|
Notka |
|
Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Szukanie pasji w życiu
Witam. Jestem tu nowa. Postanowiłam założyć konto ponieważ czuje pustkę w życiu. Praca od rana do wieczora, która nie daje mi satysfakcji. Pieniądze tez nie. Związek stabilny, wszystko niby prawie ok, ale ... dokucza mi totalny brak znajomych i przyjaciół. Byłam sama od kiedy tylko pamiętam, ale jakoś potrafiłam sobie czas rozganizowac i przynajmniej miałam jakichś znajomych online. Teraz ... sama nie wiem co ze mną jest źle. Czy ja się starzeje? Życie potrafi być piękne, a ja nie potrafię znaleźć nic co sprawiło by, że chociaż przez chwile poczułabym się szczęśliwa. Co się ze mną stało?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Szukanie pasji w życiu
Hej, każdy ma w życiu lepsze i gorsze chwile. Piszesz, że pracujesz od rana do wieczora, ale praca nie daje Ci satysfakcji, być moze z tego powodu czujesz się źle, wypalona itd. W pracy spędzamy spory kawałek życia, wiec jeśli bardzo nam ona nie odpowiada, to moze przenosić sie to na resztę życia. I kółko sie zamyka. Widzę, ze mieszkasz w Londynie, mieszkacie tam od niedawna i dlatego nie macie znajomych ? Nie jestem specjalistką, ale jeśli masz ochotę po prostu pogadać, nawet o pierdołach, to bardzo chętnie
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Silveris
|
Niech Wizaż będzie Twoja nową pasją
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Właśnie, od kiedy jesteście w tym Londynie?
A dwa, budowanie wirtualnego grona znajomych, jest mało przydatne na dłuższą metę. Zdecydowanie zachęcam do poszukania grup na FB czy też na forach zrzeszających ludzi w konkretnym koszyku zainteresowań. Dzięki temu znajdziesz i ludzi i coś co sprawia CI frajdę poza pracą i domem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
FB to nie wszystko....
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ja jestem w londynie 3 lata, mój partner 5, ale on nie jest Polakiem. Tyle się u mnie negatywnych rzeczy wydarza, że pozytywne myśli powoli mnie opuszczają. . . Nie wiem czy jest dla mnie jeszcze jakaś nadzieja. Może zamiast poszukiwać pasji życia udam się poprostu do psychologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Mówiąc o negatywnych zdarzeniach masz na myśli częste negatywne zdarzenia przydarzające się na co dzień, czy konkretne wydarzenia, które załamałyby każdego (typu smierć bliskiej osoby). Moze chcesz po prostu pogadać ? Są osoby, którym psycholog pomógł, moze i jest to rozwiazanie, cieżko mi w sumie doradzić, bo nie znam do końca sytuacji, ale tak jak juz mówiłam, jeśli masz ochotę po prostu pogadać, to zapraszam
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Pisz tutaj na poczatku, pasja sie znajdzie predzej czy pozniej...ja tez w zeszlym roku mialam mnostwo negatywnych zdarzen w zyciu-pewno by sie z twoimi mogly rownac...faktycznie chodzilam z tym do psychologa...ale nie jestem przekonana, zeby mi jakos specjalnie pomogl..w rezultacie przepracowalam to sama...
A na wizazu naprawde mozna spotkac fajne osoby...z niektorymi nawet w realu sie spotkasz. Do pasji polecam poczytac watki hobbystyczne ..moze to ciebie rozrzusza.
![]() |
#9 | |
სამართალი
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
zielony stworek
|
Pisz, udzielaj się w wątkach, a możliwe, że znajdziesz swoją pasję w życiu, pomożesz komuś, a ktoś Tobie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Jeśli otworzysz się na innych - dobra energia wróci do Ciebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Forum akurat do wygadania się jest świetne. Ja korzystam co jakiś czas. Wchodz gdy akurat chce sobie pogadac. Napisze kilka postów i jest lepiej. Szczegolnie jak mam jakąś wiedzę o czyms i mogę się podzielić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ja uwazam, ze pasja jest bardzo wazna w zyciu, ze takie robienie czegos co kochamy, co nas relaksuje, daje nam frajde jest barzo wazne do samorealizacji. zwlaszcza gdy jest sie juz mama, ma sie obowiazki domowe, prace to warto miec wlasnie takie male COS tylko dla siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Warto się zaangażować w coś pożytecznego np. w działalność jakiejś dobrej organizacji pozarządowej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ja polecam wolontariat!
daje duzo satysfakcji i uczy bezinteresownosci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Spróbuj sportu, naprawdę endorfiny mogą dużo. Aerobik, albo bieganie, ale najlepiej w jakimś klubie, albo parku, żeby spotykać też ludzi. Naprawdę to moze zdziałać cuda
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Znajdź dla siebie jakieś zajęcie, coś co sprawi Ci prawdziwą radość - zacznij robić coś dla siebie
![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-09-10 o 21:09 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
![]()
Zgadza się a dodatkowo można spotkać wielu ludzi, którzy też są w temacie, dzięki temu łatwiej o mobilizacje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
pasję można znaleźć nawet dużo łatwiej! Mi w tym bardzo pomógł blog michalpasterski .pl i artykułu o pasji w życiu !
Gdzie ja szukałam mojej pasji? - W magazynach/gazetach - takich, których nigdy wcześniej nie czytałaś - w książkach (te z wywiadami znanych osób są bardzo inspirujące!) - Rozmawiałam dużo z nowymi ludźmi - dużo czytałam w internecie ciekawych artykułów i subskrybuję różne kanały na YouTube |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Pasja znajduje cię sama. Nie można jej znaleźć szukając, co by tu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.