"Jak wrażenia?" po randce - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-11-28, 15:12   #1
201705071030
Konto usunięte

"Jak wrażenia?" po randce

Masz randkę z "osobą z internetu". On cię zagadał na portalu, ty w trakcie rozmowy zaproponowałaś spotkanie.

Na spotkaniu jest ok. Nie super, nie fenomenalnie, ale źle w żadnym wypadku. Fizycznie bardzo atrakcyjny, chemia jak najbardziej, ale masz wrażenie, że prowadzicie trochę różne style życia. I jeszcze kilka małych zgrzytów - np. facet wydaje się trochę pasywny, raz użył kiepskiego stereotypu - chociaż możliwe, że tak mu się palnęło z nerwów i zazwyczaj tego nie robi.

Kilka dni po randce przychodzi od niego wiadomość: "Jak wrażenia po spotkaniu?". Tylko tyle.

Nie wiesz czy chcesz go jeszcze zobaczyć: z jednej strony wydaje się, że to przystojny, sympatyczny człowiek. Z drugiej, macie inne hobby i style życia.

Jak na coś takiego dyplomatycznie odpisać?

Ja już odpisałam - i wiem, że nic z tego nie będzie Ale ciekawi mnie jak inne osoby by to rozegrały. Pytanie o wrażenia wydaje mi się mocno "z czapy", gdyż tak jakby zmusza zapytaną osobę do podjęcia decyzji i zdeklarowania się, na co ona niekoniecznie musi na tym etapie mieć ochotę.

Edytowane przez 201705071030
Czas edycji: 2015-11-28 o 15:46
201705071030 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-28, 16:14   #2
krewet
Zakorzenienie

Dot.: "Jak wrażenia?" po randce

faktycznie, pytanie o wrażenia z randki niewątpliwie postawiło cię w sytuacji bez wyjścia
a facet ma zadatki na wariata

LOL
krewet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-28, 16:17   #3
2016070953
Konto usunięte

pytanie bardzo z czapy; no - chyba że to jakieś zwiady mające na celu wybadanie czy będzie następna randka.
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-28, 16:26   #4
201705071030
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
pytanie bardzo z czapy; no - chyba że to jakieś zwiady mające na celu wybadanie czy będzie następna randka.
Tylko, że to chyba on powinien był wprost spytać i podjąć ryzyko odmowy (och, jaki stres!), choćby dlatego, że to ja zaproponowałam pierwsze spotkanie i nie widziałam powodu dlaczego miałabym to robić ponownie.

Nic to, nic nie straciłam.
Stary 2015-11-28, 16:35   #5
2016070953
Konto usunięte

Tak, ale wiesz, z jednej strony faceci mawiają, że to kobiety owijają w bawełnę, robią podchody i nie mówią wprost o co chodzi, a tu widać jak na dłoni że faceci mają tak samo. Poza tym facet to zdobywca łowca i być może rości sobie już do Ciebie jakieś prawa, a jak mu odmówisz to albo się zakmnie w sobie i pójdzie płakać w kątku ale za jakiś czas ochłonie i zapomni, albo też będzie dalej Cię zanudzał.
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-28, 16:39   #6
201701300929
Konto usunięte

ja bym dala szanse na kilka spotkan - po jednym czasem ciezko stwierdzic kto naprawde jaki jest
201701300929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-28, 16:42   #7
201705071030
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
Tak, ale wiesz, z jednej strony faceci mawiają, że to kobiety owijają w bawełnę, robią podchody i nie mówią wprost o co chodzi, a tu widać jak na dłoni że faceci mają tak samo. Poza tym facet to zdobywca łowca i być może rości sobie już do Ciebie jakieś prawa, a jak mu odmówisz to albo się zakmnie w sobie i pójdzie płakać w kątku ale za jakiś czas ochłonie i zapomni, albo też będzie dalej Cię zanudzał.
Z mojego doświadczenia wynika, że proponując samemu spotkanie - to nie był mój pierwszy raz, nie mam z czymś takim problemu - trafia się zazwyczaj na potwornie pasywnych i niepewnych siebie mężczyzn. To nie pierwszy przypadek.

A szansę chciałam dać, ale moją jak mi się wydawało sympatyczną odpowiedź - ale bez propozycji spotkania - odebrał jako kosza i odpowiednio odpisał.

Edytowane przez 201705071030
Czas edycji: 2015-11-28 o 16:49

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-28, 16:53   #8
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Żeby odpisać, trzeba wiedzieć czego się od tej znajomości chce - kontynuacji, zakończenia? Koleżeństwa, romansu, związku? No i przede wszystkim brakuje mi informacji na temat oczekiwań od tego spotkania - czy to było zwykłe wesołe koleżeńskie poznanie się, czy oczekiwanie "iskry" i big lof
Tak więc najpierw ogarnięcie własnych wrażeń, potem odpisanie zgodnie z nimi.

BTW, nie widzę nic "od czapy" w pytaniu o wrażenia po spotkaniu.

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Napisane przez whatever007 Pokaż wiadomość
Tylko, że to chyba on powinien był wprost spytać i podjąć ryzyko odmowy (och, jaki stres!), choćby dlatego, że to ja zaproponowałam pierwsze spotkanie i nie widziałam powodu dlaczego miałabym to robić ponownie.
Proponować nie musiałaś, wystarczyło "Pozytywnie Mam nadzieję, że z Twojej strony też, jeśli będziesz kiedyś chciał się jeszcze spotkać to z przyjemnością się na to spotkanie wybiorę " - propozycji brak, ale jest informacja, że jeśli się odważy, to nie dostanie w łeb
Stary 2015-11-28, 17:00   #9
krewet
Zakorzenienie

Cytat:
A szansę chciałam dać, ale moją jak mi się wydawało sympatyczną odpowiedź - ale bez propozycji spotkania - odebrał jako kosza i odpowiednio odpisał.
jaka to była odpowiedź?
krewet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-28, 17:01   #10
201705071030
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość

[/COLOR]
Proponować nie musiałaś, wystarczyło "Pozytywnie Mam nadzieję, że z Twojej strony też, jeśli będziesz kiedyś chciał się jeszcze spotkać to z przyjemnością się na to spotkanie wybiorę " - propozycji brak, ale jest informacja, że jeśli się odważy, to nie dostanie w łeb
Z mojego doświadczenia wynika, że ludzie rzadko dostają w łeb za propozycję spotkania. Mnie samej jeszcze nigdy się to nie zdarzyło.
Stary 2015-11-28, 17:28   #11
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez whatever007 Pokaż wiadomość
Z mojego doświadczenia wynika, że ludzie rzadko dostają w łeb za propozycję spotkania.
A z mojego doświadczenia wynika, że owszem, bywa że dostają.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-28, 17:36   #12
201705071030
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
A z mojego doświadczenia wynika, że owszem, bywa że dostają.
W wieku gimnazjalnym może. Takie dzieciaki są czasami podłe. Albo w podobnych sytuacjach gdzie ma się wspólnych znajomych, w kontekstach zawodowych między współpracownikami. Gdzie cokolwiek jest do stracenia.

Ale nie wśród nieznajomych. Jeśli dorosła osoba jest tak potwornie wrażliwa, że czuje się niewiadomo jak dotknięta po koszu od nieznajomego to z całym szacunkiem, ma większe problemy niż brak partnera.
Stary 2015-11-28, 17:50   #13
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Nie wiem akurat jak on się poczuł po koszu od nieznajomej ale generalnie otrzymanie kosza nie jest milutkim zdarzeniem

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości