|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
ropa-ucho POMOCY!
Hej , w kwietniu 2015 r miałam przebite ucho na chrząstce.Mineło już troche czasu a moje ucho nadal ropieje i to co dziennie, msze przyznać iż czasem mnie pobolewa , a czasem wszystko jest ok . Mam srebrny kolczyk , staram sie codziennie przemywać wokło dziurki i wlewać do dziurki spyrytus salicynowy , niestety nie pomaga ,dziurka wciąż ropieje
Czy wiecie przez co to może być spowodowane , dziurkę miałam robioną u kosmetyczki pistoletem (ona pow mi że po 2 mieśącach wszystko się zagoi a tu już ponad pół roku i?) Proszę o porady co robić , bo trochę męczy mnie to że ciągle musze je przemywać + dyskomfort , kiedy mnie pobolewa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: ropa-ucho POMOCY!
Matko Boska, pół roku???
Dlaczego jeszcze nie dostałaś na to antybiotyku od lekarza? Ropa=bakterie więc sam riwanol czy spiryt nic nie da. I pooglądaj sobie kanał redlipstickmonster, tyle razy mówiła jak bardzo nie warto przekłuwać uszy pistoletem... Ja bym zaczęła od lekarza, wymieniła kolczyki na złote (może to coś pomóc podobno, ale nie wiem czemu) a najlepiej to wyjęła, zaleczyła i przekłuła igłą. To co miał ozdobić kolczyk stukrotnie obrzydza ropa ![]() Powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:28.