|
|
#1 |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
Troll idealny
Czesc dziewczyny.
Juz od dluzszego czasu jestem obecna na forum. Zauwazylam, ze niezwykla popularnoscia ciesza sie watki, w ktorych dominujaca odpowiedzia jest "troll". Niektorzy pisza wprost, inni zas ograniczaja sie do wstawienia obrazka, tzw emotikonki , trzymajacej tabliczke z napisem "troll". Przypuszczam, ze nie chca po prostu urazic autora lub autorki. Wracajac do tematu - niestety moje wlasne watki nie ciesza sie az taka popularnoscia, jak bym chciala. Sukcesem byloby dla mnie przekroczenie 15 stron - to na poczatek, w miare nabierania wprawy bede celowac w 30. W zwiazku z tym przygotowalam krotki kwestionariusz. Prosze tylko o powazne odpowiedzi! 1) jakiej plci trolla preferujesz? 2) na jaki temat jest najlepiej trollowac? praca, zwiazki, zycie codzienne? 3) zamierzone bledy ortograficzne - hit czy kit? 4) po jakim czasie troll powinien ujawniac swa tozsamosc i czy w ogole? 5) co sadzisz o technice trollocepcji, stosowanej np. przez Madmuazel polegajaca na trollowaniu samych siebie, jednoczesnym przyznawaniu sie do trollowania i zaprzeczaniu,zmierzajacej do jeszcze wiekszego zdezorientowania czytelnika? Bede wdzieczna za sugestie. Byc moze jeszcze komus sie przyda taka sciagawka. Pamietajmy, kazdy dodatkowy kilogram inteligentnego trolla szczegolnym dobrem naszego Forum! *nudzilo mi sie w pracy : ) |
|
|
|
|
#2 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Troll idealny
Cytat:
2,zwiazki 3,hit 4,nie powinien ujawniac tozsamosci |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
zmień pracę
|
|
|
|
|
#4 |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
bridezilla, prosze sie uspokoic, i nie spojlerowac.
i odpowiadac na zadane pytania! |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
zdecydowanie patola, ale z motywem: ja tak kocham i nie wyobrażam sobie bez niego życia, więc nie doradzajcie zerwania! + ciąża lub pragnienie dziecka
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
1. Kobietę. Trolle-wizazanki-faceci mnie jakos nie kręcą, są wtórni
2. Związki chyba. największe pole do popisu 3. kit 4. Po jakims czasie moze, ale zalezy od tego jak sie rozwija wątek 5. Przykro mi, ale nie rozumiem pytania :c co do dobrych trollowych tematów to: zamach na bycie matką, aborcja, kościół katolicki (np. czystosc, seks a wiara), korwin krul - duza ilosc postów gwarantowana a i jeszcze seks w wieku nastoletnim, dla postów "JA W TWOIM WIEKU NIE MYSLAŁAM O CHLOPAKACH TYLKO O NAUCE BAWIĄC SIE LALKAMI BARBIE" Edytowane przez 201605301111 Czas edycji: 2015-10-01 o 23:36 |
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
Uwielbiam trolle robiace inteligentne bledy. Podszywajace sie pod matki Brajanow. Albo ten troll Jezus byl niespodziewanie dobry
|
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
dobra, to teraz się wczuje w problematykę wątku
na ślubnym wystarczy napisać, że nie chcesz pierścionka poniżej kwoty X albo z cyrkonią. i dyskusja sama się potoczy nie na 15, a na 150 stron. troll idealny. zawsze działa. nawet jak nie jesteś trollem i faktycznie tak uważasz. nie sprawdzaj tego sama, musisz wierzyć mi na słowo. ![]() na intymnym aborcja się dobrze sprawdzi. no i nieśmiertelna walka ozm vs bezdzietne. |
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
Napisz, że w miesiącu wydajesz kilka tysięcy na jedzenie i rozrywki.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
Może nie troll, ale mój ulubiony wątek był o tym chłopaku, który się spotykał z dziewczyną i nawet przytulić się bał. "Dotyk" chyba...
Nie wiem co w tym fajnego jak wątek ma tyle stron. Zawody jakieś czy nabijanie postów?
kiedy się naprawdę kogoś kocha, wierność nie jest żadną zasługą... Edytowane przez GdyKochamy Czas edycji: 2015-10-01 o 23:54 |
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego mam pecha w życiu? Gdzie mam poznać dziewczynę? Aby uniknąć rozczarowań trochę chodzę na silkę, trochę kajakarstwo górkie i trekking w Himalajach. Przygarnąłem psa, dwa koty i świnkę morską, jeżdżę do Afryki uczyć małe dzieci angielskiego i walczę z kłusownikami w Serengeti. Skończyłem fizykę kwantową i hobbystycznie architekturę. Ale ciągle brakuje mi kobiety w zyciu. Powiedzcie co w sobie zmienić, by się ktoś mną zainteresował? Tu moje zdjęcie:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2015-10-02 o 00:14 |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
Tak dosłowne ujęcie tematu zabija magię. Co za czasy.
Autorko, powinnaś się wstydzić za swój brak szacunku dla świętości. |
|
|
|
|
#14 | |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
polecam wątek mesje i mistera
![]() Cytat:
Naczelne Wizazanki Chciałabym być jedna z nich... E, chciałam trochę potrollować ale zmęczona jestem po pracy. Może jutro coś mi przyjdzie do głowy ![]() Ja uwielbiam wątek o medaliku miłości - ma klimacik, śnieżek sypie, w tle wielka kasa, koniec miłości...ach. Smaczku dodał fakt, że Autorka miała nabite całkiem sporo postów, były wątpliwości, troll czy nie troll? To był przykład trollocepcji, przypuszczam, że dziewczyna pierwsze posty o medaliku pisała serio ale po reakcji wizazanek zaczęła trollować samą siebie ![]() a pamiętacie użytkowniczkę pushit? tam też była jakaś aferka chyba? ---------- Dopisano o 02:51 ---------- Poprzedni post napisano o 02:40 ---------- [1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;52971082]Tak dosłowne ujęcie tematu zabija magię. Co za czasy. Autorko, powinnaś się wstydzić za swój brak szacunku dla świętości.[/QUOTE] Uważam, że należy iść z postępem. Jesteśmy świadkami narodzin nowej świeckiej trollologii. To historyczny moment w życiu całego Naszego Forum. Jestem na TAK dla legalizacji trollologii - tylko w ten sposób możemy kontrolować jakość trollingu. Nasze Forum nie może i nie będzie tolerować trolli pośledniej jakości. Jestem ZA utworzeniem Komitetu Trolli, który będzie dbał o wysoki poziom trollingu, prowadził ewidencję,organizował szkolenia i pogadanki, zajmie się kolportażem ulotek lub czasopism. Stać nas na wiele i jeszcze więcej. KOBIE...,tfu, TROLLE NA TRAKTORY! Edytowane przez Damayanti Czas edycji: 2015-10-02 o 04:28 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
and cigarettes
|
Uogólniając, najlepszy troll to taki, przy którym się zastanawiasz...
![]() Madmłazel jest dobrym przykładem. Była też kiedyś Miranda, która w kilku wątkach trollowała, między innymi w tym o przyjęciu zbyt drogiego prezentu od faceta. Chodziło o Alfa Romeo Dżulliettę, o ile dobrze pamiętam. Jezus był super, ale to był wg mnie zbyt oczywisty troll. Choć w sumie kilka osób się złapało, więc może...
|
|
|
|
|
#16 |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
podeślijcie linka do tego Jezusa
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie trollowanie idzie ci świetnie
|
|
|
|
|
#18 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Czy ja wiem?
Generalnie płeć, wiek, błędy trolla nie mają dla mnie znaczenia. Nie lubię trolli piszących łzawe historie stylem ckliwym, acz infantylnym. Takim z nadmiarem wielokropków, zapewne mających symbolizować stan rozbicia/rozpaczy autorki. Nie lubię też trolli-bojówkarzy, do znudzenia udowadniających swoje racje, wyważających otwarte drzwi (np. wątek aborcyjny: te "dzieciątka"i "dzieciątka pod serduszkiem"czyli zdarta płyta powtarzająca ciągle to samo i nie czytająca nawet argumentów zawartych w poście, który cytują/odpowiadają na niego). Pod trollowanie podciągam też wątki: "Co dziś ugotowałaś/kupiłaś.posprzątałaś/...". To znaczy z tymi wątkami to jest trochę tak, jak z wierceniem palcem w uchu. No fajnie trochę sobie powiercić, ale jeśli wierci się za długo to pół czachy zaczyna boleć. Drażnią mnie też trolle-korwiniści, ślepo zapatrzeni w króla i entuzjastycznie wciskający kity, ogólniki, szumne hasła a na końcu, jak zawsze: KORWIN! KORWIN! Ale inteligentny troll, który potrafi wepchnąć kij w mrowisko i sprowokować dyskusję- dlaczego nie? Te trolle lubię. I tak naprawdę wcale nie uważam takich ludzi za trolli. Oni wiedzą, jak rozkręcić karuzelę tak, by nabrała szalonego pędu a nie wlokla się w tempie katarynki. Żaden, żaden troll jednak nie przebije polskich polYtyków. Popatrzcie na rząd: to dopiero siedlisko trolli. Nic nie przebije dyskusji o powrocie drożdżówek (jakże pasjonującej) i obliczeń ile cukru może mieć potencjalna drożdżówka, by wrócić do szkolnego sklepiku. Ludzie, to nawet nie jest zabawne i już wolę nasze, rodzime, wizażowe trolle. W ich postach chociaz COKOLWIEK się dzieje, jest jakaś akcja, fabuła, pokrętna logika
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2015-10-02 o 06:56 |
|
|
|
|
#19 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie sie podobała historia smerfetki, Waldemara, psa Niki (?) i wrednej siostry Waldemara. Miałam wrażenie ze troll, ale jednak insta w podpisie zbijalo z tropu Edytowane przez 201605301111 Czas edycji: 2015-10-02 o 07:52 |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Ja preferuję trolli serialowych.
Tzn. "Czy mam mu wybaczyć, że powiedział do nie 'spadaj'?" I koniec. Strona domysłów wiażanek i kolejny fakt "no może macie rację, że miał gorszy dzień, w sumie on już taki jest po pijaku.' I kolejna strona domysłów o 180 stopni różnych. 'Hehe, nie jest alkoholikiem upił się może 2-3 razy w życiu, teraz jak zmarła mi matka i zostawiła nas z długami to częściej pije'. Strona. 'Heeej nie odzywałam się długo, bo przy 3 dzieci to wiecie jak jest z czasem Pytacie czemu spłacam długi matki, tak wyszło, że bez jgo wiedzy wzięłam 40k kredytu dla niej'Strona albo i dwie. 'Ejjjj ale to wychodzi, że to ja wszystkiemu jestem winna a nic o mnie nie wiecie. Jakby on nie miał tego dziecka na boku to może bym mu mówiła o wszystkim!!' 4 strony wizażanek. 'Gunwo prawda!!!! Ja jestem DDA a poza tym to ciężko żyć na wózku i z facetem, który co chwila trafia do więzienia!! i tak aż do znudzenia
|
|
|
|
|
#22 |
|
Konto usunięte
|
1)Płeć nie gra roli, liczy się inwencja
2) Bez różnicy, liczy się podejście do "problemu". 3) Kit. Robienie z siebie matoła nie jest zabawne 4) Nie musi się ujawniać 5) lipa Mój ukochany trol to Jezus i jego problemy z rodzicami Edytowane przez 201604190934 Czas edycji: 2015-10-02 o 09:29 |
|
|
|
|
#23 | |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
Cytat:
super, ostatnie mnie ubawiło! powinnaś zostać trollem. dajcie linka do Jezusa
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
znaczy piżmak
|
Mnie jakoś nie bawią trolle związkowe, lubię takie tematy z życia codziennego, nie uczuciowego, w stylu mój stary to fanatyk wędkarstwa lub błagam wesprzyjcie odnośnie problemów z niedawno zakupionym obuwiem. Najlepiej gdy troll się nie odzywa lub niewiele, wtrącając jedynie 2-3 wiadomości w całym temacie. Myślę, że o poziomie trollowania świadczy właśnie fakt, że nie ma potrzeby, by autor odpisywał co chwila na nowe posty - temat broni się sam i ludzie chcą dyskutować i bez autora, który nagle gdzieś się zawieruszył
We are young, we are here, So, let's make a deal and try to forget our fear b. Edytowane przez ondatrazibethicus Czas edycji: 2015-10-02 o 10:07 |
|
|
|
|
#25 |
|
Konto usunięte
|
Najlepszym trollem był GrubyGrubass czy jakoś tak. Te żałości jakie wypisywał, dostawał rady, każdy się nabierał, a tu bach, trollisko
|
|
|
|
|
#26 |
|
Wredny kotecek
|
Poczułam się jakbym dostała do ręki złote myśli z zestawem pytań. Każdy w klasie chciał dostać i się wpisać. Wszyscy wszystkim.
|
|
|
|
|
#27 |
|
Konto usunięte
|
O co chodziło z pushit?
Bo coś kojarzę, że miała kilka kont, jakieś dramy w związku, chyba mieszkanie na misiaczka zapisała, a potem miała bloga o minimaliźmie. Czy jest coś jeszcze ciekawego o niej?
|
|
|
|
|
#28 |
|
Konto usunięte
|
nie walczy juz z konsumpcjonizmem i nie musi skręcać petów, odkula sie po tym jak ją chlop wysiudal z wlasnego mieszkania, wiec nie musi juz walczyc. zostala blondynka i juz nie jest taka ladna.
Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2015-10-02 o 10:39 |
|
|
|
|
#29 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Kawaii strona mocy
|
Przewodnik dla przyszłych trolli?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:43.

Pytacie czemu spłacam długi matki, tak wyszło, że bez jgo wiedzy wzięłam 40k kredytu dla niej'