|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Grill na 18
Z góry przepraszam, jeśli zła kategoria.
Generalnie 18 stke robie w restauracji, płace ponad 100zł od os. Ale restauracja była wolna tylko na piątek, tak więc robie ją w piątek. Mama stwierdziła, ze to i dobrze, bo osiemnastke ma sie raz i poprawiny zrobimy w sobote ![]() Wiadomo, jedzenia z restauracji zostanie, dokupię tylko kiełbasy, skrzydełek i wgl, reszte wystawie z dnia poprzedniego. Lista gości jeszcze ruchoma, 30 osób będzie na sto pro. Wódki kupuje 17l, dodatkowo 3 skrzynki piwa i winko. Myslę, że wódka jeszcze zostanie, pewnie dostane tez jakies alko w prezencie. Pytanie tylko ile was kosztował taki grill urodzinowy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: Grill na 18
Cytat:
Ponad pół litra na głowę jednego małolata? Nieźle się teraz młodzież bawi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Ojeżu. Wybacz, ale osiemnastki jak małe wesela są dla mnie niepojęte i kręciłam nosem, jak ktoś mi proponował fetę z okazji moich urodzin. Poprawiny jeszcze? Ech. Nic merytorycznego do powiedzenia nie mam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Mnie dużo kosztowało. Mini wesele zrobiłam, 3 litry na łeb, pełne stoły, poprawiny to był pikuś. Plus 3 kreacje miałam
![]() O to chodzilo autorce wątku? ![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
100 zł za osobe to bida straszna.
Ja to po 500 zł za osobe płaciłam, a gości miałam 100. Na każdego 5 litrów balantajsa i tak dalej. ![]() Nie miałam 18tki i żyję. Tamtego dnia wyszłam z kumpelą na piwo, o ja biedak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Kiedy masz tę osiemnastkę? Bo ciepłe jedzenie na świeżym powietrzu w taką pogodę jak teraz kojarzy mi się z posiłkami dla bezdomnych a nie z osiemnastkowym grillem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Ja zrozumiałam, że grill będzie następnego dnia, w te poprawiny xD
Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2015-11-11 o 21:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mówiąc poważnie nie bardzo rozumiem jaki jest sens robienia tak wystawnej imprezy urodzinowej. Jak zostało wcześniej wspomniane, każde urodziny ma się raz w życiu. Poza tym moim zdaniem taka ilość alkoholu to przesada. Nie twierdzę, że osiemnastka powinna odbyć się bez alkoholu, ale tą liczbą, którą podałaś, spokojnie można urżnąć się do nieprzytomności. Pytanie: po co? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Po takiej ilości alko na te poprawiny, grill czy co to i tak już nikt nie dopełźnie xD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ale o noclegu w porządnym hotelu dla gości nie zapomnij. Obowiązkowo ze śniadaniem.
![]() |
#14 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]() Impreza urodzinowa z poprawinami? Serio? Moją osiemnastkę obchodziłam w domu, z najbliższymi przyjaciółmi, coś koło 15 osób. Na piętrze rodzice zrobili konkurencyjną imprezkę. Gdy obie imprezki się rozkręciły, połączyły się w jedną i wszyscy się fajnie bawili. Alkohol był ale nikt nie padł z powodu przepicia. Fotografa nie było, ani DJa ani kamerzysty. Wiem, że nie każdy ma warunki, by w domu imprezę zrobić. Moje koleżanki, które obchodziły 18 robiły je "grupowo". Zbierały się w kilka osób, wynajmowały salę, jedzenie było przywiezione z domu (zwykle tort, jakieś danie na ciepło plus kanapki i chipsy), podobnie alko (szampan plus po drinku/dwa na głowę). Kto chciał się urżnąć, zamawiał sobie drinki z barku. Wszyscy się bawili i nie było żadnej spiny.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Będzie też rodzina. Nawet nie wychodzi pół litra na kazdego, bo nie każdy pije.
Biorę też pod uwagę, że większość moich znajomych 20+, a faceci na pewno trochę wypiją. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Nie zakładaj kilku oddzielnych wątków na temat jednej osiemnastki. W tym jednym wątku możesz zadawać pytania dotyczące wszystkiego na temat tej imprezy.
Kiedy to ma być? Jeśli planujesz grilla to musisz się liczyć z tym że pogoda nie dopisze i trzeba mieć również plan B. Nigdy nie spotkałam się z tym żeby imprezę urodzinową robić z poprawinami tzn. dwudniową. Moim zdaniem to przesada, ale jeśli Tobie i Twoim rodzicom (czyli sponsorom imprezy) to odpowiada to mnie nic do tego. Fotograf też moim zdaniem nie potrzebny. W dzisiejszych czasach każdy ma aparat w telefonie, będziesz miała mnóstwo zdjęć i filmików na pamiątkę i bez fotografa. Alkohol to już wedle uznania. Ja bym jednak nie przesadzała z ilością. To żadna zabawa kiedy goście się uchlają i nic po za tym. I ogólnie nie spinaj się tak tą imprezą. Wyluzuj. Ważne żebyś się dobrze bawiła, a nie to czy będzie fotograf czy nie. Edytowane przez Flashdance Czas edycji: 2015-11-12 o 11:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
ReklaMO(D)żerca.
|
Racja, osiemnastka jest raz w życiu. Tak samo, jak dwudziestka, trzydziestka, szesnastka i jeszcze jakieś tysiąc innych.
Mam brata w podobnym wieku do Twojego. Zaczął niedawno chodzić na osiemnastki. Zazwyczaj to impreza robiona przez kilka osób, które mają urodziny w podobnym okresie, wynajęta sala- owszem. Jedzenie- owszem. Ale jedzenie to jakiś bogracz, tortille, kanapki i inne. Na pewno nie takie, żeby trzeba płacić ponad stówę za osobę. Druga sprawa- alkohol. Na tych imprezach, które znam "ze swoich czasów" i czasów młodego kupuje się jednego/ dwa drinki na osobę, a reszta we własnym zakresie. Ty masz na liście około 30 osób. Kupujesz 17 litrów wódki (0,56l na osobę), 3 skrzynki piwa (średnio 2 na osobę) i wino. Liczysz, że jeszcze jakiś alkohol dostaniesz więc... proponuję pomyśleć o tym, czy nie przyda Ci się ktoś do sprzątania po średnio trzeźwych znajomych ![]() Dziwię się, że nie piszesz nic o muzyce. Nie wynajęłaś jeszcze DJa albo zespołu? ![]() Poważnie, przemyśl to, bo widać, że chcesz zrobić z imprezy wydarzenie roku 2015, a nie to jest potrzebne, żeby goście się dobrze bawili i żebyś dobrze wspominała ten dzień. Poprawiny osiemnastki to dla mnie tak wielka nowość, że aż nie wiem co napisać. Po swoim weselu poprawin nie miałam, więc nie przyszłoby mi do głowy, że można poprawiać urodziny. ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
![]() to najwazniejsze. bo potem jest stres, panika i płacz jak coś nie pójdzie według ustalonego planu. Prawie 10 lat temu byłam na imprezie rodem z "my super sweet sixteen" i solenizantka w połowie wybiegła z sali z płaczem, bo któryś z zamówionych usługodawców zrobił coś nie tak, a dwóch kolegów poległo od nadmiaru słodkiego alkoholu, jaki postawiła na stole ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:08.