![]() |
#1 |
BAN stały
|
Sejm się pali czyli dyktatura jednej partii rządzącej
Hej po dzisiejszych obradach zadaję wam pytanie : PIS czy PO?
Najbardziej poruszyła mnie wypowiedź Pani Krzywonos, która przecież za czasów stanu wojennego działa tuż obok prezesa partii PIS co się stało, że dziś ona zarzuca mu niszczenie konstytucji i ustroju o który razem walczyli? ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Prezydent twierdził a wręcz przekonywał, że jest kandydatem bezpartyjnym, że słucha potrzeb rodaków, gdzie to jest? Gdzie jest gest prezydenta wobec głosów niezadowolenia co do rządów jego własnej partii? Pani szydło przestała słuchać potrzeb Polaków o czym niemal wypisała sobie na czole podczas debat . Zaraz zostanie wydana "ekspertyza " o zamachu na TU145 i zarzuty wobec Rosji. Rządy naszego prezydenta i pani premier kręcą się wokół tego czy prezes jest za czy przeciw. Jak to się waszym zdaniem skończy? Ludzie wyjdą na ulicę? Wy wyjdziecie na ulicę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Sejm się pali czyli dyktatura jednej partii rządzącej
Odpowiadając na pytanie: ani PiS, ani PO.
Jeśli ktoś jest zawiedziony działaniami prezydenta lub pani premier, to znaczy, że był naiwny, bo od początku było wiadomo, jaki będzie finał i do czego to wszystko zmierza. Póki co uważam, że pogłoski o zmierzchu demokracji są przesadzone, ale trzeba przyznać, że się dzieje. Czy ludzie wyjdą na ulicę? Ja wyjdę, jeśli PiS zamachnie się na wolność i swobodę obywatelską, wyjdę jeśli będzie gmerał przy przepisach dotyczących aborcji w celu ich zaostrzenia, jeśli będą realizować swoją wizję "urodzisz, choćbyś miała przy tym zdechnąć", wyjdę jeśli lekarze gremialnie zaczną powoływać się na klauzulę sumienia. I wreszcie wyjdę jeśli zaczną majstrować przy ustawie regulującej wykonywanie mojego zawodu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Swoją drogą ci to dopiero mają wejście. Ledwo się kadencja sejmu zaczęła, a już jest afera.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Ja na PIS nie głosowałam, w wyborach udział wzięłam i uważam, że mam prawo wyrażać niezadowolenie a jeżeli prezydent uważa się za prezydenta słuchającego Polaków to ja jestem Polką i powinien zadbać by ludzie myślący podobnie do mnie czuli się we własnym kraju bezpiecznie i godnie.
Wydaje mi się, że myślenie zrobią to i to to się zainteresuje jest nieco błędne bo jeżeli dziś wybrali TK mimo, że większość opozycji była temu przeciwna i powołała się na konstytucję to jutro wydadzą całkowity zakaz aborcji. Tak to jest albo się komuś pozwala rządzić w sposób dyktatorski albo nie, jeżeli teraz jakiekolwiek prawa naruszają co już robią bo bezprawnie niszczą stare ekspertyzy i dzisiejsze odnośnie katastrofy Smoleńskiej, każdą opinię teraźniejszą, która wyklucza zamach nie informując o tym rodaków, że wpłynęła taka i taka opinia to aborcję ruszą i dowiesz się o tym rano, gdyż robią posiedzenia w nocy i zrobią co chcą w taki sam sposób na jaki sobie pozwolili w sprawie, która Cię np. Nie interesowała. ---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ---------- [1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;53674627]Swoją drogą ci to dopiero mają wejście. Ledwo się kadencja sejmu zaczęła, a już jest afera.[/QUOTE] Właśnie! ---------- Dopisano o 01:42 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ---------- No i dodam, że lekarze już powołują się przesadnie na klauzulę sumienia. Wiedzą o tym dziewczyny, które kupowały tabletkę "Po" gdy była jeszcze na receptę, nie wspomnę ile kasy we własną kieszeń napchali bo kiedy poprosiłam o receptę "żeby mieć pod ręką w razie co" Pani doktor opietruszyła mnie, że wtedy do niej przyjdę a teraz nic mi nie wypisze. Przyszłam i musiałam zapłacić 100 zł bo powiedziała, że wypisze ale na wizycie prywatnej. Także klauzula sumienia = kasa przy której sumienie cichnie choć to śmiech na sali by osoba nazywająca się lekarzem /magistrem twierdziła o usuwaniu ciąży dzień po stosunku -_- albo nie sprzedała tabletek -_- x 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Nieliczenie się z głosem opozycji nie jest żadnym novum. Nie zarzucając mi ignorancji i indolencji, bo polityką interesuję się nie od dziś, ale póki co nie widzę przesłanek do wychodzenia na ulicę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 02:09 ---------- Poprzedni post napisano o 02:05 ---------- Cytat:
Bo ja chcę żyć w państwie prawa , a nie w demokracji fasadowej. Na standardy a la Orban czy nie daj boże białoruskie jakoś nie mam ochoty.
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Nie trzeba powoływać się na jakieś kuluarowe rozmowy, bo nie jest żadną nowością, że Kaja Godek ze swoimi przyjaciółmi co pewnien czas składa projekt obywatelski dot. zakazu aborcji. Do tej pory był odrzucany, teraz przejdzie. Oczywiście nie zakażą zupełnie przerywania ciąży. Na pierwszy rzut pójdzie ograniczenie (bo wątpię żeby zakaz) w przypadku wad płodu. Zespół Downa już na pewno nie będzie podstawą do zabiegu. Potem zabiorą się za ciąże z gwałtów. Przerywania w przypadku zagrożenia życia kobiety nie ruszą, bo byłoby za dużo protestów.
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
To wyjdę, jak poczuję taką potrzebę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Wolałabym, żeby nie zrobili nam tu drugiej Rumunii za Ceausescu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Goya, co do wychodzenia na ulicę, obawiam się, że nie będziesz miała takiej szansy. W nocy sejm ustali zaostrzenie ustawy (głosami PiS). Rano prezydent podpisze (a podpisze wszystko, co mu podsunie prezes). I po sprawie. Niestety, uważam, że jest to początek końca demokracji. Gotterdammerung. Co śmieszniejsze: w wyniku wolnego wyboru obywateli. A w następnych wyborach wybiorą PO. I tak w kółko. Czy raczej w błędne koło.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Możecie się śmiać, ale ja trzy dni dochodziłam do siebie po wyborach. Nie chcę emigrować. Jeśli zajdzie potrzeba, wyjdę na ulicę. Pytanie tylko, czy to coś da...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Ja byłam przerażona po zobaczeniu wyników wyborów. Aż zaczęłam myśleć, że może teorie spiskowe mają sens, bo jak to ludzie sami z siebie tak zagłosowali...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Co do wychodzenia na ulicę: serio, nie będzie takiej szansy. Po pierwsze: wszystko będzie głosowane większością PiSu w nocy, rano już będzie podpisywane przez Dudę. Nie zdążysz zaprotestować. No i przeciw komu wyjdziesz na ulicę? Przeciw ludziom, których durny naród wybrał w demokratycznych wyborach? I wierz mi, że ludzie będą raczej się martwić, co włożą do gara i już nie będą mieli czasu, by roztrząsać fanaberie polityczne. Takim jesteśmy narodem i może rzeczywiście trzeba, żeby ludzie dostali porządnie po doopie, żeby wreszcie zaczęli myśleć. To o myśleniu jest, oczywiście, awykonale.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
TheBill
|
PiS czy PO za wcześnie jak dla mnie na to pytanie,zobaczymy za 4 lata,a przynajmniej już za rok czy dwa,żeby coś widzieć.
Na ulice,żebym wyszedł to musiałbym dosłownie zdychać z głodu,bo z powodu walki o stołki w trybunale i innych to mi się bardzo nie widzi.Bo szczerze mnie to nie obchodzi,a wręcz nudzi i mogliby zmienić temat w mediach.Naprawdę jakiś trybunał interesuję Polaków,really ? A co będzie z aborcją to pokażą sondaże czy to wpłynie na ich wynik w wyborach 2019r. Dlatego nie chcą zrobić tego od razu tylko czekają.
![]() |
#16 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Teraz to ja już nawet nie mam ochoty czytać ani oglądać żadnych wiadomości, nawet na facebooku ciągle widzę jakieś newsy polityczne, a chcę się od tego odciąć. Społeczeństwo chciało, no to ma. Mam tylko nadzieję, że jakaś część popatrzy i się zastanowi nad swym wyborem. Wychodzić na ulicę raczej nie będę, szczególnie, że i tak mam poczucie, że to nic nie da. Wszystko przegłosują sobie w nocy, jak do tej pory ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Irytuje mnie już ta cipodrama z powodu wygranej PiS-u. Ja nie popieram ani jednej, ani drugiej partii, ale jeśli mam być szczera, to popieram w 100% politykę PiS wobec przyjmowania uchodźców. PO nic dobrego nie zrobiło, ja tam nie żałuję, że przegrali. Już nie mogę patrzeć na te zakłamane gęby. Jak będzie z PiS-em, zobaczymy za 4 lata. Kiedyś kłóciłam się z moim facetem o Biedronia, ja go tak popierałam, a on do mnie powiedział "po owocach go poznamy", no i kurde miał rację. Okazuje się, że główna praca prezydenta Słupska to selfie, cięcie budżetu na durnych rzeczach typu dystrybutory z wodą i wszechobecny lans. Także w przypadku obecnego rządu wstrzymuję się od głosu, póki co.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Protestów nie ma bo sprawa na razie nie ujrzała światła dziennego. Zapewne po prostu po którejś nocy kobiety w Polsce obudzą się w innej rzeczywistości i na protesty społeczne będzie już wtedy niestety za późno.
![]() |
![]() |
#19 | ||
Zakorzenienie
|
Ani Po, ani pis!
Głupi lud wybrał sobie władze to teraz ma ![]() ![]() Ja nie chcę emigrować z Polski i jak trzeba będzie to też wyjdę na ulicę protestować. ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
Chyba ci się wątki pomyliły ![]()
![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-12-03 o 08:53 Powód: Link w cytacie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
TheBill
|
A gdzieś pisałem,że nie wiem?
![]() |
#23 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Tym bardziej dziwi mnie Twoje olewcze stanowisko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Ja skislam bo juz sie zaczyna nienawisc do pisu. Jakas rodzinka pt mamy piatke dzieci nikt nie pracuje mamy jeden pokoj, siala nienawiscia ze po wuj im 3500 zl (z racji 500 zl na dziecko) jak trzeba bedzie zasilki oddac! Oni sobie 6 tysiecy wyliczyli! A teraz ich okradaja! W doopie maja to 500 zl na dziecko to zlodziejstwo jest xD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Hehe, u TŻta w pracy jeden się przyznał, że głosował, ale teraz ma "mieszane uczucia"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Każdy narzeka na Karynę z 6 dzieckiem w brzuchu ale pomyślcie ile alimentów zapłaciliśmy za Sebę, który np. Ma 5 dzieci, każde z inną Karyną, nie ma "z czego płacić " to Karyna idzie po alimenty od państwa, że niby na konto Seby ale od Seby nikt, nigdy tej kasy nie wyciągnie. Z takimi ludźmi powinno się zrobić porządek i odrazu budżet państwa odżyje. Cytat:
---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
Wczoraj powiedziałam rodzicom czy ciekawe jak taka Karyna poszłaby po pieniążki za jej samopojawiające się dzieci i usłyszałaby, że to ona zrobiła sobie te dzieci, to jej problem i sprawa to nagle 70% Polek nauczyłoby się zabezpieczać. Usłyszałam, że jestem okropną egoistką i straszne rzeczy mówię,nie wiem nic o życiu a chciałabym je innym niszczyć ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Osobiście mogę się jedynie cieszyć, ze jestem w wieku, w którym naturalne zapłodnienie zaczyna się wiązać z pewnym ryzykiem - a zanim wprowadzą przymusowe macierzyństwo, temat mnie juz raczej dotyczył nie będzie. Współczuję natomiast młodym kobietom, dla których dziecko nie jest życiowym priorytetem, a juz w szczególności upośledzone dziecko. Niestety, dla tych, których społeczeństwo sobie wybrało, życie kobiety nie jest nic warte. Liczy się tylko to, czy ma sprawną macicę.
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
ani PO, ani PiS...
natomiast PiS mnie przeraża, głosują, co chcą, wszystko robią pod osłoną nocy, wstaję w innej rzeczywistości. serio, o północy uroczystość ślubowania sędziów TK? jasne, uroczystość, byle szybciej, byle swoje. za chwilę narzuca nam wszystkim swoje poglądy, zero wolności. ja się ich boję i tyle w temacie, wizje, których nie ma jak sfinansować, jedyna słuszna racja, majstrowanie przy TK. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:13.