna Wizażanka:)
|
Ja byłam po 7 rano. U mnie też stemplowali. Nie zauważyłam u nich braku profesjonalizmu, w przeciwieństwie do komisji z poprzednich wyborów.
![]() |
#6 |
strachajło
|
To może się wypowiem jako członek komisji : nie stempluje się wszystkich kart z reguły, bo potem musimy osobno pakować niewykorzystane karty a podbite, osobno te nienaruszone. Z reguły stempluje się przewidywana ilość kart, a resztę w miarę potrzeby podstemplowujemy potem. U nas wszyscy byli elegancko ubrani, co do krzatania się, to wiadomo, że zdarzyło się, że człowiek wstał i rozprostował kości, czy poszedł napić się herbaty, ale jeśli przyszli wyborcy wracalismy od razu na swoje stanowiska. Co do dyskutowania o procedurach w obecności wyborców, rzeczywiście nie jest to zbyt profesjonalne.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.