|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Termin wesela - nie widzę rozwiązania, żadnego kompromisu, pomóżcie!
Nie sądziłam, że w tej sprawie napiszę na forum, ale w zasadzie już nie wiem z kim o tym porozmawiać. Jesteśmy zaręczeni od sierpnia, mamy wymarzone miejsce na wesele, w niedzielę byliśmy tam z moimi rodzicami ustalić termin w 2017, ceny i więcej szczegółów. Oboje cały czas powtarzaliśmy, że termin nie ma znaczenia odpada jedynie druga połowa lipca i sierpień (nie wdaję się w szczegóły bo nie są ważne).
Obojgu marzyły się konwalie i wiosenny ślub i nagle okazało się że termin ma znaczenie i bardzo bardzo zależy nam na maju. Dodatkowo odpadają wakacyjne miesiące lipiec i sierpień oraz grudzień i styczeń (hotel nie organizuje wtedy wesel - miejscowość turystyczna i baaardzo dużo gości) Pierwszy weekend odpada ponieważ organizuja długi weekend majowy dla gości, kolejny termin to 13 maja - nie jesteśmy przesądni jednak mój narzeczony ma wtedy rocznicę śmierci bliskiego członka rodziny. Postały więc dwa terminy 20 i 27 maja. Oba wolne. Teoretycznie. Jedna kobieta zarezerwowała sobie KOMUNIĘ na dwa lata do przodu. Jest jedno małe ale - nie zna terminu. Właścicielka hotelu, cudowna kobieta powiedziała że postara się sprawę wyjaśnić i zrobi co w jej mocy. Dostałam dziś od niej maila, że rozmawiała z proboszczem parafii i termin komunii jest ruchomy i będzie znany we wrześniu 2016 roku. Jest więc po prostu DUPA. Dupa z tego względu że mój narzeczony bardzo nie lubi czerwca (ja mogłabym mieć wesele w pierwszym tygodniu lub kolejnym mimo że też szalenie cieszyłam się na maj) Czy widzicie jakiekolwiek rozwiązanie? Ja żadnego... Bardzo Was proszę - spojrzyjcie trzeźwym obiektywnym okiem na tą sytuację
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Termin wesela - nie widzę rozwiązania, żadnego kompromisu, pomóżcie!
Cytat:
Co jest nie tak w czerwcu? Nie możecie się pobrać w drugiej połowie kwietnia? We wrześniu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
żona bez ogona
|
Cytat:
![]() Pierwsze co mi przychodzi do głowy to wrzesień. Jak nie wrzesień to może koniec kwietnia? No i wiesz, jak naprawdę zależy WAM na maju to przegadajcie opcję tego 13 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A mnie zastanawia kto sobie pozwala na coś takiego, że klient rezerwuje "jakiś tam termin w maju" i przez to blokuje rezerwacje na cały miesiąc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
żona bez ogona
|
Cytat:
![]() My myśleliśmy też nad majem, ale właśnie te komunie i ględzenie wszystkich o maju nas wymęczyło, dlatego odpuściliśmy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
My bierzemy ślub 30 kwietnia 2016 i jesteśmy zadowoleni
![]() Edytowane przez AnA_1989 Czas edycji: 2015-12-03 o 23:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaproponowaliśmy zarówno 29 kwietnia jak i 6 maja oraz 1 lipca ale również nie wchodzą w grę. Wczoraj było dużo nerwów. Popłakałam się okrutnie z bezsilności. Najprawdopodobniej zostanie czerwiec. Było mi bardzo przykro, same rozumiecie, gdy narzeczony mówi że nie lubi danego miesiąca a potem bierze w nim ślub ![]() Do końca tygodnia chcemy podjąć decyzję. Co do Waszych propozycji w drugiej połowie roku - nie chcemy już tak daleko odkładać wesela. Fakt, właścicielka sali tą felerną komunią zablokowała sobie cały maj
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A inna sala nie wchodzi w grę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Dostojna peema.
|
Mam jedno pytanie dotyczące tego wątku: CO JEST NIE TAK Z CZERWCEM?
![]() Co go różni od końcówki maja, w której chcieliście brać ślub? Przecież to jest właściwie to samo...
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem koniec kwietnia to super termin
![]()
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Dostojna peema.
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;5369189 3]Też nie ogarniam jak można nie lubić danego miesiąca
![]() Ja rozumiem różnicę między majem a październikiem, czy styczniem a lipcem. Ale między końcem maja a czerwcem? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Nie do ogarnięcia dla mnie ten problem
![]() Co jest nie tak z czerwcem? Mogłabyś płakać jakby nie było wolnych terminów na tej sali, ale taka afera, bo wesele będzie tydzień później/wcześniej niż sobie wstępnie ustaliliście?
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Czytam i bez urazy ale cieszcie się, że macie tylko takie problemy...jasne można mieć preferencje...każdy chce żeby jego wesele było idealne...no ale tez bez przesady . Wszystkiego nie nie przewidzi. W ogóle z tego co napisałaś nie rozumiem. Najpierw piszesz że data była wam obojętna tylko nie lipiec /sierpień a potem zaczęła mieć znaczenie. Czemu? Nie ogarniam. Może faktycznie ten kwiecień albo inna lokacja?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Hmm... wydaje mi się, że łatwiej będzie jak wypiszecie sobie daty, które wchodzą w grę, bo się okazuje, że jest ich na dobrą sprawę nie wiele. Rozumiem, że chcecie wszystko załatwić na spokojnie, bo tak samo podeszliśmy do sprawy z TŻ i mamy wszystko tak jak chcieliśmy mieć. Piszesz bardzo ogólnikowo i ciężko stwierdzić właściwie czemu nie kwiecień, początek maja czy czerwiec (też nie do końca rozumiem czego tu można nie lubić- może tym ślubem go sobie właśnie zjednacie:P ). Ja na miejscu kierowniczki hotelu bym załatwiła sprawę z tą komunią, bo chyba sobie kobitka nie zdaje sprawę, że działa na własną niekorzyść. Obawiam się, że nikt Ci tu nie pomoże- problem tkwi tylko w maju (tej nieszczęsnej komunii) i Waszych upodobaniach. Żadna forumowiczka ich nie rozwiąże
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
ctrl alt delete
|
Cytat:
![]() ![]() Rozwiązania? - Dorosnąć (sorry) i wziąć slub w czerwcu ![]() - Przemyśleć wrzesień. - Przekonać właścicielkę hotelu, że ta kobieta od komunii ją zrobiła w jajo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Zadzwonić do właścicielki hotelu i zapytać, czy babka od komunii wpłaciła zadatek na poczet imprezy komunijnej. Osobiście nie sądzę by była tak zafiksowana i rezerwowała salę na 2 lata wprzód z zaliczką zwłaszcza, że komunie mają ruchome daty.
Jeśli tak - dogadać się z szanownym narzeczonym odnośnie innego terminu. Jeśli nie - rozmawiać o tym terminie i umawiać się z właścicielką na wpłatę zaliczki. Life is brutal. Naprawdę, w czym problem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Jak nie można nie lubić czerwca?
![]() ![]() Rozumiem rocznicę bliskiej osoby, ale inne argumenty już nie koniecznie. Zgadzam się z dziewczynami, że koniec kwietnia czy początek czerwca a maj to niewielka różnica. I również nie rozumiem właścicielki sali - jak można sobie cały miesiąc zablokować jakąś komunią ![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z dziewczynami wyżej. Rezerwacja jest wtedy, gdy wpisujesz konkretną osobę w konkretny dzień i zaliczka jest zapłacona. Jeśli tego nie było, to albo zostaje Wam spuścić głowę i zmienić termin, albo pójść do właścicielki sali, przynieść zadatek i powiedzieć, że skoro szanowna pani od komunii nie wpisała się w konkretny dzień, to Wy w tym momencie dajecie jej zadatek i wchodzicie w termin. Prosto z mostu. Przecież ta kobita może zrobić właścicielkę w bambuko, rezerwować na gębę cały maj, a potem całkiem z tego zrezygnować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Dzięki dzięki dziewczyny. Panika była, stąd ten post. Napisaliśmy maila do właścicielki z rezerwacją terminu na 10 czerwca, czekamy na odpowiedź i bardzo się cieszymy, że udało nam się dojść do porozumienia
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:31.