Ziemisty i czerwony kolor cery tłustej - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-10-20, 22:17   #1
mihau321
Przyczajenie

Ziemisty i czerwony kolor cery tłustej

Witam, od lat zmagam się z trądzikiem. Są dni kiedy naprawdę jest spoko, ale są też te gorsze i znacznie gorsze..Hmm, jestem nosicielem tłustej cery- taki już mój los..niestety. Jednak to nie jest mój największy problem.

Bardzo irytuje mnie mój koloryt skóry twarzy..jest paskudny. Najlepiej widać różnice, gdy mam odsłoniętą szyję..wtedy można zauważyć spory kontrast..Gładziutka, jasna skóra i tuż nad nią..zmora.. Wydaję mi się, że ta ziemista i czerwona cera jest wynikiem nakładania przez pewien okres czasu "miksturek" przypisanych przez panią dermatolog. Nosiły nazwę "szara pasta" i "biała zawiesina" Po szarej paście miałem okropnie podrażnioną skórę, strasznie nabrzmiałą, wysuszoną, czerwoną cerę. Pastę smarowałem na twarz na całą noc.(nie wysychała) Biała zawiesina również podrażniała, ale nie tak bardzo jak szara pasta.

Aktualnie myję twarz żelem ziaji rano i wieczorem, stosuję na noc serum migdałowe z BU, po czym rano silnie nawilżam skórę. Efektów wybielających nie widzę żadnych- jakoby to serum działa silnie wybielająco ) Niedawno używałem krem azelo bha z BU również na noc i efekty takie same - czyli żadne. Dodam, że mam strasznie dużo zaskórników w miejscu T.

Co polecilibyście dla tak zdesperowanego mężczyzny? )
Zależy mi tylko i wyłącznie na wybieleniu(rozjaśnieniu) i delikatnym uspokojeniu i wyczyszczeniu twarzy z wągrów i nielicznych wyprysków.

Twarz vs. dłoń przepraszam za ten widok)
mihau321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-24, 01:29   #2
mihau321
Przyczajenie

Dot.: Ziemisty i czerwony kolor cery tłustej

Odświeżam, wciąż czekam na jakąkolwiek pomoc)
Stary 2015-10-27, 09:56   #3
Antymionka
Moderator

Cytat:
Napisane przez mihau321 Pokaż wiadomość
Odświeżam, wciąż czekam na jakąkolwiek pomoc)
Skinoren żel 15%, do tego na dzień filtr, SPF20, albo serum lub krem z witaminą C. Rozjaśni przebarwienia, cera zyska lepszego kolorytu. Do kosmetyków z wit. C także polecam użyć filtra.
Antymionka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-27, 17:22   #4
mihau321
Przyczajenie

Skinoren żel brałem przez pół roku 2 lata temu i niestety nic nie pomógł.
Zawsze filtruję twarz kiedy wychodzę na dwór, serum migdałowe z bu ma w sobie wit. C - brak zamierzonych rezultatów.

Fajnie jakby ktoś z podobnym problemem, (który zwalczył) tutaj się mógł odezwać.

Edytowane przez mihau321
Czas edycji: 2015-10-27 o 17:23
Stary 2015-10-28, 08:35   #5
Antymionka
Moderator

Cytat:
Napisane przez mihau321 Pokaż wiadomość
Skinoren żel brałem przez pół roku 2 lata temu i niestety nic nie pomógł.
Zawsze filtruję twarz kiedy wychodzę na dwór, serum migdałowe z bu ma w sobie wit. C - brak zamierzonych rezultatów.

Fajnie jakby ktoś z podobnym problemem, (który zwalczył) tutaj się mógł odezwać.
To w takim razie peelingi i maski rozswietlajace. Musisz miec na uwadze to, ze problem moze nie zniknac ze strony kosmetycznej. Byc moze to wina diety, lub po prostu sposobnosc genetyczna jesli chodzi o ziemistosc. Z tego co widze masz sporo pozostalosci po tradziku, i tutaj skinoren działa dosyc lekko, mi pomogl przede wszystkim na zaskorniki i przebarwienia. Albo warto udac sie do kosmetyczki na głębsze zluszczanie.
Antymionka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 20:08   #6
nattttt
Raczkowanie

Ja również mam tłustą cerę z zaskórnikami i przebarwieniami. Na przebarwienia z całego serca polecam wybielające serum bielendy nakładane pod maske algową wybielającą z clareny, lub maskę z czystej spiruliny, zaczęłam ją niedano stosować i musze przyznać że potrafi zdziałać cuda, chociaż strasznie śmierdzi. Oprócz tego zamówiłam sobie ostatnio tonik z kwasem migdałowym Norel , poczytaj opinie na wizażu, uważam że jest to najlepszy kosmetyk pielęgnacyjny jaki do tej pory używałam, daje efekty już po kilku uzyciach, wyrownuje koloryt, złuszcza martwy naskórek, pomaga pozbyć się krostek
nattttt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-30, 11:21   #7
nuinek
Raczkowanie

seria zabiegów u kosmetyczki może?

ŻADNA ILOŚĆ POCZUCIA WINY
NIE NAPRAWI BŁĘDÓW PRZESZŁOŚCI I
ŻADNA ILOŚĆ NERWÓW NIE JEST W
STANIE ZMIENIĆ PRZYSZŁOŚCI.
nuinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości