Sprzedaż Perfum_biznes - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-02-05, 14:29   #1
Jolanis
Przyczajenie

Unhappy

Sprzedaż Perfum_biznes

Witam. Dziewczyny jestem tu nowa, ale mam nadzieję, ze udzielicie mi potrzebnych mi informacji. Aktualnie mieszkam w Londynie. Pracuję, ale dodatkowo zajmuję się też pośrednictwem w sprzedaży perfum i kosmetyków. Oferuję całkowicie nowe i oryginalne produkty z najpopularniejszych angielskich perfumerii. Ceny droższych marek (Dior itp.) nie różnią się prawie wcale cenami w PL, za to inne marki są nawet o 50% tańsze (wliczając w to nawet koszt wysyłki do PL). Jednak co mnie nurtuje...klienci pytają się co ile kosztuje itp, obiecują że się odezwą a jednak tego nie robią Wolą kupić "perfumetki" i repliki za 70 zł niż oryginał za np. 160 zł. Dodatkowo: mam stronę na fb (mam polubienia) ale ludzie prawie wcale nie komentują tak mojej strony jak to się dzieje w przypadku stron gdzie sprzedawane są repliki itp. Czy ktoś może mi pomóc "ruszyć się z miejsca" bo nie wiem co robić. Chciałabym, żeby ludzie mieli szansę na zakup oryginalnych produktów z Londynu zamiast marnych podróbek ale nie wiem już jak ich przekonać. Co robię źle??? Dziękuję.
Jolanis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-05, 14:51   #2
201605051021
Konto usunięte

Dot.: Sprzedaż Perfum_biznes

Dziwne to dla mnie, szczegolnie, ze tez mieszkam w Londynie i takich rewelacyjnych cen jakos nigdzie w "najpopularniejszych perfumeriach" nie widuje Gdyby ktos mi zaproponowal taki deal, zwyczajnie obawialabym sie o oryginalnosc produktow.
201605051021 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-05, 15:05   #3
Jolanis
Przyczajenie

Porównując ceny np. w polskim Douglasie, a w perfumerii w UK to jest różnica nawet o połowę. Zresztą: do wysyłki dołączam paragon z perfumerii Wysłałam jednej klientce 2 amor amor (2 x 100 ml) w cenie 90e - razem 400 zł z kosztami wysyłki. A Amor Amor jedna szt. 100 ml w Douglas kosztuje 339 zł. Więc różnica w cenie między Londynem a np. Pl jest bardzo duża.
Stary 2016-02-05, 15:07   #4
terezjana
Rozeznanie

GG do terezjana

Jest duża konkurencja i podejrzewam, że rynek perfumerii internetowych nie jest łatwy. Jest dużo sklepów o uznanej renomie gdzie ceny są o 50% niższe od "seforowych". Wrzuć swoje produkty w ceneo i zobacz czy jesteś konkurencyjna.
Stary 2016-02-05, 15:14   #5
Jolanis
Przyczajenie

Wiem, ale raz miałam klienta który się mnie spytał, czy owe produkty nie pochodzą z Polski bo jak to określił "w PL jest sam szajs" :P Zakładam, że wyróżniam się spośród typowych perfumerii i sprzedawców na allegro, ponieważ oferuję produkt prosto z Londynu (bez marż sklepowych itp.), a nie z PL. Ale nie ważne Chodzi mi o sam fakt, że na mojej stronce nie ma takich komentarzy i takiego zainteresowania jak na stronach z podróbkami etc. eevone piszesz, że obawiałabyś się oryginalności? A przecież na stronkach z replikami takie właśnie produkty są sprzedawane. Więc czemu ludzie bardziej interesują się podróbkami niż oryginałami?
Stary 2016-02-05, 15:27   #6
201605051021
Konto usunięte

Jolanis podeslala mi linka - na moja wyrazna prosbe, nie chce, zeby o spam byla posadzona

Dlaczego moim zdaniem nie idzie:
-ceny sa zblizone do sprawdzonych sprzedawcow na Allegro, czy polskich perfumerii internetowych, plus dochodza jeszcze koszty wysylki, czyli nie jest to jakas super okazja
-z punktu widzenia osoby mieszkajacej w Uk, ceny sa takie jak w przypadku promocji nawet w Bootsie, czyli tez szalu nie ma
-strona internetowa to dramat, jest tak nieprzejrzysta, wyglada jak zrobiona przez gimnazjaliste na lekcji informatyki

Jesli chcesz rozwijac biznes kosmetyczno - perfumowy, to moze idz w nisze, w rzeczy ktore w Pl sa trudnodostepne?
Stary 2016-02-05, 15:36   #7
Jolanis
Przyczajenie

Strona nie jest skierowana do osób mieszkających w UK - to byłoby całkowicie bez sensu. Strona internetowa to "dramat"? Powiem szczerze, że jesteś pierwszą osobą, która mi to powiedziała Innym bardzo się podoba...Mi się wydaje, że właśnie jest przejrzysta - jest krótko i na temat, bez żadnych reklam itp. Nie jestem firmą tylko osobą prywatną, więc to jest moja prywatna strona a nie "sklep internetowy".

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-05, 15:38   #8
terezjana
Rozeznanie

GG do terezjana

Cytat:
Napisane przez eevone Pokaż wiadomość
Jolanis podeslala mi linka - na moja wyrazna prosbe, nie chce, zeby o spam byla posadzona

Dlaczego moim zdaniem nie idzie:
-ceny sa zblizone do sprawdzonych sprzedawcow na Allegro, czy polskich perfumerii internetowych, plus dochodza jeszcze koszty wysylki, czyli nie jest to jakas super okazja
-z punktu widzenia osoby mieszkajacej w Uk, ceny sa takie jak w przypadku promocji nawet w Bootsie, czyli tez szalu nie ma
-strona internetowa to dramat, jest tak nieprzejrzysta, wyglada jak zrobiona przez gimnazjaliste na lekcji informatyki

Jesli chcesz rozwijac biznes kosmetyczno - perfumowy, to moze idz w nisze, w rzeczy ktore w Pl sa trudnodostepne?
Tez poprosiłam i mam podobne odczucia Strona to podstawa a ta jest delikatnie mowiąc słaba. Na smartfonie nie moge nawet otworzyc oferty wiec o cenach nic nie powiem. Ale jeżeli ceny sa jak wszędzie to pozostaje inwestycja w profesjonalny sklep internetowy i reklame. Ale, jak pisalam wyżej, rynek nie jest łatwy...
Stary 2016-02-05, 15:50   #9
Jolanis
Przyczajenie

Czyli wychodzi na to, że na fb ludzie nie komentują, nie udostępniają moich zdjęć itp. ponieważ strona www nie jest sklepem internetowym? Jakie zmiany zalecacie na stronie www? Na sklep internetowy mnie nie stać, więc to już od razu odpada.
Stary 2016-02-05, 17:48   #10
scorpionetka
Zadomowienie

Moim zdaniem, to nie wina strony, chociaż od razu mówię, że nie widziałam, więc na temat samej strony się nie wypowiadam. Ale odnoszę wrażenie, że to raczej chodzi ogólnie o całokształt. W obecnej dobie sklepów jest pod dostatkiem, stacjonarnych i internetowych, nie mówiąc już o portalach typu ebay, czy allegro. W tych sklepach/u tych sprzedawców dóbr wszelakich jest bez liku, tańszych i droższych i bardziej lub mniej dostępnych. Zaopatrzenie w różne różności (kosmetyki, chemia, ciuchy, elektronika, spożywka, itp, itd.) w Polsce jest naprawdę niezłe i na przykład ja nie odczuwam potrzeby kupowania kosmetyków z drogerii w Anglii przez pośredników. Jeśli czegoś potrzebuję, to idę do miasta, albo "wsiadam w internet" i to kupuję, tak po prostu, bez żadnych korowodów czy pośredników. Świat się zmienił i w tej chwili bardzo często jest tak, że produkty polskich producentów sprawują się znacznie lepiej, niż te "zagramaniczne".
Śmieszą mnie argumenty, że z Londynu to takie super, a z Polski to szajs. Jeśli miałabym kupić perfumy za 160 zł (taki przykład podałaś w pierwszym poście), to prawdopodobnie wzięłabym je w którejś z perfumerii internetowych dostępnych na naszym polskim rynku i nie zachodziłabym w głowę, że może w Londynie jest ktoś, kto mógłby je dla mnie kupić i przesłać. W zwykłej perfumerii internetowej zamawiam, płacę i maksymalnie na trzeci dzień mam przesyłkę w domu. Że taniej? W Polsce też jest taniej, tylko trzeba wiedzieć, gdzie kupić. Nie kieruj się, że "w polskim Douglasie to taaaakie ceny są" - może i są, tylko kto normalny tam kupuje? Na eglamour, iperfumy, perfumesco, czy w innych perfumeriach ceny są dużo bardziej przyjazne. Jeśli np. Balmain Extatic w Douglasie kosztuje ponad 400 PLN i jeśli ty je możesz kupić za 200 PLN, to nie oznacza, że jest taniej, ponieważ np. w eglamour ta sama flaszka jest za ok. 150 PLN, a tester na iperfumy za 85 PLN (eglamour i iperfumy są sprawdzonymi sklepami i nie będę tu nikomu tłumaczyć, że tam podróbek NIE sprzedają).
Owszem, jest parę flaszek, które są dostępne wyłącznie w londyńskich sklepach, ale - jeśli będę mieć taką potrzebę, to albo sama tam polecę, albo poproszę zaufaną koleżankę.
No nie wiem, naprawdę nie wiem, czy potrzebuję pośrednika w zakupie kosmetyków czy perfum. Nie bierz tego do siebie, tak tylko piszę, bo pytasz, czemu ludzie się nie garną. Nie wiem jak u innych, ale z mojej strony wygląda to tak, że przy obecnej dostępności wszystkiego wszędzie, jak dobrze poszukam, to i w Polsce znajdę okazję, a jeśli mam jeszcze czekać na przesyłkę z Anglii, to wolę jednak kupować bliżej domu.
scorpionetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-05, 19:00   #11
ysabela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez scorpionetka Pokaż wiadomość
Moim zdaniem, to nie wina strony, chociaż od razu mówię, że nie widziałam, więc na temat samej strony się nie wypowiadam. Ale odnoszę wrażenie, że to raczej chodzi ogólnie o całokształt. W obecnej dobie sklepów jest pod dostatkiem, stacjonarnych i internetowych, nie mówiąc już o portalach typu ebay, czy allegro. W tych sklepach/u tych sprzedawców dóbr wszelakich jest bez liku, tańszych i droższych i bardziej lub mniej dostępnych. Zaopatrzenie w różne różności (kosmetyki, chemia, ciuchy, elektronika, spożywka, itp, itd.) w Polsce jest naprawdę niezłe i na przykład ja nie odczuwam potrzeby kupowania kosmetyków z drogerii w Anglii przez pośredników. Jeśli czegoś potrzebuję, to idę do miasta, albo "wsiadam w internet" i to kupuję, tak po prostu, bez żadnych korowodów czy pośredników. Świat się zmienił i w tej chwili bardzo często jest tak, że produkty polskich producentów sprawują się znacznie lepiej, niż te "zagramaniczne".
Śmieszą mnie argumenty, że z Londynu to takie super, a z Polski to szajs. Jeśli miałabym kupić perfumy za 160 zł (taki przykład podałaś w pierwszym poście), to prawdopodobnie wzięłabym je w którejś z perfumerii internetowych dostępnych na naszym polskim rynku i nie zachodziłabym w głowę, że może w Londynie jest ktoś, kto mógłby je dla mnie kupić i przesłać. W zwykłej perfumerii internetowej zamawiam, płacę i maksymalnie na trzeci dzień mam przesyłkę w domu. Że taniej? W Polsce też jest taniej, tylko trzeba wiedzieć, gdzie kupić. Nie kieruj się, że "w polskim Douglasie to taaaakie ceny są" - może i są, tylko kto normalny tam kupuje? Na eglamour, iperfumy, perfumesco, czy w innych perfumeriach ceny są dużo bardziej przyjazne. Jeśli np. Balmain Extatic w Douglasie kosztuje ponad 400 PLN i jeśli ty je możesz kupić za 200 PLN, to nie oznacza, że jest taniej, ponieważ np. w eglamour ta sama flaszka jest za ok. 150 PLN, a tester na iperfumy za 85 PLN (eglamour i iperfumy są sprawdzonymi sklepami i nie będę tu nikomu tłumaczyć, że tam podróbek NIE sprzedają).
Owszem, jest parę flaszek, które są dostępne wyłącznie w londyńskich sklepach, ale - jeśli będę mieć taką potrzebę, to albo sama tam polecę, albo poproszę zaufaną koleżankę.
No nie wiem, naprawdę nie wiem, czy potrzebuję pośrednika w zakupie kosmetyków czy perfum. Nie bierz tego do siebie, tak tylko piszę, bo pytasz, czemu ludzie się nie garną. Nie wiem jak u innych, ale z mojej strony wygląda to tak, że przy obecnej dostępności wszystkiego wszędzie, jak dobrze poszukam, to i w Polsce znajdę okazję, a jeśli mam jeszcze czekać na przesyłkę z Anglii, to wolę jednak kupować bliżej domu.
Ja się niestety podpisuję, dosyć trudny biznes wybrałaś.
A że ludzie wolą kupić tylko trochę tańszą podróbkę...? Zazwyczaj po prostu nie wierzą/ nie wiedzą że mogą mieć oryginał w przyzwoitej cenie.
ysabela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-05, 19:16   #12
Redhaired Witch
Nindżopesz

Może spróbuj z takimi markami jak 4160Tuesdays, butikowa Donna Karan albo Union. No wiesz, coś, czego nie wysyłają do PL. Sama chętnie capnęłabym coś z Union ale 800 zł w ciemno... Próbki niszy też możesz skołować?

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-05, 21:06   #13
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

Jeśli chcesz pośredniczyć w zakupie to tylko przy zapachach trudno dostępnych w Polsce np. nigdzie nie można dostać u nas Le Labo, Slumberhouse, Masque Milano, Santi Burgas....ale to nisza więc wąski rynek zbytu, wyspecjalizowany

kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-05, 23:27   #14
Jolanis
Przyczajenie

I chyba właśnie o to chodzi Wolą podróbkę niż oryginał w przyzwoitej cenie. Co do kwestii, że w PL jest "szajs" - nie wiem, ponieważ w Pl nie kupowałam perfum z wyższych półek - taką informację dostałam od jednego z klientów, czym również byłam zdziwiona. Ale może facet znał się lepiej na rzeczy niż ja?

Stronka nie jest skierowana tylko do osób w Pl ale również w innych krajach/na całym świecie. Najwięcej klientek mam z Francji, ponieważ w UK doliczając nawet koszty wysyłki to wychodzi czasami połowę taniej.

U mnie na stronce jest informacja, że jeśli jest klient zainteresowany produktem którego nie ma w ofercie - to wystarczy że napisze do mnie zapytanie w tej sprawie.

No nic, będę próbowała jeszcze coś wykombinować Może te próbki?

Co do iperfumy.pl itp. to czytałam na ich temat różne opinie.

Jak można jeszcze bardziej przekonać klienta, że sprzedaje się oryginały? Mam wiele opinii na stronce, ale może jest ich za mało? Nie wszyscy chcą je wrzucać - czasami klient mi pisał zachwyty w wiadomościach a na stronkę nie wrzucił opinii mimo, że prosiłam - tego też nie rozumiem...

Dziękuję za wszelkie opinie ale oczywiście, jak coś, to czekam na więcej.
Jeśli chcecie to mogę wrzucić link do swojej stronki www.

Edytowane przez Jolanis
Czas edycji: 2016-02-05 o 23:51
Stary 2016-02-05, 23:57   #15
ysabela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jolanis Pokaż wiadomość
I chyba właśnie o to chodzi Wolą podróbkę niż oryginał w przyzwoitej cenie. Co do kwestii, że w PL jest "szajs" - nie wiem, ponieważ w Pl nie kupowałam perfum z wyższych półek - taką informację dostałam od jednego z klientów, czym również byłam zdziwiona. Ale może facet znał się lepiej na rzeczy niż ja?

Stronka nie jest skierowana tylko do osób w Pl ale również w innych krajach/na całym świecie. Najwięcej klientek mam z Francji, ponieważ w UK doliczając nawet koszty wysyłki to wychodzi czasami połowę taniej.

U mnie na stronce jest informacja, że jeśli jest klient zainteresowany produktem którego nie ma w ofercie - to wystarczy że napisze do mnie zapytanie w tej sprawie.

Jak można jeszcze bardziej przekonać klienta, że sprzedaje się oryginały? Mam wiele opinii na stronce, ale może jest ich za mało? Nie wszyscy chcą je wrzucać - czasami klient mi pisał zachwyty w wiadomościach a na stronkę nie wrzucił opinii mimo, że prosiłam - tego też nie rozumiem...

Z tymi opiniami na stronie to jest różnie, ja je traktuję trochę z przymróżeniem oka- bo kto zabroni właścicielowi strony wrzucać dużo pochlebnych opinii, a kasować negatywne? Dużo bardziej ufam opiniom na forach i serwisach typu ceneo.
ysabela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-06, 08:30   #16
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez kriss_de_valnor Pokaż wiadomość
Jeśli chcesz pośredniczyć w zakupie to tylko przy zapachach trudno dostępnych w Polsce np. nigdzie nie można dostać u nas Le Labo, Slumberhouse, Masque Milano, Santi Burgas....ale to nisza więc wąski rynek zbytu, wyspecjalizowany
hihi, Slumberhouse jest w Polsce - w Lulua - i to jedyne miejsce w Europie, gdzie można je kupić. Masque Milano z kolei jest w ausliebezumduft.

Kriss ma rację - ja bym postawiła głównie na marki/zapachy, których nie można u nas kupić, bo konkurencję sprawdzonych perfumerii internetowych trudno przebić. Wspomniane Le Labo (chociaż - poza Poivre też możemy je kupić online, w Liberty), czy np butikowe Chanel, Guerlain, Dior - tu już trudno kupić przez internet, i trzeba się ratować kimś, kto kupi osobiście.
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-06, 10:42   #17
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolanis Pokaż wiadomość

albo wolą oryginał z polskiej perfumerii internetowej od droższego oryginału z Londynu
Stary 2016-02-06, 11:44   #18
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VI4 Pokaż wiadomość
hihi, Slumberhouse jest w Polsce - w Lulua - i to jedyne miejsce w Europie, gdzie można je kupić. Masque Milano z kolei jest w ausliebezumduft.

Kriss ma rację - ja bym postawiła głównie na marki/zapachy, których nie można u nas kupić, bo konkurencję sprawdzonych perfumerii internetowych trudno przebić. Wspomniane Le Labo (chociaż - poza Poivre też możemy je kupić online, w Liberty), czy np butikowe Chanel, Guerlain, Dior - tu już trudno kupić przez internet, i trzeba się ratować kimś, kto kupi osobiście.
a sprawdzałam i wujek gugle nie wyrzucił, na dodatek luluę mam pod nosem

tak, sprawdziłabym których marek niszowe perfumerie NIE MAJĄ w swojej ofercie i tu byłoby pole do popisu np. sprowadzane nie tak dawno pirfuny z Kuwejtu czy Dubaju

Stary 2016-02-06, 12:24   #19
Jolanis
Przyczajenie

Popracuję nad tym

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-06, 12:45   #20
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

Swego czasu ogromnym zainteresowaniem na naszym forum cieszyły się zakupy zapachów Demeter sprowadzanych z USA, organizacja przedsięwzięcia była trudna i obarczona cłem ... nie wiem jak z dostępnością tej marki w UK, ale polskie perfumerie internetowe mają dość ubogi wybór

Stary 2016-02-06, 13:40   #21
201605051021
Konto usunięte

Demeter ostatnio widzialam Bootsie, czyli powinny byc dostepne na kazdym rogu sporo zapachow mieli, nie pamietam niestety ceny. (Tylko Sex on The Beach przetestowalam, wieeeelkie rozczarowanie )
Stary 2016-02-07, 10:15   #22
Sybil_
Zakorzenienie

Demetery bywają też w perfumesco
Sybil_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-07, 13:01   #23
Sharlottka
Raczkowanie

Ja bym chętnie kupiła perfumy Lush, bo w Polsce ich chyba nie prowadzi żaden sklep internetowy?
Sharlottka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-07, 13:20   #24
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sharlottka Pokaż wiadomość
Ja bym chętnie kupiła perfumy Lush, bo w Polsce ich chyba nie prowadzi żaden sklep internetowy?
o, to tak można kupić na allegro, ale ceny są śmieszne
Stary 2016-02-08, 12:43   #25
Katefit
Bright side of life

Tak, zgadzam sie ze gdyby byly marki perfum ktorych nie mozna kupic w polskich sprawdz.perfumeriach internetowych to bym kupila.
Np.
Crabtree & Evelyn

i to jeszcze w calkiem konkurencyjnej cenie
Katefit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-08, 16:31   #26
kuki9
Zakorzenienie

Nie będę oryginalna - mamy w PL mnóstwo sprawdzonych perfumerii z dobrymi cenami. Po co miałabym zamawiać przez pośrednika towar z UK skoro dostanę na miejscu to samo?

A porównywanie się do cen w Douglasie czy Sephorze nie ma sensu. Są ludzie kupujący w tych perfumeriach, którzy są także święcie przekonani, że w necie są same podróby a tylko zakup w tym miejscu gwarantuje im oryginalność. Oni raczej od Ciebie nie kupią.

Zaś ci obeznani z netem i światem perfumerii internetowych nie maja u Ciebie czego szukać bo popularne marki łatwiej zamówić w znanej perfumerii typu e-glamour czy perfumesco (a często gęsto nawet można odebrać osobiście nie wydając kasy na wysyłkę). Chyba, że miałabyś jeszcze niższe ceny. Ale ja, jako osoba z drugiej kategorii nie zamówiłabym od kogoś na fejsie perfum bo zwyczajnie bym się bała, że dostanę podróbkę.

No ewentualny target stanowią osoby przekonane, że "w Polsce mamy chłam produkowany na nasz gorszy rynek a w UK to wszystko jest taaakie super". Tylko, że takich osób jest niewiele.

Zainteresuj się tym, czego w Polsce nie ma i to spróbuj sprzedawać. A nie to czego mamy na pęczki.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości