|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() agencja hostess cursor
Cześć Wizażanki, potrzebuję Waszej pomocy. Czy któraś z Was pracowała kiedyś jako hostessa w agencji Cursor? Jeśli tak, to czy możecie powiedzieć mi, czy jest to firma godna zaufania? Czy nie obniża stawek, czy nie zwleka z wynagrodzeniem itp.?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzeniona
|
Dot.: agencja hostess cursor
Słyszałam same negatywne opinie, na gronie jest nawet kilka wątków o tej agencji, znalazła się między innymi w wątku "Agencje, których nie polecamy". Rozmawiałam z dziewczyną, która dla nich pracowała i od lutego nie dostała jeszcze pieniędzy za pracę. Są niewypłacalni, kontrole co chwile i ogólnie mało przyjemnie - tak słyszałam. Po tych opiniach nie chciałam sprawdzać osobiście.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja pracowałam kiedyś dla Cursora. Nie wiem jak sprawa wygląda teraz, ale wtedy kiedy ja tam pracowałam, tj. w roku 2008, trochę na początku 2009, Cursor także jakiejś super opinii nie miał, tzn np jak spotykałam hostessy na sklepie to nazwa firmy, dla której pracowałam, wywoływała spojrzenia pełne politowania. Ale nie było tak źle, inaczej przecież nie stałabym tam dłużej niż jedna akcja. Mnie pieniądze wpływały ZAWSZE. Co prawda zwykle w ostatnim dniu jaki był przewidywany, no ale zawsze były i nigdy nie trzeba było po nie dzwonić i się upominać. Nigdy nie zaniżali mi stawki, choć pamiętam jedną akcję, gdzie mieliby ku temu podstawę, bo jedna akcja była w moim wykonaniu totalnie nie udana. Kontrole bywały, tzn na każdej prawie akcji miałam kontrolę, chyba tylko raz nie miałam, ale stałam wtedy w sklepie na takim zadupiu, że podejrzewam, iż nie chciało im się szukać
![]() Dla mnie minusem było to, że trzeba było po wszystko jeździć do siedziby Cursora. Pracowałam dla różnych firm i często było praktykowane to, że materiały były wysyłane na maila, a ewentualne stroje były wraz z resztą już w sklepie. W sumie dla Cursora stało dużo moich koleżanek i żadnej się nie zdarzyły jakieś nieprzyjemne sytuacje, nie wiem, że im nie płacili czy coś. Ogólnie Cursor jak dla mnie nie był zły, no ale może to np zależy od regionu.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja pracowałam dla cursora (siedziba w sopocie) pomiędzy 2007-2009. Pieniędzy nie dostaje się od razu po zakończeniu akcji promocyjnej, pod koniec kazdego miesiąca trzeba bylo im wyslac raport mailem (co, gdzie, ile godzin) i w tedy w ciągu paru dni wynagrodzenie wpływało mi na konto. Mi pracowalo się dla nich bardzo dobrze, stawki wahaly sie od 7-12zl/h. Zero problemów i spięć, nie mogę na nich zlego slowa powiedzieć. Tak wyglądała praca dla nich rok temu, ale jak jest teraz niestety nei wiem.
Edytowane przez aliqua Czas edycji: 2010-10-03 o 18:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
A czy któraś z Was może mi polecić jakąś dobrą, zaufaną agencję z Olsztyna?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
![]()
pracowałam u nich 4-6.11.2013 do dziś czekam na wypłatę... mija dzisiaj 46 dzień...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Pracowałam dla nich na kilku akcjach promocyjnych w Krakowie. Stawka netto była dosyć niska bo 8zł/h (raz tylko zdarzyło mi się mieć u nich 10zł/h).
Na zbyt często kontrole raczej nie narzekałam chociaż czasami jakaś sporadyczna się zdarzyła. Co do wypłacalności to najdłużej czekałam 2 miesiące - ale babka wcześniej wytłumaczyła mi jak rozliczają wszystkie akcje. Jeżeli pracowałam 12 maja to ona dopiero rozliczać się będzie z główną siedzibą na koniec miesiąca czyli kasa może wpłynąć nie do 10 czerwca ale do 10 lipca. Pod tym względem nie było tam za fajnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
I jak jest teraz w cursorze? Szczególnie chodzi mi o Warszawę. Rozmawiałam z dwoma dziewczynami, u nich w porządku, tylko strasznie długo się czeka na wypłatę. Co myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:01.