![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak się pozbierać po romansie... Pomocy!
Witam wszystkich. Nie mam pomysłu, bo taka sytuacja zdarzyła mi się po raz pierwszy w życiu. Kompletnie sobie nie radzę... Nie potrafię dojść do siebie po romansie, który trwał zaledwie parę tygodni. Może to z powodu sytuacji w jakiej poznałam tego faceta... Rok temu rozstałam się po kilkuletnim, toksycznym związku z facetem, którego strasznie kochałam. Przez rok absolutnie nikt nie zwrócił mojej uwagi - byłam pewna, że już zawsze będę ślepa na innych facetów i w głowie będę miała tylko byłego... I nagle przez przypadek poznałam T. Znajomość trwająca dokładnie miesiąc, romans trwał równe trzy tygodnie... Wiem, że to absurdalnie brzmi. Nigdy z nikim tak dobrze mi się nie rozmawiało, a seks był boski. Ten romans dosłownie przywrócił mnie do życia, może dlatego nie umiem się teraz pozbierać... Nie byliśmy z T. razem, oboje nie chcieliśmy się wiązać, on też był po nieudanym związku.
Wszystko skończyło się z dnia na dzień, bez żadnego wyjaśnienia i powodu. Wszystko w jednej chwili było dobrze, a w następnej nie było wcale... T. przestał się do mnie odzywać, nie odbierał telefonów, nie chciał się spotkać, żeby pogadać... I taka sytuacja trwa do dzisiaj. Z paru szczątkowych smsów, które dosłownie na nim wymusiłam (!), wynikło, że on nie chce nikogo kochać, a wszystko prowadzi do jednego. Oraz że według niego są uczucia z mojej strony. Ale to wyjaśniliśmy, T. po prostu źle zinterpretował niektóre moje gesty, które są po prostu wyrazem życzliwości, a nie chęci związania się z kimś. Mimo ze to wyjaśniliśmy i tak jest cisza, więc nie wiem czy to były faktyczne powody. Mimo moich próśb on wciąż nie chce mi niczego wyjaśnić. A ja okropnie się z tym czuję. Nie wiem co zrobiłam nie tak. I cholernie brakuje mi rozmów z nim, tego jak się przy nim czułam... On tak naprawdę wyzwolił mnie spod uroku byłego faceta i poczułam, że żyję i że życie jest jeszcze przede mną.... Nie potrafię przestać myśleć o tym co zrobiłam nie tak, co się tak naprawdę stało, że nie chciał ze mną nawet porozmawiać... Ciągle płaczę, bo jest mi tak cholernie smutno. Martwię się, że to nie jest normalne - minął już miesiąc od naszego ostatniego spotkania, czyli w sumie cisza trwa dłuzej niż trwał sam nasz romans - a ja wciąż nie mogę o tym zapomnieć, wciąż czekam aż się odezwie i mi to wyjaśni. Dobijają mnie takie niewyjaśnione sprawy, a ta była dla mnie ważna. Dziewczyny, byłyście kiedyś w takiej sytuacji? Poradźcie mi proszę co robić, bo już nie wyrabiam.... PS. Dodam tylko, że mam 32 lata, więc nie jestem żadną gówniarą. Tym bardziej nie rozumiem własnej reakcji na to wszystko i nie wiem co robić. Czuję się jak wariatka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Jak się pozbierać po romansie... Pomocy!
Cytat:
Co robić? Niestety, trzeba się pogodzić z tym, że ten epizod był tylko piękną przygodą, która już nie wróci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Nie "wpadłam", tego jestem pewna. Zakochiwanie się dłuzej u mnie trwa. Po prostu cholernie rzadko zdarza mi się spotkać kogoś z kim tak dobrze się rozumiem. I jest mi strasznie żal tej znajomości, tym bardziej że nie rozumiem dlaczego się zakończyła.
---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Niestety, trzeba się pogodzić z tym, że ten epizod był tylko piękną przygodą, która już nie wróci.[/QUOTE] Jak można najszybciej to zrobić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak? Nie ma jednej odpowiedzi. Zapełnić sobie czas, organizować sobie jakieś przyjemności, wychodzić do ludzi (jeśli lubisz). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Jeśli jesteś po toksycznym związku, to pewnie nie tyle w facecie, co w tych dobrych odczuciach się zakochałaś. Kiedy ma się braki i niezaspokojenie emocjonalne, to łatwo się tego zaspokojenia doszukiwać w pierwszej osobie, która da nam choć namiastkę. Na ogół nieświadomie. Może spróbuj to zracjonalizować? Przepracowałaś już tamten związek? Pewnie nie i nowy facet to wyczuł.
Edytowane przez 201705080934 Czas edycji: 2015-10-12 o 19:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Edytowałam poprzedni post, bo jakoś dziwnie skonstruowałam zdania
![]() I dodałam jeszcze pytanie ![]() Edytowane przez 201705080934 Czas edycji: 2015-10-12 o 19:08 Powód: Uzupełnienie |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Ale możesz mieć rację. Może to nie chodzi o faceta, tylko o te dobre uczucia. Ale tak czy inaczej nie umiem sobie poradzić z tym, że to skończyło się tak nagle, bez wyjaśnienia i powodu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Zracjonalizować tak, że spojrzeć na to jakby z boku, spróbować zrozumieć, z czego wynika aż taki smutek po niby niezbyt ważnej dla Ciebie znajomości. To pomaga, wiem po sobie. Ale jak wyplątać się z wpadania w takie akcje, to ja Ci akurat nie doradzę, bo sama jestem na etapie rozwiązywania podobnego problemu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Dziękuję...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Spoko, wiele pomóc nie umiem. Jeszcze nie na tym etapie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Pamiętasz jak mniemam, że każdy etap z założenia prowadzi do innego etapu - lepszego...
![]() A dziękuję za to co napisałaś - to o racjonalizowaniu jest akurat bardzo mądre. I wcześniej nie pomyślałam, że mogę być po prostu "zauroczona" pozytywnymi emocjami, których doświadczyłam po dłuuugim czasie.... No i zawsze wzrusza mnie to, że na forach znajdują się ludzie, których obchodzi los anonimowych postaci na tyle, że cokolwiek odpisują. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Pewnie, że prowadzi do następnego. Nasze w tym łepetyny, żeby do lepszych
![]() To jedyne forum, na jakim pisałam i parę razy bardzo mi pomogło. Kupa fajnych bab tu siedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
No a mnie jeszcze tu nie było, dziś jest mój pierwszy raz.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
jestem w podobnej sytuacji... tyle ze ja sie zakochalam, a jemu chodzilo tylko o sex
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Silveris
|
A może Pan T. Nie jest sam? Może ma kogoś i dla niego był to rzeczywiście przelotny romans, skok w bok? Wolał się szybciutko wycofać zanim sprawy wymkną się spod kontroli?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
lokalna gwiazda
|
Nie uważacie, że jakoś tak się dzieje, że gdy kobieta spotyka się z facetem tylko na seks, to wychodzi na tym źle? Faceci podchodzą do tego jakoś beznamiętnie, ot, załatwili swoją potrzebę, są kobiecie wdzięczni/choć nie wiem, czy to dobry wyraz/i już się nią nie przejmują.
A kobiecie włącza się tryb posiadaczki. Niby sama sobie tłumaczy, że to tylko seks, że przecież ma z tego przyjemność, ale... Najlepiej, jakby on był na wyłączność. Wydaje mi się, że oni wyczuwają, że kobieta zaczyna coś czuć i wtedy znikają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Pan T. jest sam, co do tego akurat mam 100% pewność. Nie spotykaliśmy się tylko na sex. Chodziliśmy razem wszędzie, poznałam jego znajomych, byłam u niego w domu. Będąc z kimś w związku raczej by się nie afiszował z "przyjaciółką".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
poznać kogoś innego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Powiem ci tak, ja też jestem rozstaniu które mnie bardzo bolało.
Zaczełam spotykać się z kimś innym, to były tylko 2 spotkania i w tym niestety, a może stety seks. Ten facet, pomimo iż uważam że jest kobieciarzem, albo tylko tak gra, w miedzywierszach też zdradził się że dla niego może być to coś więcej niż przelotna znajomość. A dla mnie ? Mile spędzony czas i to wszystko. Nie wiem tylko po co zapraszał Cię do domu, poznałaś jego rodzinę ? Bo jeżeli tylko znajomych to luz, znam pełno takich facetów którzy co chwilę przychodzą z inną przyjaciółką ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
O co jemu chodziło z tym, że "wszystko prowadzi do jednego"?
Myślę, że po toksycznym związku byłaś podatna i łatwo dałaś się "porwać" temu romansowi, bo dostałaś to, czego wcześniej Ci brakowało. To nie znaczy, że możesz to dostać tylko od T., że on jest taki strasznie wyjątkowy. Możliwe, że jest zwyczajny, ale w porównaniu z byłym jest super ![]() Może faktycznie uznał, że z Twojej strony pojawia się coś więcej, niż zabawa. Na to wskazuje to co piszesz. Mam wrażenie, że już się porządnie zauroczyłaś, wyszło to poza niezobowiązujące spotkania. Może być i tak, że on coś poczuł, a nie chciał, więc się ulotnił. Pomóc Ci może czas, zajęcie, a najlepiej inny facet ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Skoro odżyłaś przy tym facecie i wiadomo było, że nic z tego nie będzie.. to nie rozumiem dlaczego jego brak nagle pogłębia wcześniejszy stan?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Z tego co przeczytałam to wydaje mi się, że się zauroczyłaś i to porządnie.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.