Tampony z aplikatorem - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-01, 19:15   #1
Coralberry
Przyczajenie

Question

Tampony z aplikatorem

Hej, mam takie pytanie: czy są gdzieś w polskich sklepach dostępne tampony ob z aplikatorem? Widziałam je na allegro. Zwykłe ob są dla mnie nieprzyjemne w aplikacji, niestety tampaxy lubią przeciekać. A może są jakieś inne tampony z aplikatorem o budowie ob (rowki kierujące płyn do środka)? Co myślicie o tych bella albo naturelli?
Coralberry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-01, 19:19   #2
694fcdf7a19624f0727048617a838dcb1266be57_641ce80216f07
Konto usunięte

Dot.: Tampony z aplikatorem

W sklepach nie znajdziesz ob z aplikatorem, przynajmniej ja się nigdy nie spotkałam Z naturelli kupiłam kilka razy i byłam zadowolona, belli nie próbowałam
694fcdf7a19624f0727048617a838dcb1266be57_641ce80216f07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-01, 19:36   #3
Coralberry
Przyczajenie

A tampony facelle z rossmana? One wyglądają prawie identycznie jak ob
Stary 2014-05-01, 21:06   #4
Pantegram
Zakorzenienie

Tampaxy lubią przeciekać? A próbowałaś kupić większe (o większej chłonności)? A może za rzadko je zmieniałaś?

Osobiście używałam właśnie tampaxów i nic mi nie przeciekło, a na początku okresu leje się ze mnie jak z cebra
Pantegram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-01, 21:41   #5
201604181004
Konto usunięte

Hej. W rossmannie są dwa rodzaje tamponów z aplikatorem - tampax oraz rossmannowe. używam tych drugich gdyż cena jest kosmicznie niska porównując z tampaxami - nie pamiętam, około 3-4 zł za 16 sztuk. niestety nie mają one skręconych rowków jak ob, żadne przetestowane do tej pory tampony z aplikatorem jakich używałam nie były takiej budowy (a używam głównie takich tamponów)
polecam ci wypróbować facelle bo sa naprawdę tanie, albo może pokombinować z rozmiarem tampaxów skoro czasem przeciekają.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-01, 21:57   #6
Coralberry
Przyczajenie

Ob używam normal tampaxy ten sam rozmiar i te drugie lekko przeciekały mimo tego że nawet nie były w pełni nasączone. Myślę że to wina ich budowy, nie ja pierwsza na to narzekam.
Hm, faktycznie za taką cene warto dać szanse tym rossmanowym
Stary 2014-05-01, 22:17   #7
Pantegram
Zakorzenienie

Pewnie za krótko używałam
Pantegram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-01, 23:48   #8
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez Coralberry Pokaż wiadomość
Hej, mam takie pytanie: czy są gdzieś w polskich sklepach dostępne tampony ob z aplikatorem? Widziałam je na allegro. Zwykłe ob są dla mnie nieprzyjemne w aplikacji, niestety tampaxy lubią przeciekać. A może są jakieś inne tampony z aplikatorem o budowie ob (rowki kierujące płyn do środka)? Co myślicie o tych bella albo naturelli?
Niestety, nie ma ob z aplikatorem.
Ale poradzę Ci spróbować tych nowych OB z serii Pro Comfort. Mają jedwabną otoczkę, więc są "sliskie" i łatwo je aplikować. Tych zwyczajnych też nie lubię

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-02, 09:04   #9
alex24112
Zadomowienie

J/W, te nowe z ob są wspaniałe, bo wprowadzanie ich nie sprawia bólu i wchodzą "jak po maśle" .
No a jeśli tampon przecieka to widocznie za długo go trzymasz. Mi ob też czasem przecieka, nawet ze skręconymi rowkami, jeśli za długo noszę 1.

Walczę z pcos, nt i io. Walczę o siebie!
alex24112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-02, 09:09   #10
MalaPau
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Hej. W rossmannie są dwa rodzaje tamponów z aplikatorem - tampax oraz rossmannowe. używam tych drugich gdyż cena jest kosmicznie niska porównując z tampaxami - nie pamiętam, około 3-4 zł za 16 sztuk. niestety nie mają one skręconych rowków jak ob, żadne przetestowane do tej pory tampony z aplikatorem jakich używałam nie były takiej budowy (a używam głównie takich tamponów)
polecam ci wypróbować facelle bo sa naprawdę tanie, albo może pokombinować z rozmiarem tampaxów skoro czasem przeciekają.
potwierdzam, te rossmannowskie sa swietne nie maja takich rowków jak OB ale nie przeciekają nawet u mnie a ja potrafilam miec okresy jakby ktoś kran odkrecil.
MalaPau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-02, 09:31   #11
Lina9213
Rozeznanie

Oo może sama spróbuję tych rossmannowskich. Też lubię tampony z aplikatorem, ale tampaxy też mi przeciekały - zmieniałam odpowiednio często a okresy mam raczej skąpe więc to na pewno wina tamponów.

Jak ktoś szuka też zwykłych tanich tamponów to ja polecam biedronkowe, nie mają aplikatora ale są podobne do ob a kosztują kilka zł.
Lina9213 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-02, 09:41   #12
Filifjonka
Raczkowanie

Z Belli też są ok
Filifjonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-02, 13:25   #13
moemoe
Rozeznanie

Tampax wg mnie sa super! Ja tylko z aplikatorem uzywam- innych nie umiem :P. Moze uzyj wiekszego rozmiaru?
Stary 2014-05-02, 15:03   #14
Lina9213
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moemoe Pokaż wiadomość
Tampax wg mnie sa super! Ja tylko z aplikatorem uzywam- innych nie umiem :P. Moze uzyj wiekszego rozmiaru?
Z tampaxów używałam różnych rozmiarów i każdy przeciekał, normalnie ob używam normal albo mini więc to na pewno nie rozmiar.
Stary 2014-05-02, 15:12   #15
201604181004
Konto usunięte

musisz albo zmieniać częściej tampon (nawet jak to ma być co 1-2 godziny) albo zrezygnować z tych z aplikatorem, bo niestety wszystkie są takie 'waciane' i nie mają silikinowych powłoczek
Stary 2014-05-02, 15:52   #16
Clemence
Zakorzenienie

Ja tylko z ob korzystam I nie bylo tak źle.

A co to znaczy przeciekaja?jakjest duze krwawienie to musisz zmieniacco jakisczas i kazdy przecieknie jakjuz jest nasiakniety.

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-02, 16:55   #17
geosmina
Wtajemniczenie

Ja używam tylko Facelle z rossmanna. Są dużo tańsze od OB, a jakościowo bardzo do nich podobne. W każdym razie mnie i dziewczyn które znam nigdy nie zawiodły

Raz w życiu miałam przygodę z Tampaxami i to był dramat. Tampony po prostu nie trzymały kształtu. W ciele rozłaziły się strasznie i po wyjęciu wyglądały jak kupka waty z wplątanym sznurkiem przez to, że się rozłaziły, to nie trzymały wilgoci. Przy OB, Facelle i Belli, czyli tych które stosowałam nigdy coś takiego nie miało miejsca

Ponadto ja nie potrafię używać aplikatora, więc w tamponach go nie szukam, ale są chyba dostępne Facelle z aplikatorem, nie jestem jednak w stu procentach pewna

Nadawane z hateciaka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-02, 17:28   #18
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Niestety, nie ma ob z aplikatorem.
Oczywiście, że są. Mam paczkę w szufladzie
Tyle, że niedostępne w Pl.

Też tampaxów nie lubię
A te z aplikatorem wydają mi się jakieś bardziej higieniczne w aplikacji.

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-02, 20:55   #19
Lina9213
Rozeznanie

Cytat:
musisz albo zmieniać częściej tampon (nawet jak to ma być co 1-2 godziny) albo zrezygnować z tych z aplikatorem, bo niestety wszystkie są takie 'waciane' i nie mają silikinowych powłoczek
U mnie jest tego co kot napłakał bo biorę tabletki a tampaxy i tak przeciekaja. Po prostu bez dorabiania teorii.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-02, 22:26   #20
201604181004
Konto usunięte

No, niestety lina, aplikatorowe tampony są zwykłe i waciane, nie mają takiej fajnej konstrukcji jak OB bo jednak to jest różnica. Ja najbardziej lubię z aplikatorem, szkoda że nie ma ob z aplikatorem w pl :P

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

na allegro są :C http://allegro.pl/listing/listing.ph...&search_scope=
Stary 2014-05-02, 22:33   #21
Lina9213
Rozeznanie

Cytat:
No, niestety lina, aplikatorowe tampony są zwykłe i waciane, nie mają takiej fajnej konstrukcji jak OB bo jednak to jest różnica. Ja najbardziej lubię z aplikatorem, szkoda że nie ma ob z aplikatorem w pl :P

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

na allegro są :C http://allegro.pl/listing/listing.ph...&search_scope=
Też najbardziej odpowiadały mi te z aplikatorem, ale jednak postawiłam na nieprzemakalność ;-) może i do nas w końcu dotrą ob z aplikatorem, oby

Stary 2015-12-23, 15:02   #22
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lina9213 Pokaż wiadomość
Też najbardziej odpowiadały mi te z aplikatorem, ale jednak postawiłam na nieprzemakalność ;-) może i do nas w końcu dotrą ob z aplikatorem, oby

Też bym chciała

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości