|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyna zrywa przez sms
Witam
Czy jak dziewczyna zrywa przez sms'a, a potem nie ma niby czasu się spotkać by wyjaśnić to osobiście tzn że jest tchórzem oraz że nie zależało jej aż tak bardzo ? |
|
|
|
|
#2 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Dziewczyna zrywa przez sms
Cytat:
Moim zdaniem powinieneś się cieszyć, że taka osoba sama się wycofała z Twojego życia. A ile czasu byliście razem? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Zależy od sytuacji. Przykładowo z jakimś świrem, kimś kto okazał się być niebezpieczny również by wolała zerwać nie widząc go. Albo z kimś, kto jest toksyczny, ale potrafi mnie na spotkaniu na żywo zawsze przekonać, abym nie zrywała. Tak samo postąpiłabym z facetem, któremu ileś razy zapowiadałam, że jak znowu coś zrobi (złego), to tyle mnie widział. Kilkudniową znajomość, która dopiero się w coś przeradzała, ale zaczęły się zgrzyty, pewnie również.
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Raczkowanie
|
Byliśmy razem ponad 4 m.
Wszystko było ok miedzy nami, do czasu aż spotkaliśmy się na urodzinach jej koleżanki. W niedzielę wszystko ok jeszcze była, a w poniedziałek rano wysyła smsa że to koniec, Nawet nie podała dokładnego powodu. Dlatego myślę że coś nagadała jej koleżanka. ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
Z tego co wiem to żadnym świrem nie jestem ![]() Może poprostu potrzebowała się tylko zabawić, a teraz nie ma odwagi powiedzieć tego wprost, tylko ukrywa się za sms'ami |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
Zależy od sytuacji.
U mnie było tak: chciałam się spotkać i zerwać - nie, bo pomaga ojcu. Na drugi dzień oglądał mecz. Trzeciego dnia nie miał ochoty Czwartego był zajęty Piątego musiał jechać na zakupy Aż się wkurzyłam, i napisałam sms, że chciałam to zrobić inaczej, ale nie dał mi szansy i zrywam. |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
4 lata to trochę czasu, może spróbuj jeszcze raz ją nakłonić do rozmowy o tym co się stało?
|
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zależy, zasadniczo też taki krótki związek zakończyłam w rozmowie telefonicznej, bo koleś był nienormalny i zaczynałam się go bać. Przypuszczam, że gdyby ktoś mnie zdradził albo chamsko obgadał, to też nie zadawałabym sobie trudu zrywania twarzą w twarz. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
lokalna gwiazda
|
Rzuciłam paru chłopaków.
Tak naprawdę powinnam była im powiedzieć - nie pociągasz mnie, śmiertelnie mnie nudzisz, nie mam najmniejszej chęci kontynuować znajomości nie mówiąc już o byciu ze sobą. To wszystko musiałam ubrać w ładne słowa, bo po co kopać leżącego. Za każdym razem facet nie chciał przyjąć tego do wiadomość. Bo "może się jeszcze zastanowisz". A prawda jest taka, że czy zerwała przez sms, czy oko w oko - i tak zostałeś rzucony. To, że będziesz wiedział z jakiego powodu w żaden sposób nie poprawi ci samopoczucia. |
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
4 miesiące to chyba jednak tyle czasu, że wypadałoby moim zdaniem jednak porozmawiać zamiast wysyłać SMSa - no chyba ze mówimy o sytuacjach ekstremalnych czyli boimy się drugiej osoby albo ona wiecznie nie ma czasu.
Jeśli jednak związek rozwijał się normalnie, ale stwierdzamy ze to jednak nie ,,to" mimo wszystko darzac druga osobę sympatią to miłob byłoby z nią porozmawiać. Co innego 3 randki a co innego 4 miesiące. |
|
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
może boi się, że będziesz ją przekonywał do powrotu i woli tego uniknąć?
no albo nie zależało jej na tyle, by wyjaśnić sobie takie sprawy twarzą w twarz. |
|
|
|
|
#12 |
|
rose rose
|
pewnie jej nie zależało
|
|
|
|
|
#13 |
|
lokalna gwiazda
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wiem, że wy byście wszystko załatwiały "jesteś wspaniałym facetem, ale nie dla mnie", no ale bądźmy poważni... |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Prawda jest taka, że szansa na to, że ktoś, kto był nudziarzem, egoistą, chamem, prostakiem, brudasem, itp. zmieni się, bo usłyszał prawdę o sobie, jest zerowa. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Związki nie rozpadają się tylko dlatego, że ktoś jest chamem... ktoś może nieświadomie robić coś nie tak i warto mu o tym powiedzieć, bo może wyciągnąć wnioski. Szczególnie, gdy to jego pierwsze związki. Ale nie, księżniczka rzuci jakieś durne hasło i papa.
|
|
|
|
|
#18 |
|
annan9208
|
Jeśli naprawdę byłeś dla niej dobry, troszczyłeś się o nią i tak dalej, to faktycznie postąpiła nieciekawie. Zrywanie przez sms to najgorsze co może być, sama kilka lat temu tego doświadczyłam.
|
|
#19 |
|
lokalna gwiazda
|
Porzuceni nie wyciągają wniosków. Porzuceni są oburzeni, obrażeni i pałają chęcią zemsty, a przynajmniej chęcią obrzucenia byłego partnera inwektywami.
|
|
|
|
|
#20 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Z mojego doświadczenia w obcowaniu z ludźmi wynika, że prędzej mi kaktus wyrośnie, niż drugi człowiek się zmieni po zwróceniu mu uwagi. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Zależy od sytuacji i od osoby. W przypadku zdrad, flirtów, romansów - i jeśli to jest przyczyna rozstania, szczególnie bardzo bolesna gdy się nie chce kogoś znać to jak dla mnie taki człowiek nie zasługuje na zerwanie w 4 oczy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:05.