Dziewczyna zrywa przez sms - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-11-24, 10:48   #1
pawelekch
Raczkowanie

Dziewczyna zrywa przez sms

Witam

Czy jak dziewczyna zrywa przez sms'a, a potem nie ma niby czasu się spotkać by wyjaśnić to osobiście tzn że jest tchórzem oraz że nie zależało jej aż tak bardzo ?
pawelekch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-24, 10:56   #2
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usunięte

Dot.: Dziewczyna zrywa przez sms

Cytat:
Napisane przez pawelekch Pokaż wiadomość
Witam

Czy jak dziewczyna zrywa przez sms'a, a potem nie ma niby czasu się spotkać by wyjaśnić to osobiście tzn że jest tchórzem oraz że nie zależało jej aż tak bardzo ?
Tak.

Moim zdaniem powinieneś się cieszyć, że taka osoba sama się wycofała z Twojego życia.

A ile czasu byliście razem?
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-24, 10:59   #3
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Witam

Zależy od sytuacji. Przykładowo z jakimś świrem, kimś kto okazał się być niebezpieczny również by wolała zerwać nie widząc go. Albo z kimś, kto jest toksyczny, ale potrafi mnie na spotkaniu na żywo zawsze przekonać, abym nie zrywała. Tak samo postąpiłabym z facetem, któremu ileś razy zapowiadałam, że jak znowu coś zrobi (złego), to tyle mnie widział. Kilkudniową znajomość, która dopiero się w coś przeradzała, ale zaczęły się zgrzyty, pewnie również.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-24, 11:10   #4
pawelekch
Raczkowanie

Byliśmy razem ponad 4 m.
Wszystko było ok miedzy nami, do czasu aż spotkaliśmy się na urodzinach jej koleżanki. W niedzielę wszystko ok jeszcze była, a w poniedziałek rano wysyła smsa że to koniec, Nawet nie podała dokładnego powodu. Dlatego myślę że coś nagadała jej koleżanka.

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Zależy od sytuacji. Przykładowo z jakimś świrem, kimś kto okazał się być niebezpieczny również by wolała zerwać nie widząc go. Albo z kimś, kto jest toksyczny, ale potrafi mnie na spotkaniu na żywo zawsze przekonać, abym nie zrywała. Tak samo postąpiłabym z facetem, któremu ileś razy zapowiadałam, że jak znowu coś zrobi (złego), to tyle mnie widział. Kilkudniową znajomość, która dopiero się w coś przeradzała, ale zaczęły się zgrzyty, pewnie również.

Z tego co wiem to żadnym świrem nie jestem
Może poprostu potrzebowała się tylko zabawić, a teraz nie ma odwagi powiedzieć tego wprost, tylko ukrywa się za sms'ami
pawelekch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-24, 12:12   #5
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Zależy od sytuacji.
U mnie było tak: chciałam się spotkać i zerwać - nie, bo pomaga ojcu. Na drugi dzień oglądał mecz.
Trzeciego dnia nie miał ochoty
Czwartego był zajęty
Piątego musiał jechać na zakupy
Aż się wkurzyłam, i napisałam sms, że chciałam to zrobić inaczej, ale nie dał mi szansy i zrywam.
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-24, 15:07   #6
milkandsugar
Raczkowanie

4 lata to trochę czasu, może spróbuj jeszcze raz ją nakłonić do rozmowy o tym co się stało?
milkandsugar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-24, 15:08   #7
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez milkandsugar Pokaż wiadomość
4 lata to trochę czasu, może spróbuj jeszcze raz ją nakłonić do rozmowy o tym co się stało?
4 miesiące, nie lata
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-24, 15:10   #8
201605300922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez milkandsugar Pokaż wiadomość
4 miesiące chyba a nie 4 lata.
Zależy, zasadniczo też taki krótki związek zakończyłam w rozmowie telefonicznej, bo koleś był nienormalny i zaczynałam się go bać. Przypuszczam, że gdyby ktoś mnie zdradził albo chamsko obgadał, to też nie zadawałabym sobie trudu zrywania twarzą w twarz.
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-24, 17:18   #9
I am Rock
lokalna gwiazda

Rzuciłam paru chłopaków.
Tak naprawdę powinnam była im powiedzieć - nie pociągasz mnie, śmiertelnie mnie nudzisz, nie mam najmniejszej chęci kontynuować znajomości nie mówiąc już o byciu ze sobą.
To wszystko musiałam ubrać w ładne słowa, bo po co kopać leżącego.
Za każdym razem facet nie chciał przyjąć tego do wiadomość. Bo "może się jeszcze zastanowisz".

A prawda jest taka, że czy zerwała przez sms, czy oko w oko - i tak zostałeś rzucony. To, że będziesz wiedział z jakiego powodu w żaden sposób nie poprawi ci samopoczucia.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-24, 17:58   #10
Azhaar
Zadomowienie

4 miesiące to chyba jednak tyle czasu, że wypadałoby moim zdaniem jednak porozmawiać zamiast wysyłać SMSa - no chyba ze mówimy o sytuacjach ekstremalnych czyli boimy się drugiej osoby albo ona wiecznie nie ma czasu.
Jeśli jednak związek rozwijał się normalnie, ale stwierdzamy ze to jednak nie ,,to" mimo wszystko darzac druga osobę sympatią to miłob byłoby z nią porozmawiać. Co innego 3 randki a co innego 4 miesiące.
Azhaar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-24, 18:44   #11
tymczasowa_
Rozeznanie

GG do tymczasowa_

może boi się, że będziesz ją przekonywał do powrotu i woli tego uniknąć?
no albo nie zależało jej na tyle, by wyjaśnić sobie takie sprawy twarzą w twarz.
tymczasowa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-24, 19:02   #12
emillyrose
rose rose

pewnie jej nie zależało
emillyrose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-24, 19:19   #13
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez emillyrose Pokaż wiadomość
pewnie jej nie zależało
No, nie mów
Stary 2015-11-24, 21:13   #14
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Byliśmy razem ponad 4 m.

4 metry związku? całkiem długo!
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-24, 22:56   #15
krewet
Zakorzenienie

Cytat:
A prawda jest taka, że czy zerwała przez sms, czy oko w oko - i tak zostałeś rzucony. To, że będziesz wiedział z jakiego powodu w żaden sposób nie poprawi ci samopoczucia.
samopoczucia nie, ale można wyciągnąć jakąś lekcję

ja wiem, że wy byście wszystko załatwiały "jesteś wspaniałym facetem, ale nie dla mnie", no ale bądźmy poważni...
krewet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-25, 06:50   #16
musicae
BAN stały

Cytat:
Napisane przez krewet Pokaż wiadomość
samopoczucia nie, ale można wyciągnąć jakąś lekcję

ja wiem, że wy byście wszystko załatwiały "jesteś wspaniałym facetem, ale nie dla mnie", no ale bądźmy poważni...
A guzik tam można wyciągnąć kochany Krewecie.
Prawda jest taka, że szansa na to, że ktoś, kto był nudziarzem, egoistą, chamem, prostakiem, brudasem, itp. zmieni się, bo usłyszał prawdę o sobie, jest zerowa.
musicae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-25, 09:52   #17
krewet
Zakorzenienie

Związki nie rozpadają się tylko dlatego, że ktoś jest chamem... ktoś może nieświadomie robić coś nie tak i warto mu o tym powiedzieć, bo może wyciągnąć wnioski. Szczególnie, gdy to jego pierwsze związki. Ale nie, księżniczka rzuci jakieś durne hasło i papa.
krewet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-25, 10:12   #18
aga23450
annan9208

Jeśli naprawdę byłeś dla niej dobry, troszczyłeś się o nią i tak dalej, to faktycznie postąpiła nieciekawie. Zrywanie przez sms to najgorsze co może być, sama kilka lat temu tego doświadczyłam.
Stary 2015-11-25, 15:29   #19
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez musicae Pokaż wiadomość
A guzik tam można wyciągnąć kochany Krewecie.
Prawda jest taka, że szansa na to, że ktoś, kto był nudziarzem, egoistą, chamem, prostakiem, brudasem, itp. zmieni się, bo usłyszał prawdę o sobie, jest zerowa.
Porzuceni nie wyciągają wniosków. Porzuceni są oburzeni, obrażeni i pałają chęcią zemsty, a przynajmniej chęcią obrzucenia byłego partnera inwektywami.
Stary 2015-11-25, 16:38   #20
musicae
BAN stały

Cytat:
Napisane przez krewet Pokaż wiadomość
Związki nie rozpadają się tylko dlatego, że ktoś jest chamem... ktoś może nieświadomie robić coś nie tak i warto mu o tym powiedzieć, bo może wyciągnąć wnioski. Szczególnie, gdy to jego pierwsze związki. Ale nie, księżniczka rzuci jakieś durne hasło i papa.
Ale co miałby robić nie tak?
Z mojego doświadczenia w obcowaniu z ludźmi wynika, że prędzej mi kaktus wyrośnie, niż drugi człowiek się zmieni po zwróceniu mu uwagi.
musicae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-25, 19:31   #21
Optimus Prime
Raczkowanie

Zależy od sytuacji i od osoby. W przypadku zdrad, flirtów, romansów - i jeśli to jest przyczyna rozstania, szczególnie bardzo bolesna gdy się nie chce kogoś znać to jak dla mnie taki człowiek nie zasługuje na zerwanie w 4 oczy
Optimus Prime jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości