'zbyt dziewczęcy' pierścionek ??? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-10-21, 13:53   #1
nefremenu
Przyczajenie

'zbyt dziewczęcy' pierścionek ???

Witam wszystkich
Zamierzam się oświadczyć i od kilku tyg szukam odpowiedniego pierścionka. Dodam, że budżet na pierścionek jest niewielki, do 800-1000 zł. Wzorów w sklepach jest mnóstwo, wcześniej myślałem tylko o klasyce, żółte złoto, jeden kamień. Z 'luźnych rozmów' wynikło jednak, że sprawa nie musi się kończyć na klasyce. Wpadł mi w oko wzór z kilkoma małymi kamieniami, modeli w różnych sklepach jest wiele. Chciałbym jednak wcześniej zasięgnąć opinii kobiet co sądzą o takich wzorach. Generalnie chodzi mi czy ten wzór, bardziej przypominający gwiazdę nie jest zbyt infantylny, dziewczęcy, czy taki wzór nosi się na co dzień. Są też inne wersje, bardziej zaokrąglone. Wrzucam aimora bo to pierwszy który zobaczyłem, no i jest najbardziej 'gwiażdzisty'

https://aimor.pl/pierscionki/Pier%C5...0411zb,72.html
nefremenu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-21, 14:08   #2
wildDaisy
żona bez ogona

Dot.: 'zbyt dziewczęcy' pierścionek ???

Kiedyś mi się nie podobały takie pierścionki z małymi kamyczkami, które łączą się w jeden, ale z dnia na dzień coraz bardziej się do nich przekonuję Ten, który pokazałeś, jest ładny, delikatny i dziewczęcy, ale nie jest jakiś infantylny, w żadnym wypadku! Jednakże mnie bardziej podobają się w klasycznym, okrągłym kształcie.
Ten https://aimor.pl/pierscionki/Pier%C5...413zb,288.html jest moim zdaniem cudny! I ma świetną, oryginalną obrączkę. Niby klasyczny, a jednak nie do końca, zdecydowanie ma coś w sobie
Stary 2015-10-21, 20:23   #3
sQuaara
Zakorzenienie

bardziej mi sie wildDaisy podoba.
wszelkie kwiatuszki, serduszka w mojej ocenie odpadaja
Stary 2015-10-22, 00:03   #4
Hanako
lubi eks swojego męża

Cytat:
Napisane przez nefremenu Pokaż wiadomość
Witam wszystkich
Zamierzam się oświadczyć i od kilku tyg szukam odpowiedniego pierścionka. Dodam, że budżet na pierścionek jest niewielki, do 800-1000 zł. Wzorów w sklepach jest mnóstwo, wcześniej myślałem tylko o klasyce, żółte złoto, jeden kamień. Z 'luźnych rozmów' wynikło jednak, że sprawa nie musi się kończyć na klasyce. Wpadł mi w oko wzór z kilkoma małymi kamieniami, modeli w różnych sklepach jest wiele. Chciałbym jednak wcześniej zasięgnąć opinii kobiet co sądzą o takich wzorach. Generalnie chodzi mi czy ten wzór, bardziej przypominający gwiazdę nie jest zbyt infantylny, dziewczęcy, czy taki wzór nosi się na co dzień. Są też inne wersje, bardziej zaokrąglone. Wrzucam aimora bo to pierwszy który zobaczyłem, no i jest najbardziej 'gwiażdzisty'

https://aimor.pl/pierscionki/Pier%C5...0411zb,72.html
mnie się podoba i ja bym zdecydowanie nosiła na co dzień, ale to zależy od stylu twojej kobiety - jeśli woli nosić geometryczną, dużą biżuterię, to jej nie przypadnie, a jeśli właśnie preferuje delikatne wzory, to czemu nie.
Stary 2015-10-22, 07:24   #5
89anioleknh89
~*~Szalona Narzeczona~*~

Mi również bardziej podoba się ten, który wstawiła wildDaisy
Mimo wszystko... SPRÓBUJ!
Powiedziało serce...

16.06.2017
89anioleknh89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-22, 16:19   #6
klakla91
Zakorzenienie

Bardzo mi się podoba typ autora, ten pierścionek jest delikatny, nie jest infantylny.

34/2021
klakla91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-22, 17:18   #7
Arya90
Zakorzenienie

Jednym się spodoba innym nie. Ty najlepiej wiesz, co lubi Twoja dziewczyna

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-22, 17:23   #8
Stokrotek90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Arya90 Pokaż wiadomość
Jednym się spodoba innym nie. Ty najlepiej wiesz, co lubi Twoja dziewczyna
Dokładnie Ja na przykład chciałabym doradzić, ale absolutnie nie podobają mi się klasyczne pierścionki Ty najlepiej znasz swoją przyszłą narzeczoną
Stary 2015-10-23, 22:36   #9
nefremenu
Przyczajenie

Dzięki za wszystkie opinie
Drugi chyba rzeczywiście bezpieczniejszy...
ALE czy sama "szyna" nie jest zbyt masywna. Obrączkę nosi się chyba poźniej na tym samym palcu (?). Nie będą się gryzły ???
nefremenu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-23, 23:54   #10
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

Cytat:
ALE czy sama "szyna" nie jest zbyt masywna. Obrączkę nosi się chyba poźniej na tym samym palcu (?). Nie będą się gryzły ???
Po ślubie pierścionek nosi się (lub nie nosi) jak się chce, wszystko zależy od gustu. Razem na pewno bym ich nie nosiła, taka kombinacja podoba mi się tylko przy jednym kamieniu.
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-24, 10:35   #11
wildDaisy
żona bez ogona

[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;53216000]Po ślubie pierścionek nosi się (lub nie nosi) jak się chce, wszystko zależy od gustu. Razem na pewno bym ich nie nosiła, taka kombinacja podoba mi się tylko przy jednym kamieniu.[/QUOTE]

Niektóre dziewczyny noszą razem, ale podobno złoto szybciej się wtedy niszczy, rysuje, bo się ocierają o siebie itp. Ale większość chyba mi się wydaje po prostu pierścionek przekłada albo na lewą rękę, albo na inny palec

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-24, 18:13   #12
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
mnie się bardziej podoba ten pierwszy. Ale to Twojej dziewczynie ma sie podobać a nie wizazankom.

Jaką Twoja dziewczyna biżuterie nosi, delikatną, dziewczęcą czy dużą masywną? woli białe czy żółte złoto? A może masywny pierścionek ze srebra? Może podobają jej się pierścionki z szmaragdem? rubinem? szafirem?ametystem? Jak chciałaby nosić pierścionek zaręczynowy? Z obrączką czy na innym palcu? Lubi duże kamienie czy małe?

Czy spodobałby jej się taki pierścionek:
http://yes.pl/54594-pierscionek-z-di...000-y01-10256s

a może taki:

http://yes.pl/51278-zloty-pierscione...000-y01-4135ws

Jest praktyczna czy romantyczna? Może idź z nią na zakupy, powiedz że wpadła Ci premia i chciałbyś jej kupić ładny pierścionek w prezencie.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-24, 20:22   #13
cleopadra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Pokaż wiadomość
mnie się bardziej podoba ten pierwszy. Ale to Twojej dziewczynie ma sie podobać a nie wizazankom.

Jaką Twoja dziewczyna biżuterie nosi, delikatną, dziewczęcą czy dużą masywną? woli białe czy żółte złoto? A może masywny pierścionek ze srebra? Może podobają jej się pierścionki z szmaragdem? rubinem? szafirem?ametystem? Jak chciałaby nosić pierścionek zaręczynowy? Z obrączką czy na innym palcu? Lubi duże kamienie czy małe?

Czy spodobałby jej się taki pierścionek:

a może taki:

Jest praktyczna czy romantyczna? Może idź z nią na zakupy, powiedz że wpadła Ci premia i chciałbyś jej kupić ładny pierścionek w prezencie.
ten pierwszy jest piekny,ja uwielbiam zolte zloto i szafiry
cleopadra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-24, 22:21   #14
klakla91
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie jest za masywna, ale może dla Twojej dziewczyny nie. Nosi ona jakąkolwiek biżuterię? Jeśli nie masz żadnego punktu odniesienia wybierz to co TOBIE podoba się najbardziej a najlepiej ją jakoś podpytaj, niekoniecznie o pierścionki, tylko ogólnie o biżuterię

34/2021
klakla91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-25, 12:46   #15
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cleopadra Pokaż wiadomość
ten pierwszy jest piekny,ja uwielbiam zolte zloto i szafiry
w realu jest dużo delikatniejszy niż na zdjęciu.
Mój zaręczynowy jest właśnie z szafirem i wciąż jestem nim zachwycona.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-26, 16:54   #16
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Cytat:
Ja uważam, że ten drugi pierścionek, ten co wstawila wildDaisy jest po prostu okropny. A ten co Ty wstawiles o wiele piękniejszy i delikatniejszy. Dlatego nie sugeruj się zdaniem obcych dziewczyn z forum, bo one nie przepowiedza Ci, która wersja będzie bezpieczniejsza. 10 dziewczyn Ci powie, że drugi ładniejszy, a Twojej się np nie spodoba i co? To Ty ją najlepiej znasz, porównaj te modele do biżuterii, którą ona nosi. Czy ma w ogóle pierścionki z jakimiś dziwnymi obraczkami? Z zawijasami na obraczce pierścionka? Czy same klasyczne proste?
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 14:23   #17
FitKinga
BAN stały

Ja sama mam ten https://aimor.pl/pierscionki-aimor/P...449bb,126.html uważam, że jest przepiękny Wygląda super zwłaszcza na szczupłej dłoni. Nic nie odstaje jak kastet UWazam , że super wybór
FitKinga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 18:53   #18
anlaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wildDaisy Pokaż wiadomość
Kiedyś mi się nie podobały takie pierścionki z małymi kamyczkami, które łączą się w jeden, ale z dnia na dzień coraz bardziej się do nich przekonuję Ten, który pokazałeś, jest ładny, delikatny i dziewczęcy, ale nie jest jakiś infantylny, w żadnym wypadku! Jednakże mnie bardziej podobają się w klasycznym, okrągłym kształcie.
Ten jest moim zdaniem cudny! I ma świetną, oryginalną obrączkę. Niby klasyczny, a jednak nie do końca, zdecydowanie ma coś w sobie
Ten jest naprawdę bardzo ładny
anlaya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-27, 17:05   #19
emillyrose
rose rose

Cytat:
Napisane przez wilddaisy Pokaż wiadomość
kiedyś mi się nie podobały takie pierścionki z małymi kamyczkami, które łączą się w jeden, ale z dnia na dzień coraz bardziej się do nich przekonuję ten, który pokazałeś, jest ładny, delikatny i dziewczęcy, ale nie jest jakiś infantylny, w żadnym wypadku! Jednakże mnie bardziej podobają się w klasycznym, okrągłym kształcie.
Ten https://aimor.pl/pierscionki/pier%c5...413zb,288.html jest moim zdaniem cudny! I ma świetną, oryginalną obrączkę. Niby klasyczny, a jednak nie do końca, zdecydowanie ma coś w sobie
lepszy niż autora
emillyrose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-27, 17:10   #20
Agattta888
Przyczajenie

Najlepiej podpytaj wybrankę czego oczekuje, jaki kamień, jaki kolor złota itp. to prędzej coś wybierzesz
Agattta888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-05, 23:34   #21
kolorchabrow
Raczkowanie

Radziłabym podpytać się dziewczyny i podpatrzeć jaki ma styl. Czy nosi srebro/białe złoto czy żółte złoto, czy jej biżuteria jest delikatna czy duża, spytać się czy podobają jej się kolorowe kamienie (mi się podobają jedynie szafiry,żółte oczko byłoby dla mnie paskudne),czy podobają się jej pierścionki złożone z jednego czy z kilku kamieni. Możesz też pójść z nią do jubilera i powiedzieć,że chcesz kupić np kolczyki dla mamy i przy okazji porozmawiać o pierścionkach.
kolorchabrow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości