Fajne miejsca w Katowicach:) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-08-22, 15:50   #1
satine
Zadomowienie

Fajne miejsca w Katowicach:)

Załozyłam ten wątek bo jestem ciekawa gdzie bywają wizażanki z Katowic W jakich miejscach najmilej spędzacie czas??? Gdzie waszym zdaniem jest miła i bezpretensjonalna atmosfera? A moze polecicie jakieś fajne kawiarenki czy knajpki ze smacznym jedzonkiem Jestem tez ciekawa waszych ulubionych miejsc gdzie kupujecie kosmetyki

Pozdrawiam

satine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-22, 17:10   #2
Ryfka
Zadomowienie

Dot.: Fajne miejsca w Katowicach:)

to ja zaczne na piwo- klub Belka na Jagiellonskiej ( ale tylko ogrodek) albo Jazz Hipnoza w Bialym Domu, na herbatke- herbaciarnia Imbryk na Rynku ( klimat jak z "Lalki"), kosmetykik najczesciej Sephora i Rossman przy Empiku, jedzonko- wegetarianskie Zloty Osiol przy Mariackiej ( pycha zestaw- ogromny kawal zapiekanki, lasagne np ze szpinaku albo inne cuda a do tego 2 surowki za 8zl), no i mimo wszystko caly czas mam sentyment do Zemsty Leppera w Hipnozie, do pizzy w La Grotcie, do klimatu Kawiarenki na Placu Miarki i polecam knajpke na placu Wolnosci cala poswiecona Marlin Monroe.Eeech, te Katowice, niby takie nieladne, a ja tak zaluje,ze musze je zostawic
Ryfka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-22, 19:00   #3
satine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ryfka
to ja zaczne na piwo- klub Belka na Jagiellonskiej ( ale tylko ogrodek) albo Jazz Hipnoza w Bialym Domu, na herbatke- herbaciarnia Imbryk na Rynku ( klimat jak z "Lalki"), kosmetykik najczesciej Sephora i Rossman przy Empiku, jedzonko- wegetarianskie Zloty Osiol przy Mariackiej ( pycha zestaw- ogromny kawal zapiekanki, lasagne np ze szpinaku albo inne cuda a do tego 2 surowki za 8zl), no i mimo wszystko caly czas mam sentyment do Zemsty Leppera w Hipnozie, do pizzy w La Grotcie, do klimatu Kawiarenki na Placu Miarki i polecam knajpke na placu Wolnosci cala poswiecona Marlin Monroe.Eeech, te Katowice, niby takie nieladne, a ja tak zaluje,ze musze je zostawic
Szczerze mówiąc żadnej knajpki oprócz Złotego Osła to nie znam Chyba musze się tak w końcu wybrać bo już jesteś kolejna osoba która zachwala to miejsce

Stary 2005-08-22, 19:17   #4
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Najfajniejszym miejscem w Katowicach będzie z pewnościa Silesia City Center Póki co, niestety, to okropne miasto, z żenująco niskim poziomem usług kulturalno-rozrywkowych. Nie przepadam za Katowicami, wybaczcie

Co do knajpek, zwykle Belka(ale to raczej w przeszłości) i Bob. Kupuję w hipermarketach, bo taniej Ale lubię pobuszować w Naturze, chociaż ciasno.

Edytowane przez Lukrecja_Borgia
Czas edycji: 2005-08-22 o 19:20 Powód: dopisek łagodzący ;)
Lukrecja_Borgia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-22, 22:44   #5
Karola0885
Raczkowanie

GG do Karola0885

No to widze, że Belka napopularniejsza wśród katowickich wizażanek (ja też tam bywam) przynajmniej mamy dobre miejsce na spotkanie
Karola0885 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-22, 23:13   #6
Złośnica81
Zadomowienie

GG do Złośnica81

Heh, 23 lata mieszkałam w centrum Katowic, a kojarzę tylko niektóre z wymienionych przez Was miejsc
Na piwo lubię chodzić do Boba, lubię też knajpy w chorzowskim parku... Z koleżankami chodzimy też czasem do Źródła, lubię kebaby z Chopina... I to tyle, nie szukałam nigdy specjalnie nowych miejsc.
Złośnica81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-23, 00:35   #7
Martulaaa
Raczkowanie

Ja tam Katowice uwielbiam Niezaleznie od hałasu,zanieczyszczeń i innych atrakcji Łażenie po knajpach nie jest moją mocną stroną.Z tego co mi wiadomo najpopularniejszym trendy/jazzy czy jak tam chcecie miejscem jest "Drewniany Konik" knajpa na rogu Słowackiego i Mickiewicza.Jestem nausznym świadkiem (mieszkam praktycznie w kamienicy na przeciwko) weekendowych imprez i chyba ludzie dobrze się bawią Co ważne jest to jedno z niewielu miejsc gdzie można potańcować za darmo
Co do sklepów-tradycyjnie Empik,Sephora,ogólnie cały Supersam,Douglas (uwielbiam można do woli sie wszystkim smarować ),ulice 3 Maja,Staromiejska.Czasem lubię po prostu połazić i pooglądać wystawy.Może to wpływ tego,że mieszkam w centrum i stałam się lokalną patriotką
Jedzenie to jeden z moich ulubionych tematów-jak już mam za co to chodzę do Pizza Hut,La Grotta(ul.Wawelska),Pizze ria Sicilia (św.Jana),tawerna Neptun (Stawowa).Jest wiele miejsc gdzie chodzę z sentymentu,jestem po prostu przywiązana,wspomnieniami itd.
NIe przepadam ostatnio za Cinema City,Heliosem,wszystkimi tymi kipermarketami,Ikea bleee.Ogromnie sie ciesze z remontu kina Rialto i Kosmosu Chyba sie starzeje albo to jakas tęsknota za dawnymi czasami...
Martulaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-08-23, 09:49   #8
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ryfka
??? gdzie jest ta knajpka poświęcona Marilyn??? Jezuuuu...powiedz prosze bo mnie skreca!
Marilyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-23, 11:12   #9
Martulaaa
Raczkowanie

A to nie przypadkiem tam gdzie dawniej Chimera była?Schodkami w dół obok dawnej Księgarni Marzeń?
Martulaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-23, 16:02   #10
ANKA20
Wtajemniczenie

GG do ANKA20

Ja tez lubię (Marka) Belke
Polecam Pizzerię Da Grasso na Mariackiej, pizza olbrzymia i dwa dzbanki sosu
Oczywiście jako maniaczka filmów europejskich i niszowych uwielbiam Światowida
Teraz z niecierpliwością czekam na Silesię oraz przywrócenie wiaduktu

arte infantil

R jak Remont
ANKA20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-24, 10:50   #11
satine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ANKA20
Ja tez lubię (Marka) Belke
Polecam Pizzerię Da Grasso na Mariackiej, pizza olbrzymia i dwa dzbanki sosu
Oczywiście jako maniaczka filmów europejskich i niszowych uwielbiam Światowida
Teraz z niecierpliwością czekam na Silesię oraz przywrócenie wiaduktu
Oooo nie wiedziałam że w Katowicach też jest da Grasso Jak jestem w Płocku to tylko tam chodze na pizze bo dużo, tanio i rzeczywiście smacznie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-08-24, 11:30   #12
Ryfka
Zadomowienie

ta knajpka o Marylin jest na placu Wolnosci, niedaleko sklepu sportowego ( jest na rogu Gliwickiej) zaraz obok kawiarnoi Graża. Taki wystroj, ze hoho, ulubiona knajpa Neinerta, dyrektora Korezu, ktory rowniez polecam, teatr przeboski, a znajduje sie w Bialym Domu na Placu Sejmu Śląskiego.
Ryfka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-27, 09:45   #13
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ryfka
ta knajpka o Marylin jest na placu Wolnosci, niedaleko sklepu sportowego ( jest na rogu Gliwickiej) zaraz obok kawiarnoi Graża. Taki wystroj, ze hoho, ulubiona knajpa Neinerta, dyrektora Korezu, ktory rowniez polecam, teatr przeboski, a znajduje sie w Bialym Domu na Placu Sejmu Śląskiego.
o dzieki na pewno sie wybiore
Marilyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-24, 19:54   #14
Beku
Przyczajenie

Po 2 latach od zalozenia tematu pozwole sobie odswiezyc.

Macie jakies nowe sprawdzone miejsca w Katowicach? Lody, ciasta, kebaby? Jak juz jem cos 'na miescie' to chcialbym, zeby to byly dobrze wydane pieniadze.

Osobiscie lubie Carmelle w SCC (ale kawy+ciasta, lody mozna sobie darowac, przynajmniej ostatnio) i Dominium w centrum Pozdrawiam i licze na Wasza pomoc
Beku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-24, 20:08   #15
olilina
Zakorzenienie

Widzę, że Belka już od dawna króluje
wśród wizażane
kiedyś częste moje miejsce spotkań,
obecnie bywam sporadycznie

Silesii nie lubię za duże tłumy ludzi,
jakiś taki "bucowaty" klimat,
no i kojarzy mi się z moim miejscem pracy

Tak się jeszcze zastanawiam co fajnego jest
w Katowicach...
Jazz Club (Hipnoza) też ma swój klimat,
szwego czasu lubiałam też chodzić do
Klubokawiarni na Placu Miarki...

co do jedzenia to nie ma chyba żadnych
fajnych miejsc, może za wyjątkiem sphinxa

Jak sobie coś jeszcze przypomnę, napiszę
olilina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-24, 20:46   #16
samaraelf
Zakorzenienie

hmm napewno SCC bo tam jest ciepło i jakoś magicznie
uwielbiam kebaba w Aspendozie (koło Boba)
i WW chociaż tam się ostatnio nie zaciekawie stało.
wolę Citu Pub na chwilę obecną

wogóle to gdzie ta Belka?

Szkoła
samaraelf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-24, 21:36   #17
AniaWila
BAN stały

az mi sie lezka w oku zakrecila tymbardziej, ze teraz przyszlo mi mieszkac 1600km od Katowic ale jestem tam baaaardzo czesto wymienilyscie tyle dobrze znanych miejsc dolaczam do grona lokalnych milosniczek tego zakurzonego miasta. Mimo,ze Kace piekne nie sa maja swoj niepowtarzalny klimat. Tak wiec dorzucam swoje trzy grosze
najlepsza na swiecie zupa cebulowa - Longman Pub
na przeciwko Longmana, na rogu byl kiedys taki fajny klub ale nie pamietam jak sie nazywal a teraz zmienili nazwe i chyba tez klimat. Pamietam, ze tam mialy final moje sobotnie clubbingowe wycieczki
najlepsze pierogi - u Grazy
najlepsza pomidorowa - Dominium
Polecam tez Spencer Pub niedaleko Placu Andrzeja no i nie wierze, ze nikt nie wspomnial o kebabie wlasnie z Pl. Andrzeja!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! <co do tego miejsca, to mam tam jeszcze najlepsza kosmetyczke na swiecie,EVITA >
Boba nie moglam ''przelknac'', bo trzeba bylo sie przebijac przez zaslone dymna :/

aaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!! zapomnialabym!!! co do SCC - jak dla mnie masowka.Miejsce ma tyle do klimatu Katowic co nic, ale jedyne co musze goraco i koniecznie polecic to zurek w BeerHalle < dobrze to napisalam?>. Jest rewelacyjny, fantastyczny!!!! no niebo w gebie! koniecznie musicie przetestowac!!!!!!!!!!
AniaWila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-24, 22:12   #18
samaraelf
Zakorzenienie

Hmm mnie osobiście te kebaby z placu andrzeja nie smakują:P
ale kurde katowice swój urok mają jedynie w nocy i w zime według mnie:P

Szkoła
Stary 2007-10-24, 22:50   #19
olilina
Zakorzenienie

Ja osobiście nie powiedziałabym, że Katowice mają klimat,
jest wprawdzie kilka fajnych miejsc, ale można je policzyć
na palcach.
Przyzwyczaiłam się jednak do tego miasta,
w koncu mieszkam tu od urodzenia..
olilina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-25, 13:27   #20
paulinka-o
Przyczajenie

no to ja tez sie wypowiem.
na piwko to do Belki (ze względu na bilard;D), Hipnozy, Źródła, Archibaru, City Pubu. na kawkę/ herbatkę do Bellmer Cafe.
jesli chodzi o jedzenie na mieście to Hipnoza, Fiesta (rzadko jem na mieście).
ja niestety nie przepadam za Katowicami. jedyne co jest w nich fajne to to, że wszędzie blisko i że wszystko jest na miejscu (kina, sklepy,itd.). a brakuje mi klimatu i zieleni.
marzę o przeprowadzce do Torunia.

pozdrawiam.
paulinka-o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-25, 14:49   #21
lullaby22
Zakorzenienie

Najfajniejszym miejscem w Katowicach będzie Spodek 19 luego 2008
lullaby22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-25, 16:14   #22
bassienkaw
Zakorzenienie

hmmm no więc ogólnie to pochodzę z Mysłowic, teraz mieszkam w Jaworznie, ale pracowałam w Katowicach (nim poszłam na zwolnienie lekarskie z powodu ciąży) no i druga rzecz, studiuje tam zaocznie...
a więc co można polecić?
Pub Kredens - i kawa w wiadrze jak ja się śmieje, tzn w ogromnym kubku z żyrafą... aż za całe 5zł, czyli dość tanio a warto tam też moge polecić pieczywo czosnkowe z serem, pychota i da się najeść
Pub Grota na francuskiej - może po części i wygląda tam jak w Grocie, nie jest jakiś super ekstra klimat, zależy kto co lubi, ale uwielbiam stamtąd zapiekankę z ziemniaków z kiełbaską... cenowo bardzo tanio, i zamawiając zapiekankę za 12zł najedzą się bez problemu trzy osoby
Dla głodomorów dobre i ogromne hamburgery/zapiekanki/cheesburgery koło empiku, tam ta budka z boku
Sklep terranova w Katowicach jak dla mnie bajera, naprawde wiele rzeczy można tutaj wygrzebać, zwłaszcza jak są przeceny i to w cenach naprawdę opłacalnych
Rossman/Natura - teraz na szczęście mam też w Jaworznie, sporo kosmetyków godnych poleceniach, w niskiej cenie...
Na dworcu dwa sklepy po 4zł - tam nieraz można fajne rzeczy trafić, no i sklep ze starszymi gazetami przecenionymi, tzn stoisko
Targ przy empiku - też nieraz fajne rzeczy można znaleźć
I w sumie to teraz skleroze mam i zastanawiam sie co by jeszcze mozna bylo dopisac fajnego

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-25, 21:22   #23
samaraelf
Zakorzenienie

Basienkaw te hamburgery nazywam szczury hehe;]
Też mieszkam od urodzenia w katowicach z tym że nie w centrum
i uważam że urok mają ale naprawde jak jest ciemno przedewszystkim.. Bo fajnie wygląda to ronda koło spodka i sam spodek

Szkoła
Stary 2007-10-25, 21:53   #24
bassienkaw
Zakorzenienie

dawno nie jadlam tam u szczurakow... czesto zdarzalo sie na wagarach za czasow technikum

Stary 2007-10-26, 12:43   #25
paulinka-o
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
hmmm no więc ogólnie to pochodzę z Mysłowic, teraz mieszkam w Jaworznie, ale pracowałam w Katowicach (nim poszłam na zwolnienie lekarskie z powodu ciąży) no i druga rzecz, studiuje tam zaocznie...
a więc co można polecić?
Pub Kredens - i kawa w wiadrze jak ja się śmieje, tzn w ogromnym kubku z żyrafą... aż za całe 5zł, czyli dość tanio a warto tam też moge polecić pieczywo czosnkowe z serem, pychota i da się najeść
Pub Grota na francuskiej - może po części i wygląda tam jak w Grocie, nie jest jakiś super ekstra klimat, zależy kto co lubi, ale uwielbiam stamtąd zapiekankę z ziemniaków z kiełbaską... cenowo bardzo tanio, i zamawiając zapiekankę za 12zł najedzą się bez problemu trzy osoby
Dla głodomorów dobre i ogromne hamburgery/zapiekanki/cheesburgery koło empiku, tam ta budka z boku
Sklep terranova w Katowicach jak dla mnie bajera, naprawde wiele rzeczy można tutaj wygrzebać, zwłaszcza jak są przeceny i to w cenach naprawdę opłacalnych
Rossman/Natura - teraz na szczęście mam też w Jaworznie, sporo kosmetyków godnych poleceniach, w niskiej cenie...
Na dworcu dwa sklepy po 4zł - tam nieraz można fajne rzeczy trafić, no i sklep ze starszymi gazetami przecenionymi, tzn stoisko
Targ przy empiku - też nieraz fajne rzeczy można znaleźć
I w sumie to teraz skleroze mam i zastanawiam sie co by jeszcze mozna bylo dopisac fajnego

yhm, słyszałam, że Kredens fajny.
tyle razy tamtędy przechodzę, a nigdy nie wstąpiłam- trzeba to zmienić.
a w Grocie lubię cappuccino.
paulinka-o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-26, 12:51   #26
Nadin
Zakorzenienie

Moja babcia mieszkała w młodości w Katowicach i jak ja byłam mała to wiecznie mi opowiadała o kinie Rialto, niedaleko którego kiedyś mieszkała, to było dla niej najlepsze miejsce w Katowicach, uwielbiała tam chodzić
A wiecie może czy to kino Rialto jeszcze działa?

Nadin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-26, 13:26   #27
bassienkaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka-o Pokaż wiadomość
yhm, słyszałam, że Kredens fajny.
tyle razy tamtędy przechodzę, a nigdy nie wstąpiłam- trzeba to zmienić.
a w Grocie lubię cappuccino.
no ja lubię kredens, często tam chodzimy w przerwach na studiach... uwielbiam tą ogromną kawunie... a w grocie cappucino nie piłam...

Cytat:
Napisane przez Nadin Pokaż wiadomość
Moja babcia mieszkała w młodości w Katowicach i jak ja byłam mała to wiecznie mi opowiadała o kinie Rialto, niedaleko którego kiedyś mieszkała, to było dla niej najlepsze miejsce w Katowicach, uwielbiała tam chodzić
A wiecie może czy to kino Rialto jeszcze działa?
a działa, działa z tego co wiem

Stary 2007-10-26, 15:02   #28
Madzia87
Zakorzenienie

GG do Madzia87

bassienkaw a można wiedzieć gdzie studiujesz w Katowicach ?? Bo ja też tam studiuję i też zaocznie ja na Wsbif, a Ty ??
Jack Canfield i Mark Victor Hansen

Madzia87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-26, 15:44   #29
Kobieta_słonecznik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby22 Pokaż wiadomość
Najfajniejszym miejscem w Katowicach będzie Spodek 19 luego 2008
Nooo ba Koncerty w Katowicach zawsze najlepsze

- poza tym Belka, chociaz ostatnio spadła na psy
- złoty osioł i green way na Warszawskiej
- Bob i Drzewo dobry na szybkie piwko
- na zakupy najlepsza SCC bo jest cieplo i wszystko w jednym miejscu
Kobieta_słonecznik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-26, 16:51   #30
bassienkaw
Zakorzenienie

a ja SWSZ, czyli Ziętek

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości