Jak skłonić współlokatora do wyprowadzki? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-05, 13:59   #1
invisible_01
Zakorzeniona

Jak skłonić współlokatora do wyprowadzki?

Zakładam ten wątek, bo mam nadzieję, że któraś z Was będzie w stanie mi pomóc. Otóż mieszkaliśmy razem ja, mój chłopak, koleżanka i jej chłopak. Ona zerwała z nim pół miesiąca temu, on był bardzo toksyczny, wyzywał ją, jego prawdziwa twarz wyszła na jaw właściwie po zamieszkaniu ich razem (wcześniej wyżywał swoje frustracje na rodzinie, czego ona nie wiedziała). Facet z koszmaru. Oczywistym jest, że chcemy, aby się wyprowadził. Mieszkanie, które wynajmujemy, jest w świetnej cenie i w świetnej lokalizacji i nie chcemy go zmieniać. Zmieniać go jednak nie chce również nasz współlokator Powiedzieliśmy mu, że ma miesiąc na wyprowadzkę (do końca maja), ale on zdaje sobie nic z tego nie robić. Na dodatek sporo czasu temu zbił lustro w łazience i nie ma zamiaru go odkupić (nie płaciliśmy kaucji, więc on ma to kompletnie gdzieś).

Wyprowadzanie się naszej trójki stąd jest bez sensu, bo on w tym mieszkaniu sam i tak nie zostanie (nie ma w ogóle znajomych, sam mówił, że chce wrócić do swojego rodzinnego miasta, bo mu tu nie wychodzi, a to, że nie wyprowadzi się teraz, jest jedynie jakimś durnym robieniem nam na złość) i to mieszkanie przepadnie, a jak już wspomniałam, jest w świetnej cenie i lokalizacji, dzięki czemu damy radę podzielić opłaty na troje, co niekoniecznie byłoby możliwe w innym mieszkaniu, poza tym od lipca/sierpnia wprowadziłaby się do nas nasza inna koleżanka.

Nigdy nie myślałam, że dorosły facet może zachowywać się jak dziecko i na spokojne mówienie do niego, że za miesiąc przepisujemy umowę i będzie musiał się wyprowadzić, odpowiada: "Jak będę miał czas i ochotę". Wielkiego zniszczonego lustra odkupić nie chce, ogólnie zachowuje się jak gówniarz - puszcza muzykę na cały regulator, trzaska drzwiami, nie zmywa po sobie, sterta jego garów leży w zlewie, nie sprząta po sobie, rozrzuca butelki po piwie wszędzie, o nic nie dba. Nie mamy już do niego siły, odechciewa mi się wracać do własnego mieszkania. Siłą go jednak nie zmusimy, żeby się stąd wyprowadził. Już coraz gorsze pomysły wpadają mi do głowy. Właściciela nie obchodzi to, kto tu mieszka, byleby czynsz był na czas i powiedział, że on w to nie wnika i mamy to załatwić między sobą.

Mam więc pytanie - czy jeśli umowa (która jest na naszą trójkę właśnie do końca maja, ale właściciel zgodził się ją przedłużyć) z jego nazwiskiem na niej przestanie obowiązywać i podpiszemy nową, to czy jest jakiś sposób na zmuszenie go do wyprowadzki? Patrząc na jego zachowanie i jego odzywki do nas, a na dodatek mając w pamięci to, ile moja przyjaciółka się przez niego wycierpiała, mam ochotę po prostu pewnego dnia wystawić mu walizki za drzwi, zmienić zamki i nie wpuścić do środka. Obawiam się jednak, że on zacznie wtedy walić w drzwi, ponieważ ma skłonności do agresji, poza tym wolałabym załatwić to w sposób cywilizowany.

Mam nadzieję, że ktoś ma jakiś pomysł, bo ja już nie wiem, co robić.

Edit: z rozpędu pomyliłam dział, to powinno być raczej na Intymne.

Edytowane przez invisible_01
Czas edycji: 2012-05-05 o 14:01
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-05, 14:06   #2
mm444
Władca Wizażu

Dot.: Jak skłonić współlokatora do wyprowadzki?

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-05, 14:09   #3
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Wie o zniszczeniach, wie że nie chcemy z nim mieszkać, ale on ma na to wyrąbane - chce mieć co miesiąc kasę na koncie, mieszkamy tu ponad rok, a jego tutaj ani razu nie było. Powiedział, że mamy to sami jakoś załatwić.
Stary 2012-05-05, 14:20   #4
Eva2
Rozeznanie

nie pozwalajcie żeby jakiś gnojek wchodził wam na głowę... was jest 3, on jeden.. Dla mnie sprawa jest jasna, skoro do końca maja macie umowę, to on się od czerwca wyprowadza, bo następna umowa będzie podpisana bez niego :| Ale nie mam pojęcia co możecie zrobić w sytuacji, gdy on się nie wyprowadzi.
swoją drogą dziwne, że gościu sam się nie wyprowadzi wiedząc, że współlokatorzy go nie lubią i tylko na to czekają.
Eva2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-05, 14:26   #5
mpt
Zakorzenienie

Podpiszcie nową umowę bez jego nazwiska w składzie. Jak wyjdzie - spakujcie go i wystawcie mu graty przed drzwi, zmieńcie zamki, w razie problemów dzwońcie na policję. Jedna taka akcja i kolesiowi się odechce, innego wyjścia nie macie. Nie wdawajcie się w żadne dyskusje, poinformujcie go, że z ostatnim dniem maja wypowiadacie mu umowę - najlepiej zróbcie to na piśmie z podpisem właściciela mieszkania. Współczuję paskudnej sytuacji.
Stary 2012-05-05, 14:27   #6
TheKey
Wtajemniczenie

A nie moglibyście udać, że postanowiliście mu ustąpić i sami się wynieść? Gdy skończy się umowa przeprowadzić się gdzieś na moment, zaczekać aż on również spakuje walizki, a potem wrócić do mieszkania już bez niego? Wiem że trochę przekombinowane, ale skoro nie da się do niego przemówić, to może trzeba jakoś podstępem?

There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
TheKey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-05, 14:29   #7
kennedy
Zakorzenienie

do kiedy ma zaplacone za mieszkanie? do konca maja? ostatniego dnia on wychodzi wy go pakujecie i dzwonicie zeby zabieral graty
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-05, 14:33   #8
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez TheKey Pokaż wiadomość
A nie moglibyście udać, że postanowiliście mu ustąpić i sami się wynieść? Gdy skończy się umowa przeprowadzić się gdzieś na moment, zaczekać aż on również spakuje walizki, a potem wrócić do mieszkania już bez niego? Wiem że trochę przekombinowane, ale skoro nie da się do niego przemówić, to może trzeba jakoś podstępem?
Kiepski pomysł raczej Zapłacić czynsz i kaucję i wyprowadzać się gdzieś "na trochę" jest raczej niewykonalne.

Właśnie został uprzejmie poproszony o umycie garczka po sobie, bo chciałam zrobić sobie obiad. Co usłyszałam: "Chcesz mieć czysty to sobie pozmywaj, ja nie będę zmywał, bo Ty masz widzimisię" Nie wyrobię... Kiedy powiedziałam, że mam dość zmywania ciągle po nim i że raz chciałabym mieć czysty powiedział, że to 5 sekund roboty i że jak zwykle histeryzuję i że teraz dla przykładu nie umyje, żebym miała nauczkę na przyszłość. Żal. Najchętniej to wygoniłabym go już teraz, ale dopóki widnieje na umowie, to chyba nic nie mogę zrobić...

Edytowane przez invisible_01
Czas edycji: 2012-05-05 o 14:34
Stary 2012-05-05, 14:52   #9
dzustam
Zakorzenienie

Podpisać nową umowę.

Poinformować, że z nową umową mieszka nielegalnie. Wystawić walizki, na 100% nie będzie przesiadywał 24 h na dobę w mieszkaniu.

Czy właściciel odprowadza podatek?

Jak tak, to zawołać policję, że facet przebywa nielegalnie i wtargnął do mieszkania.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-05, 15:01   #10
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Zakładam ten wątek, bo mam nadzieję, że któraś z Was będzie w stanie mi pomóc. Otóż mieszkaliśmy razem ja, mój chłopak, koleżanka i jej chłopak. Ona zerwała z nim pół miesiąca temu, on był bardzo toksyczny, wyzywał ją, jego prawdziwa twarz wyszła na jaw właściwie po zamieszkaniu ich razem (wcześniej wyżywał swoje frustracje na rodzinie, czego ona nie wiedziała). Facet z koszmaru. Oczywistym jest, że chcemy, aby się wyprowadził. Mieszkanie, które wynajmujemy, jest w świetnej cenie i w świetnej lokalizacji i nie chcemy go zmieniać. Zmieniać go jednak nie chce również nasz współlokator Powiedzieliśmy mu, że ma miesiąc na wyprowadzkę (do końca maja), ale on zdaje sobie nic z tego nie robić. Na dodatek sporo czasu temu zbił lustro w łazience i nie ma zamiaru go odkupić (nie płaciliśmy kaucji, więc on ma to kompletnie gdzieś).

Wyprowadzanie się naszej trójki stąd jest bez sensu, bo on w tym mieszkaniu sam i tak nie zostanie (nie ma w ogóle znajomych, sam mówił, że chce wrócić do swojego rodzinnego miasta, bo mu tu nie wychodzi, a to, że nie wyprowadzi się teraz, jest jedynie jakimś durnym robieniem nam na złość) i to mieszkanie przepadnie, a jak już wspomniałam, jest w świetnej cenie i lokalizacji, dzięki czemu damy radę podzielić opłaty na troje, co niekoniecznie byłoby możliwe w innym mieszkaniu, poza tym od lipca/sierpnia wprowadziłaby się do nas nasza inna koleżanka.

Nigdy nie myślałam, że dorosły facet może zachowywać się jak dziecko i na spokojne mówienie do niego, że za miesiąc przepisujemy umowę i będzie musiał się wyprowadzić, odpowiada: "Jak będę miał czas i ochotę". Wielkiego zniszczonego lustra odkupić nie chce, ogólnie zachowuje się jak gówniarz - puszcza muzykę na cały regulator, trzaska drzwiami, nie zmywa po sobie, sterta jego garów leży w zlewie, nie sprząta po sobie, rozrzuca butelki po piwie wszędzie, o nic nie dba. Nie mamy już do niego siły, odechciewa mi się wracać do własnego mieszkania. Siłą go jednak nie zmusimy, żeby się stąd wyprowadził. Już coraz gorsze pomysły wpadają mi do głowy. Właściciela nie obchodzi to, kto tu mieszka, byleby czynsz był na czas i powiedział, że on w to nie wnika i mamy to załatwić między sobą.

Mam więc pytanie - czy jeśli umowa (która jest na naszą trójkę właśnie do końca maja, ale właściciel zgodził się ją przedłużyć) z jego nazwiskiem na niej przestanie obowiązywać i podpiszemy nową, to czy jest jakiś sposób na zmuszenie go do wyprowadzki? Patrząc na jego zachowanie i jego odzywki do nas, a na dodatek mając w pamięci to, ile moja przyjaciółka się przez niego wycierpiała, mam ochotę po prostu pewnego dnia wystawić mu walizki za drzwi, zmienić zamki i nie wpuścić do środka. Obawiam się jednak, że on zacznie wtedy walić w drzwi, ponieważ ma skłonności do agresji, poza tym wolałabym załatwić to w sposób cywilizowany.

Mam nadzieję, że ktoś ma jakiś pomysł, bo ja już nie wiem, co robić.

Edit: z rozpędu pomyliłam dział, to powinno być raczej na Intymne.
Mimo wszystko wyczuwam nagonke. Jaki cel maja zlosliwostki, ze "jemu nic nie wychodzi" i "nie ma znajomych"? To chyba nie lagodzi konfliktu, nie wiem po co takie dziala wystawiac.

Dostal wypowiedzenie za miesiac, wiec czemu ma wyprowadzac sie juz dzis? Co innego gdyby po terminie siedzial Wam na karku, a tak zaplacil za maj i sobie szuka czegos nowego.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-05, 15:06   #11
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Mimo wszystko wyczuwam nagonke. Jaki cel maja zlosliwostki, ze "jemu nic nie wychodzi" i "nie ma znajomych"? To chyba nie lagodzi konfliktu, nie wiem po co takie dziala wystawiac
Przecież napisałam, że to są jego słowa. On sam tak uważa, ja żadnych złośliwości w jego stronę nie kieruję.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-05, 15:21   #12
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-05, 15:24   #13
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Jego rodzina uważa, że ich rozstanie to wina mojej koleżanki i że ich synuś jest święty. To, że on ją wyzywał, że był agresywny i tak dalej, że ją obrażał i że zachowywał się strasznie, to nieważne. Jeśli jego rodzina by przyjechała, to tylko po to, żeby stanąć po jego stronie i nam nawtykać, jak to się na niego uwzięliśmy. Wystarczy, że po rozstaniu jego matka wydzwaniała i była rozżalona, że jej synuś został skrzywdzony.
Stary 2012-05-05, 16:33   #14
_chocolate
Zakorzenienie

On w ogóle nie jest tam na umowie, tak?

_chocolate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-05, 16:38   #15
invisible_01
Zakorzeniona

Jest na umowie, która kończy się pod koniec maja. Od czerwca sporządzamy nową umowę już bez niego na to samo mieszkanie.
Stary 2012-05-05, 16:45   #16
_chocolate
Zakorzenienie

To do końca maja musicie się przemęczyć nie ma raczej innego wyjścia.
Najwyżej możecie go trochę podręczyć - pytajcie się go dzień w dzień, kiedy się wyprowadzi, czy znalazł już pokój, zapraszajcie koleżanki na "oglądanie mieszkania", powiedzcie, że jak się nie wyprowadzi do tego czasu, to dzwonicie na policję.
Zróbcie sobie zasuwkę w drzwiach, żeby nie dało się wejść od zewnątrz.
Podpiszcie od razu umowę, żeby się nie okazało, że np. koleś zaproponował właścicielowi wyższą stawkę i Was ubiegł...

Stary 2012-05-05, 17:10   #17
Kisame
Zakorzenienie

Dokładnie. Poczekajcie do końca maja, jeśli nie wyprowadzi się i będzie mieszkał po ustalonym terminie - spakujcie jego rzeczy, wymieńcie zamki i zadzwońcie z informacją że jego walizki czekają na odbiór. Nic innego nie zrobicie, musicie się przemęczyć.
A, i faktycznie lepiej podpisać umowę wcześniej żeby żadnych niespodzianek nie było...

Jeśli coś kochasz, puść to wolno
-jeśli wróci, jest Twoje,
-jeśli nie, nigdy Twoim nie było.
Paulo Coelho

UBRANIA I KOSMETYKI!!!

Kisame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-05, 18:57   #18
trats
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie został uprzejmie poproszony o umycie garczka po sobie, bo chciałam zrobić sobie obiad. Co usłyszałam: "Chcesz mieć czysty to sobie pozmywaj, ja nie będę zmywał, bo Ty masz widzimisię" Nie wyrobię... Kiedy powiedziałam, że mam dość zmywania ciągle po nim i że raz chciałabym mieć czysty powiedział, że to 5 sekund roboty i że jak zwykle histeryzuję i że teraz dla przykładu nie umyje, żebym miała nauczkę na przyszłość. Żal. Najchętniej to wygoniłabym go już teraz, ale dopóki widnieje na umowie, to chyba nic nie mogę zrobić...
wiem, że nic nie wniosę moim postem, ale ja to bym takiemu tym garnkiem w łeb przyp......ła!
trats jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-05, 18:58   #19
dawidowskasia
Zakorzenienie

o matko co za złośliwiec ja bym mu te brudne gary do pokoju wrzucila
cóż, czekac do końca maja - spakować go (jeśli sam nie raczy) i walizki wystawić za drzwi
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-09, 09:18   #20
invisible_01
Zakorzeniona

Powiadomiliśmy właściciela, że umowę przedłużamy tylko we troje, powiedzieliśmy temu chłopakowi, że do końca maja musi się wyprowadzić, a on do nas, że go nie zmusimy i on nie ma zamiaru, i że musielibyśmy mu założyć sprawę w sądzie, i ogólnie rzecz biorąc on się nigdzie nie ruszy, ojciec mu nagadał przez telefon, że my nic mu nie możemy zrobić i żeby się nie dawał Szlag mnie trafia!!! Powiedzcie proszę, że 1 czerwca mam prawo wystawić mu walizki za drzwi i zadzwonić na policję, jeśli będzie się dobijał? Bo nie mam do tego człowieka siły. A co w sytuacji, jak on będzie siedział w domu (1 czerwca to piątek, on w weekendy nigdzie nie wychodzi) i powie, że się nie wyprowadzi? Mam go dość... Właściciel nie odprowadza podatku od wynajmu.
Stary 2012-05-09, 09:50   #21
kwiatek101
Zadomowienie

jeśli właściciel nie odprowadza podatku to niestety ale chyba nic nie zrobicie, bo na policje zadzwonić nie możecie... z tego co się orientuję. Też mam taką "umowę" fikcyjną... czyli tylko dla zabezpieczenia, żeby każda ze stron byłą okay - jeśli właściciel robiłby jakieś szopki to ja dzwonię na policję, bo umowę mam a to, że on nie odprowadza podatku to już jego problem. Więc on zagrożony niejako tym, że wyjdzie, że nie płaci podatków jest okay. Tyle, że ja mieszkam z tż więc takie cyrki nie wchodzą w grę, natomiast jeśli miałabym problem z innym lokatorem to chyba w takim wypadku właściciel mieszkania nie ma nic do tego? Nie wiem...
kwiatek101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-09, 10:02   #22
antidotum89
Wtajemniczenie

ja bym mu wystawila walizki, a jak bedzie chcial problemow to co, pokazecie umowe jego na niej nie ma i przeciez sie nie poskarzy mamie

"Cause I may be bad but I'm perfectly good at it "

antidotum89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-09, 10:33   #23
szprotka_
Zakorzenienie

ja bym sie tak dogadała, że bym podpisała osobną umowę na czerwiec, gdzie by właściciel odprowadził podatek z wyższą stawką żeby nie był stratny. poinformowała właściciela, że będzie potrzebna interwencja policji, bo delikwent, dobrowolnie, nie opuści mieszkania (policja w takich przypadkach od razu wywala takiego typka, albo dają tydzień na znalezienie lokum, po czym przyjeżdżają sprawdzić, czy się wyniósł)
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-09, 10:45   #24
_chocolate
Zakorzenienie

Zorientujcie się może już teraz na policji, co mogą zrobić i czy Wy jako najemcy możecie to zgłosić. Z tego co słyszałam to są problemy z wywaleniem matki z dzieckiem, ale w takiej sytuacji dorosłego kolesia? Nie wiem. W Niemczech np. jest zupełnie inaczej, prawo chroni własność i właściciela, który w każdej chwili może zadzwonić na policję, żeby wywalili nieuczciwego najemcę. W Polsce niestety jest tak, że nieuczciwi najemcy mają czasami duże prawa....takie prawo to jest zresztą jeden z czynników, że mieszkania są drogie.

Ostatecznie można spakować mu rzeczy i wymienić zamki w drzwiach, czyli postawić go przed faktem dokonanym.

Edytowane przez _chocolate
Czas edycji: 2012-05-09 o 10:50
Stary 2012-05-09, 11:16   #25
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez _chocolate Pokaż wiadomość
Ostatecznie można spakować mu rzeczy i wymienić zamki w drzwiach, czyli postawić go przed faktem dokonanym.
Ogólnie całych zamków wymieniać nie trzeba - mieszkanie ma podwójne drzwi, do tych drugich klucz mam tylko ja, nie zamykaliśmy ich, ale teraz mamy zamiar dorobić ten klucz i zamykać te drugie drzwi, tak żeby on ich nie mógł otworzyć. Boję się tylko, że on zacznie się dobijać, drzeć, jest do tego zdolny. Po prostu chory człowiek. No nic, jakoś go wywalić musimy.
Stary 2012-05-09, 21:45   #26
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Powiadomiliśmy właściciela, że umowę przedłużamy tylko we troje, powiedzieliśmy temu chłopakowi, że do końca maja musi się wyprowadzić, a on do nas, że go nie zmusimy i on nie ma zamiaru, i że musielibyśmy mu założyć sprawę w sądzie, i ogólnie rzecz biorąc on się nigdzie nie ruszy, ojciec mu nagadał przez telefon, że my nic mu nie możemy zrobić i żeby się nie dawał Szlag mnie trafia!!! Powiedzcie proszę, że 1 czerwca mam prawo wystawić mu walizki za drzwi i zadzwonić na policję, jeśli będzie się dobijał? Bo nie mam do tego człowieka siły. A co w sytuacji, jak on będzie siedział w domu (1 czerwca to piątek, on w weekendy nigdzie nie wychodzi) i powie, że się nie wyprowadzi? Mam go dość... Właściciel nie odprowadza podatku od wynajmu.
a co niby chcecie mu zrobic? Oczywiscie ze nic mu nie mozecie zrobic, a niby dlaczego mielibyscie cos robic facetowi? Relaks i rozmowa jak dorosly z doroslym, to Wam radze. A takie szarpanie to wiesz, to sie czasem zle konczy i wtedy naprawde zacznie byc sprawa na policje czy do sadu, bo przeciez na razie to w ogole nie bardzo jest temat z punktu widzenia prawa. No chyba, ze chcesz mu wytoczyc sprawe cywilna o ten nieumyty garnek (), adwokatow nic juz nie zdziwi i nie takie nieumyte garnki na sprawach rozwodowych widzieli. A tu ani slubu, ani wlasnosci nieruchomosci. Od garstka nerwowych studentow, ktorzy sobie robia w mieszkaniu piekielko.

Takze kubel zimnej wody, wdech wydech i troche wiecej empatii i dojrzalosci wobec "strony". Bo tak ciezko mu pomoc cos innego znalesc?
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-19, 15:51   #27
black-bubu
Zakorzenienie

Bardzo mnie zastanawia jak historia się skończyła, ponieważ mam teraz sytuację bardzo podobną - dwie dziewczyny z ukrainy, jedna nawet spoko da się wytrzymać (chociaz szału nie ma . Natomiast druga syfiara i rozpieszczony bachor - począwszy od zostawiania zużytych podpasek na wannie !, przez tetrisa w zapchanym przez nią zlewie, aż po włosy wyciągnięte z odpływu i pozostawione na wannie przez x dni z rzędu, i najgorsze - trzaskanie i śpiewanie w środku nocy po przyjściu z imprezy w środku tygodnia. Dziewczyna nie chce się wyprowadzić, na prośby reaguje tępym wzrokiem w telefon tudzież laptop. Ma wszystko w poważaniu. Dzięki niej wyprowadzają się z mieszkania kolejne osoby. Macie jakiś pomysł na takie delikwenta ? Właścicieli ja na razie nie chce w konflikty mieszać - w sumie ją interesuje kasa na koncie, jak to większość właścicieli.

black-bubu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-05, 14:58   #28
Minui
Raczkowanie

Też jestem ciekawa, jak się sprawa potoczyła dalej

- Are you an idiot?
- No, sir, I'm a dreamer.
Minui jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-13, 16:10   #29
201701261449
Konto usunięte

Też chętnie dowiem się zakończenia tej historii
201701261449 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości