|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Reklamacja - APART
Witajcie,
czy któraś z Was reklamowała pierścionek w APART? po 2 tygodniach użytkowania wypadły mi 2 brylanciki. Zaznaczam, że nie śpię w nim, nie kąpię się w nim, nie sprzątam w nim, nie myję naczyń w nim, nawet ściągam go do mycia rąk w toalecie. Nigdzie mi też nie spadł. Na prawdę o niego dbam. Ale czy bez tych brylancików uznają mi gwarancję, czy będziemy musieli dopłacić za dwa nowe? Ma ktoś doświadczenie? Ile czeka się na naprawę... ? Ogólnie jestem załamana sytuacją... Edytowane przez Nora90 Czas edycji: 2016-01-14 o 12:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Reklamacja - APART
My reklamowaliśmy mój pierścionek zaręczynowy ponieważ "zeszło" rodowanie. Uznali gwarancję, pierścionek był ponownie rodowany, ale niestety znów schodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Rod zawsze schodzi chyba, że trzymasz w szkatułce zamiast nosić. To nie jest wada tylko normalne zużycie. Wielu jubilerów oferuje ponowne rodowanie po jakimś czasie. Z tego powodu my wybraliśmy nierodowane obrączki, wolałam od razu takie delikatnie słomkowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą teraz nie noszę pierścionka do pracy żeby nie miał kontantu z chemia czyli noszę tylko na 'wyjścia' i ponownie zeszło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Ja miałam takie przygody z Apartem że szkoda gadać, dopiero po groźbach różnymi instytucjami odpuścili. Radzę - o ile nie jest za późno- napisać swoją wersję, w której zawrzesz info, że pierścionkiem nie szorowalaś po betonie tylko 2 godzinki dziennie na paluszku i hop do pudełeczka, bo mogą Ci klauny napisac, że niewłaściwie użytkowałaś. Poproś żeby te Twoje zeznania dopiąć do oficjalnej reklamacji na druku Apartu. Niestety Panie w salonach są zbyt leniwe i mają za długie paznokcie, zeby się jakoś wyjątkowo rozpisywać w tych maleńkich rubryczkach na temat tego, że nie przejechałaś pierścionka samochodem, tylko sprzedali Ci bubel gorszy niż w lombardzie i kamyczki wyleciały same.
A paniusie w centrali to dopiero czarodziejki, wszystko obiecują. Jeszcze mała rada, niech Cie zapamietają w tej smiesznej centrali, napisz do Aparta wiad na FB ze taka a taka sytuacja miała miejsce, pozniej zadzwon do Suchego Lasu i powiedz, że pisałaś na FB, składałaś reklamacje i czekasz. Niech wiedza ze masz reke na pulsie.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Witam,
oddałam pierścionek z diamentami do odświeżenia (gratisowego), pierścionek wrócił po 4 tygodniach i niestety diamenty są matowe i w około nich czarna otoczka wygląda jak bród... Złożyłam zażalenie, pojechał z powrotem do oczyszczania i dzisiaj był telefon że pierścionek ja zniszczyłam i nie da się nic zrobić - co jest totalną bzdurą. Co można teraz zrobić? Złożyć reklamację z tytułu niezgodności? Jak się ma zgłoszenie niezgodności z źle wykonaną usługą odświeżenia? Apart umywa ręce a pierścionek wygląda gorzej niż przed czyszczeniem. Dziękuję za wszelką pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Odwiedź jak najszybciej Rzecznika Praw Konsumentów w swoim mieście, bo masz jakiś określony czas żeby zadziałać. Na pewno zostaniesz dobrze poinformowana jak postąpić w tej sprawie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.