![]() |
#1 | |
bez kija nie podchodz
|
![]() "Podwijam kiece i zasuwam!" czyli -20 i więcej bez owijania w bawełnę !
Witam wszystkich. Mamy 2015, chciałam dołaczyć do jakiejś grupy wsparcia, bo jak wiadomo w kupie razniej, ale nie moglam znalezc nic odpowiedniego dla siebie. Czesto watek byl juz chwile temu rozpoczety, albo cele jakie postanowily sobie uczestniczki watku byly rozne, zbyt rozne ( wiadomo jak sie walczy lub zaczyna z podobnego stanowiska, wg mnie jest duzo latwiej). To tak slowem wstepu.
Zapraszam wszystkich ktorzy maja do zrzucenia 20 kg i wiecej. Chce by watek kierowal sie zdrowym odzywianiem, z wplecionymi treningami. Zadne 1000 kcal, kopenhaskie i dukany. ![]() KLIK - pomocny link z sfd dla poczatkujacych. a tu FAQ z naszego forum, ktore wg mnie trzeba by bylo odswierzyc LINK do strony "ile co wazy" dla fanek liczenia skrupulatnie kcal i KALKULATOR z potreningu, ktory serdecznie polecam. Jak cos mi sie ciekawego przypomni to powrzucam. Nie bede zadnych treningow wrzucac bo to sprawa indywidualna. ![]() Wiec tak, chcialabym zab kazda nowa osoba, podala swoj wiek ( chociaz orientacyjnie, jesli nie chce go ujawniac) + waga startowa + REALNY cel ( w tym czas, w ktorych chcemy go osiagnac). TRZEBA SOBIE WBIC DO GLOWY, ZE TO JEST CEL, ZDROWIE, PIEKNA SYLWETKA TO NIE MARZENIE, A CEL. DEFINICJA CELU = MARZENIE + CZAS JEGO REALIZACJI ![]() Chcialabym tez, zeby na watku panowala zdrowa atmofera, zeby to nie byl wyscig szczurow, chce zeby byl dla nas podpora w kryzysie, skarbnica pomyslow czy po prostu alternatywa milo spedzenia czasu po pracy/treningu czy po prostu marnotrawienie wolnego czasu ![]() Mam nadzieje, ze dolaczy sie chociaz kilka owieczek do mnie ![]() Nie ociagaj sie, dolacz do nas, sukces sam po Ciebie nie przyjdzie ![]() PS niestety do tytulu wkradl sie blad ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Unex Czas edycji: 2015-01-01 o 12:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: "Podwijam kiece i zasuwam!" czyli -20 i więcej bez owijania w bawełnę !
powodzenia!
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
jeśli mogę to chętnie dołączę.
przede mną dokładnie 20kg do zgubienia. ![]()
![]() |
#4 | |
bez kija nie podchodz
|
![]() Przedemna z 25 ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
bez kija nie podchodz
|
Fajnie, ze robi sie nas wiecej
![]() z jaka waga startujecie? Ja startuje z 85,6... w sumie ja juz od niemal miesiaca staram sie dietowac, co wychodzi mi mniej lub bardziej ![]() dzis na sniadanie zjadlam sobie owsianke z bananem i orzechami a teraz jajecznice z tunczykiem, cukinia, pomidorem, papryka i selerem naciowym ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Dubel.
Edytowane przez mindless Czas edycji: 2015-01-02 o 20:23 Powód: Dubel. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Można?
![]() Z chęcią dołączę, ciężko się wbić do wątku gdzie wszyscy się już znają. Ważę 80 kg, czyli 20 kg mam do zrzucenia. Chcę ważyć 60 kg ![]() Jem dużo warzyw i owoców. Mięso i ryby robię w parowarze. Nie jem słodyczy. Kolacja obowiązkowo białkowa. Mój Tż twierdzi, że ja głównie ćwiczę wariata ![]() ![]() A tak na poważnie to chodzimy z Tż na szybkie marsze. Chciałabym za jakiś czas już z nim biegać. Wyniki badań mam dobre i powoli wchodzę w intensywne ćwiczenia. Wiem, że sama dieta nie pomoże. Lubię też ćwiczyć w domu zumbę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
bez kija nie podchodz
|
Ja bede cwicze jak mam czas, bo mam ciezko prace fizyczna, biegam, czasem chodakowska, albo mini silowka w domu. Lubie tez sobie zrobic dlugi streching w domu.
![]() Dzis z dieta ladnie, wszystko po mojej mysli. Teraz sie robi w piekarniku indyk ( dopiero wrocilam z pracy). Mozna, mozna, chodzcie wszystkie, moje zblakane owieczki ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Ja również chciałabym się do Was przyłączyć, jeśli można? Wazylam się dziś rano i waga wskazuje 80,7kg - było już 84kg więc nie ma tragedii ale mimo wszystko chciałabym w perspektywie do czerwca zrzucić ok. 10-12kg a do końca roku więcej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
bez kija nie podchodz
|
hej madzia
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Jak tam dieta w weekend? Ja się trzymam nieźle - indyk chudziutki, świeże buraczki i zero słodyczy
![]() Chciałabym dołożyć trochę ćwiczeń ale jest to trudne w moim przypadku ze względu na brak miejsca w malutkim mieszkaniu, macie jakieś ćwiczenia takie z małą koniecznością przestrzeni? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
Wiesz co, ja robilam 6 minutowki chodakowskiej jak mieszkalam z rodziami a mialam naprawde klaustrofobiczny pokoj. Moze pomysl nad bieganiem? Albo wypadem na silke? ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Chyba do Was bardziej pasuje
![]() ![]() Edytowane przez WypasionaZona Czas edycji: 2015-01-04 o 20:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
bez kija nie podchodz
|
Jakie plany, jadlospisy ustalone, co bedziesz/ co cwiczysz?
Ja dzis zaliczylam 2 h spacer z Tz, mam @wiec na razie aktywnosc odpada, mam nadzieje, ze do wtorku juz jej nie bedzie ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zastanawiałam się nad wizytą u dietetyka ale póki co spróbuję jeszcze raz sama, jak nie będzie wychodzić to może faktycznie się na to zdecyduję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Oooo dziewczyny ja też,ja też!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Jadę na basen. Dwie godzinki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Ja dzisiaj na śniadanie jogurcik+ musli owocowe
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Witam po weekendzie.
Niestety spędziłam go w pracy więc dieta leży i kwiczy. Dzisiaj wybiorę się pobiegać lub poćwiczyć zobaczymy na co będę miała ochotę. Macie jakieś pomysły co sycącego i dietetycznego można brać do pracy? Wieczorem jak wracam to najchętniej wciągnęłabym całą lodówę ![]()
![]() |
#21 | |
bez kija nie podchodz
|
Nie mozna schudnac z jednej okreslonej partii ciala
![]() Ja ide dzis do pracy na 2, zabieram salatke do pojemnika i kromke, moze jakos bedzie. A co do cwiczen, to moze jeszcze Mel B, na poczatek jest dobra, nie potrzeba duzo miejsca do cwiczen. ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Witam jestem tu nowa. Od nowego roku też się odchudzam moja waga 73 kg przy wzroście 165 chciała bym schudnąć do 65 a może i więcej ale na razie tyle
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- a moje śniadanko wyglądało tak serek wiejski pomidor i 4 plasterki świeżego ogórka , zioła pyszne można pojeść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
bez kija nie podchodz
|
kosmyrka, troche ubogie to sniadanie? Moglas dodac jakas kromke, to bardziej jak przekaska, nie posilek :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
No wiem wiem że nie można. Tylko to jest mój chyba największy problem co chodzi o wygląd. Ogólnie chce z całego ciała schudnąć ale z ud najbardziej..I jakie ćwiczenia polecacie? Mel B czy może Ewka Chodakowska? Po której są lepsze efekty? Bo w sumie ja i z 1 i z 2 przez chwilę ćwiczyłam ale nie widziałam efektów i się poddałam :/
na drugie śniadanie zjadłam jabłko a na obiad nie wiem czy nie przegięłam. Bo wzięłam warzywa na patelnie po włosku,zalałam to wodą żeby oleju nie dodawać i wkroiłam sobie troche kiełbaski i jak się to zrobiło to dodałam przecież i troche makaronu. Trochę to sycące było i nie wiem czy powinnam tak jeść. Aż mam wyrzuty sumienia. ![]() Edytowane przez Kolorowa321 Czas edycji: 2015-01-05 o 14:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
do UNEX wiem że może to śniadanko trochę ubogie ale przyznam się do tego ze ja śniadan w ogóle nie jadałam więc dla mnie to to wystarczy za 3 godz było jabłuszko potem kolejne 3 godz obiadek zupa warzywna bez śmietany drugie danko 1 mielony ziemnaki 2 szt bez dodatku i mielony 1 szt .Poszłam trochę spalić na odsniezaniu chodnika przed domem fajnie mi to zrobiło tryskam energią .A wy jak się trzymacie , u mnie najgorsze są wieczory jadła bym co popadnie ale trzymam się dzielnie pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
kosmyrka,ja mam to samo :P jak przychodzi wieczór to jest masakra bo taka się głodna robię,ze bym wszystko po kolei mogła jeść :P dlatego dzisiaj mam zamiar iść na długi spacer żeby lodówki nie oglądać i żeby nie kusiło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez martynika1 Czas edycji: 2015-01-05 o 23:56 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |||
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
Najpier slabe sniadanie pozniej TYLKO owoc, a pozniej zupa warzywna, ( ok a bylo tam jakies mieso? jakies bialko? z chlebem jadlas? ). Ja bym umarla z glodu przez dzien, a na noc bym sie nazarla czego popadnie ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
nie ma tu miejsca dla ludzi z takimi "dietami", tylko zdrowe, rozsadne odzywianie, to co Ty stosujesz to jakas chora glodowka dla Twojego organizmu.
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Najpierw trzeba poczytać trochę o tej diecie a potem się wypowiadać, jest to jedna z najzdrowszych diet. Wiadomo że jeśli odżywiasz się tylko owocami i warzywami to nie zjesz 1 banana i jabłko -.- musisz zjeść tyle kalorii ile na normalnej diecie, np na śniadanie 8 bananów- równoważność normalnego śniadania.Warzywa i owoce to bardzo zdrowe i rozsądne odżywianie, wystarczy trochę o tym poczytać, polecam polską stronę o tej diecie : http://poweredbyfruits.pl/rawtill4/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
![]() Napisalam wyraznie, ze nie jestesmy tu na wymyslnych dietach tylko na zdrowym odzywianiu. Jak sie nie chce podporzadkowac, to znajdz sobie inny watek do promowania twojej "diety" ![]() Ja dzis zrobilam lososia z ciecierzyca ![]() wczesniej mialam zupe paprykowo pomidorowa z wolowinka a na sniadanie owsianke na kolacje planuje jajecznice z tunczykiem ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.