|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Książki duże litery
Dziewczyny, miałą może któraś z was styczność z książkami dla seniorów z dużymi literami? Moja babcia żaliła mi się ostatnio, że kiedyś czytała, a teraz ie widzi, zainteresowałam się, znalazłam co prawda kilka, ale zastanawiam się, czy jest to zmiana o jedną wielkość czcionki (w sensie z 12 na 14), czy rzeczywiście 88-letnia kobieta da radę to przeczytać. W stacjonarnych nigdzie nie ma, pytałam w Empiku, w Matrasie (Martas ma w internetowej), pytałam w tanich książkach, ale zostaje mi tylko zamówić, a nie chcę robić tego w ciemno.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Naczelna Wizażanka:)
|
Dot.: Książki duże litery
Widziałam takie książki u Prószyńskiego, ale babcia sama musiałaby zobaczyć, żeby się wypowiedzieć, czy dla niej ta czcionka jest okej. Ja mam dużą i skomplikowaną wadę wzroku, ale mam dobre okulary i mogę czytać w normalnej, standardowej czcionce (przy tych starych książkach ta mała drobnica jednak mnie męczy i odpuszczam), więc nie podpowiem.
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() I właśnie o te ksiażki z Prószyńskiego mi chodziło, bo tylko oni to robią obecnie, tylko tak jak mówię - nie ma tego w stacjonarnych, więc nie mam nawet jak tego "pomacać" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Naczelna Wizażanka:)
|
Cytat:
Kupiłabym jedną "na spróbowanie", bo pewnie inaczej się nie dowiesz. Może babcia coś zobaczy i będzie miała dużą radość ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Dla mnie w tej serii różnica w czcionce wygląda tak jak pod tym linkiem w galerii http://jack.pl/Nowy-Testament---wyda...arta,id,K03267
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Moj tata ma problem ze wzrokiem, ale uwielbia czytac, tez szukalam takich ksiazek dla niego ale odpowiedniej czcionki nie znalazlam niestety. Kupilam mu kindla (uzywany dalam grosze na ebayu) i tam sobie reguluje czcionke jaka chce, ksiazek multum to wyboru i mowi ze oczy mu sie tak nie mecza jak przy zwyklych ksiazkach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:04.