![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Fajne miejsca w Katowicach:)
Załozyłam ten wątek bo jestem ciekawa gdzie bywają wizażanki z Katowic
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Fajne miejsca w Katowicach:)
to ja zaczne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Killing me softly
|
Najfajniejszym miejscem w Katowicach będzie z pewnościa Silesia City Center
![]() ![]() Co do knajpek, zwykle Belka(ale to raczej w przeszłości) i Bob. Kupuję w hipermarketach, bo taniej ![]() Edytowane przez Lukrecja_Borgia Czas edycji: 2005-08-22 o 19:20 Powód: dopisek łagodzący ;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
No to widze, że Belka napopularniejsza wśród katowickich wizażanek (ja też tam bywam) przynajmniej mamy dobre miejsce na spotkanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Heh, 23 lata mieszkałam w centrum Katowic, a kojarzę tylko niektóre z wymienionych przez Was miejsc
![]() Na piwo lubię chodzić do Boba, lubię też knajpy w chorzowskim parku... Z koleżankami chodzimy też czasem do Źródła, lubię kebaby z Chopina... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja tam Katowice uwielbiam
![]() ![]() ![]() ![]() Co do sklepów-tradycyjnie Empik,Sephora,ogólnie cały Supersam,Douglas (uwielbiam ![]() ![]() ![]() Jedzenie to jeden z moich ulubionych tematów-jak już mam za co to chodzę do Pizza Hut,La Grotta(ul.Wawelska),Pizze ria Sicilia (św.Jana),tawerna Neptun (Stawowa).Jest wiele miejsc gdzie chodzę z sentymentu,jestem po prostu przywiązana,wspomnieniami itd. ![]() NIe przepadam ostatnio za Cinema City,Heliosem,wszystkimi tymi kipermarketami,Ikea bleee.Ogromnie sie ciesze z remontu kina Rialto i Kosmosu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
A to nie przypadkiem tam gdzie dawniej Chimera była?Schodkami w dół obok dawnej Księgarni Marzeń?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez lubię (Marka
![]() ![]() Polecam Pizzerię Da Grasso na Mariackiej, pizza olbrzymia i dwa dzbanki sosu ![]() Oczywiście jako maniaczka filmów europejskich i niszowych uwielbiam Światowida Teraz z niecierpliwością czekam na Silesię oraz przywrócenie wiaduktu ![]()
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
ta knajpka o Marylin jest na placu Wolnosci, niedaleko sklepu sportowego ( jest na rogu Gliwickiej) zaraz obok kawiarnoi Graża. Taki wystroj, ze hoho, ulubiona knajpa Neinerta, dyrektora Korezu, ktory rowniez polecam, teatr przeboski, a znajduje sie w Bialym Domu na Placu Sejmu Śląskiego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Po 2 latach od zalozenia tematu pozwole sobie odswiezyc.
Macie jakies nowe sprawdzone miejsca w Katowicach? ![]() ![]() Osobiscie lubie Carmelle w SCC (ale kawy+ciasta, lody mozna sobie darowac, przynajmniej ostatnio) i Dominium w centrum ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że Belka już od dawna króluje
wśród wizażane ![]() kiedyś częste moje miejsce spotkań, obecnie bywam sporadycznie ![]() Silesii nie lubię ![]() jakiś taki "bucowaty" klimat, no i kojarzy mi się z moim miejscem pracy ![]() Tak się jeszcze zastanawiam co fajnego jest w Katowicach... Jazz Club (Hipnoza) też ma swój klimat, szwego czasu lubiałam też chodzić do Klubokawiarni na Placu Miarki... co do jedzenia to nie ma chyba żadnych fajnych miejsc, może za wyjątkiem sphinxa ![]() Jak sobie coś jeszcze przypomnę, napiszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
hmm napewno SCC bo tam jest ciepło i jakoś magicznie
![]() uwielbiam kebaba w Aspendozie (koło Boba) i WW chociaż tam się ostatnio nie zaciekawie stało. wolę Citu Pub na chwilę obecną ![]() wogóle to gdzie ta Belka?
![]() |
#17 |
BAN stały
|
az mi sie lezka w oku zakrecila tymbardziej, ze teraz przyszlo mi mieszkac 1600km od Katowic
![]() ![]() ![]() ![]() najlepsza na swiecie zupa cebulowa - Longman Pub na przeciwko Longmana, na rogu byl kiedys taki fajny klub ale nie pamietam jak sie nazywal a teraz zmienili nazwe i chyba tez klimat. Pamietam, ze tam mialy final moje sobotnie clubbingowe wycieczki ![]() najlepsze pierogi - u Grazy ![]() najlepsza pomidorowa - Dominium Polecam tez Spencer Pub niedaleko Placu Andrzeja no i nie wierze, ze nikt nie wspomnial o kebabie wlasnie z Pl. Andrzeja!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! <co do tego miejsca, to mam tam jeszcze najlepsza kosmetyczke na swiecie,EVITA > Boba nie moglam ''przelknac'', bo trzeba bylo sie przebijac przez zaslone dymna :/ aaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!! zapomnialabym!!! co do SCC - jak dla mnie masowka.Miejsce ma tyle do klimatu Katowic co nic, ale jedyne co musze goraco i koniecznie polecic to zurek w BeerHalle < dobrze to napisalam?>. Jest rewelacyjny, fantastyczny!!!! no niebo w gebie! koniecznie musicie przetestowac!!!!!!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Hmm mnie osobiście te kebaby z placu andrzeja nie smakują:P
ale kurde katowice swój urok mają jedynie w nocy i w zime według mnie:P
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ja osobiście nie powiedziałabym, że Katowice mają klimat,
jest wprawdzie kilka fajnych miejsc, ale można je policzyć na palcach. Przyzwyczaiłam się jednak do tego miasta, w koncu mieszkam tu od urodzenia.. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
no to ja tez sie wypowiem.
![]() na piwko to do Belki (ze względu na bilard;D), Hipnozy, Źródła, Archibaru, City Pubu. na kawkę/ herbatkę do Bellmer Cafe. jesli chodzi o jedzenie na mieście to Hipnoza, Fiesta (rzadko jem na mieście). ja niestety nie przepadam za Katowicami. ![]() marzę o przeprowadzce do Torunia. ![]() ![]() ![]() pozdrawiam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Najfajniejszym miejscem w Katowicach będzie Spodek 19 luego 2008
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
hmmm no więc ogólnie to pochodzę z Mysłowic, teraz mieszkam w Jaworznie, ale pracowałam w Katowicach (nim poszłam na zwolnienie lekarskie z powodu ciąży) no i druga rzecz, studiuje tam zaocznie...
a więc co można polecić? Pub Kredens - i kawa w wiadrze jak ja się śmieje, tzn w ogromnym kubku z żyrafą... aż za całe 5zł, czyli dość tanio a warto ![]() Pub Grota na francuskiej - może po części i wygląda tam jak w Grocie, nie jest jakiś super ekstra klimat, zależy kto co lubi, ale uwielbiam stamtąd zapiekankę z ziemniaków z kiełbaską... cenowo bardzo tanio, i zamawiając zapiekankę za 12zł najedzą się bez problemu trzy osoby ![]() Dla głodomorów dobre i ogromne hamburgery/zapiekanki/cheesburgery koło empiku, tam ta budka z boku Sklep terranova w Katowicach jak dla mnie bajera, naprawde wiele rzeczy można tutaj wygrzebać, zwłaszcza jak są przeceny i to w cenach naprawdę opłacalnych Rossman/Natura - teraz na szczęście mam też w Jaworznie, sporo kosmetyków godnych poleceniach, w niskiej cenie... Na dworcu dwa sklepy po 4zł - tam nieraz można fajne rzeczy trafić, no i sklep ze starszymi gazetami przecenionymi, tzn stoisko Targ przy empiku - też nieraz fajne rzeczy można znaleźć I w sumie to teraz skleroze mam i zastanawiam sie co by jeszcze mozna bylo dopisac fajnego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Basienkaw te hamburgery nazywam szczury hehe;]
Też mieszkam od urodzenia w katowicach z tym że nie w centrum ![]() i uważam że urok mają ale naprawde jak jest ciemno przedewszystkim.. Bo fajnie wygląda to ronda koło spodka i sam spodek ![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
dawno nie jadlam tam u szczurakow... czesto zdarzalo sie na wagarach za czasow technikum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
yhm, słyszałam, że Kredens fajny. ![]() tyle razy tamtędy przechodzę, a nigdy nie wstąpiłam- trzeba to zmienić. ![]() a w Grocie lubię cappuccino. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Moja babcia mieszkała w młodości w Katowicach i jak ja byłam mała to wiecznie mi opowiadała o kinie Rialto, niedaleko którego kiedyś mieszkała, to było dla niej najlepsze miejsce w Katowicach, uwielbiała tam chodzić
![]() A wiecie może czy to kino Rialto jeszcze działa?
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a działa, działa z tego co wiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
bassienkaw a można wiedzieć gdzie studiujesz w Katowicach ?? Bo ja też tam studiuję i też zaocznie
![]() ![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Nooo ba
![]() ![]() ![]() - poza tym Belka, chociaz ostatnio spadła na psy ![]() - złoty osioł i green way na Warszawskiej ![]() - Bob i Drzewo dobry na szybkie piwko - na zakupy najlepsza SCC bo jest cieplo i wszystko w jednym miejscu ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
a ja SWSZ, czyli Ziętek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:10.