|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy sa tacy ludzie, ktorzy chcą cały czas popełnic samobojstwo?
Ostatnio psychiatra powiedziala mi, ze są tacy ludzie, ktorzy caly czas chcą sie zabic, nawet jak nie mają depresji czy realnego powodu do tego.
Naprawdę tak się zdarza? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: Czy sa tacy ludzie, ktorzy chcą cały zcas popełnic samobojstwo?
Cytat:
Ja tak nie czuję, mnie się nie zdarza. Ciągła chęć zabicia się jest wg mnie dowodem ciężkiej choroby psychicznej. Współczuję, ale nie rozumiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Poczytaj Emila Ciorana. On całe swoje życie marzył o samobójstwie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
jestę wieszczę
|
tak, to możliwe
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Zdrowy czlowiek ma instykt przetrwania i chroni swojego zycia.Natomiast osobowosc, ktora chce koniecznie sprawowac kontrole woli sama siebie zabić zeby miec poczucie wladzy, albo jak np. w samobojstwie z milosci , uwaza to za cos wielkiego i wynioslego. Dla mnie powyzsze przyklady to tez choroba, cale zycie tak chca? To chyba nie trafiaja na porzadnego psychiatre
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ludzi umysl jest bardzo interesujacy i nieprzewidywalny. Uświadomilam sobie, że wszyscy jesteśmy w jakimś stopniu... wariatami, a coś takiego jak normalność nie istnieje.
Polecam ksiazke "Mężczyzna, który pomylił swoją żonę z kapeluszem", ktora opisuje kilka najdziwniejszych zaburzen neurologicznych. http://lubimyczytac.pl/ksiazka/26654...e-z-kapeluszem
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
and cigarettes
|
Dot.: Czy sa tacy ludzie, ktorzy chcą cały czas popełnic samobojstwo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Kiedyś wykładowczyni nam opowiadała, że są osoby zafascynowane śmiercią i wszystkim co z nią związane. Wręcz zakochane w śmierci (nekrofile). Tak jak jednych fascynuje np. piłka nożna tak ich śmierć. Może takie osoby marzą cały czas o samobójstwie, żeby doświadczyć jak najbliższego kontaktu ze śmiercią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
BAN stały
|
Cytat:
dopuszczalne w grach nekrofilia dewiacja seksualna polegająca na odczuwaniu potrzeby kontaktów seksualnych ze zwłokami". To ze słownika. Chyba coś pomyliłaś. A wracając do tematu, to fascynacja śmiercią i ciągłe myślenie o samobójstwie jest do leczenia. Jednak obserwacje uczą, że ci, którzy ciągle o tym myślą, raczej tego nie robią. Jak ten przytaczany wyżej nihilista, który dożył 84 lat. Ponoć stale chcąc się zabić. "Chcieć to móc" raczej tu się nie sprawdza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Nic nie pomyliłam tylko powtarzam opinie mojej wykładowczyni od literatury, która, przy okazji analizowania jakiejś książki, stwierdziła, że są osoby zafascynowane/zakochane w śmierci do tego stopnia, że czują potrzebę uprawiania "miłości" ze zwłokami, czyli nekrofile.
Edytowane przez 201606201201 Czas edycji: 2015-11-11 o 19:58 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
BAN stały
|
więc ona pomyliła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.