|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak poprawić łydki
Cześć wszystkim
![]() Mam nadzieję, że uda mi się tutaj uzyskać od Was jakieś rady, problem dotyczy łydek. Jestem bardzo szczupła i nie mam najmniejszych tendencji do tycia - jedynym miejscem, w którym odkłada mi się więcej tłuszczu są łydki. Na co dzień jestem bardzo aktywna, w sezonie regularnie jeżdżę na rowerze. Nogi mam smukłe - poza łydkami. I nie chodzi tutaj o to, że są rozbudowane przez mięśnie - gdy nie są napięte to są niestety jak galareta. Chciałabym je jakoś ulepszyć, poprawić. By nie były takie 'miękkie' ![]() Nie chciałabym też ich jakoś bardzo rozbudować, wolałbym by były smukłe. Dodam, że w łydce w najszerszym miejscu mam 34 cm, dokładnie tyle samo nad kolanem. Wiem, że w dużym stopniu to kwestia budowy ciała i genów, ale czy możecie polecić mi jakieś ćwiczenia/sposoby na to, by wysmuklić nieco łydki? ujędrnić je i zgubić chociaż z 2 cm w obwodzie?
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak poprawić łydki
Cytat:
Rozluźnione miesnie sa miekkie, ale intryguje mnie co innego. Łydki raczej nie zbierają tłuszczu, ale na nich dobrze ujawniają się różnorakie obrzęki. Jesteś pewna że nie chodzi o to, ze one sa obrzmiałe od wody? Moze warto z kims to skonsultować, był tez tu wątek dziewczyn majacych problem ze zbieraniem się limfy? wody? w dolnych partiach ciałą, poszperaj, moze masz to samo a jest to problem zupełnie odrębny i nie rozwizesz go cwiczeniami. Jeśli to to.
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przyznam, że nigdy nie rozważałam tego problemu, ale poczytam - może faktycznie chodzi o to.
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Na smukłe łydki najlepsze bieganie, rolki.
__________________ http://www.studiosiedem.com.pl/index...lator-nadrukow Edytowane przez gazowanka Czas edycji: 2015-11-08 o 19:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
proponowałabym wspięcia na palce z obciążeniem (sztanga,sztangielki) lub odpowiednia maszyna - siedząc,stojąc.Warto robić te ćwiczenia na niewielkim podeście aby wydłuzyć zakres ruchu.Robisz po 4-5 serii po 16-20 powtórzeń
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
to wspinanie się na palcach faktycznie będzie dobre ale bieganie też ok i to w sumie na wszystko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
polecam ściankę wspinaczkową. jest bardzo fajnym sposobem na spędzanie czasu, trochę adrenaliny, trochę odcięcia od świata...
A do tego kształtuje WSZYSTKIE mięśnie : ) |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Blood and fire
|
Polecałbym bieganie, ale w ćwiczeniach dynamicznych i angażujących mocno łydki i stopę - krótkie, mocne odcinki, krótkie mocne podbiegi.
Natura twoja jest zła Z tym się pogódź Woła przez ciebie głosem który cię przeraża Słowami których zdawało ci się - nie miałeś w sobie Wytryska z ciebie inna niźli o niej mniemasz jak wrzące źródło o zapachu siarki pod którym omdlewają zielone łąki pozoru |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.