![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() drań wrócił do byłej - czy ten odgrzewany kotlet się uda?
Cześć dziewczyny!
Jak w temacie - facet zostawił mnie dla byłej. Wczoraj. Oczywiście, boli jak cholera, ale było nie było- do mnie nie ma już powrotu. Zastanawia mnie inna rzecz- czy taki odgrzewany kotlet ma jakiekolwiek szanse powodzenia? Oceńcie same: Byli ze sobą 8 lat. Pierwszy związek, pierwszy seks, wspólne wkraczanie w dorosłość. Ona wyjeżdża za granicę (ameryka) na dwa lata. Są ze sobą na odległość. On na jej urodziny szykuje kosztowną niespodziankę, tymczasem ona tego samego dnia dzwoni z płaczem, że za jego plecami była na randce. Postawiają ostudzić emocje i zrobić sobie przerwę. Tu chłopak poznaje mnie, gorące uczucie (ah, jaka byłam głupia!) Wysłuchiwanie, jak to była robiła go w jajo. Że przez te 8 lat nigdy nie była go pewna na 100%, że ona nie wie, że jest za młoda na poważne decyzje... ... po 3 miesiącach rozłąki odnawiają kontakt i mój były w podskokach do niej przemierza Atlantyk. Jeśli kocha - nie obwiniam [cenzura], niech się szczęści. Nie chcę mężczyzny, którego inna ma na zawołanie. Tylko zastanawiam się, czy takie związki mają sens? Wrócą do siebie i będą szczęśliwi? Teraz spadły klapki z jej oczu, że to miłość jej życia, jednak? Skoro przez 8 lat nie była go pewna? Od znajomych wiem, że nie dbała o niego tak bardzo, przez dwa miesiące potrafili raz rozmawiać przez telefon.. Mam wrażenie, że to typowy pies ogrodnika. Sama nie chce, innej nie da. A może się mylę?
only vinyl is real. Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-03-25 o 20:11 Powód: Słownictwo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: drań wrócił do byłej - czy ten odgrzewany kotlet się uda?
Może im się uda, może oboje chcieli spróbować czegoś innego (sama pisałaś że byli swoimi pierwszymi partnerami) a jak to przemysleli to jednak stwierdzili że to było to.
Może im się nie uda, wrócą do siebie i dojdą do wniosku, że jednak rzeczy które ich dzieliły są jednak nie do przeskoczenia. Można gdybać i gdybać ale nikt nie będzie znał na to odpowiedzi Ty nie czekaj, staraj się zapomnieć. Pewnie marne pocieszenie, ale dobrze że tylko 3 mce Ci zmarnował.
![]() |
#3 |
*sportaddict*
|
Ale co Cię tak martwi, czy im się uda
![]() To bardzo przykre, co się stało, rozumiem, że czujesz się zraniona i rozżalona ale wizualizowanie sobie, jak im będzie źle razem i jakie ona czy on mają paskudne charaktery naprawdę nic Ci nie da. Skup się na sobie i swoim szczęściu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zielona Driada
|
Dobrze się stało, że nie zmarnował więcej Twojego czasu i z tego powinnaś się cieszyć. Widać to nie była wielka miłość z jego strony, skoro wystarczyło skinienie byłej i o wszystkim zapomniał. Jakby na to nie spojrzeć 8 lat to szmat czasu, dużo ich pewnie łączy.
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Udać się może... ale to będzie wyjątek. Znam jedną taką parę. Rozstanie jest z jakichś powodów. Ciężko później przeskoczyć i te powody, i dodatkowe przygody w trakcie przerwy
![]() 3 miesiące to nie tak długo. Ciesz się, że tak szybko poleciał, szkoda więcej czasu ![]() A ja osobiście nigdy nie wracam do byłych i byłych nie przyjmuję. Choćby nie wiem co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-03-25 o 20:11 Powód: Słownictwo w cytacie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
uparta chmura
|
Eshwiem co czujesz, przezyłam kiedyś to samo.... Niestety/stety im się udało, chociaż chłopak ponoć żałował swojej decyzji. Lecz marna to była dla mnie pociecha. Trzymaj się ciepło i staraj się nie myśleć o tym frajerze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
cóż - ja uważam, że oni się nigdy nie rozstali, tak emocjonalnie
ot mieli epizod w związku - ona jakiegoś faceta a on Ciebie - niestety facet pewnie na początku miał urażoną dumę to sobie znalazł zastępstwo - bo co, one nie może? ale wiesz emocje ostygły i wyszło kto za kim tęskni... nie każda decyzja o rozstaniu to błąd, czasem ludzie po prostu potrzebują odpocząć, ochłonąć i z Twojego opisu wydaje mi się, że tak było w ich przypadku dla Ciebie o tyle lepiej, że się szybko zorientowali i facet nie zmarnował więcej Twojego czasu
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam za odpowiedzi!
Pewnie, powinnam mieć to w dupie- ale zastanawiam się z tego powodu, że ja: a. nie wróciłabym do dziewczyny, która zdradziła mnie za plecami i nigdy nie była pewna, czy jestem tym jedynym b. nie wróciła do chłopaka, który na 3 miesiące znalazł sobie zastępstwo!
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Według mnie powroty mają sens. Znam wiele par, które do siebie wróciły,np po roku i są ze sobą długo (jedna para jakieś 25 lat). Także jak najbardziej ma to sens, jeżeli w czasie rozłąki oboje przemyślą sobie wszystko, zmienią się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak się kogoś kocha to się różne reguły - nawet własne - nagina
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Nie, tak nie jest
![]() Coś na zasadzie- facet mnie bije, odchodzę. Nawet jeśli kocham. Facet mnie zdradza, również odchodzę.
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
3 miesiące rozłąki po 8 latach to nic tak naprawdę. Ciebie nie zdziwił fakt, że on tak szybko szuka kogoś nowego?
Może się im uda, ale jego eks mieszka za granicą, tutaj jest raczej problem związku na odległość. W utrzymanie związku na odległość ja nie wierzę. Poza tym to już nie Twój problem ![]()
"(...)Wierzę, że śmiech jest najlepszym sposobem na spalanie kalorii. Wierzę w całowanie, dużo całowania. Wierzę w bycie silnym, gdy wszystko wydaje się być nie tak. Wierzę, że szczęśliwe dziewczyny to najpiękniejsze dziewczyny. Wierzę, że jutro jest kolejny dzień i wierzę w cuda". -Audrey Hepburn Edytowane przez Coco97 Czas edycji: 2016-03-25 o 20:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Znam tylko jedną parę, która do siebie wróciła i są szczęśliwi. Pozostałe pary wracające do siebie szybko się ponownie rozstaly, bo były kłótnie, zale, w jednym przypadku ponowne zdrady ze strony kobiety. Nie warto było wracać.
Myślę, że im też się nie uda. 8 lat to dużo, ale skoro była przerwa, to nie bez przyczyny. Pewnie oboje czuli, że to bez sensu, a dziewczyna to pies ogrodnika, ona nie ma, to i niech inna też nie ma. Za jakiś czas pewnie oboje znowu dojdą do wniosku, że to przyzwyczajenie czy dawny sentyment. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Nauka z tego taka, żeby nie ufać facetom, którzy w nowym źle mówią o byłych.
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
sissy that walk
|
Sama napisałaś, że postanowili "zrobić sobie przerwę" - rozumiałabym to jako baaardzo wysokie prawdopodobieństwo zejścia się. Burackie i chamskie z jego strony jest to, że będąc w stanie "zawieszenia" wszedł w inny związek, nie powinien był w ogóle zawracać Ci głowy, ale to czy im wyjdzie czy nie to ostatnia rzecz, nad którą powinnaś rozmyślać.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Dziewczyna może zerwać jako pierwsza, nawet zaręczyny. Może się unosić dumą. Ale gdzieś tam w głębi jest rozbita, nie może zapomnieć i tylko czeka i gdy się doczeka, choćby po 1.5 roku - wracają do siebie. Z życia wzięte, true story. A czy to się dalej utrzyma to już czas pokaże.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
zwłaszcza jeżeli w 3 miesiące zdążyli wejść w nowy związek w ramach nagłego przypływu gorących uczuć a to wszystko zaraz po 8 latach bycia z poprzednią partnerką
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Facet, ktory za duzo mowi o eks to zawsze podejrzana sprawa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Tak jak tu wspomniała tutaj już jedna osoba-oni sie TAK NAPRAWDĘ nigdy nie rozstali( emocjonalnie) .
Sama jestem w bardzo podobnej sytuacji i byłam, więc wiem o co chodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Zawsze mają szansę. Ja znam parę, która w ciągu 10 lat rozstawała się kilkukrotnie, a obecnie są małżeństwem. Skoro facet wybrał jak wybrał to widocznie miał po temu poważny powód.
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
to jest bardziej niz pewne ze bylas takim sprawdzianem dla niego czy on tez moze znalesc kogos na randke
ja bym sie wogole w to nieangazowala szczegolnie jak tak rozkminial te rozstanie widac na kilometr ze sie z tym nie pogodzil i szukal pocieszenia nie zwiazku mysle ze moze im sie udac ale nie na odleglosc9nie wiem kiedy ona zamierza wrocic) w kazdym razie nie rob sobie zbyt wielkich nadzieji ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oboje zrozumieli, że zarówno jeśli chodzi o życie jak i o seks z innymi szału nie ma, że łączyło ich coś wyjatkowego i wrócili do siebie. Nie takie rzeczy ludzie sobie wybaczają. Zresztą czasem warto wybaczyć, jeśli to ten jedyny. A jeśli to prawdziwa miłość to związek wychodzi z takiego kryzysu silniejszy. Twoim błędem było pakowanie się w związek z człowiekiem świeżo po wieloletnim związku, jeszcze pełnym emocji. Nawet jeśli związek z byłą nie przetrwa, do Ciebie też nie wróci na stałe, bo byłaś tylko zapychaczem czasu i narzędziem do zemsty na eks. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale na pewno nie warto się nad tym zastanawiać. Tak jak już dziewczyny pisały, dobrze, że szydło z worka wyszło tak szybko i że zmarnowanego czasu nie ma za dużo. Autorko, to czy im się uda, czy nie, dla Ciebie nie ma żadnego znaczenia. Głowa do góry i zajmuj się sobą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
.
|
Cytat:
b. to TYLKO 3 miechy. co to jest wobec 8 lat. ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.