|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Monaco - wszystko o tym miejscu :)
Witajcie,od dawna myślę o odwiedzeniu Monaco,czy któraś z was była? Jakie wrażenia? Co warto odwiedzić? Jakie są koszta pobytu (domyślam się że niemałe)? Jak się tam najlepiej dostać (preferuję samoloty)? Czy znacie jakieś przyjemne,godne polecenia hotele? Ogólnie wszystkie informacje,wskazówki,ciek awostki i zdjęcia mile widziane
![]() Edytowane przez Blonde_Stranger Czas edycji: 2008-10-08 o 16:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Podróżniczka
|
Dot.: Monaco - wszystko o tym miejscu :)
Byłamw Monaco raz, przez jeden dzień. Ciężko powiedzieć jak tam jest z noclegami, zawsze odwiedza się Monaco podczas wycieczek objazdowych autokarowych. Jedno jest pewne, że hoteli nie brakuje. Monaco jest piękne. W okolicy kasyna jest śliczny park, z którego można podglądać domy bogaczy z basenami na dachach. Możecie też przejechać się trasą... Formuły 1. Ciekawe przeżycie
![]() Jeśli chodzi o loty to żeby dostać się do Monaco najlepiej wybrać lotnisko w Nicei i wypożyczyć auto na lotnisku. Z lotniska do Monaco jest prosta droga autostradą, jak dla mnie ok. 30 min do godziny. Tanie linie lotnicze, najpewniej Ryanair latają do Nicei, więc nie powinnaś mieć kłopotów ze znalezieniem lotu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Monaco
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedzi dziewczyny! Cudne zdjęcia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Hmmm... też byłam w Monaco jeden dzien i szczerze mówiąc nie wiem co tam można robić dłuzej jeśli nie masz 10 tys zeby je przegrać w kasynach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja również byłam w Monaco w trakcie wyjazdu do Hiszpanii na takiej jedno, a właściwie pół dniowej wycieczce.
Tam jest po prostu pięknie, bosko i cudownie. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
ale sie rozmarzyłam~~~~~~ podczas jakiejs podrozy na zachod postaram sie zarezerwowac jeden dzien na wypad do monako~~~~~~
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
A ja bylam 10 lat temu w Monaco na kilka godzin (to byla wycieczka przez polowe Europy)... Pamietam, ze szukalismy McDonalda, bo wtedy nie moglismy sobie na duzo pozwolic, ale nie moglismy nigdzie go znalezc wiec chodzilismy z pustymi brzuchami
![]() Wczeniej udalo nam sie wejsc do kasyna (ja i moje dwie przyjaciolki mialysmy "przypadkowo" ladne sukienki na sobie ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Ja bylam w Monako w sierpniu. Bardzo mi sie tam podobalo, ale rowniez uwazam ze nie ma sensu jechac na dluzej niz jeden dzien. Ja mialam zakwaterowanie w Nicei, i pojechalismy na wlasnie jednodniowa wycieczke do Monako i do Cannes.
Z tego co pamietam to bilet na pociag kosztowal 6 euro( powrotny, dla osob ponizej 26 roku zycia), wiec wcale nie bylo drogo. Ale atmosfera jest super, piekne wypasione statki, wille, jest tez ladny palac krolweski i super widok z samej gory. Napisz jak wrazenia po powrocie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
zielony stworek
|
Planujemy jechać do Monako z mężem na 5 rocznicę i właśnie szukamy noclegu w Monte Carlo.
![]() Nicea i Saint Tropez też jest na naszej liście do odwiedzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
mOLDerator
|
Byłam wiele lat temu w Monako, ale w ten sposób, że generalnie przybywaliśmy w Nicei, a Monako to był jednodniowy wypad i mimo, że było to sto lat temu to bardzo miło wspominam. Kiedyś jeszcze pewnie tam wrócę, żeby dzieciakom pokazać, natomiast też z opcją spania w Nicei, bo Monako to bardziej takie na wycieczkę fakultatywną, no ale co kto lubi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
astro-loszka
|
Byłam w Monaco, a konkretnie w Monte Carlo tydzień temu, przez 1 dzień (bazę mieliśmy we Włoszech).
Piękne krajobrazy - góry i prześliczna zatoka ![]() Językiem urzędowym jest francuski, ale spokojnie można się dogadać po włosku i angielsku. Jest dużo turystów z różnych krajów. Ceny (w knajpach, sklepach) wyższe niż np. we Włoszech.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:07.