|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
Flirt w pracy
Kobiety z większą ilością doświadczenia życiowego niż ja: jakie macie wskazówki na zmniejszenie chemii między Wami a współpracownikiem, który Wam się podoba? Chodzi tylko o chemię, w żadne porozumienie dusz nie wierzę.
Jestem singielką, więc myśl o mężu albo chłopaku odpada. Chodzi o ogólną strategię, bo zdarza mi się to już któryś raz. Uprzedzając zarzuty - swoje życie mam i staram się utrzymywać kontakty poza pracą. A pracuję bardzo dobrze - to chyba zresztą część problemu - wyróżniam się swoją aktywnością, niektórych facetów moja pewność siebie jara, odbierają ją jako grę, prowokację. A ja też lubię grać i wygrywać, chociaż powtarzam sobie, że akurat w tej dziedzinie muszę spasować. Nie chodzę do pracy, żeby z kimkolwiek flirtować i chcę, żeby tak zostało. Mam z tym związane bardzo negatywne doświadczenia z poprzedniej pracy. Taki flirt to duże ryzyko, którego ja obecnie nie chcę podejmować. Tyle, że jak zwykle rozum jedno... |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Flirt w pracy
Cytat:
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Trzymać dystans, nie dopuszczać, by rozmowy przechodziły na grunt prywatny, starać się nie pracować we wspólnych projektach. Nie wychodzić razem po pracy. Taktować go normalnie, nie być niemiła, ale w przypadku zainteresowania drugiej strony, nie robić złudnych nadziei.
Ja Cię również rozumiem dlaczego tego nie chcesz, miałem podobną sytuację w życiu i skończyło się to dość przykro. Genralnie są ludzie, którzy poznają drugie połówki w pracy, i to wcale nie tak mało, ale z mieszaniem spraw zawodowych i prywatnych trzeba uważać. |
|
|
|
|
#4 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Z tym pierwszym myślę, że nie powinnaś mieć większych problemów, ale jeśli chodzi o to drugie no to cóż... serce nie sługa. Chyba pozostaje tylko tłumaczyć sobie, że masz inne priorytety i tego się trzymać. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie flirtuję z nim jakoś bardzo, zawsze staram się kontrolować i zwykle wychodzi. On nie wydaje się jakoś mocno zainteresowany. Ja zresztą też nie jestem, po prostu dobrze wygląda i jest dla mnie z różnych względów trochę wyzwaniem (nie jest moim szefem, chodzi raczej o charakter). Z tym, że tak jak piszę, to nie jest pierwszy raz kiedy to mi się zdarza. Teraz mamy spotkanie w kilkuosobowym teamie. Muszę być, ale zastanawiam się czy nie zaproponować, że podłączę się telefonicznie. U nas mnóstwo osób robi z różnych względów home office, więc nie byłoby to super dziwne, chociaż połączenia przerywają, mikrofon nie łapie wszystkiego i jest to oczywiście trudniejsze niż rozmowa f2f. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
mieć faceta, który zadba o to, byś nie myślała o kolegach z pracy.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Owszem. Ale prostacko nazwałabym twój problem "brak seksu rzuca na mózg"
![]() Libido ci szaleje, nos wyczuwa feromony męskie w pobliżu i nawet jak nie chcesz, to podświadomość działa i zachęca do działania.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#10 |
|
Konto usunięte
|
Zdaje sobie z tego sprawę, ale nie pomaga mi to w rozwiązaniu problemu.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
to wynajmij sobie pana do zaspokajania potrzeb
|
|
|
|
#12 |
|
Konto usunięte
|
Jak jest tylko chemia do współpracownika to albo nawiążesz romans biurowy, potraktujesz to jako przygodę i tyle. Gorzej jak się któreś z was zaangażuje emocjonalnie. Powiem Ci jedno, pomimo że masz doświadczenia jakie masz (przeżyłaś to w poprzedniej pracy), uwierz, że często jest tak, że zamiast się uczyć na błędach, popełniamy takie same błędy po raz kolejny.
A może po prostu masz duszę zdobywcy i Cię to niesamowicie kręci, że udaje Ci się zdobywać kogoś z pozoru niedostępnego? |
|
|
|
|
#13 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Facet jest naprawdę przystojny, 100% mój typ. Gdybym spotkała go na portalu randkowym również zwróciłabym na niego uwagę. |
||
|
|
|
|
#14 |
|
Konto usunięte
|
Rozumiem Cię doskonale. Wiesz, lepiej jest jak się kręci z kimś z osobnego oddziału/działu, niż z kimś z kim się siedzi pokój w pokój/w tym samym pokoju.
Fajnie, że podoba Ci się wizualnie, to jest wbrew pozorom ważne. Mam wrażenie, że kręci Cię w całości. Może warto się rzucić w wir tego romansu.... |
|
|
|
|
#15 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
On ze mną nie flirtuje Jest miły, sympatyczny, i jakoś tak wyszło, że współpracujemy ze sobą intensywniej niż z pozostałymi członkami zespołu - ale to pewnie dlatego, że ja się mocno w projekt zaangażowałam.Ja z nim zresztą też nie flirtuję, wspominałam swoje fatalne doświadczenia. Nie chcę przechodzić tego ponownie. Nie wiem nawet czy nie jest w związku. Wiek taki, że większość osób już jest (mój zresztą też). Mnie kręci głównie jego niedostępność. Na poziomie osobowości w pewnym stopniu nawet mnie irytuje, w każdym razie pokrewieństwo dusz to nie jest. Ale męczy mnie to koszmarnie
Edytowane przez 201705071030 Czas edycji: 2015-12-11 o 19:05 |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Konto usunięte
|
Oj nie ma ludzi niedostępnych
A z Twoich postów między wierszami da się wyczytać, że tak czy tak go zdobędziesz choćby dla samego zdobycia.
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A widzieć nie będziemy się teraz przez dłuższą chwilę i nie mam na myśli tylko przerwy świątecznej, więc już raczej nic z tego nie będzie. Tak naprawdę wcale bym go nie chciała - facet jest dosyć arogancki i skoncentrowany na sobie i ogólnie, to kim ja nie jestem graniczące czasami z chamstwem. Naprawdę kiepsko się z nim pracuje - i to nie jest tylko moja opinia, nawet nie przede wszystkim moja opinia... A najgorsze jest to, że mnie to niesamowicie kręci ![]() I ciało ma niesamowite. I kiedy siedzę tuż obok niego, te wszystkie feromony... Naprawdę muszę wypracować metody radzenia sobie z takimi sytuacjami
Edytowane przez 201705071030 Czas edycji: 2015-12-18 o 18:36 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.