|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Hcg negatywne, a beta-hcg pozytywne - MOŻLIWE?
Witam dziewczyny,
Jestem przerważliwioną aniołkową mamusią, która już się cieszyła, bo zaszła w kolejną ciążę. No właśnie... zaszła, czy nie zaszła ? 23 listopada zrobiłam test z moczu - dwie kreseczeki. 26go listopada zrobilam test (okazalo się, że to laboratorium robi tylko na HCG) i dziś odebralam wyniki <2,0 ng/ml, czyli w ciąży nie jestem. Natomiast 48 godzin później, w innym laboratorum robiłam już tym razem beta - hcg i wyszło, że w ciąży jestem. Wynik z dn. 28 listopada 1296 mlU/ml. O co chodzi? Czy możliwe, że laboratorium się pomyliło? Wybieram się na kolejną betę w środę, ale piszę, bo nie mogę wytrzymać. Z góry dzięki z odpowiedzi!
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Hcg negatywne, a beta-hcg pozytywne - MOŻLIWE?
Wg mnie jesteś w ciąży a pierwsze laboratorium pomyliło się, chociaż nie wiem jak to możliwe
![]()
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Wierzyłabym becie, może to pierwsze badanie było za wcześnie? Sprawdź znowu za 48h betę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Na początku spanikowałam, ale mąż mnie solidnie zrugał, żebym się nie nakręcała. Wiedziałam, że druga ciąża po pierwszej poronionej tak będzie wyglądać (w sensie nieustannych obaw), ale nie wiedziałam, że aż tak będę głupieć. Wiem o ciąży od tygodnia, a już się tyle nadenerwowałam. 1 - plamieniami w zeszłym tygodniu (okazało się, że implantacyjne, ale dał mi gin. na wszelki wypadek luteinę, ze względu na pierwszą ciążę), 2 - teraz te badania.
Może pierwszy faktycznie był za wcześnie ... Idę pojutrze na kolejną betę, zobaczymy, co z tego wyniknie. Panie Boże, daj mi siły, żebym nie zwariowała przez te 9 miesięcy (właściwie 8 i mam nadzieję, że tylu doczekam)! Dzięki, dziewczyny, za słowa wsparcia ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Zapraszam do wątku Aniołkowych Mam, nikt Cię lepiej nie zrozumie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Laboratoryjne blędy wcale nie są rzadkością więc nie zaprzątaj tym myśli
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Sprawdź jeszcze raz betę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Jeszcze raz wielkie dzięki za wsparcie
![]() Dziś rozmawiałam z koleżanką, jej mamie też kiedyś laboratorium podało zły wynik. Miała badanie pod kątem jakiejś choroby i wyszło, ze jest chora, choć wcale nie była! W dodatku okazało się, że dali jej wynik jakiejś inne osoby... Jutro robię betę, pewnie wieczorem dam znać ![]()
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Uff, ulżyło.
Beta z soboty - 1296 Beta z dziś - 5461, więc chyba jest okej. Tylko opryszczka mi się zrobiła ![]() ![]()
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wszystko jest dobrze ![]() Wszystkiego dobrego i spokojnych najbliższych miesięcy. Zleci szybciej niż myślisz! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:50.