Jak poprawić łydki - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-10-30, 16:17   #1
Anabuda
Raczkowanie

Jak poprawić łydki

Cześć wszystkim

Mam nadzieję, że uda mi się tutaj uzyskać od Was jakieś rady, problem dotyczy łydek.

Jestem bardzo szczupła i nie mam najmniejszych tendencji do tycia - jedynym miejscem, w którym odkłada mi się więcej tłuszczu są łydki.
Na co dzień jestem bardzo aktywna, w sezonie regularnie jeżdżę na rowerze. Nogi mam smukłe - poza łydkami. I nie chodzi tutaj o to, że są rozbudowane przez mięśnie - gdy nie są napięte to są niestety jak galareta.

Chciałabym je jakoś ulepszyć, poprawić. By nie były takie 'miękkie'
Nie chciałabym też ich jakoś bardzo rozbudować, wolałbym by były smukłe.

Dodam, że w łydce w najszerszym miejscu mam 34 cm, dokładnie tyle samo nad kolanem. Wiem, że w dużym stopniu to kwestia budowy ciała i genów, ale czy możecie polecić mi jakieś ćwiczenia/sposoby na to, by wysmuklić nieco łydki? ujędrnić je i zgubić chociaż z 2 cm w obwodzie?
Anabuda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 08:50   #2
cava
Zakorzenienie

Dot.: Jak poprawić łydki

Cytat:
Napisane przez Anabuda Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim

Mam nadzieję, że uda mi się tutaj uzyskać od Was jakieś rady, problem dotyczy łydek.

Jestem bardzo szczupła i nie mam najmniejszych tendencji do tycia - jedynym miejscem, w którym odkłada mi się więcej tłuszczu są łydki.
Na co dzień jestem bardzo aktywna, w sezonie regularnie jeżdżę na rowerze. Nogi mam smukłe - poza łydkami. I nie chodzi tutaj o to, że są rozbudowane przez mięśnie - gdy nie są napięte to są niestety jak galareta.

Chciałabym je jakoś ulepszyć, poprawić. By nie były takie 'miękkie'
Nie chciałabym też ich jakoś bardzo rozbudować, wolałbym by były smukłe.

Dodam, że w łydce w najszerszym miejscu mam 34 cm, dokładnie tyle samo nad kolanem. Wiem, że w dużym stopniu to kwestia budowy ciała i genów, ale czy możecie polecić mi jakieś ćwiczenia/sposoby na to, by wysmuklić nieco łydki? ujędrnić je i zgubić chociaż z 2 cm w obwodzie?

Rozluźnione miesnie sa miekkie, ale intryguje mnie co innego.
Łydki raczej nie zbierają tłuszczu, ale na nich dobrze ujawniają się różnorakie obrzęki.
Jesteś pewna że nie chodzi o to, ze one sa obrzmiałe od wody?

Moze warto z kims to skonsultować, był tez tu wątek dziewczyn majacych problem ze zbieraniem się limfy? wody? w dolnych partiach ciałą, poszperaj, moze masz to samo a jest to problem zupełnie odrębny i nie rozwizesz go cwiczeniami.
Jeśli to to.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 09:17   #3
Anabuda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Rozluźnione miesnie sa miekkie, ale intryguje mnie co innego.
Łydki raczej nie zbierają tłuszczu, ale na nich dobrze ujawniają się różnorakie obrzęki.
Jesteś pewna że nie chodzi o to, ze one sa obrzmiałe od wody?

Moze warto z kims to skonsultować, był tez tu wątek dziewczyn majacych problem ze zbieraniem się limfy? wody? w dolnych partiach ciałą, poszperaj, moze masz to samo a jest to problem zupełnie odrębny i nie rozwizesz go cwiczeniami.
Jeśli to to.
Dziękuję za odpowiedź

Przyznam, że nigdy nie rozważałam tego problemu, ale poczytam - może faktycznie chodzi o to.
Anabuda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 10:49   #4
gazowanka
Przyczajenie

Na smukłe łydki najlepsze bieganie, rolki.

Edytowane przez gazowanka
Czas edycji: 2015-11-08 o 19:12
gazowanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-01, 11:51   #5
Agafitness
Wtajemniczenie

proponowałabym wspięcia na palce z obciążeniem (sztanga,sztangielki) lub odpowiednia maszyna - siedząc,stojąc.Warto robić te ćwiczenia na niewielkim podeście aby wydłuzyć zakres ruchu.Robisz po 4-5 serii po 16-20 powtórzeń
Agafitness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-11, 21:03   #6
lejdi007
Raczkowanie

to wspinanie się na palcach faktycznie będzie dobre ale bieganie też ok i to w sumie na wszystko
lejdi007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-12, 19:15   #7
baki2
Przyczajenie

polecam ściankę wspinaczkową. jest bardzo fajnym sposobem na spędzanie czasu, trochę adrenaliny, trochę odcięcia od świata...
A do tego kształtuje WSZYSTKIE mięśnie : )
baki2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-14, 16:20   #8
Szybkobiegacz
Blood and fire

Polecałbym bieganie, ale w ćwiczeniach dynamicznych i angażujących mocno łydki i stopę - krótkie, mocne odcinki, krótkie mocne podbiegi.
Wytryska z ciebie inna niźli o niej mniemasz
jak wrzące źródło o zapachu siarki
pod którym omdlewają zielone łąki pozoru

Szybkobiegacz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości