Prostytutka - kobieta bez praw? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-01-02, 15:35   #1
monyczkaaa
Zakorzenienie

Angry

Prostytutka - kobieta bez praw?

grrrr, myślałam, że dziś na Wychowaniu o społeczeństwie nie wytrzymam nerwowo. otóż nasza pani od WOSu stwierdziła, że prostytutki są od tego aby je gwałcić, że są one kobietami bez praw i powinno się je "tępić". przecież żadnej kobiety nie można tak bezkarnie gwałcić, nawet jeżeli jest ona prostytutką. później oczywiście zahaczyła o homoseksualistów, oświadczyła nam, że powinno się ich nazywać "pedałami", gdyż tylko na takie określenie zasługują. szczególnie wkurzyłam się, jak usłyszałam, że homoseksualiści nie powinni uczyć w szkołach. na nasze pytanie dlaczego, odpowiedziała, że są nienormalni i że nie wyobraża sobie, jakby jakiś uczeń mógł podejść do "pedała" aby ten mu coś wytłumaczył. kiedy my zaczęliśmy bronić "kur***" i "pedałów" (określenia nauczycielki) ona stwierdziła, że mamy się nie odzywać, bo jesteśmy za mało doświadczeni :/ jak osoba, która powinna nas w jakiś tam sposób uczyć tolerancji może tak się zachowywać
Stary 2006-01-02, 15:38   #2
Irysekk
Rozeznanie

Dot.: Prostytutka - kobieta bez praw?

Cytat:
Napisane przez monyczkaaa
grrrr, myślałam, że dziś na Wychowaniu o społeczeństwie nie wytrzymam nerwowo. otóż nasza pani od WOSu stwierdziła, że prostytutki są od tego aby je gwałcić, że są one kobietami bez praw i powinno się je "tępić". przecież żadnej kobiety nie można tak bezkarnie gwałcić, nawet jeżeli jest ona prostytutką. później oczywiście zahaczyła o homoseksualistów, oświadczyła nam, że powinno się ich nazywać "pedałami", gdyż tylko na takie określenie zasługują. szczególnie wkurzyłam się, jak usłyszałam, że homoseksualiści nie powinni uczyć w szkołach. na nasze pytanie dlaczego, odpowiedziała, że są nienormalni i że nie wyobraża sobie, jakby jakiś uczeń mógł podejść do "pedała" aby ten mu coś wytłumaczył. kiedy my zaczęliśmy bronić "kur***" i "pedałów" (określenia nauczycielki) ona stwierdziła, że mamy się nie odzywać, bo jesteśmy za mało doświadczeni :/ jak osoba, która powinna nas w jakiś tam sposób uczyć tolerancji może tak się zachowywać
ta baba jest kretynką ja bym ją za takie coś normalnie wrrrr przyślij ją do mnie to ja ją sprowadze na odpowiedni tor myślenia

Irysekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-02, 15:41   #3
Mirianka
Zakorzenienie

Rany,nauczycielka z LPR:/....

Mirianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-02, 15:45   #4
natii4
Zakorzenienie

Ja bym jej odpyskowała,że ludzi z takimi stereotypami jak ona to się powinno kastrować i sterylizować,by nie mieli możliwości rozmnażania się,im mniej głupoli na tym świecie tym lepiej

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-02, 15:49   #5
the magus
Wtajemniczenie

tragiczny nauczyciel... może zgłoście to gdzieś? macie fajnego dyrektora? moim zdaniem taki człowiek nie powinien uczyć w szkole.
the magus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-02, 15:49   #6
Moniquee
Zadomowienie

GG do Moniquee

czasami tym starszym i doświadczonym - brakuje odrobiny poczucia zdrowego rozsądku i zastanowienia się nad tym co wygadują

BTW: wydaje mi się dziwne i aż trudno mi uwierzyć że nauczycielka prowadziła w taki sposób lekcje, no cóż najwidoczniej baaaaaardzo dawno temu byłam ostatni raz w szkole
Stary 2006-01-02, 15:53   #7
cattt
Mrs Mrau

Co za kobieta!

(a skoro tak gadamy o tolerancji-przypomniała mi się moja nauczycielka która twierdziła,że Murzyn,Arab,Indianin powinno się pisać z małej litery bo po co z dużej)

a teraz dowcip odnośnie ostatnixh wydażeń w partii A.Leppera:

Jak i gdzie można zgwałcic prostytutkę?
-w samoobronie

ręce opadają
cattt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-01-02, 15:54   #8
AaniaA
Zakorzenienie

zgroza !!! jak widac nasze spoleczenstwo nigdy nie bedzie tolerancyjne. ja to bym nie wytrzymala na takiej lekcji prowadzonej przez tak ograniczona osobe . dobrze, ze ja juz nie chodze do szkoly i nie musze wysluchiwac takich glupot. po prostu zal mi tej kobiety - najgorsze jest to, ze takich ludzi jak ona jest naprawde WIELE w naszym kraju .
AaniaA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-02, 16:03   #9
nekome
Zakorzenienie

jestem oburzona.
naglosnij to jakos, bo takie zachowanie jest karygodne!!
moze sprowokujcie znow taka dyskusje, ale juz badzcie przygotowani na to - dyktafon. i zgloscie to wtedy do dyrekcji. bo teraz raczej 'na slowo' uczniowi dyrekcja nie uwierzy
nekome jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-02, 16:10   #10
kasienka.b
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka

GG do kasienka.b

Cytat:
Napisane przez Irysekk
ta baba jest kretynką ja bym ją za takie coś normalnie wrrrr przyślij ją do mnie to ja ją sprowadze na odpowiedni tor myślenia
No wlasnie!!!! Czego oni w tych szkolach ucza ????
Stary 2006-01-02, 16:12   #11
cattt
Mrs Mrau

Cytat:
Napisane przez nekome
jestem oburzona.
naglosnij to jakos, bo takie zachowanie jest karygodne!!
moze sprowokujcie znow taka dyskusje, ale juz badzcie przygotowani na to - dyktafon. i zgloscie to wtedy do dyrekcji. bo teraz raczej 'na slowo' uczniowi dyrekcja nie uwierzy
Podejrzewam,ze nawet w pokoju nauczycielskim ręka ręke myje.U mnie w liceum wszyscy nauczyciele bronili zaciekle 'swego' grona jakie ono by nie było.
cattt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-01-02, 16:18   #12
Lovisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monyczkaaa
grrrr, myślałam, że dziś na Wychowaniu o społeczeństwie nie wytrzymam nerwowo. otóż nasza pani od WOSu stwierdziła, że prostytutki są od tego aby je gwałcić, że są one kobietami bez praw i powinno się je "tępić". przecież żadnej kobiety nie można tak bezkarnie gwałcić, nawet jeżeli jest ona prostytutką.

Mówiąc to, powinna sie jeszcze zarechotać, jak Lepper
Stary 2006-01-02, 16:24   #13
Sandija
Gość

Jestem zdegustowana słownictwem tej nauczycielkie !
Ma prawo do swoich poglądów, ale szkoła jest miejscem, gdzie powinno się uczuć wartości, np. tolerancji... po prostu brak mi słów i liter na klawiaturze, żeby napisać, co myślę o podobnym tonie wypowiedzi .
To, jaki ona prywatnie ma stosunek do prostytutek i homoseksualistów, to wyłącznie jej sprawa. Ona ma za zadanie przekazywać uczniom, że człowiek jest człowiekiem i zasługuje na szacunek niezależnie od profesji czy orientacji.
Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-02, 16:27   #14
Bridget
Zakorzenienie

Monyczka, ta Twoja nauczycielka na czerepie pewnie nosi beret, co?

Grono nauczycielskie może i ją kryć, ale jest jeszcze kuratorium, gazety, radio - nagłośnić sprawę i będzie po babie!

Bridget jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-02, 16:28   #15
mech
Zadomowienie

Trafił mnie potworny, ciężki SZLAG
Zgadzam się w 100% z nekome, trzeba to jakoś nagłośnić. Tacy...nie wiem, co, chyba osobniki, bo nie ludzie, uczą młodzież??? I mają być autorytetami??? Co to za kraj parszywy...
mech jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-02, 16:33   #16
Lovisa
Zakorzenienie

Najlepiej ją nagrać z ukrytej kamery i wyslac to do "Uwagi" czy "Interwencji"
Stary 2006-01-02, 17:00   #17
mtlk
Zadomowienie

GG do mtlk

przesada :/ zgadzam sie z wami dziewczyny- moze sobie uwazac co chce ale to jest szkola i powinna wykazywac calkowicie inna postawe i uczyc tolerancji :/ u nas z ksiedzem 2 lata temu klocilismy sie poniewaz on uwazal ze "pedaly i lesbijki to ludzie chorzy psychicznie zal mi takich ludzi powinno sie ich leczyc i zamykac w odosobnieniu" i to ksiadz :/. Domyslam sie jak by wygladalo nasze panstwo jakby wszyscy uczniowie sluchali takich nauczycieli ktorzy podobno powinni byc autorytetami...
mtlk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-02, 17:30   #18
Martiq:)
Zadomowienie

jestem zdegustowana.mam znajomych wsrod homoseksualistów(akurat mężczyzn-lesbijki nie znam żadnej) i dlatego takie teksty działaja na mnie jak czerwona płachta na byka. co do prostytutek- żadnej nie znam osobiście ale uwazam, że te kobiety również mają swoje prawa. nie trzeba ich popierać i lubić, ale stwierdzenie, jakie padło z ust NAUCZYCIELKI jest oburzające coś przydałoby się zrobić z tą sprawą. kiedys u mnie w szkole była nauczycielka, która strasznie wyzywała swoich uczniów-m.in. od debili, bezmózgowców itp. i w końcu wyrzucili ją ze szkoły.
Stary 2006-01-02, 17:32   #19
isa666
Zakorzenienie

Matko! To się w głowie nie miesci Ta nauczycielka grubo przesadziła(zresztą to i tak mało powiedziane, bo nie wiem jak to określić)! Przecież nawet jesli ma takie a nie inne poglądy to nie musiała używać takich wulgarnych stwierdzeń Do "Uwagi" z nią

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-01-02, 17:36   #20
nan
Wtajemniczenie

Opadły mi ręce. Monia, absolutnie nie możecie tego tak zostawić. W szkole nie ma miejsca na szerzenie tego typu poglądów. Powinniście to gdzieś zgłosić. Gdyby to był normalny kraj, baba wyleciałaby z pracy za taki występ i to błyskiem. Ponieważ naszemu krajowi do normalności daleko pewnie wiele nie zwojujecie, ale to jest oburzające. Wkurzyłam się.
nan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-02, 17:50   #21
moniska
Zakorzenienie

GG do moniska

niby nauczycielka, a rozumu za grosz. Kurcze brak słów

To,
jak ja widzę świat
i jak go opisuję,
niekoniecznie pokrywa się z tym,
jak go widzą inni

Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie

moniska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-02, 18:00   #22
modliszka84
Rozeznanie

powinniście to zgłosić do dyrektora i na początku choćby do lokalnej gazety!

http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1675216
modliszka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-02, 18:06   #23
Czekoladaa
Rozeznanie

GG do Czekoladaa

BOSHEEEEE.... własnie przed chwilą na innym forum wypowiadałam sie na temat homosexualistow. Dlaczego ludzie nie mogą pojac , ze to są tacy sami ludzie jak heterosexualni. Oni wcale nie sa gorsi, a czasem mozna pow. ze nawet lepsi. Jakby mi ktos tak pow. jak ta twoja nauczycielka to bym kobiete chyba z ziemie zrównała jak nikogo jeszcze w życiu. Jak mnie drazni cos takiego. a co do prostytutek , nie wiemy dlaczego wykonuje taki a nie inny zawod , to jest normalna kobieta ktora tesh ma uczucia i odczuwa ból psychiczny. Wypowiedz pana Leppera "Jak mozna zgwalcic prostytutke hahah" IDIOTA !!! skad sie tacy ludzie w ogole biorą ?? Szlak mnie trafia. Zgzdam sie,że nalezy to nagłoscic co sie wydarzyło u Ciebie w szkole!!
Czekoladaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-02, 18:12   #24
iwciunia
Zakorzenienie

Skandal! Moim zdaniem to jest temat idealny do Interwencji, czy czegoś w tym stylu. Tacy ludzie nie powinni uczyć w szkole.
iwciunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-02, 18:14   #25
_Ya
Zadomowienie

Myśle, że powinniście to gdzieś zgłosić. Hym...musicie!! Niewiem jakie są Wasze stosunki z dyrektorem, ale zawsze zostaje nauczyciel, rodzice, Rzecznik Praw Ucznia,wychowawca. Tak sobie myślę, że ta pani należy zapewne do LPR, mało tego, pewnie była wychowawczynią pana Romana G.

Edytowane przez _Ya
Czas edycji: 2006-01-03 o 07:58
_Ya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-02, 18:25   #26
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lovisa

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-02, 18:26   #27
Estella
Zakorzenienie

Dlugo jeszcze sie bedziesz uczyc w tej szkole?Nagrajcie telefonem komorkowym albo na dyktafon-tylko musicie zaczac ten temat; i zaniescie do dyrekcji, wychowawcy albo wyslijcie do programu.
Wyszlabym z lekcji-co to w ogole za temat, podejscie do sprawy i do uczniow-za to ona musi byc bardzo doswiadczona w tym temacie
Potem sie wszyscy dziwia dlaczego nikt nauczycieli nie szanuje

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-02, 18:29   #28
Lovisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natii4
Stary 2006-01-02, 18:39   #29
satine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lovisa
Dobry pomysł, a potem afera na całą Polskę Może to by ją skłoniło do myślenia

satine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-02, 18:59   #30
monyczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the magus
tragiczny nauczyciel... może zgłoście to gdzieś? macie fajnego dyrektora? moim zdaniem taki człowiek nie powinien uczyć w szkole.
Cytat:
Napisane przez nekome
Dyrektor nic nie zrobi, bo to jego żona zresztą nasz dyrektor w takich sprawach jest najmniej skuteczny. mieliśmy pomysł aby iść do rzecznika praw ucznia, którym jest naprawdę spoko nauczyciel. przede wszystkim jest bezstronny i nie boi się stanąć po stronie uczniów. pomagał nam już nie raz. niestety sam twierdzi, że z dyrektorem jest się ciężko dogadać, a w tej sprawie to już w ogóle

Cytat:
Napisane przez Natii4
Ja bym jej odpyskowała,że ludzi z takimi stereotypami jak ona to się powinno kastrować i sterylizować,by nie mieli możliwości rozmnażania się,im mniej głupoli na tym świecie tym lepiej
próbowaliśmy z nią na ten temat rozmawiać ale skończyło się na mniej więcej takim czymś "ja i tak jestem mądrzejsza"

Cytat:
Napisane przez Sandija
Ona ma za zadanie przekazywać uczniom, że człowiek jest człowiekiem i zasługuje na szacunek niezależnie od profesji czy orientacji.
według niej prostytutka nie jest człowiekiem ehhh :/

Cytat:
Monyczka, ta Twoja nauczycielka na czerepie pewnie nosi beret, co?
Brydziu nosi, i to taki z pomponami

Cytat:
jeżeli jeszcze raz coś takiego się stanie i uda nam się to nagrać to na pewno gdzieś to wyślemy.
Cytat:
Napisane przez mtlk
u nas z ksiedzem 2 lata temu klocilismy sie poniewaz on uwazal ze "pedaly i lesbijki to ludzie chorzy psychicznie zal mi takich ludzi powinno sie ich leczyc i zamykac w odosobnieniu" i to ksiadz :/
za to my mamy fajnego księdza. da się z nim pogadać na każdy temat. czasami potrafi poświęcić nam całą lekcję na takie luźne pogaduchy o sprawach codziennych. mimo, że czasami ma odmienne zdanie, to wysłucha nas i nie powie, że jesteśmy "za mało doświadczeni".
Cytat:
Napisane przez nan
Powinniście to gdzieś zgłosić. Gdyby to był normalny kraj, baba wyleciałaby z pracy za taki występ i to błyskiem. Ponieważ naszemu krajowi do normalności daleko pewnie wiele nie zwojujecie, ale to jest oburzające.
no właśnie obawiamy się tego, że za wiele nie zdziałamy, a będziemy mieli później przechlapane do końca roku niestety akurat ta nauczycielka nie podarowała (nie podaruje) nam czegoś takiego... i tu jest największy problem. ale będziemy się starali zrobić coś, aby następnym razem nie uszło jej to "na sucho".

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości