|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Samotne mieszkanie
Ostatnio myślę nad dokształceniem się - w tym celu musiałabym wyjechać na trochę do dużego miasta na okres kilku miesięcy - maksymalnie roku. Tutaj pojawia się problem, na co dzień mieszkam za granicą z mężem, musiałabym więc coś sobie wynająć. Do mieszkania studenckiego się nie nadaję no i jestem dość stara (27 lat), lubię spokoj, ale z drugiej strony byłam kiedyś sama przez uwaga - 2 dni i 2 noce i było mega dziwnie, pusto...
Kto z was mieszka sam? Dlaczego? Jak to jest? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Samotne mieszkanie
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Stać mnie na kawalerkę nawet. Nie chodzi o kasę, martwię się, że nie zaakceptuję drugiej obcej osoby w domu, a z drugiej strony (mimo, że jestem jedynaczką) nie mieszkalam nigdy całkiem sama.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;60713356]Nie wierze, ze dorosla osoba zadaje takie pytania
![]() No widzisz, a ja nie znam nikogo kto mieszkałby w pojedynkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
wańka wstańka
|
Nigdy nie mieszkałaś sama ?
Wg mnie wiele zależy od tego jaką jesteś osobą m.in jak bardzo potrzebujesz towarzystwa czy nie czujesz się nieswojo w pustym mieszkaniu. Wg mnie mieszknie samemu ma mnóstwo plusów ![]()
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
27 lat - dość stara
![]() Między mieszkaniem studenckim, a mieszkaniem samemu, są jeszcze mieszkania post-studenckie. Od mieszkań studenckich różnią się tak ogólnie tym, że ludzie zamiast na zajęcia wychodzą do pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
To nie pojdziesz na studia, bo maz nie chce sie z Toba przeprowadzic?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
mysle, ze pytanie jak duzo czasu bedziesz spedzac w tym domu-jesli wiekszosc z krotkimi przerwami,zeby wyjsc na zajecia to faktycznie moze byc troche pusto,
ale jesli wiekszosc bedziesz gdzies spedzac na uczelni/jakis zajeciach, potem skoczysz na miasto/do kogos i do domu wrocisz wlasciwie na noc to pewnie tego nie odczujesz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dość stara jak na mieszkanie ze studentami miałam na mysli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Polecam pomieszkać samej przez jakiś czas. Ja tak mieszkałam przez rok i było fantastycznie, do nikogo nie musisz się dostosowywać.
"Dość stara" brzmi zabawnie, ale mimo to mieszkanie stricte studenckie bym odradzała, chyba że starannie dobrane. Jeśli chcesz się uczyć, czy uczyć i jednocześnie pracować, trafienie do mieszkania z hordą rozimprezowanych pierwszorocznych zerwanych z rodzicielskiej smyczy może być delikatnie mówiąc męczacy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Pytanie czy chcesz mieszkać z kimś bo potrzebujesz towarzystwa czy wręcz przeciwnie ale boisz się pustego mieszkania?
Jak to drugie to na Twoim miejscu zamieszkalabym gdzieś na próbę - zrób sobie wakacje i zamiast pokoju w hotelu wynajmij kawalerkę ![]() Możesz też zacząć od dodania na odpowiedniej grupie ma Facebooku ogłoszenia ze szukasz osoby do wspólnego najmu mieszkania. Napisz tylko ze najlepiej osobę pracujaca i czy wolisz kogoś przemykajacego do łazienki gdy jesteś u siebie czy kogoś bardziej sklonnego do jakichkolwiek kontaktów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
mieszkam sama - jest cudownie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Moze faktycznie kwestia charakteru/ trybu zycia. Typ domatora w liczbie pojedynczej moze byc dosc ciezkim polaczeniem. Natomiast osoba towarzyska, ktora w domu tylko spi odbierze, to jako chwile swietego spokoju miedzy kolejnymi spotkaniami i bedzie sobie chwalic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Ja to marzę o tym, żeby mieszkać sama, ale mnie nie stać niestety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Imprezy i obcy ludzie w kuchni to nie jest domena studentów. To jest domena ludzi, którzy lubią imprezy. Ja nawiasem mówiąc najwięcej imprez musiałam znosić mieszkając z ludźmi +/- 30 letnimi, pracującymi, bynajmniej nie studentami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Mieszkałam w Anglii ze współlokatorami i nigdy więcej. Ja cenię sobie ciszę, lubię być sama. Zawsze wolna łazienka, kuchnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Ja mieszkam sama i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie mieszkać z kimś...
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Mieszkałam sama jakieś 2 lata, było naprawdę dobrze. Na początku dziwnie, ale szybko można się przyzwyczaić. Z drugiej strony faktycznie są ludzie, którzy nie wymagają od Ciebie smalltalkow i nie ma ich wszędzie pełno. Ale na kilka miesięcy, jeśli Cię stać to mieszkaj sama, nie ma się czego obawiać
![]() Enviado desde mi VF-895N |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
.
|
mieszkałam sama przez dobre kilka miesięcy i to był cudowny okres. cisza, spokój, nie musiałam się do nikogo dostosowywać.
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Mieszkałam w akademiku z ogromem ludzi, w mieszkaniu ze znajomymi, w pokoju z chłopakiem, mieszkałam również sama.
Jak bym opisała mieszkanie samemu? Cudownie. To był najpiękniejszy czas, pełna swoboda, robiłam co chciałam, kuchnia, łazienka do mojej i tylko mojej dyspozycji. Goście też byli zachwyceni, ja decydowałam kiedy i kto może się u mnie zatrzymać/przenocować. Polecam, to fantastyczne doświadczenie, które pozwala nabrać wolności i poczuć się panią sytuacji. Spróbuj koniecznie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.