Flirt w pracy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-12-05, 23:48   #1
201705071030
Konto usunięte

Flirt w pracy

Kobiety z większą ilością doświadczenia życiowego niż ja: jakie macie wskazówki na zmniejszenie chemii między Wami a współpracownikiem, który Wam się podoba? Chodzi tylko o chemię, w żadne porozumienie dusz nie wierzę.

Jestem singielką, więc myśl o mężu albo chłopaku odpada.

Chodzi o ogólną strategię, bo zdarza mi się to już któryś raz.

Uprzedzając zarzuty - swoje życie mam i staram się utrzymywać kontakty poza pracą. A pracuję bardzo dobrze - to chyba zresztą część problemu - wyróżniam się swoją aktywnością, niektórych facetów moja pewność siebie jara, odbierają ją jako grę, prowokację. A ja też lubię grać i wygrywać, chociaż powtarzam sobie, że akurat w tej dziedzinie muszę spasować. Nie chodzę do pracy, żeby z kimkolwiek flirtować i chcę, żeby tak zostało.

Mam z tym związane bardzo negatywne doświadczenia z poprzedniej pracy. Taki flirt to duże ryzyko, którego ja obecnie nie chcę podejmować. Tyle, że jak zwykle rozum jedno...
201705071030 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-06, 11:40   #2
bluebluesky
Zakorzenienie

Dot.: Flirt w pracy

Cytat:
Napisane przez whatever007 Pokaż wiadomość
Kobiety z większą ilością doświadczenia życiowego niż ja: jakie macie wskazówki na zmniejszenie chemii między Wami a współpracownikiem, który Wam się podoba? Chodzi tylko o chemię, w żadne porozumienie dusz nie wierzę.

Jestem singielką, więc myśl o mężu albo chłopaku odpada.

Chodzi o ogólną strategię, bo zdarza mi się to już któryś raz.

Uprzedzając zarzuty - swoje życie mam i staram się utrzymywać kontakty poza pracą. A pracuję bardzo dobrze - to chyba zresztą część problemu - wyróżniam się swoją aktywnością, niektórych facetów moja pewność siebie jara, odbierają ją jako grę, prowokację. A ja też lubię grać i wygrywać, chociaż powtarzam sobie, że akurat w tej dziedzinie muszę spasować. Nie chodzę do pracy, żeby z kimkolwiek flirtować i chcę, żeby tak zostało.

Mam z tym związane bardzo negatywne doświadczenia z poprzedniej pracy. Taki flirt to duże ryzyko, którego ja obecnie nie chcę podejmować. Tyle, że jak zwykle rozum jedno...
Czyli, o ile dobrze zrozumialam, flirtujesz w pracy, ale chcesz to ograniczyc? Ja bym po prostu nie dopuszczala do takich sytuacji, a teksty podrywaczy puszczala mimo uszu i ignorowala.
Stary 2015-12-06, 12:14   #3
_pantograf
Raczkowanie

Trzymać dystans, nie dopuszczać, by rozmowy przechodziły na grunt prywatny, starać się nie pracować we wspólnych projektach. Nie wychodzić razem po pracy. Taktować go normalnie, nie być niemiła, ale w przypadku zainteresowania drugiej strony, nie robić złudnych nadziei.

Ja Cię również rozumiem dlaczego tego nie chcesz, miałem podobną sytuację w życiu i skończyło się to dość przykro. Genralnie są ludzie, którzy poznają drugie połówki w pracy, i to wcale nie tak mało, ale z mieszaniem spraw zawodowych i prywatnych trzeba uważać.
_pantograf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-06, 12:26   #4
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez whatever007 Pokaż wiadomość
Kobiety z większą ilością doświadczenia życiowego niż ja: jakie macie wskazówki na zmniejszenie chemii między Wami a współpracownikiem, który Wam się podoba?
Pytasz w jaki sposób to jego zniechęcić, czy jak samej się zdystansować?
Z tym pierwszym myślę, że nie powinnaś mieć większych problemów, ale jeśli chodzi o to drugie no to cóż... serce nie sługa. Chyba pozostaje tylko tłumaczyć sobie, że masz inne priorytety i tego się trzymać.
Stary 2015-12-06, 12:53   #5
201705071030
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Pytasz w jaki sposób to jego zniechęcić, czy jak samej się zdystansować?
Z tym pierwszym myślę, że nie powinnaś mieć większych problemów, ale jeśli chodzi o to drugie no to cóż... serce nie sługa. Chyba pozostaje tylko tłumaczyć sobie, że masz inne priorytety i tego się trzymać.
Samej się zdystansować, zachowując się przy tym zupełnie normalnie i mogąc z nim współpracować.

Nie flirtuję z nim jakoś bardzo, zawsze staram się kontrolować i zwykle wychodzi.

On nie wydaje się jakoś mocno zainteresowany. Ja zresztą też nie jestem, po prostu dobrze wygląda i jest dla mnie z różnych względów trochę wyzwaniem (nie jest moim szefem, chodzi raczej o charakter).

Z tym, że tak jak piszę, to nie jest pierwszy raz kiedy to mi się zdarza.

Teraz mamy spotkanie w kilkuosobowym teamie. Muszę być, ale zastanawiam się czy nie zaproponować, że podłączę się telefonicznie. U nas mnóstwo osób robi z różnych względów home office, więc nie byłoby to super dziwne, chociaż połączenia przerywają, mikrofon nie łapie wszystkiego i jest to oczywiście trudniejsze niż rozmowa f2f.
Stary 2015-12-07, 00:39   #6
Elfir
Zakorzenienie

mieć faceta, który zadba o to, byś nie myślała o kolegach z pracy.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-07, 02:02   #7
201606291621
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość

Tobie autorko chyba brakuje faceta, że aż taki problem z tego typu rzeczami masz, zwłaszcza że nie chodzi o jakieś zakochanie
201606291621 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-07, 20:42   #8
201705071030
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
To nie jest coś, co można znaleźć ot tak na zawołanie. Chyba, że ktoś jest wyjątkowo niewymagający albo ma wyjątkowe szczęście.
Stary 2015-12-07, 21:10   #9
Elfir
Zakorzenienie

Owszem. Ale prostacko nazwałabym twój problem "brak seksu rzuca na mózg"

Libido ci szaleje, nos wyczuwa feromony męskie w pobliżu i nawet jak nie chcesz, to podświadomość działa i zachęca do działania.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Stary 2015-12-07, 21:20   #10
201705071030
Konto usunięte

Zdaje sobie z tego sprawę, ale nie pomaga mi to w rozwiązaniu problemu.
Stary 2015-12-07, 23:23   #11
Elfir
Zakorzenienie

to wynajmij sobie pana do zaspokajania potrzeb

T.Pratchett

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-08, 10:36   #12
2016070953
Konto usunięte

Jak jest tylko chemia do współpracownika to albo nawiążesz romans biurowy, potraktujesz to jako przygodę i tyle. Gorzej jak się któreś z was zaangażuje emocjonalnie. Powiem Ci jedno, pomimo że masz doświadczenia jakie masz (przeżyłaś to w poprzedniej pracy), uwierz, że często jest tak, że zamiast się uczyć na błędach, popełniamy takie same błędy po raz kolejny.
A może po prostu masz duszę zdobywcy i Cię to niesamowicie kręci, że udaje Ci się zdobywać kogoś z pozoru niedostępnego?
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-08, 11:05   #13
201705071030
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
Jak jest tylko chemia do współpracownika to albo nawiążesz romans biurowy, potraktujesz to jako przygodę i tyle. Gorzej jak się któreś z was zaangażuje emocjonalnie. Powiem Ci jedno, pomimo że masz doświadczenia jakie masz (przeżyłaś to w poprzedniej pracy), uwierz, że często jest tak, że zamiast się uczyć na błędach, popełniamy takie same błędy po raz kolejny.
Ten romans to nawet byłby kiepski, bo pracujemy zazwyczaj w dwóch różnych oddziałach i widujemy się tylko od czasu do czasu (nie chcę bliżej tłumaczyć, żeby nie ryzykować zostanie rozpoznaną), ale szefowstwo mamy wspólne i ludzi znamy tych samych.

Cytat:
A może po prostu masz duszę zdobywcy i Cię to niesamowicie kręci, że udaje Ci się zdobywać kogoś z pozoru niedostępnego?
Tak, to prawdopodobnie to. Z tym, że ważnym czynnikiem jest tu jego wygląd.

Facet jest naprawdę przystojny, 100% mój typ. Gdybym spotkała go na portalu randkowym również zwróciłabym na niego uwagę.
Stary 2015-12-08, 11:32   #14
2016070953
Konto usunięte

Rozumiem Cię doskonale. Wiesz, lepiej jest jak się kręci z kimś z osobnego oddziału/działu, niż z kimś z kim się siedzi pokój w pokój/w tym samym pokoju.
Fajnie, że podoba Ci się wizualnie, to jest wbrew pozorom ważne. Mam wrażenie, że kręci Cię w całości. Może warto się rzucić w wir tego romansu....
Stary 2015-12-11, 18:42   #15
201705071030
Konto usunięte

Cytat:
Rozumiem Cię doskonale. Wiesz, lepiej jest jak się kręci z kimś z osobnego oddziału/działu, niż z kimś z kim się siedzi pokój w pokój/w tym samym pokoju.
Fajnie, że podoba Ci się wizualnie, to jest wbrew pozorom ważne. Mam wrażenie, że kręci Cię w całości. Może warto się rzucić w wir tego romansu....

On ze mną nie flirtuje Jest miły, sympatyczny, i jakoś tak wyszło, że współpracujemy ze sobą intensywniej niż z pozostałymi członkami zespołu - ale to pewnie dlatego, że ja się mocno w projekt zaangażowałam.

Ja z nim zresztą też nie flirtuję, wspominałam swoje fatalne doświadczenia. Nie chcę przechodzić tego ponownie.

Nie wiem nawet czy nie jest w związku. Wiek taki, że większość osób już jest (mój zresztą też).

Mnie kręci głównie jego niedostępność. Na poziomie osobowości w pewnym stopniu nawet mnie irytuje, w każdym razie pokrewieństwo dusz to nie jest.

Ale męczy mnie to koszmarnie

Edytowane przez 201705071030
Czas edycji: 2015-12-11 o 19:05

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-11, 20:42   #16
2016070953
Konto usunięte

Oj nie ma ludzi niedostępnych A z Twoich postów między wierszami da się wyczytać, że tak czy tak go zdobędziesz choćby dla samego zdobycia.
Stary 2015-12-18, 17:13   #17
201705071030
Konto usunięte

Cytat:
Oj nie ma ludzi niedostępnych A z Twoich postów między wierszami da się wyczytać, że tak czy tak go zdobędziesz choćby dla samego zdobycia.
No właśnie niestety nie. Wyszedł z tego tylko flirt. Zainicjowany chyba raczej przeze mnie, ale bardzo delikatny, tak żeby jakby coś nie można nic mi zarzucić. Bardziej wyrazy sympatii niż flirt. On najpierw zareagował bardzo pozytywnie i eskalował flirt, potem jakby się speszył, nawet nie patrzył mi w oczy.

A widzieć nie będziemy się teraz przez dłuższą chwilę i nie mam na myśli tylko przerwy świątecznej, więc już raczej nic z tego nie będzie.

Tak naprawdę wcale bym go nie chciała - facet jest dosyć arogancki i skoncentrowany na sobie i ogólnie, to kim ja nie jestem graniczące czasami z chamstwem. Naprawdę kiepsko się z nim pracuje - i to nie jest tylko moja opinia, nawet nie przede wszystkim moja opinia...

A najgorsze jest to, że mnie to niesamowicie kręci

I ciało ma niesamowite. I kiedy siedzę tuż obok niego, te wszystkie feromony... Naprawdę muszę wypracować metody radzenia sobie z takimi sytuacjami

Edytowane przez 201705071030
Czas edycji: 2015-12-18 o 18:36
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości