|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Porodówka Salve Łódź
Hej.
Czy któras z Was może rodziła lub będzie rodzić w Salve? Ja zamierzam tam rodzić przez cc ( pierwsza ciąża zakończyła się po 9 godz porodu naturalnego cesarką z komplikacjami, łącznie z przetaczaniem krwi ). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Porodówka Salve Łódź
w salve rodzi się tylko prywatnie? ja się zastanawiam nad medeorem na nfz ze skierowaniem na cc, o ile będę miała cc.
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
To jak nikt z forum nie rodzil w Salve lub nie zamierza?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja mialam cc w salve w lutym zeszlego roku. Co bys chciala wiedziec? Chętnie odpowiem na pytania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Wszystko bym chciala wiedziec co i jak
![]() Kto ci robił cc? Ja ide na kwalifikacje do dr wilińskiego, mam nadzieje tez ze bedzie mi robic cc bo ma rewelacyjne opinie. Mąż z toba nocował w szpitalu? Bo my mamy 250 km do łodzi i bym chciala zeby moj maz byl ze mna. Ja jestem w 27tc i za miesiac gdzies bede jechac na rozmowe kwalifikacyjna, no ale najpierw chcialabym zobaczyc szpital ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Raczej wszyscy są tam mili i uprzejmi. Jeden lekarz był średnio miły podczas obchodu, ale widziałam go tam raz i nawet nie wiem jak się nazywał. Ciał mnie dr Wiliński i moja lekarka. Wydaje mi się, że ze Wiliński robi wszystkie umówione cc, ale musiałabyś się upewnić.
Co do noclegu męża to nie wiem bo my jesteśmy z Łodzi. Ale raczej nie wydaje mi się, żeby było to możliwe. Też lepiej upewnić się w Salve. Ja byłam tam ponad rok temu, może coś się zmieniło. Ogólnie wszystko było super. Mam porównanie bo pierwsze dziecko rodziłam w państwowym szpitalu. Jedzenie jest dobre, opieka również. Na noc możesz dać dziecko pod opiekę położnym. Jeśli to Twoje pierwsze dziecko to pewnie będziesz chciała mieć je cały czas przy sobie ![]() Nie wiem co byś jeszcze chciała wiedzieć... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Nocleg dla meza wiem ze jest mozliwy i doba kosztuje 240zl wraz z wyzywieniem, no ale czy jest dla niego osobne lózko/kanapa lub cos w tym stylu? Jak wyglada twoja blizna po roku czasu? Ja rodzilam 5 lat temu i porod byl zakonczony cc, szwy mi sciagneli po tyg i rana mi sie rozeszla i zaczela ropiec, teraz w pewnych miejscach mam zgrubienia tam wlasnie gdzie ropiala. Dodam, ze oczywiscie bylo to w panstwowym szpitalu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Łóżka w pokoju nie widziałam, ale może wstawiają dodatkowe jak jest taka potrzeba
![]() Blizna jest ok. Poprzednio tez nie miałam żadnych problemów. Może na mnie szybko sie po prostu goi ![]() W cc w szpitalu miałam bardzo obfite odchody poporodowe, za drugim razem było zupełnie inaczej. Myslę, ze w salve mnie lepiej oczyścili po prostu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Jest mozliwosc zrobic sobie jakos samemu badanie na paciorkowca, chodzi mi o pobranie próbki szczegolnie z odbytu? Bo ja sobie nie wyobrażam żeby jakis obcy facet mi wsadzał patyczek do pupy...
A do rozmowy kwalifikacyjnej wystarcza badania zrobione na poczatku ciazy te co robi sie jednorazowo typu hiv, tarczyca, toksoplazmoza itd.? Bo ja za nie wszystkie zaplacilam okolo 400-500zl i nie usmiecha mi sie robic ich jeszcze raz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Mnie wymazy na paciorkowca pobierała moja ginekolog i zawoziłam do laboratorium. Co do badań, to już nie pamiętam, ale wydaje mi się, że te wszystkie hivy , hbs itp muszą być w miarę świeże. Zapytaj na wizycie kwalifikacyjnej. Dr Wiliński powie dokładnie jakie badania potrzebują.
Mnie mówił, ze musze mieć morfologie i jeszcze coś potrzebne do cc. Chciałam zrobić u nich przy okazji ktg, ale powiedzieli, że zrobią sami tuż przed cc. I tak też było. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Hej. Jestem umówiona na rozmowe kwalifikacyjną ma 16 lipca do dr Wilińskiego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Hej,
daj znać jak po rozmowie no i jak po cc. Ja wprawdzie jestem dopiero w I trym ale jeśli wszystko będzie ok to zamierzam tam się położyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
O.k nie ma sprawy
![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Niestety nie znam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Ja juz po rozmowie kwalifikacyjnej, termin cc mam na 26 sierpnia ![]() ![]()
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana a dużo wcześniej umawiałaś się na rozmowę? Ja mam termin dopiero na styczeń i zastanawiam się kiedy powinnam zacząć się bardziej tym interesować... Na Salve jestem zdecydowana na 100% ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Umawiałam się miesiąc wczesniej
![]() Jesteś z Łodzi?
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Hej ja właśnie świeżo po cc w salve i polecam w 100%. Pełen profesjonalizm, mila obsługa i w ogóle wszystko w najlepszym porządku. Jak ktos ma pytania - chetnie odpowiem. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Tak rodziłam prywatnie, ale z tego co się orientuję można tam również na fundusz.
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.