|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Sprzedaż Perfum_biznes
Witam. Dziewczyny jestem tu nowa, ale mam nadzieję, ze udzielicie mi potrzebnych mi informacji. Aktualnie mieszkam w Londynie. Pracuję, ale dodatkowo zajmuję się też pośrednictwem w sprzedaży perfum i kosmetyków. Oferuję całkowicie nowe i oryginalne produkty z najpopularniejszych angielskich perfumerii. Ceny droższych marek (Dior itp.) nie różnią się prawie wcale cenami w PL, za to inne marki są nawet o 50% tańsze (wliczając w to nawet koszt wysyłki do PL). Jednak co mnie nurtuje...klienci pytają się co ile kosztuje itp, obiecują że się odezwą a jednak tego nie robią
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Sprzedaż Perfum_biznes
Dziwne to dla mnie, szczegolnie, ze tez mieszkam w Londynie i takich rewelacyjnych cen jakos nigdzie w "najpopularniejszych perfumeriach" nie widuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Porównując ceny np. w polskim Douglasie, a w perfumerii w UK to jest różnica nawet o połowę. Zresztą: do wysyłki dołączam paragon z perfumerii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Jest duża konkurencja i podejrzewam, że rynek perfumerii internetowych nie jest łatwy. Jest dużo sklepów o uznanej renomie gdzie ceny są o 50% niższe od "seforowych". Wrzuć swoje produkty w ceneo i zobacz czy jesteś konkurencyjna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Wiem, ale raz miałam klienta który się mnie spytał, czy owe produkty nie pochodzą z Polski bo jak to określił "w PL jest sam szajs" :P Zakładam, że wyróżniam się spośród typowych perfumerii i sprzedawców na allegro, ponieważ oferuję produkt prosto z Londynu (bez marż sklepowych itp.), a nie z PL. Ale nie ważne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Jolanis podeslala mi linka - na moja wyrazna prosbe, nie chce, zeby o spam byla posadzona
![]() Dlaczego moim zdaniem nie idzie: -ceny sa zblizone do sprawdzonych sprzedawcow na Allegro, czy polskich perfumerii internetowych, plus dochodza jeszcze koszty wysylki, czyli nie jest to jakas super okazja -z punktu widzenia osoby mieszkajacej w Uk, ceny sa takie jak w przypadku promocji nawet w Bootsie, czyli tez szalu nie ma -strona internetowa to dramat, jest tak nieprzejrzysta, wyglada jak zrobiona przez gimnazjaliste na lekcji informatyki Jesli chcesz rozwijac biznes kosmetyczno - perfumowy, to moze idz w nisze, w rzeczy ktore w Pl sa trudnodostepne? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Strona nie jest skierowana do osób mieszkających w UK - to byłoby całkowicie bez sensu. Strona internetowa to "dramat"? Powiem szczerze, że jesteś pierwszą osobą, która mi to powiedziała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Czyli wychodzi na to, że na fb ludzie nie komentują, nie udostępniają moich zdjęć itp. ponieważ strona www nie jest sklepem internetowym? Jakie zmiany zalecacie na stronie www? Na sklep internetowy mnie nie stać, więc to już od razu odpada.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem, to nie wina strony, chociaż od razu mówię, że nie widziałam, więc na temat samej strony się nie wypowiadam. Ale odnoszę wrażenie, że to raczej chodzi ogólnie o całokształt. W obecnej dobie sklepów jest pod dostatkiem, stacjonarnych i internetowych, nie mówiąc już o portalach typu ebay, czy allegro. W tych sklepach/u tych sprzedawców dóbr wszelakich jest bez liku, tańszych i droższych i bardziej lub mniej dostępnych. Zaopatrzenie w różne różności (kosmetyki, chemia, ciuchy, elektronika, spożywka, itp, itd.) w Polsce jest naprawdę niezłe i na przykład ja nie odczuwam potrzeby kupowania kosmetyków z drogerii w Anglii przez pośredników. Jeśli czegoś potrzebuję, to idę do miasta, albo "wsiadam w internet" i to kupuję, tak po prostu, bez żadnych korowodów czy pośredników. Świat się zmienił i w tej chwili bardzo często jest tak, że produkty polskich producentów sprawują się znacznie lepiej, niż te "zagramaniczne".
Śmieszą mnie argumenty, że z Londynu to takie super, a z Polski to szajs. Jeśli miałabym kupić perfumy za 160 zł (taki przykład podałaś w pierwszym poście), to prawdopodobnie wzięłabym je w którejś z perfumerii internetowych dostępnych na naszym polskim rynku i nie zachodziłabym w głowę, że może w Londynie jest ktoś, kto mógłby je dla mnie kupić i przesłać. W zwykłej perfumerii internetowej zamawiam, płacę i maksymalnie na trzeci dzień mam przesyłkę w domu. Że taniej? W Polsce też jest taniej, tylko trzeba wiedzieć, gdzie kupić. Nie kieruj się, że "w polskim Douglasie to taaaakie ceny są" - może i są, tylko kto normalny tam kupuje? Na eglamour, iperfumy, perfumesco, czy w innych perfumeriach ceny są dużo bardziej przyjazne. Jeśli np. Balmain Extatic w Douglasie kosztuje ponad 400 PLN i jeśli ty je możesz kupić za 200 PLN, to nie oznacza, że jest taniej, ponieważ np. w eglamour ta sama flaszka jest za ok. 150 PLN, a tester na iperfumy za 85 PLN (eglamour i iperfumy są sprawdzonymi sklepami i nie będę tu nikomu tłumaczyć, że tam podróbek NIE sprzedają). Owszem, jest parę flaszek, które są dostępne wyłącznie w londyńskich sklepach, ale - jeśli będę mieć taką potrzebę, to albo sama tam polecę, albo poproszę zaufaną koleżankę. No nie wiem, naprawdę nie wiem, czy potrzebuję pośrednika w zakupie kosmetyków czy perfum. Nie bierz tego do siebie, tak tylko piszę, bo pytasz, czemu ludzie się nie garną. Nie wiem jak u innych, ale z mojej strony wygląda to tak, że przy obecnej dostępności wszystkiego wszędzie, jak dobrze poszukam, to i w Polsce znajdę okazję, a jeśli mam jeszcze czekać na przesyłkę z Anglii, to wolę jednak kupować bliżej domu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A że ludzie wolą kupić tylko trochę tańszą podróbkę...? Zazwyczaj po prostu nie wierzą/ nie wiedzą że mogą mieć oryginał w przyzwoitej cenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Nindżopesz
|
Może spróbuj z takimi markami jak 4160Tuesdays, butikowa Donna Karan albo Union. No wiesz, coś, czego nie wysyłają do PL. Sama chętnie capnęłabym coś z Union ale 800 zł w ciemno...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chcesz pośredniczyć w zakupie to tylko przy zapachach trudno dostępnych w Polsce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
I chyba właśnie o to chodzi
![]() Stronka nie jest skierowana tylko do osób w Pl ale również w innych krajach/na całym świecie. Najwięcej klientek mam z Francji, ponieważ w UK doliczając nawet koszty wysyłki to wychodzi czasami połowę taniej. U mnie na stronce jest informacja, że jeśli jest klient zainteresowany produktem którego nie ma w ofercie - to wystarczy że napisze do mnie zapytanie w tej sprawie. No nic, będę próbowała jeszcze coś wykombinować ![]() Co do iperfumy.pl itp. to czytałam na ich temat różne opinie. Jak można jeszcze bardziej przekonać klienta, że sprzedaje się oryginały? Mam wiele opinii na stronce, ale może jest ich za mało? Nie wszyscy chcą je wrzucać - czasami klient mi pisał zachwyty w wiadomościach a na stronkę nie wrzucił opinii mimo, że prosiłam - tego też nie rozumiem... ![]() Dziękuję za wszelkie opinie ale oczywiście, jak coś, to czekam na więcej. Jeśli chcecie to mogę wrzucić link do swojej stronki www. Edytowane przez Jolanis Czas edycji: 2016-02-05 o 23:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kriss ma rację - ja bym postawiła głównie na marki/zapachy, których nie można u nas kupić, bo konkurencję sprawdzonych perfumerii internetowych trudno przebić. Wspomniane Le Labo (chociaż - poza Poivre też możemy je kupić online, w Liberty), czy np butikowe Chanel, Guerlain, Dior - tu już trudno kupić przez internet, i trzeba się ratować kimś, kto kupi osobiście. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo wolą oryginał z polskiej perfumerii internetowej od droższego oryginału z Londynu ![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak, sprawdziłabym których marek niszowe perfumerie NIE MAJĄ w swojej ofercie i tu byłoby pole do popisu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Popracuję nad tym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Swego czasu ogromnym zainteresowaniem na naszym forum cieszyły się zakupy zapachów Demeter sprowadzanych z USA, organizacja przedsięwzięcia była trudna i obarczona cłem ... nie wiem jak z dostępnością tej marki w UK, ale polskie perfumerie internetowe mają dość ubogi wybór
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Demeter ostatnio widzialam Bootsie, czyli powinny byc dostepne na kazdym rogu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Demetery bywają też w perfumesco
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Ja bym chętnie kupiła perfumy Lush, bo w Polsce ich chyba nie prowadzi żaden sklep internetowy?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Bright side of life
|
Tak, zgadzam sie ze gdyby byly marki perfum ktorych nie mozna kupic w polskich sprawdz.perfumeriach internetowych to bym kupila.
Np. Crabtree & Evelyn i to jeszcze w calkiem konkurencyjnej cenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Nie będę oryginalna - mamy w PL mnóstwo sprawdzonych perfumerii z dobrymi cenami. Po co miałabym zamawiać przez pośrednika towar z UK skoro dostanę na miejscu to samo?
A porównywanie się do cen w Douglasie czy Sephorze nie ma sensu. Są ludzie kupujący w tych perfumeriach, którzy są także święcie przekonani, że w necie są same podróby a tylko zakup w tym miejscu gwarantuje im oryginalność. Oni raczej od Ciebie nie kupią. Zaś ci obeznani z netem i światem perfumerii internetowych nie maja u Ciebie czego szukać bo popularne marki łatwiej zamówić w znanej perfumerii typu e-glamour czy perfumesco (a często gęsto nawet można odebrać osobiście nie wydając kasy na wysyłkę). Chyba, że miałabyś jeszcze niższe ceny. Ale ja, jako osoba z drugiej kategorii nie zamówiłabym od kogoś na fejsie perfum bo zwyczajnie bym się bała, że dostanę podróbkę. No ewentualny target stanowią osoby przekonane, że "w Polsce mamy chłam produkowany na nasz gorszy rynek a w UK to wszystko jest taaakie super". Tylko, że takich osób jest niewiele. Zainteresuj się tym, czego w Polsce nie ma i to spróbuj sprzedawać. A nie to czego mamy na pęczki.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:58.