|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
pomocyyy!!mam suche sianowate włoski co robić???:(
hey mam straszny problem...mam strasznie suche włosy.Jak je umyję i wysuszę robi się takie siano na głowie że muszę prostować włosy
...i tak prawie nie pomaga...próbowałam używać jakiegoś szamponu wygładzającego, ale jak zmieniam szampon to często bywa tak, że dostaję łupieżu:/ ja już nie wiem co może mi pomóc a chcę mieć miękkie, lśniące i gładkie włosy!!!Błagam POMÓŻCIE!!!
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: pomocyyy!!mam suche sianowate włoski co robić???:(
Miałam ten sam problem...zniszczone i przesuszone włosy...mnie pomógł WAX, odżywka do włosów; właściwie dowiedziałam się o niej niedawno i to tutaj na 'wizażu'!Użyłam jej zaledwie kilka razy i rzeczywiście zauważyłam poprawę kondycji włosów!!!
Pozdrawiam!!
|
|
#3 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
szczerze polecam olej rycynowy...
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
za ile ten wax i gdzie go kupię ?? bo mi tez sie przyda
|
|
#6 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupisz ją w aptece, ceny są różne w zależności od opakowania, ja za te wielkie czyli 480 g płaciłam 22 zł. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Ślicznotko na każde włosy najlepsze jest cos innego ale...ja wypróbowałam Fitokeratyne z Joanny i jest na prawde dobra. Moje włosiątka jakiś czas temu potraktowałam trwała i powinny byc- wydaje mi sie dosc zniszczone, a sa w całkiem niezłej kondycji jak na to maxi wysuszenie. Odżywki używam juz od początku.
Pozdrówka |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
czesc ja takze polecam ci wax olejek rycynowy tez jest skuteczny ale koniecznie obetnij koncoowki ok 3cm a zamist prostownicy zaopatrrz sie w mleczko prostujące
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
mam ten sam problrem co ty, wlosy sa sianowate, suche i do sa polamane. Musze przyznac ze przez wakacje zakupilam wax bo wizazanki stasznie go polecaly jednak nie zobaczylam nawet minimalnej poprawy. tearaz mam maske z bambusa firmy dora i jestem bardzo zadowolona, do tego odstawilam prostownice. Mam nadzieje ze to pomoze odzyskac dobra kondycje moich wloskow.
|
|
|
|
|
#10 |
|
BAN stały
|
Tez to mialam.I pomogla mi pewna odzywka,jest genialna i o dziwo taniej polskiej firmy: EVA - odzywka z rzepą.Po prostu wystarczy pare kropelek a wlosy staja sie hmmmmm proisciutkie i gladkie i wogole <szok>
Testowalam juz wiele odzywek i tych drozszych tez ale ta przebija wszystko.Tylko cos ostatnio akurat z rzepa nie moge namierzyc,z innymi roslinkami tak,ale z rzepą szukam i nie moge ale polecam naprawde,a cena ok 6 zl.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
dziękuję!!!
zaraz zmykam do apteki kupić te produkty i najpierw wypróbuję jeden jeśli jednak po jakimś czasie nie zauważę rezultatu wypróbuję drugi ale naprawdę kochane jesteście!!!
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
smile smile
to ty jestes na tej fotce?? jesli tak to masz sliczny kolor wlosow. Malowalas je moze, a jak tak to czym
|
|
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mają rację, w Twoim przypadku powinien być skuteczny Wax, olej rycynowy(choc to troche pracochlonne) oraz wszelkie odżywki z rzepą, olejem rycynowym(np.Joanna, tania, a naprawde bardzo dobra)
![]() ewentualnie mozesz stosowac Rigenol, albo inne intensywnie nawilżające maski. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
ja olej rycynowy(30ml) wlewam do odżywki i stosuje po kazdym myciu włosów nie spłukując...włosy sa miekkie nie puszą sie nadmiernie....jestem baaaaaardzo zadowolona. Oczywiscie jeśli włosy mają skłonnosc do przetłuszczania sie nalezy dodac mniej olejku.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
to ja polecę dzisiaj po ten WAX
bo chyba jest najlepszy z tego co piszecie a co do Ciebie mushu...to mój naturalny kolor włosów hehe jedyny w swoim rodzaju pozdrawiam
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
jeuju ja musze kupib ten olejek rycynowy
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
wczoraj kupiłam olejek rycynowy w aptece i kosztowało mnie to 1.90 zł.
hehe taniocha..i mam zamiar wlać go troszkę do odżywki i do szamponu-ale do szamponu wleję dopiero przed myciem-i tak zawsze rozcieńczam szampon w kubeczku z wodą bo mam długie włoski,więc dodam do tej mikstury do mycia jeszcze olejku
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
pojde do apteki kupic ten olejek rycynowy
, moze bede miala nie sianwoate wloski
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
kupiłam coś co nazywa się HENNA WAX czy to to?To jakaś maseczka...:P
|
|
#21 |
|
Rozeznanie
|
Tak, to jest własnie to, nazywa sie Henna Treatment wax i wystęouje w trzech odmianach: dla blondynek, dla brunetek oraz ekologiczny do każdego rodzaju włosów.
Aha i jeszcze z własnego doświadczenia mogę polecić lotion do włosow suchych i zniszczonych Seboradin, też bardzo skuteczny i w dużym stopniu poprawia kondycje włosow
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.

...i tak prawie nie pomaga...próbowałam używać jakiegoś szamponu wygładzającego, ale jak zmieniam szampon to często bywa tak, że dostaję łupieżu:/ ja już nie wiem co może mi pomóc a chcę mieć miękkie, lśniące i gładkie włosy!!!Błagam POMÓŻCIE!!!

Pozdrawiam!!