Dziwne myśli i nastawienie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-10-27, 20:01   #1
evikus
Raczkowanie

Dziwne myśli i nastawienie

Mam problem..w listopadzie jadę do Krakowa na 10 dni na kurs. Nie wiem zupełnie dlaczego mam obawy, że coś mi się tam stanie..Nie czuje się bezpieczna. Nie znam tam nikogo, będę mieszkać w hostelu.. Nie wiem dlaczego dręczą mnie takie myśli, bo wcześniej pojechałam sama na Erasmus i wszystko było ok.
Jak sobie z tym poradzić?
evikus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-27, 20:19   #2
201803290936
Konto usunięte

Dot.: Dziwne myśli i nastawienie

Cytat:
Napisane przez evikus Pokaż wiadomość
Mam problem..w listopadzie jadę do Krakowa na 10 dni na kurs. Nie wiem zupełnie dlaczego mam obawy, że coś mi się tam stanie..Nie czuje się bezpieczna. Nie znam tam nikogo, będę mieszkać w hostelu.. Nie wiem dlaczego dręczą mnie takie myśli, bo wcześniej pojechałam sama na Erasmus i wszystko było ok.
Jak sobie z tym poradzić?
Często się czegoś boisz bez powodu? Od kiedy to trwa? Coś się zmieniło w Twoim życiu, kogoś straciłaś, ktoś Cię zostawił?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-27, 20:30   #3
evikus
Raczkowanie

Kiedyś leczyłam się na nerwicę ale z powodów somatycznych "kołatanie serca". Teraz leków już nie biorę, nie mam objawów.

Generalnie jestem szczęsliwa, mieszkam z TŻ razem, jednak niestety teraz nie pracuję i praktycznie całe dnie spędzam sama w domu i chyba mam za dużo czasu na myślenie i analizy ;/
Stary 2015-10-27, 20:37   #4
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez evikus Pokaż wiadomość
Kiedyś leczyłam się na nerwicę ale z powodów somatycznych "kołatanie serca". Teraz leków już nie biorę, nie mam objawów.

Generalnie jestem szczęsliwa, mieszkam z TŻ razem, jednak niestety teraz nie pracuję i praktycznie całe dnie spędzam sama w domu i chyba mam za dużo czasu na myślenie i analizy ;/
A jakieś zajęcia, hobby? Skoro masz tendencję do tego typu problemów, to powinnaś czegoś poszukać. I może warto pomyśleć o 1-2 wizytach u swojego poprzedniego psychologa (zakładam, że chodziłaś)? Tak dla poukładania myśli.

Rozmawiasz na bieżąco o swoich obawach z TŻ?
Stary 2015-10-27, 20:51   #5
201608251020
Konto usunięte

Ja bym do tego jeszcze dodała że statystycznie znaczna większość rzeczy których się boimy - nie dzieje się
Inaczej to by oznaczało, że przewidziałaś przyszłość
Ja miałam coś podobnego przed długą trasą na wakacje - czułam że coś nam się z TŻem stanie w drodze i nie wrócimy stamtąd.
A tu proszę, żyjemy
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-27, 20:56   #6
evikus
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
A jakieś zajęcia, hobby? Skoro masz tendencję do tego typu problemów, to powinnaś czegoś poszukać. I może warto pomyśleć o 1-2 wizytach u swojego poprzedniego psychologa (zakładam, że chodziłaś)? Tak dla poukładania myśli.

Rozmawiasz na bieżąco o swoich obawach z TŻ?
Co do hobby zajęć itp nie mogę się zmotywować tym bardziej jak idzie zima ;/ nienawidzę zimna najchętniej nie wychodziłabym wtedy z domu.

Co do TŻ tak mam z nim b. dobry kontakt mówię mu o swoich problemach ale on starając się mnie pocieszyć mówi ze jestem mądra, że we mnie wierzy, że na pewno sobie poradzę itp a to co ja sobie myslę o sobie jest nadal ;/
Stary 2015-10-27, 21:02   #7
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez paollino Pokaż wiadomość
Ja bym do tego jeszcze dodała że statystycznie znaczna większość rzeczy których się boimy - nie dzieje się
Inaczej to by oznaczało, że przewidziałaś przyszłość
Ja miałam coś podobnego przed długą trasą na wakacje - czułam że coś nam się z TŻem stanie w drodze i nie wrócimy stamtąd.
A tu proszę, żyjemy
Tylko, że autorka cierpiała na nerwicę i brała z tego powodu leki. To już wykracza poza zwykły lęk, który odczuwamy wszyscy. A brak pracy i nadmiar czasu na myślenie to jeszcze potęguje.
Stary 2015-10-28, 16:49   #8
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Tylko, że autorka cierpiała na nerwicę i brała z tego powodu leki. To już wykracza poza zwykły lęk, który odczuwamy wszyscy. A brak pracy i nadmiar czasu na myślenie to jeszcze potęguje.
Dlatego napisałam że "ja bym DO TEGO jeszcze DODAŁA" - czyli do Twojej wypowiedzi w kwestii nerwicy.
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości