Jak przekonać go do związku? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-11-08, 17:57   #1
lindita
Raczkowanie

Jak przekonać go do związku?

Od wielu lat przyjaźnię się z pewnym facetem, jednak przez całą naszą znajomość przewijały się elementy wzajemnej fascynacji, wiem że mu się podobam wizualnie (przyznał się do tego kilku kumplom, nawet gdy jeden jego znajomy chciał się ze mną umówić, ten mu to utrudniał za wszelką cenę). Ja również uwielbiam tego faceta - mogę z nim o wszystkim pogadać a czas spędzany z nim daje mi dużo satysfakcji. Dużo tłumaczenia, ale ma on wiele cech jakie chciałabym widzieć u mojego idealnego faceta. Wiem od naszych znajomych że kilkakrotnie myślał o związku ze mną. Jednak potem bywał w związkach z innymi. Ale nawet wtedy widziałam że nie potrafi się ode mnie odciąć, chociaż ja z szacunku dla jego związków odcinałam się. Od pewnego czasu oboje jesteśmy sami, zaczęliśmy się spotykać. Codziennie do mnie pisze po kilka razy, opowiada o tym co robił (wręcz tłumaczy się sam od siebie), a gdy się widzimy to czuję jego zai teresowaniei troskę. Czasem jednak wydaje się być wycofany, niepewny. Wprowadza to pewną huśtawkę w naszej relacji - raz jest super, traktuje mnie jak swoją dziewczynę, staje na rzesach by się spotkać, a innym razem mnie zbywa. (By za chwilę znowu zachowywać się jakbym była jego ukochaną, zresztą często w ten sposób się do mnie zwraca). Nie wiem na czym stoję, nie wiem czego oczekiwać....boję się że on ma jakie$ wątpliwości... Poradźcie co zrobić, by popchnąć przyjaciela który się mną interesuje do podjęcia decyzji o związku. Nie chcę być wiecznie bliską kumpelą która mu się podoba i nic poza tym. Uwielbiam go, dobrze mi przy nim, tylko on taki rozchwiany... Może jakoś wzbudzić zazdrość? Zasugerować że ktoś się mną interesuje i zobsczyć jego reakcję?
Stary 2015-11-08, 18:02   #2
StarFighter
BAN stały

Dot.: Jak przekonać go do związku?

Ten pomysł ze wzbudzaniem zazdrości jest dość prymitywny
Może lepiej żebyś z im szczerze porozmawiała o tej relacji, że długo się to już ciągnie, że chyba coś czujecie do siebie, że zachowujecie się jakbyście byli parą i ogólnie ze ciągnie Was do siebie

Edytowane przez StarFighter
Czas edycji: 2015-11-08 o 18:03
StarFighter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-08, 18:15   #3
Adrianna_8
Zakorzenienie

Skoro to Twój przyjaciel to nie pogrywaj z nim i nie bierz na zazdrość. Doradzam rozmowę.
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-08, 18:31   #4
lindita
Raczkowanie

Z tą rozmową jest pewien problem..... Bo taką rozmowę odbyliśmy kilka lat temu. Gdy powiedziałam mu że jest dla mnie kimś więcej to stwierdził że nie możemy być razem bo niby ja zasługuję na kogoś lepszegoi takie tam. Później - jeśli wierzyć naszym wspólnym znajomym - wiele razy myślał czy dobrze postąpił mówiąc mi tak, że może powinniśmy jednak spróbować. A potem mijały lata, jak to wyglądało wiecie z poprzedniego postu - zawsze nas do siebie gdzieś tam ciągło. Może nie wyskakiwać od razu z rozmową tylko jak znowu będzie wycofany.....też się wycofać? Niech sobie wszystko poukłada w głowie, zobaczyznów jak to jest gdy mnie nie ma i może wtedy z nim pogadać? Wiecie może to dziecinne ale niechcę tak prosto z mostu walnąć mu tekstem żeby się określił bo mi zależy
Stary 2015-11-08, 18:38   #5
Silumin
Zadomowienie

A tak to sobie będziesz czekać w nieskończoność bo może on odpowiednio odczyta Twoje "wycofanie" a może nie. Po co żyć w takiej niepewności i się męczyć? Rozmowa bez żadnego pogrywania zazdrościami czy wycofywaniem się, przynajmniej będziesz miała jasną sytuacje.
Silumin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-08, 18:38   #6
StarFighter
BAN stały

No w sumie możesz dać sobie na wstrzymanie i wygasić tą relacje narazie żeby zobaczyć jak będzie reagował, ale bez jakiś gierek z zazdrością w tle
StarFighter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-08, 18:51   #7
bluebluesky
Zakorzenienie

Ja nie lubie takiego pogrywania, porozmawiajcie jak dorosli ludzie jaki to ma byc zwiazek skoro nie potraficie wprost pogadac.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-08, 19:02   #8
201607111028
Konto usunięte

Serio, chce Ci się "popychać" dorosłego, myślącego człowieka do stworzenia związku z Tobą? Chryste.
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-08, 21:00   #9
Adrianna_8
Zakorzenienie

Wydaje mi się, że on po prostu nie chce. Lubi Cię, podobasz mu się może wizualnie itp., ale brak tego czegoś co by go popchnęło do związku. Ja bym na wiele nie liczyła... Gdyby chciał, to by już działał.
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-08, 21:15   #10
lindita
Raczkowanie

Nie rozumiem tylko czemu często zachowuje się tak jakbym była jego dziewczyną, szuka sposobów i czasem nawet poświęca się żeby się spotkać, a za killa dni odcina się ode mnie, odpisuje po kilku godzinach i to góra w 4 słowach, zbywająco, a następnego dnia zasypuje mnie romantycznymi wiadomościami. Nie wiem...czy to w takim razie jakaś zabawa moim kosztem?
Stary 2015-11-08, 21:40   #11
CarmenSandiego
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lindita Pokaż wiadomość
Od wielu lat przyjaźnię się z pewnym facetem, jednak przez całą naszą znajomość przewijały się elementy wzajemnej fascynacji, wiem że mu się podobam wizualnie (przyznał się do tego kilku kumplom, nawet gdy jeden jego znajomy chciał się ze mną umówić, ten mu to utrudniał za wszelką cenę). Ja również uwielbiam tego faceta - mogę z nim o wszystkim pogadać a czas spędzany z nim daje mi dużo satysfakcji. Dużo tłumaczenia, ale ma on wiele cech jakie chciałabym widzieć u mojego idealnego faceta. Wiem od naszych znajomych że kilkakrotnie myślał o związku ze mną. Jednak potem bywał w związkach z innymi. Ale nawet wtedy widziałam że nie potrafi się ode mnie odciąć, chociaż ja z szacunku dla jego związków odcinałam się. Od pewnego czasu oboje jesteśmy sami, zaczęliśmy się spotykać. Codziennie do mnie pisze po kilka razy, opowiada o tym co robił (wręcz tłumaczy się sam od siebie), a gdy się widzimy to czuję jego zai teresowaniei troskę. Czasem jednak wydaje się być wycofany, niepewny. Wprowadza to pewną huśtawkę w naszej relacji - raz jest super, traktuje mnie jak swoją dziewczynę, staje na rzesach by się spotkać, a innym razem mnie zbywa. (By za chwilę znowu zachowywać się jakbym była jego ukochaną, zresztą często w ten sposób się do mnie zwraca). Nie wiem na czym stoję, nie wiem czego oczekiwać....boję się że on ma jakie$ wątpliwości... Poradźcie co zrobić, by popchnąć przyjaciela który się mną interesuje do podjęcia decyzji o związku. Nie chcę być wiecznie bliską kumpelą która mu się podoba i nic poza tym. Uwielbiam go, dobrze mi przy nim, tylko on taki rozchwiany... Może jakoś wzbudzić zazdrość? Zasugerować że ktoś się mną interesuje i zobsczyć jego reakcję?

Cytat:
Z tą rozmową jest pewien problem..... Bo taką rozmowę odbyliśmy kilka lat temu. Gdy powiedziałam mu że jest dla mnie kimś więcej to stwierdził że nie możemy być razem bo niby ja zasługuję na kogoś lepszegoi takie tam. Później - jeśli wierzyć naszym wspólnym znajomym - wiele razy myślał czy dobrze postąpił mówiąc mi tak, że może powinniśmy jednak spróbować. A potem mijały lata, jak to wyglądało wiecie z poprzedniego postu - zawsze nas do siebie gdzieś tam ciągło. Może nie wyskakiwać od razu z rozmową tylko jak znowu będzie wycofany.....też się wycofać? Niech sobie wszystko poukłada w głowie, zobaczyznów jak to jest gdy mnie nie ma i może wtedy z nim pogadać? Wiecie może to dziecinne ale niechcę tak prosto z mostu walnąć mu tekstem żeby się określił bo mi zależy

Cytat:
Nie rozumiem tylko czemu często zachowuje się tak jakbym była jego dziewczyną, szuka sposobów i czasem nawet poświęca się żeby się spotkać, a za killa dni odcina się ode mnie, odpisuje po kilku godzinach i to góra w 4 słowach, zbywająco, a następnego dnia zasypuje mnie romantycznymi wiadomościami. Nie wiem...czy to w takim razie jakaś zabawa moim kosztem?
W jakim jesteście wieku? Kiedyś rozmawialiście, ale to było parę lat temu. Od czego czasu mogło się sporo zmienić.
Jaką on jest osobą? Odważną czy bardziej wycofaną?
Każda dziewczyna woli, żeby to facet za nią latał, ale być może tutaj potrzeba jakiegoś zdecydowanego kroku? Może nie od razu poważna rozmowa, ale przy jakimś piwie nie potrafiłabyś skierować rozmowy te ten temat. Na pewno lepsze to niż wzbudzanie zazdrości albo pytania przez sms. Probowałaś go np przytulić? Czasem nie potrzeba rozmowy, tylko jakiegos znaku, może wtedy by "załapał".
Jak to nie zadziała, to widocznie nie chce. Wtedy powinnaś się odsunąc.
Poki nie zaryzykujesz nigdy sie nie dowiesz, chcesz zeby ta relacja dalej tak wyglądała jak teraz? Chyba nie.

CarmenSandiego jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-08, 22:59   #12
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Spotkać się we dwoje, walnąć prosto z mostu co ci leży na wątrobie i zobaczyć co powie. Jak nie będzie chciał z tobą być to lepiej się odciąć, to trwa już tyle lat, że nie przestawicie się na tryb "zwykłe koleżeństwo", a ciągłe wracanie myślami do potencjalnego związku nie wyjdzie ci na dobre.
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-09, 09:52   #13
nereidadriada
Raczkowanie

Taki niby ostrożny i dbający o uczucia innych, ale myśląc o Tobie jednocześnie wchodził w związek z inną dziewczyną? Bardzo to uczciwe... .
Facet jakiś niezdecydowany, trzyma Cię w rezerwie. Trochę pies ogrodnika.
Albo jego uczucie do Ciebie nie jest na tyle mocne, żeby spróbować, albo on nie jest zdolny do podjęcia poważniejszych zobowiązań.

Naprawdę chcesz być z kimś, kogo musisz namówić, przekonać do związku z Tobą?
nereidadriada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-09, 10:36   #14
Rena
Zakorzenienie

moze on uwaza ze juz jestescie razem? Inaczej to raczej nie rob sobie nadziei.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-09, 10:52   #15
lindita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CarmenSandiego Pokaż wiadomość
W jakim jesteście wieku? Kiedyś rozmawialiście, ale to było parę lat temu. Od czego czasu mogło się sporo zmienić.
Jaką on jest osobą? Odważną czy bardziej wycofaną?
Każda dziewczyna woli, żeby to facet za nią latał, ale być może tutaj potrzeba jakiegoś zdecydowanego kroku? Może nie od razu poważna rozmowa, ale przy jakimś piwie nie potrafiłabyś skierować rozmowy te ten temat. Na pewno lepsze to niż wzbudzanie zazdrości albo pytania przez sms. Probowałaś go np przytulić? Czasem nie potrzeba rozmowy, tylko jakiegos znaku, może wtedy by "załapał".
Jak to nie zadziała, to widocznie nie chce. Wtedy powinnaś się odsunąc.
Poki nie zaryzykujesz nigdy sie nie dowiesz, chcesz zeby ta relacja dalej tak wyglądała jak teraz? Chyba nie.
Już bliżej nam 30 niż 20. On jest osobą raczej wrażliwą, niby towarzyski ale zdystansowany. Jeśli chodzi o przytulenie - to on mnie pierwszy przytula, jak siedziby w domu to sam mnie przyciąga żebym położyła mu głowę na klacie albo udach, całować też się całowaliśmy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-09, 12:00   #16
kamila88_
Raczkowanie

To ,że jest taki rozchwiany chyba o czymś świadczy. Już dawno by z Tobą był jakby chciał bardzo. Nie masz co go przekonywać na siłę do związku to może mieć zły efekt końcowy, wiem z własnego doświadczenia. Być może on chce w Tobie tylko przyjaciółki bo wie ,że jak bylibyście razem to mógłby tą przyjaźń utracić ,jeśli byście się rozstali. Rozmowa szczera też powinna między wami wszystko wyjaśnić.
kamila88_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-09, 17:45   #17
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Dokładnie to pytanie powinnaś zadać jemu.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości