|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
'zbyt dziewczęcy' pierścionek ???
Witam wszystkich
![]() Zamierzam się oświadczyć i od kilku tyg szukam odpowiedniego pierścionka. Dodam, że budżet na pierścionek jest niewielki, do 800-1000 zł. Wzorów w sklepach jest mnóstwo, wcześniej myślałem tylko o klasyce, żółte złoto, jeden kamień. Z 'luźnych rozmów' wynikło jednak, że sprawa nie musi się kończyć na klasyce. Wpadł mi w oko wzór z kilkoma małymi kamieniami, modeli w różnych sklepach jest wiele. Chciałbym jednak wcześniej zasięgnąć opinii kobiet co sądzą o takich wzorach. Generalnie chodzi mi czy ten wzór, bardziej przypominający gwiazdę nie jest zbyt infantylny, dziewczęcy, czy taki wzór nosi się na co dzień. Są też inne wersje, bardziej zaokrąglone. Wrzucam aimora bo to pierwszy który zobaczyłem, no i jest najbardziej 'gwiażdzisty' https://aimor.pl/pierscionki/Pier%C5...0411zb,72.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
żona bez ogona
|
Dot.: 'zbyt dziewczęcy' pierścionek ???
Kiedyś mi się nie podobały takie pierścionki z małymi kamyczkami, które łączą się w jeden, ale z dnia na dzień coraz bardziej się do nich przekonuję
![]() Ten https://aimor.pl/pierscionki/Pier%C5...413zb,288.html jest moim zdaniem cudny! I ma świetną, oryginalną obrączkę. Niby klasyczny, a jednak nie do końca, zdecydowanie ma coś w sobie ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
bardziej mi sie wildDaisy podoba.
wszelkie kwiatuszki, serduszka w mojej ocenie odpadaja ![]()
![]() |
#4 | |
lubi eks swojego męża
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 |
~*~Szalona Narzeczona~*~
|
Mi również bardziej podoba się ten, który wstawiła wildDaisy
![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Bardzo mi się podoba typ autora, ten pierścionek jest delikatny, nie jest infantylny.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Jednym się spodoba innym nie.
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Dzięki za wszystkie opinie
![]() Drugi chyba rzeczywiście bezpieczniejszy... ALE czy sama "szyna" nie jest zbyt masywna. Obrączkę nosi się chyba poźniej na tym samym palcu (?). Nie będą się gryzły ??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Po ślubie pierścionek nosi się (lub nie nosi) jak się chce, wszystko zależy od gustu. Razem na pewno bym ich nie nosiła, taka kombinacja podoba mi się tylko przy jednym kamieniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
żona bez ogona
|
[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;53216000]Po ślubie pierścionek nosi się (lub nie nosi) jak się chce, wszystko zależy od gustu. Razem na pewno bym ich nie nosiła, taka kombinacja podoba mi się tylko przy jednym kamieniu.[/QUOTE]
![]() Niektóre dziewczyny noszą razem, ale podobno złoto szybciej się wtedy niszczy, rysuje, bo się ocierają o siebie itp. Ale większość chyba mi się wydaje po prostu pierścionek przekłada albo na lewą rękę, albo na inny palec ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jaką Twoja dziewczyna biżuterie nosi, delikatną, dziewczęcą czy dużą masywną? woli białe czy żółte złoto? A może masywny pierścionek ze srebra? Może podobają jej się pierścionki z szmaragdem? rubinem? szafirem?ametystem? Jak chciałaby nosić pierścionek zaręczynowy? Z obrączką czy na innym palcu? Lubi duże kamienie czy małe? Czy spodobałby jej się taki pierścionek: http://yes.pl/54594-pierscionek-z-di...000-y01-10256s a może taki: http://yes.pl/51278-zloty-pierscione...000-y01-4135ws Jest praktyczna czy romantyczna? Może idź z nią na zakupy, powiedz że wpadła Ci premia i chciałbyś jej kupić ładny pierścionek w prezencie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Ja uważam, że ten drugi pierścionek, ten co wstawila wildDaisy jest po prostu okropny. A ten co Ty wstawiles o wiele piękniejszy i delikatniejszy. Dlatego nie sugeruj się zdaniem obcych dziewczyn z forum, bo one nie przepowiedza Ci, która wersja będzie bezpieczniejsza. 10 dziewczyn Ci powie, że drugi ładniejszy, a Twojej się np nie spodoba i co? To Ty ją najlepiej znasz, porównaj te modele do biżuterii, którą ona nosi. Czy ma w ogóle pierścionki z jakimiś dziwnymi obraczkami? Z zawijasami na obraczce pierścionka? Czy same klasyczne proste?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Ja sama mam ten https://aimor.pl/pierscionki-aimor/P...449bb,126.html uważam, że jest przepiękny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
rose rose
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Najlepiej podpytaj wybrankę czego oczekuje, jaki kamień, jaki kolor złota itp. to prędzej coś wybierzesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Radziłabym podpytać się dziewczyny i podpatrzeć jaki ma styl. Czy nosi srebro/białe złoto czy żółte złoto, czy jej biżuteria jest delikatna czy duża, spytać się czy podobają jej się kolorowe kamienie (mi się podobają jedynie szafiry,żółte oczko byłoby dla mnie paskudne),czy podobają się jej pierścionki złożone z jednego czy z kilku kamieni. Możesz też pójść z nią do jubilera i powiedzieć,że chcesz kupić np kolczyki dla mamy i przy okazji porozmawiać o pierścionkach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.