|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
moje kolanko :(
pisze bo mam pytanie ..... od tygodnia ..odkad wróciłam z gór boli mnie kolano gdy zbyt duzo chodze ....są chwile gdy umieram z bólu ....myślalam ze wykręciłam sobie kolano ale problem w tym ze nic a nic mi nie spuchło...jutro wybieram sie do lekarza....ale moze wam nasówa sie jakaś diagnoza .....bo nie wiem czy to moze byc staw kolanowy czy cos z kością....
aha i jeszcze jedno kilka lat temu miałam bardzo mocne stłuczenie kolana czy to mzoe byc odnowienie tamtej kontuzji ?? |
|
|
|
|
#2 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Dot.: moje kolanko :(
Cytat:
Polecam przychodnie prywatnych klinik, gdzie wizyta kosztuje (od. 80 do 150 zł), ale będziesz na pewno dobrze zdiagnozowana. Niestety nie znam takich w Katowicach - mogę polecić dwie w Warszawie. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
ja mialam tak jakies 2 tygodnie temu. Nie chodzilam nigdzie zbyt duzo itd. ale kolano zaczelo nagle bolec, nie moglam zgiac
bylam na rajdzie studenckim pochodzilam sobie "troszke" po gorach i przeszlo jak na razie nie boli![]() ja smarowalam na noc jakas mascia na rozne naciagniecia itd. i nawet troche pomagalo. A w Twoim przypadku wydaje mi sie ze troszke moglas przeforsowac kolanko i teraz sie msci
|
|
#4 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aha chce3 jeszcze dodać ze smaruje takim zelem na stłuczenie itd. ale on zawiele nie pomaga bo jak tylko cos wiecej chodze to odrazu bardzo boli czasem ból promieniuje az do biodra
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Traumatolog to lekarz od uszkodzeń kości, stawów, od wypadków itp
Ogólnie taki ortopeda ze specjalizacją leczenia urazów wypadkowych. Jak dla mnie to masz za mało tzw "smaru" w stawach. Kup sobie jakis preparat z glukozaminą np Arthreum, albo Arthro-Stop. Za jakis czas wszystko wróci do normy. Chyba ze masz fałdy na stawach. Ja mam takie coś. Wycinali mi je operacyjnie, ale do konca życia juz będe skazana zabiego co pewien czas Lepiej idź do ortopedy.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Mi na bóle kolana, na nartach bardzo pomogła maść Ketopronil. Jednak wizytę u specjalisty doradzałabym, z tym nie ma żartów...
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
zapmniałam dodać ze oczywiście używałam fastum, przyklejałam plasterki eukaliptusowe 2 dni przeleżałam nieruchomo i nic, więc jak znajdziesz sposób to daj znać
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
moze to byc nadwrezenie stawu, badz tez cos innego. lekarz to najlepszy pomysl, on najlepiej zdiagnozuje co Ci jest
ale na przyszlosc radzil bym zapobiegac niz leczyc i jesli szykuje sie wyjazd gdzie trzeba bedzie duzo chodzic radzil bym rozruszac stawy i pocwiczyc troche, bo pozniej sie wraca i nagle wszystko boli nie wiadomo czemu
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
Podobnie jak Złoś - polecam jednak lekarza, u którego wizyta trochę kosztuje.
Mówię to z własnego doświadczenia. Pewnego ranka obudziłam się z bólem kolana. Długo nie przechodziło. Bolało szczególnie przy wchodzeniu i schodzeniu po schodach i przy ćwiczeniach (zginaniu kolana). Umówiłam się na wizytę w przychodni. Pomijając fakt, że w gabinecie byłam niecałe 3 (!!) minuty, bardzo źle wspominam tą wizytę. Lekarz powykręcał kolano w każdą stronę, stwierdził że to przemęczenie, przepisał tabletki i maść. Efekt - po talbetkach miałam problemy z okresem a maść śmierdziała niemiłosiernie i ani odrobinę nie podziałała. Kolano bolało dalej, więc poszłam prywatnie (80zł za wizytę - za taką cenę wymagam od lekarza porządnego badania). Dostała skierowanie na prześwietlenie (a nie jakieś durne tableteczki...) no i poznalam przyczynę mojego bólu. Niestety okazało się, że az 3 rzeczy się nakładają w moim kolanie na siebie i stąd ten ból (każda z dolegliwości sama z siebie bólu nie powoduje). Teraz jestem już po leczeniu i jest ok (narazie - odpukac!!) Tak więc radzę jednak wizytę u lekarza!! Pozdrawiam
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj byłam u lekarza i dostałą
m skierowanie do ortopedy ale neistety musze czekać do srody by isc sie dopiero zapisać (ah ta nasza kochana słuzba zdrowia) Widze ze nie jestem sama z moim bólem.... wiesz co houseofcolours ja mam to co ty.....te same objawy tylko mnie dochodzi jeszcze takei cos ze czasem mam blokade kolana ale rzadko i nie wiem skad to sie mogło wziasc.... no ale narazie smaruja jakimś zelem nazywa sie Haematoven Gel i jak narazie to nei wiem cyz mi pomaga i bandażuje kolano elastycznym bandazem i troszeczke pomaga gdy chodze ale potem jak usiade to i tak boli .....Nic tylko mi pozostało czekać na wizyte ortopedy
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
kolanka, kolanka..mój odwieczny problem...a mam dopiero 15 na karku
![]() a zaczęło się niewinnie. potem miałam lekkie urazy rzepki, a za którymś razem wyskoczyła mi całkiem, potem miałam nogę w gipsie miesiąc...od tego czasu musze naprawdę uważać na kolanka tym bardziej, że przy większym wysiłku mnie bolą
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie... jak leżałam w szpitalu po operacjach kolana to lekarze mówili, że kiedyś tyle tego nie było. Problemy stawów dotyczyły głównie ludzi starszych. A teraz coraz młodsze dzieci chorują
Smutne to...
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Hej pisze bo chce powiedzieć ze kolanko dalej bardzo boli ale wiem jedno z moja struktura kości jest wszystko ok miałam wczoraj RTG
i dzisiaj go odebrałam i w opisie pisało ze nie mam zmian w strukturze kostnej czyli nic nie mam uszczerbione złamane (chocprzy złamaniu bym bardziej umierała z bólu) Ja podejrzewam ze cos sie dzieje z woreczkiem stawowym...moze mam jakies zapalenie...a to chyba gorsze niz złamanie...Chyba...nie wiem troche sie martwie bo nie chce zeby to było cos poważnego 18 listopada mam wizyte u ortopedy wiec czegos sie dowiem (mam nadzieje)
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
wznawia ten watek bo obiecałam ze napisze jak bede po wizycie u ortopedy ....poszłam wkoncu z tym kolanem i lekarz pobadał moje kolanko i powiedział ze to sa skutki obciażeniowe i kazał mi kolano okładac lodem wieczorem i dał mi tez skierowanie na rehabilitacje
moze to mi cos pomoze
|
|
|
|
|
#16 |
|
Wtajemniczenie
|
Izus86, to samo chciałam Ci powiedzieć, to obciążenie, na ten czas trzeba odpuścić jakikolwiek wysiłek, powinno po takiej przerwie być dobrze. Tak było ze mną. Mój znajomy poradził mi się tak i nie straciłam ani złotówki na wizytę u lekarza
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. |
|
|
|
|
#17 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ..hmm czy ja moge miec to samo??![]()
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no a ja wkoncu nigdzie nie poszlam, przestalo bolec nawet nie wiem kiedy i dzis gdy zobaczylam Twoj watek to mi sie przypomnialo
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zobacze jeszcze co mi wymyśla na tej rehabilitacji i jeszcze dostałam zwolnienie z wfu do 15 grudnia zeby nie przemęczać..
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:38.

bylam na rajdzie studenckim pochodzilam sobie "troszke" po gorach i przeszlo
jak na razie nie boli
Ogólnie taki ortopeda ze specjalizacją leczenia urazów wypadkowych. Jak dla mnie to masz za mało tzw "smaru" w stawach. Kup sobie jakis preparat z glukozaminą np Arthreum, albo Arthro-Stop. Za jakis czas wszystko wróci do normy. Chyba ze masz fałdy na stawach. Ja mam takie coś. Wycinali mi je operacyjnie, ale do konca życia juz będe skazana zabiego co pewien czas