obowi±zek sprz±tania w domu T¯... - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2011-11-18, 10:34   #1
lovely_xd
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 265

obowi±zek sprz±tania w domu T¯...

jak to zwykle bywa, mam potrzebê znów po¿aliæ siê na mamê mojego T¯ z moim T¯ widujemy siê tylko w weekendy ze wzglêdu na odleg³o¶æ i jego pracê... 95% weekendów spêdzamy u niego... jestem tam od pi±tku wieczór do niedzieli wieczór... nie odpowiada mi to zbytnio, ale co zrobiæ...
u rodziców mojego T¯ na górze mieszka:
* brat ze swoj± ¶wie¿o po¶lubion± ¿onk± (Nazwijmy j± A),
* drugi brat T¯, który ma narzeczon± - widuj± siê regularnie u nich, mieszkaj± blisko siebie... ( Nazwijmy j± B)
* mój T¯
Ostatnio mama mojego T¯ zarz±dzi³a, ¿e mamy na zmianê - ja, A i B sprz±taæ na górze WC.. mi to nie przeszkadza³o, bo i tak czêsto tam sprz±ta³am, bo z syfu korzystaæ nie bêdê ;P co to za problem przetrzeæ pod³ogê czy umywalkê... A widzia³am jak raz sprzata³a - jak jej rodzice przyszli w odwiedziny... B tam chyba nigdy nie sprz±ta³a.... Zawsze jak przyje¿dzam w pi±tek to ³azienka jest ca³a zasyfiona, umywalka ca³a z petów (jeden z braci pali)... Oczywi¶cie od razu biorê siê za sprz±tanie....
Oczywi¶cie zawsze to my z T¯ kupujemy tam jakis domestos czy co¶... jak zmieni³am tam rêczniki 3 tygodnie temu, tak dalej tam pewnie wisz±, przynajmniej wisia³y w niedziele..
w czym problem??
Ostatnio A powiedzia³a mi, ¿e to nie fer, ¿e ja i ona sprz±tamy, a B nic nie robi.... mia³a pretensje, czy my s± jakie¶ gorsze, a B lepsza...
ok mo¿e A sprz±ta w tygodniu, nie wiem, nie ma mnie tam wtedy...
no ALE... z drugiej strony:
* ja i B nie mieszkamy tam, tylko bywamy, nie jeste¶my tam zameldowane a mamy wyznaczone jakie¶ dy¿ury sprz±tania WC... my¶la³am, ¿e jeste¶my tam go¶cmi.. rozumiem, mo¿na pomóc, korzystamy z tego WC, ale ¿eby nam nak³adaæ jakie¶ obowi±zki w ich domu....
* gdy A tam nie mieszka³a NIGDY nie posprz±ta³a tego WC.. a teraz ma pretensje do dziewczyny, która tego nie robi, a sama te¿ nie sprz±ta³a...

z ig³y wid³y robiê ;P no ale nie cierpiê jak kto¶ tak mn± pomiata i innymi

co o tym s±dzicie? czy wy te¿ macie wyznaczone dy¿ury sprz±tania u swoich T¯?
Stary 2011-11-18, 10:39   #2
201605020943
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 378
Dot.: obowi±zek sprz±tania w domu T¯...

Co? Ja nie rozumiem. Dlaczego Ty masz myæ kibel w domu swojego faceta? Pierwsze s³yszê o takim obowi±zku.
201605020943 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-18, 10:41   #3
lovely_xd
Raczkowanie

bo korzystam te¿ z niego i mój T¯ ...
Stary 2011-11-18, 10:43   #4
201605020943
Konto usuniête

To niech Twój T¯ go myje Ty spêdzasz tam 2 dni w tygodniu, a ca³a rodzinka 7. Mo¿esz kupiæ Domestos albo umyæ po sobie wannê, ale nie daj siê wrobiæ w sprz±tanie po kim¶. Dla mnie to chore i w ogóle nie do ogarniêcia :|
Stary 2011-11-18, 10:45   #5
Classic
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 797

Skoro to dom Twojego T¯ to chyba on powinien o to zadbaæ skoro Ciê go¶ci? Czy ja jaka¶ dziwna jestem?
Classic jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-18, 10:47   #6
Monian
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

dla mnei to chore :/ ty jeste¶ go¶ciem tam a masz kibel sprz±t±c ? niech Twój T¯ ruszy dupe , on tam mieszka na sta³e
Monian jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-18, 10:47   #7
platekrozy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 496

W tej sytuacji mój facet by sprz±ta³,na pewno nigdy mnie by nie pozwoli³...
Jestem w szoku,¿e Ci pozwala sprz±taæ???Naprawdê dziwne.
Powinna byæ ³azienka czysta na Twój przyjazd.

A ju¿ pal±cy brat i pety w umywalce to jaki¶ ¿art.Nie nauczono go sprz±taæ po sobie???

Edytowane przez platekrozy
Czas edycji: 2011-11-18 o 10:48
platekrozy jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-18, 10:49   #8
nunny
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 806

Jak dla mnie dziwna sytuacja, przecie¿ jak sama piszesz nie mieszkasz w tym domu, tylko przyje¿d¿asz raz w tygodniu do swojego faceta. Rozumiem ¿e mo¿na samemu czasem z w³asnej woli co¶ ogarn±æ ale ¿eby jakie¶ dy¿ury ustalaæ osobom niezamieszka³ym Szczerze mówi±c wstyd by mi by³o na miejscu ¿ony jednego z braci twojego T¯ta i ich samych, to jest ich dom, oni s± mieszkancami i moim zdaniem to oni powinni utrzymywaæ porz±dek. Jak do mnie do wynajêtego mieszkania przyje¿dza³ T¿ (praktycznie co tydzien) i by³ od pi±tku do niedzieli to nawet mi przez my¶l nie przesz³o ¿eby kazaæ mu sprz±taæ czy ustalaæ jakie¶ dy¿ury
nunny jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-18, 10:51   #9
lovely_xd
Raczkowanie

u nich w domu jest gospodarstwo i faceeci maj± swoje zajêcia, a do kobiet nale¿y sprz±tanie, gotowanie itp. ... mojego T¯ czêsto ca³± sobotê nie ma, bo jest zajêty w gosppodarstwie czy budowie, a ja pomagam jego mamie przy obiedzie czy sprz±taniu....

ostatnio mama T¯ wróci³a z zakupów i pokazywa³a jaki¶ prezent dla swej nowej synowej, jaka¶ pierdo³ka na meblo¶cianke... powiedzia³a ¿e dla mnie te¿ co¶ ma, wyci±g³a mopa i powiedzia³a ¿e to prezent dla mnie, bo lubiê myæ schody...
Stary 2011-11-18, 10:52   #10
viki1988
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 975

Cytat:
Napisane przez Caramel1 Poka¿ wiadomo¶æ
To niech Twój T¯ go myje Ty spêdzasz tam 2 dni w tygodniu, a ca³a rodzinka 7. Mo¿esz kupiæ Domestos albo umyæ po sobie wannê, ale nie daj siê wrobiæ w sprz±tanie po kim¶. Dla mnie to chore i w ogóle nie do ogarniêcia :|
Cytat:
Napisane przez Classic Poka¿ wiadomo¶æ
Skoro to dom Twojego T¯ to chyba on powinien o to zadbaæ skoro Ciê go¶ci? Czy ja jaka¶ dziwna jestem?
Cytat:
Napisane przez Monian Poka¿ wiadomo¶æ
dla mnei to chore :/ ty jeste¶ go¶ciem tam a masz kibel sprz±t±c ? niech Twój T¯ ruszy dupe , on tam mieszka na sta³e
Cytat:
Napisane przez platekrozy Poka¿ wiadomo¶æ
W tej sytuacji mój facet by sprz±ta³,na pewno nigdy mnie by nie pozwoli³...
Jestem w szoku,¿e Ci pozwala sprz±taæ???Naprawdê dziwne.
Powinna byæ ³azienka czysta na Twój przyjazd.

A ju¿ pal±cy brat i pety w umywalce to jaki¶ ¿art.Nie nauczono go sprz±taæ po sobie???
Zgadzam sie z powy¿szymi zw³aszcza ¿e wygl±da na to ze ani Twój T¯ ani ¿adnej z jego braci nawet placem nie ruszy przez ca³y tydzieñ... no i ja bym szczerze mówi±c odebra³a to ta ze robi± z Ciebie g³upi± - ca³y tydzieñ nikt nie sprz±ta bo wiadomo ze w pt Ty przyjedziesz i posprz±tasz ;]

No i te pety w umywalce tez mnie powali³y
Stary 2011-11-18, 10:53   #11
lovely_xd
Raczkowanie

no nie wiem... to ¶wie¿o upieczony ma³¿onek ;P wiêc ma chyba ¿onkê od tego, ¿eby sprz±ta³a po nim umywalkê.... ;/

problem w tym, ¿e ta ¶wie¿o upieczona ¿oneczka jest oczywi¶cie w ci±¿y i nie mo¿e tam sama sprz±taæ, musi mieæ pomoc ......

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-18, 10:53   #12
platekrozy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lovely_xd Poka¿ wiadomo¶æ
u nich w domu jest gospodarstwo i faceeci maj± swoje zajêcia, a do kobiet nale¿y sprz±tanie, gotowanie itp. ... mojego T¯ czêsto ca³± sobotê nie ma, bo jest zajêty w gosppodarstwie czy budowie, a ja pomagam jego mamie przy obiedzie czy sprz±taniu....

ostatnio mama T¯ wróci³a z zakupów i pokazywa³a jaki¶ prezent dla swej nowej synowej, jaka¶ pierdo³ka na meblo¶cianke... powiedzia³a ¿e dla mnie te¿ co¶ ma, wyci±g³a mopa i powiedzia³a ¿e to prezent dla mnie, bo lubiê myæ schody...
Dla mnie to ¿enada.
Sama uwielbiam sprz±taæ,ale nie oszukujmy siê powinno byæ gotowe na Twój przyjazd - zw³aszcza,¿e jeste¶ tam tylko w weekend.
Z mopem - có¿ znale¼li sobie sprz±taczkê - sorry tak to wygl±da.
Ja bym w ogóle tam nie przyje¿d¿a³a,po co?sprz±taæ?Jak t¿ ci±gle i tak nie ma.

Stary 2011-11-18, 10:54   #13
lovely_xd
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Poka¿ wiadomo¶æ
Zgadzam sie z powy¿szymi zw³aszcza ¿e wygl±da na to ze ani Twój T¯ ani ¿adnej z jego braci nawet placem nie ruszy przez ca³y tydzieñ... no i ja bym szczerze mówi±c odebra³a to ta ze robi± z Ciebie g³upi± - ca³y tydzieñ nikt nie sprz±ta bo wiadomo ze w pt Ty przyjedziesz i posprz±tasz ;]

No i te pety w umywalce tez mnie powali³y
mój T¯ jest tam te¿ od pi±tku do niedzieli, bo w tygodniu jest na delegacji...
Stary 2011-11-18, 10:55   #14
Monian
Zakorzenienie

Cytat:
mój T¯ jest tam te¿ od pi±tku do niedzieli, bo w tygodniu jest na delegacji...
ale to jego dom. On te¿ ma wyznaczony dy¿ur ?
Stary 2011-11-18, 10:55   #15
andzia1989r
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 308

Mo¿e zadam g³upie pytanie, ale dlaczego ¿aden z panów nie ma obowi±zku sprz±tania?

Plus dlaczego Ty w³asnego faceta nie pogonisz do roboty? Czy mo¿e to jeden z tych, którzy twierdz±, ¿e sprz±tanie to babska robota?

A co do reszty: spêdzaj±c u kogo¶ ca³y weekend pewnie bym pomog³a przy sprz±taniu i co¶ ogarnê³a, bo to ¿aden problem. Natomiast w resztê siê nie wtr±ca³a: co kto robi, co kto my¶li itd.
By³o: 83 kg
Jest: 75,5 kg
Bêdzie: 58 kg
andzia1989r jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-18, 10:55   #16
lovely_xd
Raczkowanie

¼le napisa³am.. nie pety tylko ten brat kipie czy jak to siê mówi do umywalki... popielniczkê sobie znalaz³ podczas posiedzeñ ale posprz±taæ tego ju¿ nie umie ...
Stary 2011-11-18, 10:56   #17
Krasko1
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 198

Cytat:

Przys³owiowa te¶ciowa czy jak??
Sprz±tanie przez ciebie toalety czy czegokolwiek innego jest dla mnie dziwne, przecie¿ tam nie mieszkasz! Ja rozumiem, ¿e mo¿esz pomóc (nawet czasami powinna¶) ale nikt nie powinien Ci wyznaczaæ dy¿urów! Przecie¿ nie spêdzasz tam ca³ego tygodnia i te¿ masz swój dom! A twój T¿ co na to wszystko?
Krasko1 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-18, 10:56   #18
kennedy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 18 401

wysmialabym ich jakby mi kazali kibel sprzatac. ..

bez przesady przeciez tam nie mieszkasz na codzien...

mozesz pomoc pozmywac po obiedzie albo pomoc w odkurzaniu...
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”.
kennedy jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-18, 10:56   #19
Mojwa
zuy mod

Wiadomo¶ci: 23 352
GG do Mojwa

U mojego eksa by³o podobnie, jego ciotka (która tam nie mieszka³a, tylko przychodzi³a na "kontrolê" ) kaza³a mi sprz±taæ, jak by³am tam na weekend. Co innego ogarn±æ po sobie itp, co innego sprz±taæ w czyim¶ domu.

Z drugiej strony zanim zamieszkali¶my z T¯tem, a byli¶my u mnie sami przez weekend to gdy ogarnia³am mieszkanie to go prosi³am o jak±¶ drobn± pomoc. Ale bez przesady...
To co Ty opisujesz jest CHORE.

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-18, 10:57   #20
201605020943
Konto usuniête

Cytat:

No to siê zastanów czy chcesz takiego ¿ycia. Twój facet bêdzie ca³y dzieñ siedzia³ na gospodarstwie, pewnie bêdziecie mieszkali u jego rodziców, a Ty bêdziesz "pomaga³a" te¶ciowej sprz±taæ..
Stary 2011-11-18, 10:57   #21
rnm
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 020

dziwnie, nie powiem
zdarzy³o mi siê sprz±taæ u t¿, ale nikt mnie do tego nie przymusza³, wrêcz przeciwnie - wszystkich to krêpowa³o (ale taka by³a sytuacja). Gdyby mama t¿ zarz±dzi³a co¶ takiego, to wiem, ¿e on by mi nie pozwoli³ palcem kiwn±æ. Dziwne zasady...

rnm jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-18, 10:57   #22
platekrozy
Zakorzenienie

Cytat:
¼le napisa³am.. nie pety tylko ten brat kipie czy jak to siê mówi do umywalki... popielniczkê sobie znalaz³ podczas posiedzeñ ale posprz±taæ tego ju¿ nie umie ...
To jest komedia.

Dla mnie to jest tam stereotyp : kobieta do roboty domowej i tyle.Facet w tym czasie mo¿e nawet le¿eæ.

Stary 2011-11-18, 10:58   #23
Classic
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 797

A Tobie odpowiada to, ¿e kobiety do garów i do sprz±tania? Bo wiesz, jak bêdziecie kiedy¶ razem mieszkaæ, to najpewniej on bêdzie takiego czego¶ oczekiwa³. Mnie by to zrazi³o na dzieñ dobry, ale nie wiem, jaki Ty masz do tego stosunek.

Co do prezentu w postaci mopa, to brak s³ów. Poni¿aj±ce i tyle. Ja bym tam ju¿ siê nie pojawi³a po takiej akcji. Zreszt±, ja bym nawet cudzych wc nie zaczyna³a sprz±taæ. Pomóc - jak najbardziej mogê i bardzo chêtnie to zrobiê. Ale ¿eby mi dy¿ury ustalali kiedy sprz±tam wc? Nie jest to dla mnie do ogarniêcia.
Classic jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-18, 10:59   #24
Duniaaa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 163

Cytat:

No pad³am po prostu... I Ty siê na co¶ takiego godzisz? Dla mnie niewyobra¿alne jest, ¿eby mama mojego Narzeczonka ZMUSZA£A mnie do sprz±tania ³azienki skoro z niej korzystam i przebywam u nich 2-3 dni w tygodniu. Jak dla mnie to jest co najmniej nienormalne. Moim zdaniem Ty i B jeste¶cie tam tylko go¶æmi, za to A, która tam mieszka powinna poczuæ siê odpowiedzialn± pani± domu, wzi±æ dupê w troki i sprz±taæ.
(ps. I ¿eby nie by³o nie wychodzê z za³o¿enia ¿e "go¶æ" ma le¿eæ i pachnieæ. Jak jestem u T¯ta to zawsze co¶ pomogê, czy to posprz±taæ po obiedzie, czy co¶... No ale narzucenie komu¶ sprz±tania ³azienki to jak dla mnie przegiêcie)

Duniaaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-18, 11:00   #25
lily92920
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 997

Cytat:
co o tym s±dzicie? czy wy te¿ macie wyznaczone dy¿ury sprz±tania u swoich T¯?

Przepraszam, ale... NIE! Jeszcze nigdy nie sprz±ta³am u kogo¶ wc. Dla mnie to by by³o wrêcz ¿a³osne i niesmaczne jakby mnie kto¶ o to poprosi³. Nie wyobra¿am sobie, ¿e wpadam z wizyt± do ch³opaka, a jego mama mi ka¿e kibel szorowaæ Dobra, mogê pomóc- odkurzyæ, umyæ zlew... Ale nie co tydzieñ pchaæ ³apy w wc, zmieniaæ reczniki...

Co o tym s±dzê? - Dziwn± rodzinke ma ten Twój T¯. Wygodna mamusia zrobi³a sobie z Was sprz±taczki, pomoc domow±.
lily92920 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-18, 11:00   #26
lovely_xd
Raczkowanie

mój T¯ buduje nam dom i ma tam ju¿ du¿o pracy... ale w porównaniu do swoich braci to naprawia³ ostatnio tam umywalkê (zatkana by³a) i potem te¿ posprz±ta³ ca³e WC (nawet lepiej ni¿ ja czy A.. ;P) .. a te jego leniwe braciszki to nawet nie umi± wyrzuciæ do kosza koñcówki po papieru toaletowym... kiedy¶ tam przyjecha³am to by³y chyba 4 zu¿yte papiery toaletowe i ciêzko by³o im to wyrzuciæ ;/
Stary 2011-11-18, 11:01   #27
andzia1989r
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 308

Cytat:

Doczyta³am teraz.

I powiem tak: w fajne bagienko siê pakujesz nie ma co.
By³o: 83 kg
Jest: 75,5 kg
Bêdzie: 58 kg
andzia1989r jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-18, 11:02   #28
201605020943
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez rnm Poka¿ wiadomo¶æ
dziwnie, nie powiem
zdarzy³o mi siê sprz±taæ u t¿, ale nikt mnie do tego nie przymusza³, wrêcz przeciwnie - wszystkich to krêpowa³o (ale taka by³a sytuacja). Gdyby mama t¿ zarz±dzi³a co¶ takiego, to wiem, ¿e on by mi nie pozwoli³ palcem kiwn±æ. Dziwne zasady...
Zgadzam siê.

Ja u T¯ w domu czuje siê jak u siebie Wiêc pomogê np. przy wyci±gniêciu naczyñ ze zmywarki albo umyciu garnków (zw³aszcza jak gotujemy co¶ razem, dla siebie), nasypiê psu karmy, pomogê T¯ nakryæ do sto³u, ale nie wyobra¿am sobie, ¿eby kto¶ wrêczy³ mi mopa albo domestos i kaza³ sprz±taæ...
Stary 2011-11-18, 11:02   #29
viki1988
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 975

Cytat:
u nich w domu jest gospodarstwo i faceeci maj± swoje zajêcia, a do kobiet nale¿y sprz±tanie, gotowanie itp. ...
I co? pasuje Ci taki powdiza³ obowi±zków (bo nie licz ¿e T¯ np.po ¶lubie bedzie chcia³ nagle siê podzieliæ po równo)? Bo mi by nie pasowa³
Cytat:
mojego T¯ czêsto ca³± sobotê nie ma, bo jest zajêty w gosppodarstwie czy budowie, a ja pomagam jego mamie przy obiedzie czy sprz±taniu....
Nie rozwa¿a³a¶ np. przyjazdu w sobote wieczorem i powrotu w niedzielê? bo to troche bez sensu jak ca³y dzien i tak jeste¶ sama....
Cytat:

co za chamstwo...
z reszt± ustalanie "dy¿urów" moim zdaniem te¿ by³o chamskie, co innego jakby POPROSI£A czy by¶ mog³a od czasu do czasu sprz±tn±æ ³azienkê a nie jakie¶ narzucanie ¿e musisz...
Cytat:

ja bym nagada³a jego ¿oneczce ¿e jaki on nie wychowany z tymi petami i w ¿yciu bym tego nie sprz±tnê³a za ka¿dym razem bym wo³a³a j± albo jego

Edytowane przez viki1988
Czas edycji: 2011-11-18 o 11:03
viki1988 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-18, 11:04   #30
Monian
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Poka¿ wiadomo¶æ
I co? pasuje Ci taki powdiza³ obowi±zków (bo nie licz ¿e T¯ np.po ¶lubie bedzie chcia³ nagle siê podzieliæ po równo)? Bo mi by nie pasowa³ :nie

Nie rozwa¿a³a¶ np. przyjazdu w sobote wieczorem i powrotu w niedzielê? bo to troche bez sensu jak ca³y dzien i tak jeste¶ sama....

co za chamstwo...

ja bym nagada³a jego ¿oneczce ¿e jaki on nie wychowany z tymi petami i w ¿yciu bym tego nie sprz±tnê³a za ka¿dym razem bym wo³a³a j± albo jego
otó¿ to . Ty masz sprz±taæ pod doros³ym facecie ? w ¿yciu bym tego nie ruszy³a

i faktycznie mo¿e by¶ przyje¿d¿a³a po prostu w sobote wieczorem , bez sensu samej siedzieæ z mi³± te¶ciow± ca³y dzieñ.
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-12-18 11:02:59

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.