![]() |
#1 |
BAN stały
|
Sąsiad chce lać mojego TZ
Dziewczyny, sprawa jest skomplikowana. Otóż nasz sąsiad -alkoholik i narkoman tłukł swoją żonę i dzieci, ale wynieśli się. Został więc sam z psem, którego również bił i zostawiał na klatce nieraz na 3 dni, a sam znikał. Psa dokarmiali w tym czasie sąsiedzi.
Kiedy z TŻ wprowadziliśmy się tutaj, zastaliśmy psa na klatce. Mój TŻ dowiedział się, że pies często jest zostawiany na 3 dni, więc zadzwonił na straż miejską, która zabrała psa do schroniska (uff). Sąsiad widocznie dowiedział się o tym, kto doniósł, bo dzisiaj był wobec TŻ agresywny. Spotkali się na klatce schodowej i narkoman próbował z nim "porozmawiać". - Cho tu! Musimy pogadać k...!NO IDZIESZ CZY NIE? TŻ olał typa i wszedł do mieszkania, mając już na ręce kastet (niebezpieczna dzielnica, ja sama nie ruszam się z domu bez gazu). Na szczęście ćpun poszedł sobie. Teraz siedzimy i zastanawiamy się co robić. Pewnie prędzej czy później TŻ będzie musiał się z nim bić (sąsiad go nie pokona bo jest chudszy i nie chodzi z kastetem, ale wolelibyśmy tego uniknąć). Co byście zrobiły? Może wytrzeźwieje i przejdą mu durne pomysły. Z drugiej strony jest szansa, że będzie ciągle nas napastował. |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Sąsiad chce lać mojego TZ
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Nie ma jak się wynieść: jesteśmy tylko biedne studenty, to mieszkanie mamy od teścia, płacimy jakieś grosze za nie. Druga sprawa: wyniesienie trwa, a sąsiad agresywny jest dzisiaj. Zresztą nie pytam o receptę na życie tylko o sposób na sąsiada, a przecież nie będziemy się wynosić przez jedną osobę.
Masz rację, że jedna agresywna akcja nie świadczy o tym, że się ona powtórzy. Liczę właśnie, że typ się ogarnie i zamknie papę. Na początku zresztą nie było tak źle. Ale w zeszłym tygodniu zaliczyliśmy pożar (jakieś dresy spaliły fotel, który inni geniusze trzymali latami na klatce schodowej) i napaść na TŻ (na szczęście uciekł więc nic się nie stało). Ta akcja z sąsiadem mnie rozstroiła, o jedną toksyczną rzecz za dużo jak na jeden tydzień. Ale teraz sylwester się zbliża to może stąd ta patologia staje się bardziej aktywna. Edytowane przez Czlowieczka Czas edycji: 2015-12-22 o 15:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jednak problem jest poważny. Moglibyście zadzwonić na policję i powiedzieć, że sąsiad jest agresywny, ale oni tylko przyjadą, spiszą notatkę i tyle. A sąsiad się jeszcze bardziej wkurzy. Dlatego ja bym na niego w ogóle nie reagowała. Póki tylko gada, nie jest niebezpieczny.
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Może biedni, ale w sytuacji kiedy palą się fotele, atakują Was jakieś patole i boisz się wyjść w domu zamieniłabym to mieszkanie na jakiś pokoik w bloku i żyła spokojnie.
A z tą policją to może i dobry pomysł. Skoro taki narkoman, to wystarczy anonimowy donos o narkotykach, robią przeszukanie mieszkania i facet idzie siedzieć. |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
No tak, właśnie policja to pomysł niezbyt dobry. Póki co będzie się go ignorować. Sprawa jest o tyle irytująca, że to od sąsiada zależy co będzie, on jest jakby władcą tej sytuacji. Bo od jego zachowania my uzależniamy naszą reakcję - to frustrujące. A może po prostu trzeba mu powiedzieć coś na zasadzie: "jeszcze raz mnie zaczepisz to stracisz zęby" żeby widział opór? Oczywiście dopiero jak coś powie. Czy lepiej w ogóle się nie odzywać?
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Jakiś wysyp wątków z przemocą w tle ostatnio, no ale nieważne.
To jak bidne studenty, to iść mieszkać do akademika albo pokój 2 osobowy wziąć. Względnie, pójść do roboty na pół etatu, a nie się pchać mieszkać na jakieś meliny gdzie można w zęby dostać. Życia/zdrowia wam nie szkoda? Jeżu, jakby mój facet latał z kastetem po dzielni dla obrony, to jego też bym się zaczęła bać. Patologia do kwadratu. A do tego rozkminy - a kiedy sąsiad przyjdzie i da wciry? Jak sąsiad lubi przywalić, to nie znasz dnia ani godziny i będzie za cokolwiek, nie tylko za psa. |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
To musielibyśmy płacć tysiaka, a tyle to my mamy na życie. Ale jak dalej tak będzie po sylwestrze, to wyniosę się.
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
A Twój TŻ nie ma grupki znajomych, którzy mogliby postraszyć tego sąsiada? Nie muszą mu nic robić, ważne żeby zobaczył, że w razie czegoś nie będzie wesoło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do fragmentu o ewentualnej bojce, to wybacz, ale ![]() Nie znasz typa I jego mozliwosci, tym bardziej, ze cpa I nie wiesz co. Po niektorych prochach ludzie dostaja sily. Widzialam nawet w filmie dokumentalnym o pracy policji, jak policja aresztowala dresika (chudzielca) I szesciu go trzymalo, taka mial szajbe. A ze tych szesciu ledwo go skulo I wpakowalo do wozu interwencyjnego, to pod komisariatem czekal policyjny "komitet powitalny". Koles kopal, gryzl, plul I inne cuda wyprawial (bedac w kajdankach). Takze nie oceniaj mozliwosci po posturze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- LOL, czyli bójka odpada bo na pewno jest karateką-zabijaką co szajba dodaje mu skrzydeł, ale na policję dzwonić (co na 99 procent skończy się bójką). |
||
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Troche sie usmialam czytajac ten watek chociaz problem jest powazny. Policja na pewno na dzien dzisiejszy nic Ci nie pomoze, musialabys wezwac jakby ew grozil Twojemu tz lub co gorsza cos mu zrobil..chociaz jak twierdzisz nie jest to mozliwe. Najlepiej postraszyc chama kolegami i tyle ;p nie jestem za takimi metodami ale no jaki czlowiek taka metoda juz teudno
![]()
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie napisalam tez, ze jesr karateka-zabijaka. Czytanie ze zrozumieniem sie klania. Ostrzegam tylko przed ocenianiem sily/ mozliwosci osoby, ktorej sie nie zna bo mozna sie przeliczyc. To raczej ty ze swojego faceta zrobilas zawodnika KSW co to jakis cpunek I chudzielec osiedlowy mu rady nie da. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
.
|
ta, "będzie musiał się bić"
![]()
#15 | |
BAN stały
|
Cytat:
Tylko z kolei bójka by w ogóle rozwaliła i tak słaby komfort mieszkania w tej cudnej części miasta, pełnej sympatycznych i pomocnych kiboli, którzy interesują się "czy mamy jakiś problem" niczym psychoterapeuci. Policja więc odpada... no. Po prostu poczekamy, dzisiaj już go nie widzieliśmy na klatce. Jutro jak będzie dalej szurał to powie mu się parę niemiłych słów, ewentualnie założy sprawę w sądzie o napastowanie, groźby czy coś podobnego. Jak rzuci się z łapami to będzie bójka, jak nie - liczę że sąsiad się ogarnie i zrozumie, że skoro i tak ma na pieńku z policją to po co ma robić se problemy. Menda... Jak ktoś ma jeszcze jakieś przemyślenia, czekam. ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Nie, ja będę się biła z facetem zamiast TŻ. W końcu mamy równouprawnienie. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
a na sasiada sposobu raczej nie ma, ewentualnie wciskac scieme ,ze to nie wy i unikac |
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
W sumie można by też wynająć killera. Ciekawe za ile by odstrzelił tego łaszka. Jak za flaszkę to może się skuszę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Weź w ogóle porzuć głupi pomysł z pobiciem, wtf
![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Eeeee, jednak troll. Pomóż mamie przy pierogach, a nie na wizażu siedzisz.
![]() |
#19 |
BAN stały
|
Ale ja nie namawiam TŻ żeby go pobił. Po prostu mówię, że dopiero jak ćpun zacznie lecieć z łapami to wtedy trzeba będzie po prostu go uderzyć.
Troll? Bez przesady. Byłam na zakupach, odeszły mi dzisiejsze nerwy związane z sąsiadem. Dlatego sobie zażartowałam... Aaa, rozumiem w czym problem. Źle się wyraziłam. Przez określenie "będzie MUSIAŁ się bić" rozumiem po prostu to, że sąsiad go do tego zmusi. Edytowane przez Czlowieczka Czas edycji: 2015-12-22 o 21:38 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
Nie, powinien go obsypać komplementami. Może bandzior się uśmiechnie i odejdzie. Typ jest agresorem więc niech on się martwi, co się stanie jak zaatakuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Komitet obrony ćpuna? Ma dać łaszkowi równe szansę? Walka na gołe klaty i pięści? Co za ludzie..
Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
Twój facet jest skończonym idiotą.
Posiadanie, a tym bardziej użytkowanie, kastetu jest w tym kraju nielegalne. Za sam fakt posiadania można dostać zarzuty, a co dopiero mówić o użyciu. Gaz, kubotan, teleskop (z łagodną głowicą), nóż (choć to też idiotyzm), paralizator... ale ☠☠☠☠de nie kastet! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nawiasem mówiąc... pisanie, że ktoś jest idiotą, legalne jest? Nawiasem mówiąc, twoja naiwność przeraża. Policja nie dociekłaby tego, że TŻ miał kastet. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Dociekałaby, dociekała. To jest niebezpieczne narzędzie, a za udział w bójce z użyciem niebezpiecznego narzędzia są wyższe kary. Dlatego lepiej się w to nie bawić.
![]() |
#26 |
BAN stały
|
Racja, to, że kastet możesz kupić na każdym rynku nie oznacza, że posiadanie go jest ok. Jest to narzędzie do stosowania przemocy a samosądy w naszym kraju są nielegalne. Jeżeli chcesz się czuć bezpiecznie idź na lekcje samoobrony, jak ją opanujesz to kastet nie będzie potrzebny wcale a wcale.
|
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Pisałam, że mam w pupie co jest legalne. Po drugie jak ktoś się na ciebie rzuci z piąchami, a ty mu przywalisz kastetem, to jest to samosąd? Wyjdź z domu. ---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:26 ---------- No ale trzeba by udowodnić, że takie narzędzie zostało użyte. W jaki sposób? Edytowane przez Czlowieczka Czas edycji: 2015-12-23 o 00:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
BAN stały
|
Cytat:
Najlepiej sprawę olać bo nie wygracie, moim zdaniem typ jest dobrze ustawiony skoro tak wygodnie żyje (od mojego sąsiada policja kupowała) ;-) Na drugi raz pamiętajcie, że zgłoszenia na straż miejską robi się anonimowo i po cichu w domu. Niech się Tż wyprze i już. Nawet jak mu odda to z kolegami sąsiada nie ma szans raczej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
Nie produkuj się, i tak tego nie czytam. Szkoda mojego czasu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.