|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Praca na studiach dziennych
Jestem na ostatnim roku studiów i byłam na rozmowie o pracę związaną z moim kierunkiem, chociaż tylko na zlecenie. Pracodawca wymaga jednak dyspozycyjności na 30 godz. tygodniowo, a praca jest tylko od pon. do pt. od 8 do 16 i najlepiej żebym była codziennie, ewentualnie 4 dni. Studiuje dziennie i w przyszłym semestrze będę miała prawdopodobnie tylko 2 dni wolne, ale w 2 inne dni mam tylko wykłady. Czy uważacie, że lepiej jest podjąć tą pracę i opuszczać wszystkie wykłady i czy jeśli dostanę tę pracę to dam radę pogodzić ją ze studiami i pisaniem pracy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Praca na studiach dziennych
Przede wszystkim sama musisz ocenić, czy w twoim przypadku chodzenie na wykłady jest ważne, czy możesz sobie odpuścić. Byłam w identycznej sytuacji - musiałabym być w pracy 4 dni i 2 dni na zajęciach. Wybrałam pracę, bo na niektóre wykłady po prostu nie opłacało się chodzić - więcej uczyłam się w pracy niż przepisując z tablicy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Opuszczanie wykładów wcześniej czy później odbije się negatywnie na wynikach. Ja bym jednak spróbowała, choćby po to by potem nie żałować straconej szansy. Jak się uda i praca będzie fajna i perspektywiczna, zawsze możesz przenieść się na studia zaoczne. W CV ważniejsze jest doświadczenie niż rodzaj skończonych studiów, nawet studiów w Krakowie
Edytowane przez kosmitkaja Czas edycji: 2016-07-19 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.