|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Barwienie butów z satyny
Przeszukałam forum, ale nie znalazłam odpowiedzi na to w jaki sposób bezpiecznie przefarbować buty z satyny(jest wątek z zapytaniem, ale brak odpowiedzi ;/).
Wiem, że spora ilość dziewczyn po ślubie próbowała barwić białe ślubne buciki. Dziewczyny jaki był efekt? Mi marzą się zielone satynowe buciki do ślubu, niestety na moja stopę nie mogę takich znaleźć ;( Znalazłam w Deichmannie ecru i chciałabym je przefarbować na jasną zieleń. Jakie preparaty polecacie do barwienia satynowych szpilek? Myślałam o farbach do tkanin, ale większość z nich wymaga gotowania, albo farbuje jedynie naturalne włókna. Nie mam co liczyć, ze satyna na butach z Deichmanna jest rewelacyjnej jakości... Edytowane przez takaya Czas edycji: 2010-12-05 o 10:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Barwienie butów z satyny
moim zdaniem może być problem... na obciągniętej satynie na butach prawie na pewno pojawią się zacieki, więc nie polecam farbowania takich butów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Wiem, że w sklepach z obuwiem tanecznym są takie farbki do barwienia satynowych butów. Jednak nie wiem jakie to efekty przynosi.
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
znam faceta który robi buty |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Mam 42 i chciałabym 9cm obcas i chcę by noski butków były okrągłe a nie wydłużone Pierwsze butki maja lekko wydłużone noski a ja chcę takie jak te drugie.
Mam stopę szeroką w palcach i buty zwężane po zewnętrznej stronie są po prostu za małe. Nie chcę większych bo wystarczy mi te 27cm długości nie chce sobie jeszcze dodawać. Myślałam tez o pokryciu satyną (to chyba raczej nie jest wykonalne) butów z tworzywa lakierowanego bo są idealne w kształcie i maja idealny obcas ![]() Załączam też zdjęcia tych 'idealnych' butków (mam takie czarne i czerwone) i do porównania buty z deichmanna, które niestety są za małe. Na zdjęciu spodów gdzie buty stały równo jeśli chodzi o obcasy widać, że białe są dłuższe i węższe w palcach Edytowane przez takaya Czas edycji: 2010-12-05 o 15:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
http://allegro.pl/peep-toe-menbur-r-...307915819.html
znalazłam coś takiego z firmy menbur ale bez noska http://www.we-dwoje.pl/menbur;-;kole...html?foto_id=6 http://www.snobka.pl/artykul/5666/z_...antofle_menbur ( te są średnie;/) Narazie tyle znalazlam jeśli chodzi o zieleń |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
a dasz namiary? ja mam np. bardzą małą i wąską stopę, a też bym chciała buty z kolorowej satyny.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Niesforna jak masz małą stópkę to w http://www.femmishu.pl/ możesz zamówić. Robią tylko dla Kopciuszków
![]() Wiem,że oni też robią buty na zamówienie, prześlesz im zdjęcie i napiszą Ci co mogą Ci co i za ile mogą zaproponować. Ewentualnie (dużo taniej) możesz zamówić na allegro : http://allegro.pl/my_page.php?uid=12163956 rozmiar od 33 (sporo zawyżone, bo normalnie nie mieszczę się w 41a tu powinnam zmieścić się w 40 ![]() Mają białą, czarną, granatową, czerwona i ecru satynę, ale właściciel jest na tyle super,że możesz podesłać próbkę satyny (może być wstążka) i znajdzie taki odcień tkaniny szewskiej i wykona butki w tej samej cenie. Uważam,że 130zł na buty które są w środku z naturalnej skóry to bardzo nie drogo! Jeśli nie będę miała wyjścia zamówię u niego co prawda noski nie są wybitnie okrągłe, ale nie są wydłużone. Edytowane przez takaya Czas edycji: 2010-12-06 o 11:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A może po prostu zamów sobie butki taneczne? Jest mnóstwo do wyboru, zarówno modeli, jak i kolorów, tylko wybierać http://www.akces.biz/kolory.php. Z tego, co wiem, to takie buty kosztują ok. 200zł i są mega wygodne. Ja właśnie tak planuję załatwić sprawę ślubnych butów, bo chcę mieć konkretny kolor i wydaje mi się, że to dobre rozwiązanie dla tych, którzy nie chcą zwykłych białych butów.
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Chatka ja osobiście widzialam te buty taneczne może i są fajne bo wygodne ale mi osobiście sie nie podobaja wole jednak pójśc do menbura lub zamowić u tego kolesia co robi buty ( namiar daje na pw)
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Dżagódka zgadzam się w 100%
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
jutro powinnam miec juz ten tel.
no ja w menburze sie zakochałam od pierwszego wejrzenia cena troche zniechęca ale jak tylko moge to cos zawsze łowie. Jestem poprostu aż chora na niektóre buty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a menbur jaką ma numerację? bo ja mam strasznie malutką stopkę
![]() ![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
niesforna podejrzewam , że od 36 ale najlepiej to sie po prostu przejedź do ich salonu
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobią Ci na wymiar Twojej stopy (długość, szerokość w palcach i kostce itp) a do tego jest mnóstwo kolorów satyn do wyboru i przesyłają bezpłatne próbki materiałów. ![]() Żeo wygodzie takich butów już nie wspomnę ![]() Zamawiałam ja i moja mama i obie byłyśmy zachwycone.
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Kurcze dziewczyny przeczytajcie wątek zanim dacie odpowiedź. Już któraś z kolei poleca mi Akces, Akces2 ale nie podobają mi się ich buty. Jeśli nie będę miała innego wyjścia zamówię tam, ale to jest ostateczność, bo nie chcę kupować butów które mi się nie podobają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
szczerze? mi sie nie pdoobaja buty taneczne troche wyglądają hmmm jak buty mojejj babci
![]() ![]() jak lwica dalej będe bronla menbura :d hehe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
sajkolidżist
|
takaya, farbowałaś w końcu te buty?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.