|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
wolny (nie smutny) walc angielski
Witajcie
![]() Rozważamy z Tż zatańczenie w ramach naszego pierwszego tańca walca angielskiego. Ideałem jeśli chodzi o tempo i płynący charakter byłaby ta piosenka https://www.youtube.com/watch?v=M9k6QKyGdjo , ale tekst nie jest optymistyczny (delikatnie mówiąc ![]() Whitney Houston - You Light Up My Life Kenny Rogers - If I were a painting Rod Stewart - When I Need You Riechie Three times a lady Lionel Richie singing Magic Of Love âAt This Momentâ, wykonawca: Michael Bublé If You Don't Know Me By Now - Harold Melvin Przekopałam cały internet i naprawdę nie znalazłam nic co by się nadawało ![]() Czy ktoś nas poratuje? ![]()
Kosmetyki, ubrania i dodatki ![]() Książki, filmy, CD, kasety ![]() Edytowane przez Terha Czas edycji: 2016-01-09 o 21:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
lubi eks swojego męża
|
Dot.: wolny (nie smutny) walc angielski
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
walc z nocy i dni?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
lubi eks swojego męża
|
Ten akurat jest wiedeński
![]() Nie myśleliście żeby wziąć sam instrumental? Właściwie nie wiem, co można by wam podrzucić, bo skoro przekopałaś internety, to pewnie odsłuchałaś większość walców i jednak coś ci w nich nie grało. Tekst jeszcze jestem w stanie obczaić, ale "za szybko" to sprawa tak indywidualna... Też nie chcę narzucać swojej wizji, ale im wolniejszy taniec, tym trudniej go zatańczyć. W tempie "If I were a painting" będzie doskonale widać każdy wasz krok i bardzo trudno będzie zatuszować niedoskonałości.
chase the rain! Edytowane przez Hanako Czas edycji: 2016-01-10 o 10:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
aa, miał być angielski. nie ogarnęłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny na odpowiedzi
![]() Troszkę za szybka, bo o ile orientuję się w angielskim to tekst jest nawet optymistyczny. Cytat:
To prawda, że w takim wolny walcu będzie bardziej widać każdy szczegół, ale moglibyśmy chociaż spróbować ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
lubi eks swojego męża
|
Cytat:
Rozumiem, że marzycie o wolniejszym tempie, i jedną z opcji, jakie widzę, jest zwolnienie piosenki o te 10% przez program. To się nie powinno jakoś diametralnie odbić na tonacji.
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
A sprawdzałaś repertuar Franka Sinatry? Na 100% jest kilka piosenek, do których można tańczyć walca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
My tańczyliśmy do Wodeckiego "Oczarowanie". TŻ ją wybrał bo ustaliliśmy, że nie będziemy się uczyć układu tylko on będzie prowadził i zdecydował że do tej jest mu najlepiej.
Możecie pomyśleć o instrumentalnej wersji piosenki, która wam się podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Tańczyliśmy do Come away with me Nory Jones. Piękny tekst, ale nie wiem, czy spasuje Wam tempo.
Tu na yt znajdziesz wersję do tańca - [LINK].
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2016-01-15 o 20:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To akurat podziwiam. Pomijając czy się komuś ta piosenka podoba czy nie, to wyjątkowo ciężko jest do niej zatańczyć rytmicznie walca. Ma co prawda metrum 3/4, ale akompaniament do tego jest bardzo cichy (przynajmniej początek, bo nie słuchałam do końca). A zęby zjadłam na muzyce, bo to mój zawód :P. Dla mnie to nie byłby duży problem zatańczyć do tego utworu, ale u kogoś nie wprawionego mogłoby to nie wyglądać zbyt ładnie. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na Whitney.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.