|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Placki
Kompletny laik w sprawach kulinarnych chciałby się podzielić przepisem na pyszne placuszki, które u nas w domu zrobiły furorę
![]() 2 papryki pierś z kurczaka 70dag pieczarek 2 nieduże cebule lub por 5 jajek 2 łyżki mąki ziemniaczanej sól, pieprz, wegeta Paprykę, cebulę, pieczarki i pierść z kurczaka pokroić w drobną kostkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem, wegetą. Odstawić do lodówki na min. 2h (najlepiej na noc). Po wyjęciu z lodówki wbić jajka, dodać mąkę, wymieszać wszystko i smażyć na oleju tak jak placki ziemniaczane. Najlepiej smakują na zimno. Można podawać z jakąś sałatką, sosami. Ja na razie jem z sosem chrzanowo-czosnkowym. Świetna zakąska na imprezki. Pycha
|
|
#2 |
|
Nutka nie gryzie!
|
Dot.: Placki
hmmm interesujacy przepis..zapisalam w mojej książce w najbliżesz przyszlości zrobie.
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
serdecznie polecam one sa pycha
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:31.