do narciarzy :):):) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-11-24, 15:45   #1
paznokciarka
Raczkowanie

do narciarzy :):):)

czy ktos z was sie orientuje w cenach wyciagow, wypozyczenia nart bo ja bym chciala pojechac w gory i sie zastanawiam ile pieniedzy bym musiala miec zeby pozwolic sobie na taki wypad
paznokciarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-24, 16:40   #2
tala
Zadomowienie

Dot.: do narciarzy :):):)

Oj.. strasznie ogólne to pytanie. weszytsko zalezy od tego gdzie jedziesz, jaki stok, czy bardzo nowoczesny..
tala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-24, 16:57   #3
cukierasek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tala
Oj.. strasznie ogólne to pytanie. weszytsko zalezy od tego gdzie jedziesz, jaki stok, czy bardzo nowoczesny..
dokładnie... też czy w Polsce czy za granica... i tak naprawde co roku sie zmieniaja ceny wiec trudno powiedziec... ogolnie karnety na wyciagi nie sa takie tanie (ale tez to golnie powiedziane bo zalezy ile kto chce przeznaczyc na to pieniażków)
cukierasek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-24, 17:15   #4
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paznokciarka
czy ktos z was sie orientuje w cenach wyciagow, wypozyczenia nart bo ja bym chciala pojechac w gory i sie zastanawiam ile pieniedzy bym musiala miec zeby pozwolic sobie na taki wypad
Zależy też czy jesteś początkującą narciarką i w jaki dzień jedziesz.
W weekendy stoki są zawalone narciarzami i często bardziej opłaca się brać zjazdówki niż całodzienne karnety, bo w ciągu dnia więcej stoi się w kolejce do wyciągu niż przebywa na stoku. Chcesz pożyczyć tylko narty? czy może buty i kijki też?

Ja już się nie mogę doczekać pierwszego w tym sezonie wyjazdu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif nartki.gif (24,3 KB, 50 załadowań)
irkax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-24, 18:48   #5
ssisi23
Raczkowanie

Jesli chodzi o wypozyczanie calego sprzetu to mysle ze w granicach 50 zl bys sie zmiescila ale musisz sie liczyc z tym ze jesli przy danym stoku jest pensjonat lub hotel to pierwszenstwo do sprzetu narciarskiego uzyskuja klienci tegoz hotelu. Warto wczesniej uzyskac numer telefonu do danej wypozyczalni i dzien wczesniej zadzwonic wypytac sie i jesli jest mozliwosc rezerwacji to zarezerwowac. Powiem szczerze ze mialm 2 takie wypady i stwierzdialm ze szkoda nerwow i czasu .Jesli jestes poczatjkujacac narcairka lepiej zakupic na jakies gieldzie lub w sklepach uzywany sprzet i sie uczyc.Mi dopiero po okolo 3 sezonach udalo sie opanowac dla mnie na zadowalajacym poziomie umiejetnosc jazdy na nartach.Mysle ze najlepiej wyjdzie ci zakup uzywanego sprzetu , wypozyczanie jest dosyc kosztowne i jak wspomnialam wiaze sie z wieloma nerwami..Pozdrawiam .pa
ps Ja tez czekam z niecierpliwoscia na porzadna zime.
ssisi23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-24, 19:19   #6
rzyrafka
Zakorzenienie

a sprawdzałaś w google? na pewno masz sprecyzowaną przynajmniej jedna rzecz której szukasz. Jeśli wiesz do jakiej miejscowości chcesz sie wybrać- wpisz w wyszukiwarce i poczytaj , każda gmina której zależy na promocji ma zamieszczone takie informacje. Chyba domyślasz się że zakopane wyjdzie drogo. Weź też do ręki atlas samochodowy- tam czasem są znaczki w której miejscowości znajdują się wyciągi. Podaję stronkę sieci wyciągów w Białce Tatrzańskiej:
http://www.bialkatatrzanska.com/page.php?menu=52
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-25, 18:08   #7
paznokciarka
Raczkowanie

ja myslalam o karpaczu. kurcze widze ze nie jest latwo z tymi gorami. najlepiej to jechac autem i ze swoim sprzetem. ja niestety nie mam takiej mozliwosci. a ile kosztuja karnety? ile wy zazwyczaj placicie za karnety? i widze ze wypozyczenie sprzetu narciarskiego tez niezle kosztuje.musze przyznac ze taki wypad na narty to jest spory wydatek. jakos nigdy nie zdawalam sobie z tego sprawy ja jezdzilam jak bylam mala na nartach teraz mialam dluga przerwe i stesknilam sie za górmai
paznokciarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości