Ogromny foch o nic? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-12-22, 17:24   #1
Margaux93
Raczkowanie

Ogromny foch o nic?

Mam taki dylemat: kilka dni temu obraził się na mnie kolega. Poszło o głupotę - on coś sobie ubzdurał, ja myślałam że to żart, on się obraził i przestał się odzywać. Próbowałam się z nim kontaktować dwukrotnie, ale nie odpowiada. Na początku mnie to śmieszyło, ale teraz już sama nie wiem, co o tym myśleć. Gdyby chociaż odpisał, cokolwiek, to jakoś byśmy to sobie wyjaśnili, ale gdy milczy jak zaklęty? Przecież to bez sensu. Co wy myślicie? Zrobić coś czy czekać?

Edytowane przez Margaux93
Czas edycji: 2015-12-22 o 17:31
Margaux93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-22, 17:51   #2
Aurora_beam
Raczkowanie

Dot.: Ogromny foch o nic?

o co dokładnie poszło? może to nie taka błahostka jak myślisz, tylko uderzyłaś w czuły punkt
Aurora_beam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-22, 18:21   #3
Margaux93
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aurora_beam Pokaż wiadomość
o co dokładnie poszło? może to nie taka błahostka jak myślisz, tylko uderzyłaś w czuły punkt
Jeżeli tak było, to nie zdawałam sobie z tego sprawy. Jakby się odezwał to moglibyśmy to wyjaśnić, a tak mogę się tylko domyślać

Już piszę o co poszło. Zawsze gdy się spotykamy, na koniec odprowadza mnie pod sam dom. Tym razem wspomniałam coś o niebezpiecznej dzielnicy, a on sobie ubzdurał, że ja go wykorzystuję i tylko dlatego zależy mi na tym odprowadzaniu, bo się boję. Myślałam że on sobie żartuje i się droczy, więc nie czułam potrzeby zaprzeczania, zaśmiałam się i powiedziałam, że mnie przejrzał. A on się obraził i odszedł. Koniec historii, od wtedy zero odpowiedzi, mimo iż pisałam dwa razy. Nie wiem czy on serio pomyślał, że ja go wykorzystuję, czy oczekiwał że będę zaprzeczać czy jak
Stary 2015-12-22, 18:22   #4
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Margaux93 Pokaż wiadomość
Mam taki dylemat: kilka dni temu obraził się na mnie kolega. Poszło o głupotę - on coś sobie ubzdurał, ja myślałam że to żart, on się obraził i przestał się odzywać. Próbowałam się z nim kontaktować dwukrotnie, ale nie odpowiada. Na początku mnie to śmieszyło, ale teraz już sama nie wiem, co o tym myśleć. Gdyby chociaż odpisał, cokolwiek, to jakoś byśmy to sobie wyjaśnili, ale gdy milczy jak zaklęty? Przecież to bez sensu. Co wy myślicie? Zrobić coś czy czekać?
O co poszło?

Ps. Doczytałam. Odprowadzał Cię z własnej woli i nagle się o to odprowadzanie wkurzył? Dziwny powód. A co to za kolega? Serio kolega, czy "może coś kiedyś z tego będzie"?

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2015-12-22 o 18:23
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-22, 18:28   #5
Aurora_beam
Raczkowanie

a ja mysle, ze on cos do Ciebie czuje i miedzy wierszami wyczytal "nie odprowadzasz mnie jako ewentualny chlopak tylko jako kolega do ochrony" i nie tyle odczul to jako wykorzystywanie, co po prostu uswiadomil sobie, ze nie ma u Ciebie szans
widac facet nie chce tkwic we friendzonie :d
innej opcji nie widze, bo watpie ze mozna sie o takie cos obrazic (tym bardziej na tyle, zeby sie nie odzywac) - wedlug mnie tu chodzi o zranione ego bo odczytal to jako danie mu kosza
Stary 2015-12-22, 18:39   #6
Margaux93
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
O co poszło?

Ps. Doczytałam. Odprowadzał Cię z własnej woli i nagle się o to odprowadzanie wkurzył? Dziwny powód. A co to za kolega? Serio kolega, czy "może coś kiedyś z tego będzie"?
Skomplikowana sytuacja, bo znamy się kilka dobrych lat i kiedyś mieliśmy etap "może coś kiedyś", ale nie wyszło i od wtedy się kumplujemy. Minął już dosyć długi czas od tego momentu. Wiem, że dziwny powód, dlatego nawet nie wiem co mam o tym myśleć i czy coś robić.

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Aurora_beam Pokaż wiadomość
a ja mysle, ze on cos do Ciebie czuje i miedzy wierszami wyczytal "nie odprowadzasz mnie jako ewentualny chlopak tylko jako kolega do ochrony" i nie tyle odczul to jako wykorzystywanie, co po prostu uswiadomil sobie, ze nie ma u Ciebie szans
widac facet nie chce tkwic we friendzonie :d
innej opcji nie widze, bo watpie ze mozna sie o takie cos obrazic (tym bardziej na tyle, zeby sie nie odzywac) - wedlug mnie tu chodzi o zranione ego bo odczytal to jako danie mu kosza
Ech czyli straciłam kolegę. W takiej sytuacji chyba nie naciskać na kontakt?
Stary 2015-12-22, 18:52   #7
ellen72
Raczkowanie

Jesli Ci na nim nie zalezy jako kims wiecej niz koledze, to mysle, ze nie naciskaj na kontakt.

Jesli mu na Tobie nie zalezy "wiecej", to... bardzo dziwny foch. Jesli mu zalezy, to wszystko jasne.
ellen72 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-22, 18:54   #8
Aurora_beam
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ellen72 Pokaż wiadomość
Jesli Ci na nim nie zalezy jako kims wiecej niz koledze, to mysle, ze nie naciskaj na kontakt.
Dokladnie. Jako dobra kolezanka to najlepsze co mozesz zrobic w tym momencie, kazda proba kontaktu pewnie go troche kluje
Stary 2015-12-22, 19:10   #9
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

O.o

Jak już odprowadzam dziewczynę to właśnie po to żeby dotarła bezpiecznie.
A on się obraził bo narażasz go na niebezpieczeństwo? Nie ogarniam ale niech spada
Foch to foch, fochy trzeba uszanować, daj sobie spokój na razie. Nie błagaj go o odrobinę uwagi.

Oddaj głos w ankiecie:
Męska dominacja... <ziewa>... znowu?

Cytat:
Napisane przez elvegirl
Babskie forum, normalna rzecz że jest dużo jednoczesnych PMSów i się baby raz na jakiś czas pokłócą
beznadziejny123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-22, 19:22   #10
af096d25f0cf772bc51ba27debbec984bc7420f7
Konto usunięte

Ja, nawet jeśli nie liczyłbym na coś więcej, poczułbym się urażony gdyby okazało się że nie chodzi Ci o moje towarzystwo a jedynie ochronę przed ewentualnymi napastnikami (chociaż jednocześnie napompowałoby mi to klatę). Jednak w takiej sytuacji raczej wyczułbym żart i do żartu wszystko sprowadził.
af096d25f0cf772bc51ba27debbec984bc7420f7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-23, 21:01   #11
Pako_
Rozeznanie

Myślę że liczył na związek, ale zrozumiał że nic z tego i szuka gdzieś indziej.
A zrozumiał to, po całokształcie zachowania, nie koniecznie po ostatniej rozmowie.
Ewentualnie ta rozmowa mogła być tylko kroplą...

Ps. Całus na pożegnanie zwykle bywał ?
Pako_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-23, 21:47   #12
kahoko hino
Zakorzenienie

zdecydowanie poczuł ból friendzone'a daj mu czas. przejdzie mu, to się odezwie. nie naciskaj, nie ma co się tłumaczyć. jeśli jest tak wrażliwy i dziecinny w zachowaniu, to bym nawet nie sugerowała, że wiesz, o co chodzi, bo tym bardziej delikatniuśkie ego zostanie zdruzgotane.

a na Twoim miejscu odpuściłabym sobie takiego kumpla.
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-23, 21:53   #13
skazana_na_bluesa
.

ja bym go olała, bo znalazł sobie durny powód do obrazy. dla moich kolegów moje bezpieczne dotarcie do domu to norma, więc nie rozumiem takich problemów.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości