|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
jak naprawić relację z moim chłopakiem?
Hej, ostatnio założyłam tu wątek o swoich kłopotach budżetowych i dostałam fajne i rozsądne porady, postanowiłam więc podpytać się Was i w tej sprawie.
Jestem na II roku studiów, mam chłopaka rok starszego z którym jestem od ponad 1,5 roku, ponad pół roku mieszkamy razem. Zawsze układało nam się fajnie, choć mieliśmy sporo problemów których główną przyczyną były moje duże kłopoty ze zdrowiem i pojawiające się przez to smutne nastroje, płacze, utrata nadziei. Chłopak (nazwijmy go P) zawsze wspierał mnie i pomagał, naprawdę wiele mu zawdzięczam. Jakieś 2 miesiące temu pojawił się u nas pierwszy od początku związku kryzys ![]() ![]() Jak znaleźć czas dla siebie, jak odbudować zaufanie? Rozmawialiśmy sporo, wynikło z tego tyle, że oboje musimy się postarać, bo inaczej nic z tego nie będzie. Nie chcę go tracić bo jest dla mnie ostoją, najlepszym przyjacielem, kochankiem. Bardzo go kocham i wiem że on mnie też, chciałabym wszystko co się zepsuło naprawić. Ale jest ciężko, rzadko zgrywa się tak że oboje mamy wolne w tym samym dniu, czasem rano myślę że wieczorem np. upiekę mu ciasto ale jak wracam do domu to jedyne o czym myślę to kąpiel i sen. Nie wiem co zrobić, jak uratować tę relację, wyrzucić z siebie wszystkie żale i zacząć od początku. TZ jest bardzo skryty, ciężko przychodzą mu rozmowy o uczuciach. Kiedy jesteśmy przy sobie to śmiejemy się, rozmawiamy, przytulamy, czuję się bezpieczna i kochana, ale ciągle mam poczucie że coś między nami wyrosło, jakiś mur którego bardzo chciałabym się pozbyć. Proszę, podpowiedzcie jak na powrót zbliżyć się do siebie.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: jak naprawić relację z moim chłopakiem?
Często tak jest ze matka tż nie lubi jego partnerki. Twój tż po otrzymaniu sms-a od matki powinien stanąć w twojej obronie ale pewnie nie spodziewał się takich słów od własnej matki i nie wiedział co odpisać. Przeprosił Cię i porozmawial z nią. Teraz na pewno stanie w twojej obronie gdyby matka znowu z czymś wyskoczyła. Nie rozumiem Twojego braku zaufania do niego. Nie ufasz mu bo co? Bo dopiero po waszej rozmowie i kłótni pogadał z matka? Piszesz ze jest dla Ciebie oparciem i w ogole ze jest dobry itd. Nie masz podstaw by mu nie ufać. Skoro on zarzuca Ci ze przestalas się starać to może spróbuj jak dawniej znów go czymś zaskoczyc?
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Parę razy pytałam go czy jego mama mnie lubi, czy na pewno wszystko jest w porządku, czy nic do mnie nie ma, nie mówiła nic złego- on zawsze mówił że wszystko ok, a ja czułam że coś jest nie tak... Dlatego teraz jakoś nie potrafię mu zaufać, nie wiem, może to głupie, ale przykro mi że cały czas mówił mi że jest ok skoro było całkiem inaczej.. ![]() ![]() Edytowane przez milkakai Czas edycji: 2015-11-28 o 14:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Miał rację mówiąc ze tylko byłoby Ci przykro gdyby Ci powiedział ze jego matka Cię nie lubi. Przecież jesteś z nim nie z jego matka. Fakt głupio tak jej uslugiwac gdy się wie co o tobie wypisywala no ale co zabronisz jej do was przychodzić? Będziesz wychodzić jak przychodzi? Ona i tak nie zmieni stosunku do Ciebie. Ale jak zobaczy ze syn jest po twojej stronie to może zlagodnieje a moze nie.
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Przynajmniej od początku wiesz ze Cię nie lubi. Moja tesciowa uwielbiala mnie niesamowicie. A po tym jak się okazało ze chcemy z mężem wychowywać dzieci po swojemu to nagle okazałam się su*ą i to wykrzyczala mi w twarz. Mąż stanął po mojej stronie. I od trzech m-cy z teściową nie gadam, mijamy się bez słowa. Z tesciem rozmowa od tamtej pory sie tez nie klei za bardzo. A żeby było śmieszniej to mieszkamy w jednym domu (my na górze oni na dole). Też mnie to boli ale jakoś przetrawiam. Wiec nie przejmuj się "mamusia" tylko zaskakuj chłopaka. Upiecz mu w końcu to ciasto
![]()
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.