Barwienie butów z satyny - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-05, 10:31   #1
takaya
Zakorzenienie

Barwienie butów z satyny

Przeszukałam forum, ale nie znalazłam odpowiedzi na to w jaki sposób bezpiecznie przefarbować buty z satyny(jest wątek z zapytaniem, ale brak odpowiedzi ;/).
Wiem, że spora ilość dziewczyn po ślubie próbowała barwić białe ślubne buciki.
Dziewczyny jaki był efekt? Mi marzą się zielone satynowe buciki do ślubu, niestety na moja stopę nie mogę takich znaleźć ;( Znalazłam w Deichmannie ecru i chciałabym je przefarbować na jasną zieleń. Jakie preparaty polecacie do barwienia satynowych szpilek?

Myślałam o farbach do tkanin, ale większość z nich wymaga gotowania, albo farbuje jedynie naturalne włókna. Nie mam co liczyć, ze satyna na butach z Deichmanna jest rewelacyjnej jakości...

Edytowane przez takaya
Czas edycji: 2010-12-05 o 10:48
takaya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-05, 12:55   #2
Taverney
Zakorzenienie

Dot.: Barwienie butów z satyny

moim zdaniem może być problem... na obciągniętej satynie na butach prawie na pewno pojawią się zacieki, więc nie polecam farbowania takich butów.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-05, 14:09   #3
basienka666
Raczkowanie

Wiem, że w sklepach z obuwiem tanecznym są takie farbki do barwienia satynowych butów. Jednak nie wiem jakie to efekty przynosi.
Stary 2010-12-05, 15:22   #4
Dżagódka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez takaya Pokaż wiadomość
Przeszukałam forum, ale nie znalazłam odpowiedzi na to w jaki sposób bezpiecznie przefarbować buty z satyny(jest wątek z zapytaniem, ale brak odpowiedzi ;/).
Dziewczyny jaki był efekt? Mi marzą się zielone satynowe buciki do ślubu, niestety na moja stopę nie mogę takich znaleźć ;( Znalazłam w Deichmannie ecru i chciałabym je przefarbować na jasną zieleń. Jakie preparaty polecacie do barwienia satynowych szpilek?

Myślałam o farbach do tkanin, ale większość z nich wymaga gotowania, albo farbuje jedynie naturalne włókna. Nie mam co liczyć, ze satyna na butach z Deichmanna jest rewelacyjnej jakości...
a jaki masz numer buta , że nie możesz znaleźć?
znam faceta który robi buty
Dżagódka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-05, 15:30   #5
takaya
Zakorzenienie

Mam 42 i chciałabym 9cm obcas i chcę by noski butków były okrągłe a nie wydłużone Pierwsze butki maja lekko wydłużone noski a ja chcę takie jak te drugie.
Mam stopę szeroką w palcach i buty zwężane po zewnętrznej stronie są po prostu za małe. Nie chcę większych bo wystarczy mi te 27cm długości nie chce sobie jeszcze dodawać.
Myślałam tez o pokryciu satyną (to chyba raczej nie jest wykonalne) butów z tworzywa lakierowanego bo są idealne w kształcie i maja idealny obcas

Załączam też zdjęcia tych 'idealnych' butków (mam takie czarne i czerwone) i do porównania buty z deichmanna, które niestety są za małe. Na zdjęciu spodów gdzie buty stały równo jeśli chodzi o obcasy widać, że białe są dłuższe i węższe w palcach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSL_10_Diana01.jpg (45,7 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 25457421.jpg (67,2 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mo☠☠☠uty.jpg (98,4 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg czerwibial.jpg (71,5 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mojeibiał.jpg (58,0 KB, 43 załadowań)

Edytowane przez takaya
Czas edycji: 2010-12-05 o 15:42
Stary 2010-12-05, 15:43   #6
Dżagódka
Raczkowanie

http://allegro.pl/peep-toe-menbur-r-...307915819.html

znalazłam coś takiego z firmy menbur ale bez noska

http://www.we-dwoje.pl/menbur;-;kole...html?foto_id=6

http://www.snobka.pl/artykul/5666/z_...antofle_menbur
( te są średnie;/)

Narazie tyle znalazlam jeśli chodzi o zieleń
Stary 2010-12-05, 19:54   #7
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dżagódka Pokaż wiadomość
a jaki masz numer buta , że nie możesz znaleźć?
znam faceta który robi buty
a dasz namiary? ja mam np. bardzą małą i wąską stopę, a też bym chciała buty z kolorowej satyny.

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Niesforna_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-06, 11:21   #8
takaya
Zakorzenienie

Niesforna jak masz małą stópkę to w http://www.femmishu.pl/ możesz zamówić. Robią tylko dla Kopciuszków bo właścicielki też są posiadaczkami małych stópek.
Wiem,że oni też robią buty na zamówienie, prześlesz im zdjęcie i napiszą Ci co mogą Ci co i za ile mogą zaproponować.

Ewentualnie (dużo taniej) możesz zamówić na allegro : http://allegro.pl/my_page.php?uid=12163956 rozmiar od 33 (sporo zawyżone, bo normalnie nie mieszczę się w 41a tu powinnam zmieścić się w 40 )
Mają białą, czarną, granatową, czerwona i ecru satynę, ale właściciel jest na tyle super,że możesz podesłać próbkę satyny (może być wstążka) i znajdzie taki odcień tkaniny szewskiej i wykona butki w tej samej cenie. Uważam,że 130zł na buty które są w środku z naturalnej skóry to bardzo nie drogo!
Jeśli nie będę miała wyjścia zamówię u niego co prawda noski nie są wybitnie okrągłe, ale nie są wydłużone.

Edytowane przez takaya
Czas edycji: 2010-12-06 o 11:27
Stary 2010-12-07, 08:35   #9
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
Niesforna jak masz małą stópkę to w http://www.femmishu.pl/ możesz zamówić. Robią tylko dla Kopciuszków bo właścicielki też są posiadaczkami małych stópek.
Wiem,że oni też robią buty na zamówienie, prześlesz im zdjęcie i napiszą Ci co mogą Ci co i za ile mogą zaproponować.

Ewentualnie (dużo taniej) możesz zamówić na allegro : http://allegro.pl/my_page.php?uid=12163956 rozmiar od 33 (sporo zawyżone, bo normalnie nie mieszczę się w 41a tu powinnam zmieścić się w 40 )
Mają białą, czarną, granatową, czerwona i ecru satynę, ale właściciel jest na tyle super,że możesz podesłać próbkę satyny (może być wstążka) i znajdzie taki odcień tkaniny szewskiej i wykona butki w tej samej cenie. Uważam,że 130zł na buty które są w środku z naturalnej skóry to bardzo nie drogo!
Jeśli nie będę miała wyjścia zamówię u niego co prawda noski nie są wybitnie okrągłe, ale nie są wydłużone.
dziękuję Ci bardzo bardzo

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Stary 2010-12-07, 14:31   #10
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam 42 i chciałabym 9cm obcas i chcę by noski butków były okrągłe a nie wydłużone Pierwsze butki maja lekko wydłużone noski a ja chcę takie jak te drugie.
Mam stopę szeroką w palcach i buty zwężane po zewnętrznej stronie są po prostu za małe. Nie chcę większych bo wystarczy mi te 27cm długości nie chce sobie jeszcze dodawać.
Myślałam tez o pokryciu satyną (to chyba raczej nie jest wykonalne) butów z tworzywa lakierowanego bo są idealne w kształcie i maja idealny obcas

Załączam też zdjęcia tych 'idealnych' butków (mam takie czarne i czerwone) i do porównania buty z deichmanna, które niestety są za małe. Na zdjęciu spodów gdzie buty stały równo jeśli chodzi o obcasy widać, że białe są dłuższe i węższe w palcach

A może po prostu zamów sobie butki taneczne? Jest mnóstwo do wyboru, zarówno modeli, jak i kolorów, tylko wybierać http://www.akces.biz/kolory.php. Z tego, co wiem, to takie buty kosztują ok. 200zł i są mega wygodne.
Ja właśnie tak planuję załatwić sprawę ślubnych butów, bo chcę mieć konkretny kolor i wydaje mi się, że to dobre rozwiązanie dla tych, którzy nie chcą zwykłych białych butów.

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-07, 15:56   #11
Dżagódka
Raczkowanie

Chatka ja osobiście widzialam te buty taneczne może i są fajne bo wygodne ale mi osobiście sie nie podobaja wole jednak pójśc do menbura lub zamowić u tego kolesia co robi buty ( namiar daje na pw)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-08, 11:15   #12
takaya
Zakorzenienie

Dżagódka zgadzam się w 100% te z Akcesa maja zbyt spiczaste noski jak dla mnie. Menbur ma przepiękne buty ale tylko 40 i to zaniżona numeracja (przynajmniej tak mi w salonie powiedzieli) Jak będziesz miała nr telefonu do tego kolesia to daj znać
Stary 2010-12-08, 17:18   #13
Dżagódka
Raczkowanie

jutro powinnam miec juz ten tel.

no ja w menburze sie zakochałam od pierwszego wejrzenia cena troche zniechęca ale jak tylko moge to cos zawsze łowie. Jestem poprostu aż chora na niektóre buty
Stary 2010-12-08, 19:20   #14
Niesforna_88
Wtajemniczenie

dziewczyny a menbur jaką ma numerację? bo ja mam strasznie malutką stopkę a buty są przepiękne

Jako jedność :
Stary 2010-12-08, 19:30   #15
Dżagódka
Raczkowanie

niesforna podejrzewam , że od 36 ale najlepiej to sie po prostu przejedź do ich salonu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-09, 10:25   #16
arnama
Zakorzenienie

Cytat:

Polecam buty taneczne.
Zrobią Ci na wymiar Twojej stopy (długość, szerokość w palcach i kostce itp) a do tego jest mnóstwo kolorów satyn do wyboru i przesyłają bezpłatne próbki materiałów.
Żeo wygodzie takich butów już nie wspomnę
Zamawiałam ja i moja mama i obie byłyśmy zachwycone.

Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie.

arnama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-09, 14:40   #17
takaya
Zakorzenienie

Kurcze dziewczyny przeczytajcie wątek zanim dacie odpowiedź. Już któraś z kolei poleca mi Akces, Akces2 ale nie podobają mi się ich buty. Jeśli nie będę miała innego wyjścia zamówię tam, ale to jest ostateczność, bo nie chcę kupować butów które mi się nie podobają.
Stary 2010-12-09, 20:00   #18
Dżagódka
Raczkowanie

szczerze? mi sie nie pdoobaja buty taneczne troche wyglądają hmmm jak buty mojejj babci hehe nie obrażając nikogo oczywiście

jak lwica dalej będe bronla menbura :d hehe
Stary 2015-12-09, 19:50   #19
morsmordre
sajkolidżist

takaya, farbowałaś w końcu te buty?

2017: 34
2018: 4
morsmordre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości