Uliczne znajomosci. - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2015-10-29, 14:49   #1
Sygnalizator
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 223

Uliczne znajomosci.

Z tego co zauwazylem to kobiety swoich obecnych partnerow zazwyczaj poznaja w pracy/szkole/grupach zainteresowan (to ostatnie juz rzadko) lub przez znajomych, czy to na wspolnym wyjsciu lub domowce. Natomiast nie zauwazylem zeby ktorakolwiek z zarejestrowanych tutaj dziewczyn zostala przez swojego partnera poderwana bez kontekstu czyli na ulicy, w sklepie itp. Albo po prostu jest to na tyle rzadkie zjawisko ze mi takie pojedyncze relacje umknely. W kazdym razie jest ich malo. Dlaczego tak sie (nie) dzieje w waszej opinii? Chodzi o to ze takie sytuacje wcale nie maja miejsca czy wynika to z poziomu lub oczekiwan podchodzacych?
Sygnalizator jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-10-29, 15:11   #2
regularkate
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 942
Dot.: Uliczne znajomosci.

Powód jest raczej prosty - nigdy nie wiesz, ko³o kogo akurat przechodzisz ulic±, co to za cz³owiek, czy jest zrównowa¿ony, czy to jednak bardziej oszo³om A kiedy poznajesz kogo¶ przez znajomych, to ju¿ zawsze jest jaka¶ minimalna rekomendacja. W szkole, w pracy zazwyczaj ludzie znaj± siê wcze¶niej na stopie kole¿eñskiej, wiêc wchodz±c w bli¿sz± relacjê, ju¿ trochê wiedz±, na co siê pisz±.

Ale nie uwa¿am, ¿eby spotkanie siê na ulicy, uderzenie pioruna sycylijskiego w takich okoliczno¶ciach by³o w czym¶ gorsze od innych sposobów zawarcia znajomo¶ci. Mnie zdarzy³o siê byæ zaczepion± w ten sposób kilka razy, w tym powalaj±cym tekstem "jeste¶my sobie przeznaczeni, poczuj magiê naszych uczuæ" (na co odpowiedzia³am, ¿e staram siê, staram, ale nic nie czujê ). Poza tym ¶miesznym przypadkiem go¶cie byli zazwyczaj raczej sympatyczni i gdyby nie to, ¿e jestem od wielu lat w szczê¶liwym zwi±zku, to byæ mo¿e da³abym siê namówiæ na jak±¶ kawê, oczywi¶cie w zaludnionej knajpie

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-10-29, 15:17   #3
Japitu
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 152

Cytat:
Napisane przez Sygnalizator Poka¿ wiadomo¶æ
Z tego co zauwazylem to kobiety swoich obecnych partnerow zazwyczaj poznaja w pracy/szkole/grupach zainteresowan (to ostatnie juz rzadko) lub przez znajomych, czy to na wspolnym wyjsciu lub domowce. Natomiast nie zauwazylem zeby ktorakolwiek z zarejestrowanych tutaj dziewczyn zostala przez swojego partnera poderwana bez kontekstu czyli na ulicy, w sklepie itp. Albo po prostu jest to na tyle rzadkie zjawisko ze mi takie pojedyncze relacje umknely. W kazdym razie jest ich malo. Dlaczego tak sie (nie) dzieje w waszej opinii? Chodzi o to ze takie sytuacje wcale nie maja miejsca czy wynika to z poziomu lub oczekiwan podchodzacych?
Wiêkszo¶æ facetów maj±c wiele innych, mniej ryzykownych mo¿liwo¶ci, to nawet nie próbuje w ten sposób. Z moich do¶wiadczeñ wynika, ¿e na ulicy podrywaj± do¶æ dziwne typy.

Edytowane przez Japitu
Czas edycji: 2015-10-29 o 15:20
Japitu jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-10-29, 15:41   #4
dorris23
Pyskatka

Wiadomo¶ci: 2 819

Zapomnia³e¶ dodaæ , ¿e wiele par poznaje siê przez internet
dorris23 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-10-29, 15:47   #5
December12
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 789

Nigdy nie zdarzy³o mi siê zostaæ zaczepion± na ulicy i nie znam kobiety która w ten sposób pozna³aby swojego faceta.
December12 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-10-29, 16:36   #6
201607040950
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 7 265

Jednego z pierwszych ch³opaków pozna³am. Nie do¶æ, ¿e na ulicy, to jeszcze w wybitnie nieciekawej okolicy i w ¶rodku nocy. Te¿ siê tam w³óczy³am, wiêc z miejsca wiadomo by³o, ¿e mamy wspólne zainteresowania.
Fajnie by³o, chocia¿ d³ugo nie trwa³o. Ale to nie daje najbledszego nawet z³udzenia bezpieczeñstwa.
Poza tym lubiê uliczne znajomo¶ci, tyle tylko, ¿e wiêkszo¶æ z nich koñczy siê na gadaniu, czasem regularnym, mo¿e w pewnym sensie niektóre rzeczy da³oby siê nazwaæ "flirtem", ale nigdy nic z tego nie wynik³o (poza tym jednym razem).
No dobra, dwoma.

Ale¿ ze mnie wszetecznica...
201607040950 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-10-29, 16:41   #7
koskesz
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 14

Ja swojego pozna³am w samolocie
koskesz jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-10-29, 16:43   #8
Sygnalizator
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 223

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez dorris23 Poka¿ wiadomo¶æ
Zapomnia³e¶ dodaæ , ¿e wiele par poznaje siê przez internet
Tak czulem ze cos mi umknelo ;d
Sygnalizator jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-10-29, 16:56   #9
lanabananaa
Banana Fana Fo!

Wiadomo¶ci: 420

Tylko raz zdarzy³o mi siê spotkaæ z facetem, który zaczepi³ mnie na ulicy. Nasza rozmowa trwa³a dos³ownie kilka minut i faktycznie mia³am obawy czy siê z nim spotkaæ, ze wzglêdu na swoje bezpieczeñstwo. Poza tym wiêkszo¶æ facetów nie jest na tyle ¶mia³a, ¿eby podej¶æ do dziewczyny na ulicy, daæ jej swój numer telefonu i pój¶æ dalej.
Stary 2015-10-29, 17:49   #10
normalnyFacet
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 910

Nigdy nie zrozumiem gloryfikacji i jedynej opcji..poznawania kogo¶ PRZEZ kogo¶.. bo to jej/jego znajomy/znajoma itp...

To nadal OBCY cz³owiek, tak samo jak ten z ulicy..
normalnyFacet jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-10-29, 17:59   #11
lanabananaa
Banana Fana Fo!

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Poka¿ wiadomo¶æ
Nigdy nie zrozumiem gloryfikacji i jedynej opcji..poznawania kogo¶ PRZEZ kogo¶.. bo to jej/jego znajomy/znajoma itp...

To nadal OBCY cz³owiek, tak samo jak ten z ulicy..
No tak, ale od znajomego mo¿na siê dowiedzieæ jakich¶ informacji na temat tej osoby. A o ludziach poznanych na ulicy nie wiemy praktycznie nic.
Stary 2015-10-29, 18:02   #12
normalnyFacet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lanabananaa Poka¿ wiadomo¶æ
No tak, ale od znajomego mo¿na siê dowiedzieæ jakich¶ informacji na temat tej osoby. A o ludziach poznanych na ulicy nie wiemy praktycznie nic.
Wiedzia³em, ¿e taki tekst siê pojawi

Aczkolwiek relacja nasz znajomy - TA osoba, maj± wyrobione zdanie o sobie, jedno drugiego lubi itp.

To nie sprawi, ¿e z automatu NASZA relacja ze znajomym znajomego/ej bêdzie na takim samym poziomie.

Mój kolega wydaje siê spoko.. mi on pasuje, ale nie do¶æ, ¿e nie swata³bym go, to na dodatek ¿adnej znajomej nie poleci³ go
Stary 2015-10-29, 18:15   #13
lanabananaa
Banana Fana Fo!

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Poka¿ wiadomo¶æ
Wiedzia³em, ¿e taki tekst siê pojawi

Aczkolwiek relacja nasz znajomy - TA osoba, maj± wyrobione zdanie o sobie, jedno drugiego lubi itp.

To nie sprawi, ¿e z automatu NASZA relacja ze znajomym znajomego/ej bêdzie na takim samym poziomie.

Mój kolega wydaje siê spoko.. mi on pasuje, ale nie do¶æ, ¿e nie swata³bym go, to na dodatek ¿adnej znajomej nie poleci³ go
No ale wtedy i tak mamy jakie¶ wyobra¿enie o danej osobie, które pó¼niej i tak bêdzie podlegaæ weryfikacji. Przecie¿ nikt nie powiedzia³, ¿e jak kole¿anka powie mi, ¿e ten facet jest beznadziejny to siê z nim nie spotkam. A w przypadku spotkañ z obcymi lud¼mi nie wiemy w ogóle czego siê spodziewaæ.
Stary 2015-10-29, 18:16   #14
normalnyFacet
Zakorzenienie

No ok niech Ci bêdzie... spodziewaæ siê mo¿emy i tylko to
Stary 2015-10-29, 18:33   #15
zdradzo
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 444

Mnie raz na jaki¶ czas zaczepiaj± jacy¶ faceci na ulicy. Gdybym mia³a zrobiæ statystykê, to wiêkszo¶æ z nich, na pierwszy rzut oka, to buraki, które i tak nie maj± nic do stracenia, wiêc co im tam Fajni faceci zazwyczaj nie podchodz± nawet, je¶li dziewczyna im siê spodoba, bo boj± siê zaryzykowaæ; pora¿ki. Istnieje te¿ druga, gorsza dla mnie opcja, ¿e mój typ urody preferuj± g³upki i dlatego je¶li ju¿ kto¶ mnie zaczepia, to w³a¶nie oni Kiedy¶ zaczepi³ mnie ch³opak w jakim¶ drogim mercedesie (solarka i te sprawy, pyta³ z min± "malutka, popatrz jakie mam auto, wskakuj szybciutko i hejo") i zapyta³, czy pójdê z nim na kawê. Na odpowied¼, ¿e mój ch³opak nie by³by zadowolony odrzek³, ¿e przecie¿ to tylko kawa i ch³opak nie musi nic wiedzieæ

Hitem by³ kole¶, który zaczepi³ mnie w McDonaldzie, gdy akurat zapycha³am siê burgerem i tak zagai³: "s³uchaj, widzê, ¿e jeste¶ zajêta, ja te¿ siê spieszê, wiêc po prostu przedyktuj mi swój numer telefonu , ja zadzwoniê i na spokojnie siê umówimy". Gdy nie wyrazi³am aprobaty odpar³ oburzony : "no có¿, TWOJA STRATA"

Innym razem zaczepi³ mnie kole¶ w centrum handlowym, a potem, gdy z niego wysz³am, podjecha³ do mnie autem i proponowa³, ¿ebym siê chocia¿ da³a odwie¼æ. Psychol czeka³, a¿ skoñczê zakupy

Kilka razy zaczepili mnie fajni faceci, jeden nawet, gdy dowiedzia³ siê, ¿e jestem zajêta, przeprosi³ i powiedzia³, ¿ebym siê nie gniewa³a, ¿e spróbowa³. Ostatnio bardzo sympatyczny ch³opak zapyta³, czy pójdê z nim na herbatê, ja powiedzia³am, ¿e tak, ale pod warunkiem, ¿e zaprasza te¿ mojego ch³opa. Zacz±³ siê ¶miaæ, chwilê pogadali¶my i ka¿de posz³o w swoj± stronê.

Tak¿e tak, mi takie sytuacje zdarzaj± siê od czasu do czasu, jednak wiêkszo¶æ tych facetów to tragiczne typy, dlatego te¿ wcale nie têskniê za ulicznymi znajomo¶ciami, choæ na pewno mo¿na trafiæ na kogo¶ normalnego-jak wszêdzie.

Edytowane przez zdradzo
Czas edycji: 2015-10-29 o 18:38
zdradzo jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-10-29, 19:09   #16
201607040950
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 7 265

Cytat:
Napisane przez zdradzo Poka¿ wiadomo¶æ
Innym razem zaczepi³ mnie kole¶ w centrum handlowym, a potem, gdy z niego wysz³am, podjecha³ do mnie autem i proponowa³, ¿ebym siê chocia¿ da³a odwie¼æ. Psychol czeka³, a¿ skoñczê zakupy
Takiego te¿ mia³am. Go¶æ mia³ klasê, bo zarywa³ pod biedronk±. W swoim mniemaniu uda³o mi siê go sp³awiæ - biedronka chyli³a siê ku zamkniêciu, by³am chyba przedostatnim klientem. Wyje¿d¿am z tym pe³nym wózkiem (nawet nie, ¿e pe³ny, jeszcze trochê wystawa³o ponad koszyk, chyba do¶æ mocno rzuca³y siê w oczy zgrzewki wody mineralnej - trzy czy 4 po dwa litry butelka), czeka³ pod wej¶ciem w samochodzie. Zobaczy³ mnie, pêdzi... i mi mówi, ¿e on mnie podwiezie, bo jak¿e ja to tak sama do domu doniosê
Jak sobie wyobrazi³am siebie... jak ja to wszystko NIOSÊ do domu, to nie mog³am przestaæ siê ¶miaæ. Ale go¶æ zawziêty by³, nie chcia³ mi daæ do samochodu wsi±¶æ. Na parkingu ju¿ nikogo, tylko on, garn±cy mi siê do tych zakupów i opowiadaj±cy jakie¶ bzdury.
Menele mnie ocalili, przyzwyczajeni, ¿e zawsze im odpalê jak±¶ z³otówkê, czasem co¶ do jedzenia im kupowa³am, przyszli siê go¶cia pytaæ czy ma jaki¶ problem, osaczyli, a¿ w koñcu musia³ uciekaæ.
Ale facet strasznie natrêtny. Ma³o meneli nie wyca³owa³am z rado¶ci, ¿e wreszcie poszed³. Chcia³am im co¶ kupiæ, ale chyba mieli dobry dzieñ, bo powiedzieli mi na odchodne, ¿e damie w opa³ach zawsze z przyjemno¶ci± pomog±.
201607040950 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-10-29, 19:43   #17
zdradzo
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 444

U mnie zakupy trwa³y jakie¶ dwie godziny jeszcze. Nie mam pojêcia sk±d wiedzia³, którym wyj¶ciem wyjdê i kiedy Powiedzia³am, ¿e zaraz ch³opak (którego nie mia³am) po mnie podjedzie Na szczê¶cie nie by³ bardzo nachalny i ulotni³ siê.

Przypomnia³o mi siê, jak moja mama SZE¦ÆDZIESIÊCIOLETNIA opowiada³a, jak to w zimie zesz³ego roku wraca³a z centrum i sz³a na autobus, a za ni± szed³ m³ody ch³opak-25-30 Mama ubrana by³a w p³aszcz i spódnicê. W pewnym momencie ch³opak j± dogoni³ i zacz±³ co¶ ple¶æ, ¿e ma najpiêkniejsze nogi jakie kiedykolwiek widzia³ (s± bardzo zgrabne, to fakt ) i co¶ tam jeszcze. Wystraszy³a siê nie na ¿arty , bo by³o ju¿ ciemno, a w pobli¿u nikogo. Te¿ go zby³a, ¿e przeprasza, ale m±¿ zaparkowa³ w niedozwolonym miejscu i musi lecieæ.

Ogólnie to ¶wirów nie brakuje.
zdradzo jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-10-29, 22:25   #18
Gregorius_
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 1 848

Cytat:
Napisane przez Sygnalizator Poka¿ wiadomo¶æ
Hmm tak na ulicy, totalnie bez kontekstu nigdy mi siê nie zdarzy³o zaczepiaæ.

Dlaczego ? Hmm choæbym nie wiem jak siê zapiera³ i mówi³, ¿e lubiê racjonalne, twarde rozwi±zania, tak nie mogê zanegowaæ faktu, ¿e jako facet jednak te¿ lubiê byæ zaskoczony.
Jako¶ ... nie widzê potrzeby, aby zaczepiaæ ludzi na ulicy. Wolê znajomo¶ci nawi±zywaæ w inny sposób.

W jaki ?
1. Przez znajomych, czyli poznajê po prostu nowych ludzi. Faceci, kobiety. Oni potem maj± siostry, kole¿anki itd. itp. Wychodzi naturalnie, bez zbytniej nachalno¶ci itd.

2. Przez zabawne zrz±dzenia losu, czyli np. gdzie¶ tam wchodze do kawiarni ma³ej, siadam, chwilê potem wchodz± dwie dziewczyny, wszêdzie indziej zajête, pytaj± czy mog± siê dosi±¶æ, ja siê zgadzam i np. okazuje siê, ¿e godzinê wcze¶niej byli¶my na tym samym koncercie. No i zaczyna siê gadka szmatka

3. Ró¿ne kameralne miejsca, czyli np. jakie¶ kluby, w których np. za dnia puszczaj± jakie¶ niezalezne kino. Jak siê trafia jaki¶ film to nie raz albo ja siê dosiada³em do kogo¶ na jakiej¶ kanapie, albo do mnie siê dosiadali.

4. Przez miejsca, w których jestem cyklicznie. To mog± byæ jakie¶ cykliczne eventy w danym miejscu, jaka¶ grupa, która ma okre¶lon± zajawkê. Chodzi o to, ¿e chodzac w pewne to samo miejsce 1, 2, 5, 10 razy, w koñcu siê poznaje ludzi, którzy gromadz± siê wokó³ tego miejsca. np. mam sporo znajomych pracuj±cych w gastronomii wiêc idê w dane miejsce (jaka¶ kawiarnia, nie-sztywna ) 2-3 razy, nie jestem kompletnie obcy bo znam 1-2 osoby. W stosunku do reszty najpierw jest dzieñ dobry, potem jest cze¶æ, no a za 5, 10 razem jeste¶ z nimi na cze¶æ, zaczyna siê gadka szmatka, gdzie¶ tam wspólna impreza itd. itp.

5. Z jednym kumplem czasem w takim klubie (hmm powiedzmy bardziej alternatywny, undegroundowy, nie typowe disco) zaczepiali¶my sobie dziewczyny ot tak. Po prostu siedzimy, co¶ pijemy i zwyczajnie maj±c wyr±bane (to klucz ;D) po prostu zapraszamy jakie¶ dziewczyny, aby do³±czy³y.

6. Ogólnie lubiê poznawaæ nowych ludzi, jestem na pewno du¿o bardziej otwarty ni¿ by³em kiedy¶, nie mam problemu z nawi±zywaniem nowych znajomo¶ci, mam ich ca³kiem sporo i byæ mo¿e te¿ dlatego jako¶ zaczepianie na ulicy kompletnie mnie nie krêci. Nie mam po prostu takiego ci¶nienia. Zdecydowanie bardziej wolê poznawaæ ludzi, gdy jest jaki¶ kontekst, gdy zaistnieje co¶ co mnie "po³±czy" z dan± osob±.

Czyli np. normalnie na ulicy nie zaczepiê dziewczyny, ale gdybym np. przypadkiem wpad³ na ni± , albo ona by siê przede mn± wywali³a jak d³uga, ja parskn±³bym ¶miechem to mo¿liwe, ¿e by¶my siê poznali.

W autobusie jaki¶ czas temu pozna³em dziewczynê. Ju¿ doje¿d¿a³em do domu, ale wcze¶niej na przystanku wsiad³a dziewczyna. Jako¶ tak zerkn±³em raz na ni±, ona na mnie te¿, ja drugi raz na ni±, ona na mnie te¿, za trzecim razem (bo ja wiem, ca³o¶c mo¿e minutê trwa³a) jak spojrza³em to u¶miechnê³a siê w k±cikach ust, no a ja co¶ powiedzia³em w stylu: "sorry, to przypadkiem". No i zaczê³a siê gadka szmatka. Raz siê gdzie¶tam umówili¶my, jeste¶my znajomymi.

7. Ogólnie na ulicy chyba te¿ dlatego nie zaczepiam bo jest po prostu zbyt ma³o czasu. Mijasz osobê, masz 5 sekund na zastanowienie bo lada chwila ona bêdzie 20metrów dalej. To ju¿ prêdzej jakbym sta³ i czeka³ na autobus. Mo¿e za pierwszym razem bym siê nie odezwa³ (o ile nie zaistnia³by jaki¶ przypadek), ale gdybym np. cyklicznie wraca³ z uczelni i spotka³ j± 2-3 razy to pewnie ju¿ bym siê odezwa³.

Hmm jak to piszê to dochodzê do wniosku, ¿e chyba jednak na swój sposób lubiê daæ siê wykazaæ przypadkowi Na zasadzie - jak ma siê co¶ staæ, to siê stanie - nie muszê tego sztucznie wywo³ywaæ.

Poza tym, my jeste¶my do¶æ zamkniêtym spo³eczeñstwem. ludzi w Polsce lubi± chodziæ jak te zombie Zaczepiasz jak±¶ dziewczynê na ulicy, to tak jakby j± wyrwaæ z letargu - dla zasady powie NIE. Chyba po prostu nie jestem fanem nawi±zywania znajomo¶ci w ten sposób. Z miejsca siebie sytuujê jako podrywacz i nie za bardzo mi zale¿y, aby mieæ tak± ³atkê

Edytowane przez Gregorius_
Czas edycji: 2015-10-29 o 22:30
Gregorius_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-10-29, 23:06   #19
Cindy28
Lux Mundi

Wiadomo¶ci: 13 598

Moja kole¿anka w taki sposób pozna³a swojego T¿ : zatrzyma³ obok niej auto i zaprosi³ na lody .
S± par± od 10 lat, 6 lat ma³¿eñstwem, latem urodzi³o siê im drugie dziecko - wygl±da wiêc na to, ¿e kogo¶ normalnego te¿ mo¿na na ulicy spotkaæ .

Mieszkaj±c w du¿ym mie¶cie by³a zaczepiana bardzo czêsto, ale zazwyczaj w mi³y sposób. Opi³am siê dobrych kaw i herbat , ale nic wiêcej z tych znajomo¶ci nie wyniknê³o. Widaæ nie byli¶my sobie pisani .
Stary 2015-10-29, 23:30   #20
sweet205
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 185

Równie¿ zosta³am zaczepiona w ten sam sposob.Kole¶ zatrzymuje auto i zaprasza na kawe.Odmowilam.Drugi podszed³ do mnie na ulicy.Z zadnym z nich sie nie umówilam,jakos nie jestem przekonana do takich spotkañ.Kolesie w ogole nie w moim typie,do tego nachalni.Chociaz,gdyby mi sie jakis spodobal to moze bym sie umowila,sama nie wiem.
sweet205 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-10-29, 23:37   #21
magica
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 216
GG do magica

Ja mam co¶ dziwnego w sobie, co w³a¶nie przyci±ga ulicznych typów. Wszelakiej ma¶ci. Dwa moje "zwi±zki" w³a¶nie siê tak zaczê³y-na ulicy. Czas przesz³y -zwi±zków ju¿ nie ma, bo kolesie okazali siê baaardzo dziwni (choæ pierwsze spotkania-super). Bardzo czêsto jestem zaczepiana, a ¿e jestem do¶æ otwarta w stosunku do obcych (fascynuj± mnie ludzie, lubiê poznawaæ nawet ca³kiem przypadkowych i porozmawiaæ - czêsto s± oni bardzo interesuj±cy) to zazwyczaj ucinam sobie z nimi d³uzsze pogawêdki. Æwiczê te¿ sobie tym samym umiejêtno¶ci przystosowawcze. W sumie z ka¿dym znajdywa³am temat do rozmowy (kiedy¶ w szkole nawet z ludzmi z klasy nie umia³am pogadaæ, wiêc jest postêp). Na nachalnych typów tez trafia³am, ¶ledzili, biegli za mn±, czekali pod sklepem (tak jak tu pisa³y¶cie) a¿ wyjdê... no ale takich typków staram siê omijaæ.

JESTE¦ PIÊKNIEJSZA NI¯ CI SIÊ WYDAJE-klik

to s³owo(nie "te s³owo")
bynajmniej=wcale, w ogóle
magica jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-10-29, 23:39   #22
Anethka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 663

Wiele razy na ulicy zaczepia³ mnie jaki¶ ch³opak. Z jednym nawet by³am w zwi±zku. Z kolejnym niestety nie mia³am ju¿ szansy, ¿eby siê umówiæ, bo wyprowadza³am siê z miasta. Nie wiem czy to ma co¶ do rzeczy, ale mniej wiêcej w 80-90% przypadków w ten sposób próbuj± umówiæ siê ze mn± obcokrajowcy mieszkaj±cy w Polsce. Polacy zdecydowanie nie.

KLIK
Anethka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-10-29, 23:49   #23
normalnyFacet
Zakorzenienie

Nachalni s± te¿ w klubach i w¶ród wspólnych znajomych.. o swoim typie nie wspominaj±c
Miejsce a¿ takie istotne nie jest.. bo gdzie siê nie ruszymy i jak kogo¶ poznajemy to z czyst± kart±, je¶li w ogóle mamy chêæ poznaæ.
Nie wiem czym ró¿ni³by siê luzacki spacer po parku.. i tam poznanie kogo¶, od imprezy w klubie. Tu i tam obcy cz³owiek, miejsce inne tylko..

Edytowane przez normalnyFacet
Czas edycji: 2015-10-29 o 23:51
Stary 2015-10-29, 23:54   #24
201607050913
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 528

Moj± kole¿ankê facet zaczepil na ulicy, z samochodu. Jak±¶ glupawke mieli a ona podchwycila dla ¿artu, s± ma³¿eñstwem od sze¶ciu lat
201607050913 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-10-30, 00:01   #25
201705080934
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 635

Zaczepiana by³am wielokrotnie, jak wiêkszo¶æ kobiet. Raz tylko zgodzi³am siê na kawê, bo ch³opak by³... ja wiem? jaki¶ taki szczery w tym wszystkim. Nic z tego nie wysz³o, ale wspomnienie zosta³o mi³e. Reszta podrywaj±cych mnie na ulicy niestety ma na twarzy wypisane "Sprawdzam czy jestem spoko" Ciê¿ko traktowaæ powa¿nie kogo¶, kto siê bawi w uliczny podryw.
201705080934 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-10-30, 00:02   #26
Nette
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 690

Jako¶ tak w Polsce to siê bardzo rzadko zdarza, ¿eby kto¶ zaczepia³ na ulicy.

No chyba, ¿e to pseudonauka podrywu. Mój ex ze swoim kumplem jaki¶ taki online kurs podrywu robili, w którym jedno z zadañ polega³o na tym, by zagadaæ do obcych dziewczyn na ulicy. Ponoæ jako¶ im sz³o, a w ka¿dym razie tak siê przechwalali.
W ostatnim roku czy pó³tora to mi siê dwa razy zdarzy³o (inna sprawa, ¿e czêsto chodzê w s³uchawkach lub szybko pêdzê, wiêc szanse i tak ma³e). Jednego widzia³am z daleka, jak sta³ na ulicy, przygl±da³ siê gdy sz³am w jego stronê, wygl±da³ na bardzo niepewnego siebie. Jak siê zbli¿y³am, to zacz±³ od jakiego¶ "Cze¶æ, czy...", i zanim pad³o trzecie s³owo, nawet nie zatrzymuj±c siê, powiedzia³am tylko "nie" i posz³am dalej.
Inny pan spróbowa³ tego latem na ¶cie¿ce rowerowej. Czêsto je¿d¿ê rowerem do pracy, wtedy mi siê zdarzy³o, ¿e nieco spó¼niona zasuwa³am ile si³ w nogach jakie¶ na¶cie minut pó¼niej ni¿ zwykle... W³os rozwiany, spódnica za wysoko, okulary przeciws³oneczne zje¿d¿a³y z nosa...
Na mojej ¶cie¿ce wyprzedzi³am jakiego¶ pana z charakterystyczn± torb± na baga¿niku. Potem, zanim siê zebra³am z czerwonego ¶wiat³a, to on mnie, nastêpnie znowu ja jego... Na jakim¶ przeje¼dzie mnie dogoni³ i zagada³ jako¶ w stylu: "Cze¶æ. Pamiêtasz mnie?". Panika, bo pomy¶la³am, ¿e mo¿e to jaki¶ klient mojej firmy, a mam s³ab± pamiêæ do twarzy. Odpowiedzia³am, ¿e pamiêtam jego baga¿nik, bo chyba kilka razy wyprzedzi³am... I pojechali¶my razem ostatni kawa³ek drogi (mo¿e 1/5 mojej ca³o¶ci), trochê pogadali¶my o dojazdach, trasach, rowerowym spêdzaniu czasu, ale ja by³am strasznie spiêta, bo mi spó¼nienie do pracy grozi³o i tak ¶rednio rozmowna chyba. W ka¿dym razie po dotarciu do mojej rury parkingowej powiedzia³am, ¿e ja tutaj mam cel podró¿y. Facet chwilê posta³, ale nie zebra³ siê na pro¶bê o namiar, ja nie wysz³am z inicjatyw±... Aczkolwiek gdyby tylko chcia³... I tyle. Wiêcej ju¿ go nie spotka³am. A tego dnia wieczorem celowo wolno siê zbiera³am stamt±d, ¿eby zobaczyæ czy bêdzie wraca³ t± sam± drog±.

Ró¿nica miêdzy tymi dwiema sytuacjami (i reakcj± na nie):
- u pierwszego brak pewno¶ci siebie bi³ po oczach, ch³opak nie mia³ te¿ ¿adnego wspólnego punktu zaczepienia, by zagadaæ, wygl±da³ raczej jak nieumundurowany pocz±tkuj±cy fundraiser;
- ch³opak bardziej pewny siebie, zagada³ od razu na temat czego¶, co nas ³±czy, trafi³ dobrze, lecz nie rozwin±³ sytuacji (rozumiem dlaczego).

Natomiast podryw uliczny jest norm± w cieplejszych krajach EU. Zdarza³o mi siê, ¿e facet nawet spory kawa³ek jecha³ obok mnie na rowerze, po chodniku, byle wcisn±æ mi swój nr telefonu (wtedy jeszcze nie ogarnia³am jak to dzia³a), a ja bezskutecznie sp³awia³am. Jak ju¿ zrozumia³am, ¿e wystarczy wzi±æ ten nr ¿eby siê uwolniæ od natrêta, po czym wywaliæ do pierwszego kosza, ¿ycie sta³o siê ³atwiejsze.
Nette jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-10-30, 00:51   #27
fryteczkack
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 111

Ja mojego eks pozna³am przez przypadek w centrum miasta pytaj±c o zapalniczkê . Do tej pory mamy dobry kontakt nawet po rozstaniu , wiêc nie mo¿na generalizowaæ i¿ uliczne znajomo¶ci s± niesprzyjaj±ce fajnym relacjom (nie tylko ¶wiry zaczepiaj± atrakcyjne kobiety) . Wiadomo trzeba zachowywaæ zdrowy rozs±dek , nie umawiaæ siê w "ciemnym parku" pózno wieczorem na pierwsze spotkanie

Hold on to me and
never let me go....
fryteczkack jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-10-30, 08:29   #28
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 885

Ja zosta³am kiedy¶ poderwana w tramwaju i zaproszona na kawê Niestety (dla faceta) jecha³am akurat odebraæ partnera z dworca

Ale je¶li by³abym singielk± i facet wpad³by mi w oko to bym siê pewnie skusi³a. Dodam tylko, ¿e facet by³ mi³y i nienachalny
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-10-30, 08:41   #29
letik
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 180

Mnie te¿ parê razy to spotka³o hah, raz nawet dosta³am od nieznajomego kwiatka..pamiêtam jedna historie,nie by³ to chyba podryw ale..jecha³am tramwajem i sta³am kolo drzwi. Wsiad³ ch³opak..jak mnie zobaczy³ to siê ucieszy³, przywita³, zapyta³ sk±d jadê..wyda³ siê sympatyczny wiec mu odpowiedzia³am haha, on dalej gada,gada i zaczyna opowiadaæ o jakiej imprezie na której rzekomo byli¶my..na co ja po chwili,¿e chyba mnie z kim¶ myli..na co on: Aga?.. Yyy nie ;p haha wysiad³ na nastêpnym przystanku,g³owê dam ze nie by³ to jego
Stary 2015-10-30, 12:50   #30
lwia paszcza
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 716

Nie wiem, co jest takiego strasznego w tym, ¿e kto¶ kogo¶ poderwie na ulicy okropne, doprawdy. Nie mia³abym nic przeciwko takiemu podrywowi, je¶li tylko facet wpad³by mi w oko. Przecie¿ poznawaæ bêdziemy siê potem, czasu jest mnóstwo. Nie wiem te¿, dlaczego poznanie kogo¶ przez znajomych to lepsza opcja kto¶ taki równie¿ mo¿e okazaæ siê dupkiem, albo po prostu nie bêdzie z ró¿norakich przyczyn pasowaæ. Generalizacji nie lubiê, w ¿adnym wypadku, lubiê brak regu³ i skre¶lenie takich podrywów uwa¿am za absurd. Czasami zdarzaj± siê bardzo mi³e sytuacjê, np. kiedy¶ mia³am epizod z rozdawanie ulotek, i jaki¶ ch³opak, m³odszy ode mnie wrêczy³ mi czerwon± ró¿ê
lwia paszcza jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-11-05 00:04:49

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:59.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.