|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
kobiece zrzędzenie
Mam takie pytanie do Was drogie forumowiczki... czy często zdarza wam się narzekać swoim facetom, tzn. mówiąc wprost marudzić, albo pouczać?
Zawsze jak zaczyna być coś z jakim na rzeczy włącza mi się jakieś takie pouczanie.. jak widzę na imprezie, że facet jest już wstawiony to mówię mu żeby już nie pił, mówię, że nie chcę żeby jarał, że spędza za dużo czasu z kolegami i dostaje małpiego rozumu... co z resztą u młodych facetów, dla których koledzy są najważniejszy nie jest jakieś dziwne. Jak myślicie takie gadanie jest przesadą? Nie powinnam się tak czepiać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: kobiece zrzędzenie
Jak mu na Tobie nie zależy, to wszystko mu będzie przeszkadzać i nie będziesz mieć prawa głosu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Nie truję Tż-towi.
Poznałam go jak palił więc nie gderam o papierosach. Jest podpity na imprezie? Zdarza się. Związałam się z dorosłym człowiekiem więc jak przedobrzy to odwiozę go do domu bez marudzenia nad głową. Sama wyganiam go na spotkania z kolegami. Może to ze mną jest problem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Ja mam takie samo podejście jak Shanaya. Wychodzę z założenia, że mój facet jest dorosły, a od wychowywania miał mamę, nie mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
[1=69d5782cb96c44b77f6e0ec 22c8f79bc60c635f6_65a5448 a32992;53892141]Ja mam takie samo podejście jak Shanaya. Wychodzę z założenia, że mój facet jest dorosły, a od wychowywania miał mamę, nie mnie.[/QUOTE]
Dokładnie tak, mam alergię na pouczanie dorosłych ludzi. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Ja niestety gderam, chociaż sama tego nie cierpię i nie chciałabym być zmuszana do tego.
![]() ![]() Edytowane przez 7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 Czas edycji: 2015-12-23 o 15:57 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
.
|
ja tam wiążę się z facetami, którzy mają własny rozum i nie muszę pouczać jak dziecka.
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiąż się z kimś, kto robi rzeczy, których nie lubisz ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
To po pierwsze.
No i nie ma też co przesadzać. Co się stanie, że sobie wypije? Musi wypić 3 drinki a nie 4 bo co, tak chcesz? ![]() Jeśli facet za dużo pije i widzisz w tym problem to mu powiedz, ale rozmowa powinna być jedna i rzeczowa, a nie mędzenie przy każdej okazji i wiszenie mu na głowie jak natrętna mucha. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy po prostu pouczasz jakichś przypadkowych facetów na imprezach - bo nie rozumiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie teraz, absolutnie, ale przed historiami z tymi dwoma panami, spotykałam się z kimś innym i wiem, że miałam tendencję do takich pouczeń typu ' nie pij już' jak widziałam, że chłopak jest już wstawiony i mam taką ''rozkmine'' czy takie mówienie jest na miejscu , czy to nie moja sprawa i nie powinnam nic mówić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak nie powiesz, to się przecież nie domyśli, że Ci się to nie podoba. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co w sytuacji, gdy proszę chłopaka żeby już nie pił, a on kompletnie olewa i bawi się najlepsze z kolegami jednocześnie ignorując mnie? Miałam kiedyś takiego chłopaka i takie sytuacje, zachowanie chłopaków ostatnio na imprezie dokładnie mi takie sytuacje przypomniało i naszła mnie refleksja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
b) druga impreza w tygodniu, chleje na umór i po północy zaczynają się bawić w "kto wciśnie najwięcej ziarenek groszku do nosa" - najpewniej on przesadza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdecydowanie opcja druga, niestety |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja troche gderam czasami, ale głównie w stylu "idź z tym wreszcie do lekarza" "brałeś leki?" "nie jedz pierogów prosto lodówki" bo mój TŻ z dbaniem o zdrowie i żołądek jest niemożliwy.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
ja nie zrzędzę jemu, on nie zrzędzi mi.
Czym innym jest "zrzędzenie" a czym innym jest jasne postawienie sprawy. np. nie lubię jak tyle pijesz to 3cia impreza w tym tygodniu, martwi mnie że tyle jarasz, uważam że jesz za dużo słodyczy - to jest nie zdrowe. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Ja bym tego nie robiła.. Nic to nie wniesie, tylko pogorszy sprawę. Jak ktoś Cie upomina i mówi że masz się zachować tak czy siak 100 razy to jakie jest prawdopodobieństwo że się do tego zastosujesz? Żadne. Oni odbierają to jako matkowanie. Nikt tego nie lubi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.