![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Co zrobić żeby ona zwrócila na mnie uwagę?
Witam moje drogie Wizażanki! Zwracam się do Was z ogromna prośba o poomoc, bo jest teraz mi strasznie potrzebna i nie wiem co robić...
![]() ![]() Ale od poczatku. Otoz jakis czas temu zawróciła mi w głowie jedna dziewczyna. I nie wiem co zrobic by zaprosić ja na kawe - bo z tym nie byłoby wiekszego problemu. Otóz ona jest kasjerką w markecie/dyskoncie/itp. I tu jest problem - klienci wokoło. Nawet gdy jestem na samym poczatku (otwarcie) lub na końcu (zamkniecie) to zawsze sie ktos musi kręcić, być za mną, przede mną w kolejce itp. co mnie strasznie denerwuje. Co mam więc zrobić, bym zdobył jej serce? Zaproszenie na kawę czy zwykły ale szczery komplement - to nie ma większego znaczenia, bo chodzi mi nie o treść, a o sposób przekazu. Przy innych ludziach sie wstydzę (a ona też może być speszona). Bardzo chciałbym żeby ta "znajomość" to nie było tylko "dzień dobry/do widzenia/dziękuje", bo wydaje się bardzo sympatyczna osobą. Sama pani kasjerka chyba też mnie lubi, bo jak jestem to zawsze się tak przeuroczo uśmiecha (nie zauważyłem żeby do innych klientów była aż tak uśmiechnięta od ucha do ucha). no i do tego nie widziałem u niej żadnych pierścionków itp. więc teoretycznie moje szanse wzrastają. Bardzo dziękuję Wam z góry za pomocne i pomysłowe komentarze. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
wiosna sewastopolska
|
Dot.: Co zrobić żeby ona zwrócila na mnie uwagę?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Podpatrz sobie jak podrywają faceci w amerykańskich filmach, im zawsze wychodzi
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
jakbym dostała karteczkę, to bym nie oddzwoniła.
Chyba, że facet bardzo by mi się spodobał od pierwszego spojrzenia. Zagaduj ją jak ją widzisz, komplementuj. Postara się ustawić tak, by akurat przy kasie klientów nie było (niedziela rano?), byś miał kilka chwil na powiedzenie wprost, że chciałbyś zaprosić na kawę.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2015-12-14 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
TheBill
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ty to masz przygody z dziewczynami
![]() Na początek polecam wprowadzić do Waszych ''rozmów'' więcej zwrotów niż ''dzień dobry, proszę, dziękuję, do widzenia''. Możesz jej np. powiedzieć (w trakcie kasowania zakupów), że chyba masz szczęście, że zawsze na nią trafiasz. Oczywiście mówisz to z uśmiechem i trochę żartobliwym tonem ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Tylko bez głupich tekstów, błagam
![]() ![]() Dziewczyny dobrze radzą, poczekaj na nią po pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Ważny jest odważny czyn i pewność siebie po prostu rób co uważasz za słuszne ale licz się też z uczuciami drugiej osoby
![]() Przecież nic nie masz do stracenia ![]() A będąc sobą i pewnym siebie może się uda. Powodzenia!
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Może ja jestem niedzisiejsza, ale naprawdę facet czekający na obcą kobietę, aż wyjdzie z pracy, nie jest trochę creepy
![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
TheBill
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Ja to widzę w ten sposób, uwaga... piszę scenariusz nr1
![]() Mężczyzna podchodzi do kasy z koszykiem z zakupami, kobieta kasuje zakupy. On uśmiecha się do niej, ona do niego i on zagaduje: - heh, tak to znowu ja! *głupi uśmiech* wiem, że ostatnio często mnie pani widuje *mruga okiem* ona odpowiada: - no zauważyłam, że pan często robi zakupy u nas - to może... słuchaj, może przejdziemy na ty, skoro i tak widujemy się prawie codziennie, jestem Kleofons - Nasturcja - cześć Nasturcja ![]() - tak, jaki? - przyznam się, że wpadłaś mi w oko ![]() - o! naprawdę? - może dałabyś się zaprosić po pracy na bajgla? lub w twój dzień wolny? ... i dalej już zależy od jej odpowiedzi czy ma faceta, czy męża, czy jest zainteresowana czy nie i jakie tam ma plany po robocie, tylko nie wolno się dać zbyć a trzeba kombinować chyba, że już totalnie będzie taki argument, którego nie da się przebić hmm... dawno mnie nikt nie podrywał tak ładnie ![]()
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Zawsze może kupić litrowe opakowanie lodów i powiedzieć: ''Po pracy, zapraszam do mnie na lody''
![]() W wersji mniej hardkorowej- kupić kawę i rzucić tekstem ''Ta kawa sama się nie wypije'' ![]() Ale jednak lepiej stosować metodę małych kroczków.
![]() |
![]() |
#16 | ||||||||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Myślę, że to pierwsze to nie jest zbyt dobry pomysł. Prędzej to drugie. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Lepsze na początku jest zaproszenie do lokalu na kawę, a nie do domu... :P Chyba że to ma być wstęp do zapro do kawiarni - chyba że tak. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
a ta dziewczyna zawsze siedzi tylko na kasie?
przecież z tego co obserwuje to panie kasjerki bardzo często robią też coś na sklepie, a wtedy na pewno byłoby Ci o wiele łatwiej zagadać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
No nic, jutro po poludniu przejde sie i mam nadzieje ze ja spotkam (i ze bedzie komfortowa sytuacja). Trzymajcie kciuki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
witam I jak się ta historia zakończyła??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Pracowałam kiedyś na kasie, próbował poderwać mnie jakiś chłopak. Kasowałam jego zakupy, gdy skończyłam, i on zapłacił, podałam mu paragon, a on napisał na nim swój nr tel i dał mi go z powrotem mamrocząc coś "pani ładna", nie zrozumiałam dokładnie. Wydawał mi się sympatyczny, z wyglądu też całkiem ok, ale nie nie oddzwoniłam mimo to, nie wiem dlaczego. Myślę, że gdyby zadał mi bezpośrednie pytanie jeszcze do tego, albo poprosił żebym konkretnie napisała kiedy mogę się z nim spotkać, bo chciałby mnie poznać czy coś takiego, wtedy chyba bym napisała. Ale tak, rzucając mi po prostu swój nr tel i pozostawiając wszystko w moich rękach- nie.
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przecież on zrobił dużo. Można odpisać albo nie, ale akurat nie można zarzucać mu bierności ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Pomysl nr 1
poswiec cale polpoludnie i kupuj po jednym lizaku,tak wchodz i wychodz z jednym lizakiem Pomysl nr 2 kup maly bukiecik kwiatow i wrecz jak bedziesz robic zakupy,ze slowami,,jest pani sliczna,, i idz sobie,na drugi dzien przyjdz i zapytaj czy mozesz zaprosic na kawe,obiad no nie wiem to zalezy ktora godzina |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Pracowałam kiedyś w sklepie i miałam mnóstwo "adoratorów" z kiepskimi tekstami. Po kilku takich tekstach, nawet gdy ktoś naprawdę chciał zagadać, bo był mną zainteresowany, automatycznie odrzucałam, bo byłam tym zmęczona.
Także jak coś to konkretnie - zaproszenie na kawę w wolny dzień albo po pracy, na pewno nie jakieś głupie teksty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
BAN stały
|
Koleżanka Ci podała nawet ciekawy sposób, tylko że ja bym pierw spróbował tak z raz może dwa naturalnie pogadać, żeby się z Tobą oswoiła i kolejny raz, gdy gadka będzie już swobodniejsza - wtedy spróbować wyciągnąć numer
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Która koleżanka dokładnie? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Autorowi radzę bezpośrednio zapytać "chciałbym zaprosić panią na kawę, kiedy ma pani czas, może jutro?" coś takiego :P. Wtedy od razu dostanie odpowiedź ![]() O rany... Nie zauważyłam, że Piotr150891 to autor :P
zonk! Edytowane przez Motylek Truskawkowy Czas edycji: 2015-12-17 o 17:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
A co Ty (i inne Wizażanki) sądzą o tym by zapraszal jeszcze nie na kawe, a na przykłąd na spacer zaraz po pracy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.